به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا حجتالاسلام محمد ابوی ثانی در گفتگو با پرستوها در خصوص شبکههای مجازی اظهار داشت: محیطهای سایبری از نگاه استفادهکنندهها واقعی تلقی میشود درحالیکه اثرات آن از محیط واقعی هم بیشتر بوده و به ویژگیهای حقیقی بیشتر دامن میزند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پرستوها , پرستوها , پرستوها,این استاد جریان شناسی افزود: شبکههای مجازی مکان و زمان را باهم پیوند میدهند، ما خود واقعی را جلوه نمیدهیم و حداکثر آواتاری است که در صفحه خود ایجاد کردهایم، امکان ثبت مکان، جنسیت و علایق امکان مجازیتر بودن را به مخاطبان خود میدهد.
,وی با اشاره بر رسانه های نوظهوری در تلن های هوشمند، عنوان داشت: در تلگرام قابلیت ارسال غیرقابلمهاری برای صدور محتویات وجود دارد و بعضاً محتویات غیراخلاقی بهراحتی بین تعداد افراد زیادی به اشتراک گذاشته میشود.
,ابوی ثانی عنوان داشت: بدون اینکه افراد را بتوانیم مقید به قوانین اجتماعی بکنیم، در کشور ما ارتباطی بین فضای حقیقی و مجازی وجود ندارد بطوریکه بهراحتی خطور قرمز قوانین اجتماعی را زیر پا میگذارند.
,وی با شاره بر استفاده برخی از جریانات سیاسی از بستر شبکه هایی مانند تلگرام استفاده می کنند ، گفت: برخی از افراد با نیت سوء با مخاطب شناسی که قبلاً انجام دادهاند از وضعیت موجود موجسواری میکنند و جنگ نرمی که قبلتر مطرحشده بود را علیه بینش مردم بکار میگیرند.
,این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: یکی از عواملی که در جنگ نرم برای ما مهم است عادیسازی و حساسیتزدایی نسبت به رذایل اخلاقی و زشتیها است. زمانی که حساسیت آن در مخاطبان کاه یابد اجرای آن در فضای حقیقی عادی میشود.
,ابوی ثانی با بیان اینکه دیوارهای اخلاقی در شبکه مجازی را کاربران باید رعایت کنند زیرا نرم افزار های هوشمند آنها را برداشته اند، تصریح کرد: افرادی که در اجتماع به سنگینی رفتار میکند در شبکههای اجتماعی به علت محدود نبودن در ایجاد اطلاعات، محتویات دلخواه خود را هرچند ناهنجار به اشتراک میگذارد و هرگونه بخواهد رفتار میکند.
,وی استیکذ های اخلاقی را فاسد کننده ارتباطات اجتماعی دانست و افزود: استیکرهای تلگرام که مشابه آن در نرمافزارهای شبکه اجتماعی مانند یاهو مسنجر هم وجود داشت، قابلیت جدیدی را دارد که بهدلخواه کاربران بدون محدودیت در ایجاد محتوای مشروع و نامشروع استیکر ساخته میشود.
,این کارشناس جراین شناسی تاکید کرد: استفاده از این شبکه در استفاده صحیح میتواند مؤثرتر از دیگر رسانههای اطلاعرسانی باشد و میتوانند مردم مشکلات و مسائل دینی خود را از منابع شناختهشده ومجرب بپرسند؛ هر چند گاهی برخی با سو استفاده از فضای صمیمانه پرسش های هدف داری را مطرح می کنند.
,وی در انتها به آسیب های اجتماعی شبکه های اجاعی اشاره کرد و گفت: بسیاری از سوءتفاهمهای ایجادشده و اطلاعات مجازی امروزه مشکلات خانوادگی و طلاق را به وجود آورده که ضرورت ایجاد قوانین و کنترل بیشتر همراه بافرهنگ سازی ویژه استفاده از رسانههای نسل جدید را بیشتر از گذشته روشن میکند.
,انتهای پیام/
]