به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایسنا،همین چند شب ماه آسمان یک میلیارد طرفدار پر و پاقرص پیدا میکند که تمام پهنای آسمان را در به در دنبالش می گردند!
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, همین چند شب ماه آسمان یک میلیارد طرفدار پر و پاقرص پیدا میکند که تمام پهنای آسمان را در به در دنبالش می گردند!,,
همه از هر وسیلهای برای پیدا کردنش استفاده میکنند. تلسکوپ، دوربین دو چشمی و ... و نهایت نشد وسیله جور کنند آنقدر مردمک چشمهایشان را تنگ و گشاد میکنند تا ردی و اثری از ماه پیدا کنند...
,,
دلبری ماه از ساکنان زمین خیلی طول نمیکشد، نهایت دو تا سه شب و بعد از این چند شب هلال زیبای ماه شوال در آسمان خودنمایی میکند.
,,
همه ساله شبهای پایانی ماه مبارک رمضان چشمها رو به آسمان میشود تا بخت خود را برای دیدار اول ماه شوال امتحان کنند...
,,
این شبها گروههای استهلال ماه در سراسر کره زمین دست به کار میشوند و جستجو برای دیدن ماه در تمام پهنای آسمان آغاز میشود...
,,
شوخی که نیست، حرف گرفتن یا نگرفتن روزه برای یک میلیارد آدم است، بحث دوست داشتن یا نداشتن روزه هم نیست و مرز باریک واجب و حرام بودن روزه در دو روز متوالی، همه را نگران و بیتاب دیدن ماه کرده است!
,,
یک کارشناس مذهبی با اشاره به اهمیت رویت هلال ماه رمضان و شوال در ابتدا و انتهای ماه مبارک رمضان میگوید: دیدن هلال ماه شوال از آن جهت از اهمیت بسیاری نسبت به هلال ماه رمضان برخوردار است که با گرفتن یا نگرفتن روزه در یک روز امکان دارد عمل واجبی فوت شده و یا عمل حرامی صورت گیرد.
,,
حجت الاسلام سعید فتحی به خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، میگوید: چنانچه روز آخر ماه رمضان روزه گرفته نشود عمل واجبی فوت شده و چنانچه روز اول شوال روزه گرفته شود عمل حرامی رخ میدهد، بنابراین بسیار حساس و ضروری است تا تشخیص درستی در خصوص اعلام روز پایانی ماه رمضان و اول ماه شوال داده شود.
,,
وی اظهار کرد: این اهمیت در روزهای ابتدایی ماه رمضان به مراتب کمتر است، زیرا افراد به طور معمول و بر حسب عادت چند روزی را به پیشواز ماه مبارک رمضان میروند و گرفتن روزه قبل از این ماه نیز عمل حرامی را رقم نمیزند، هر چند که تشخیص هلال ماه رمضان نیز به نوبه خود و برای آغاز روزه واجب از اهمیت بسیاری برخوردار است.
,,
... هر چه به آسمان چشم میدوزیم خبری نیست و برای همین دست به دامن اخبار و رسانهها میشویم و تمام کانالها را به دنبال خبری از رویت هلال ماه بالا و پایین میکنیم و در حالی که خبری از رویت هلال ماه در آسمان کشورمان نیست، کشورهای همسایه این طرفی و آنطرفی اعلام عید فطر میکنند!
,,
ماه آسمان که دو تا نشده که یکی در ایران و دیگری در کشور دیگر در شبهای متفاوت نو شود و ماه هم پارتی بازی بلد نیست که خود را به کشور این طرفی و آنطرفی نشان دهد و رخ از ما بگیرد! پس حکایت این اعلام چند باره عید فطر در کشورهای مختلف اسلامی چیست؟
,,
فتحی تفاوت فتاوای مراجع مختلف کشورهای اسلامی را علت اصلی این موضوع میداند و میگوید: برای اعلام عید فطر و رویت هلال ماه فتاوای مختلفی وجود دارد و برخی معتقدند ماه باید با چشم سر و غیر مسلح دیده شود، برخی نیز رویت هلال ماه با استفاده از تجهیزات مختلف مانند تلسکوپ را قبول دارند و برخی تنها به اعلام نو شدن ماه بدون رویت آن اکتفا میکنند.
,,
وی تصریح کرد: این امر موجب شده تا با نو شدن ماه برخی کشورهای اسلامی اعلام عید فطر کرده و مسلمانان سایر کشورها که ماه نو را رصد نکردهاند تا شب بعد منتظر رویت هلال ماه بمانند.
,,
...اگر هلال ماه نو را میشود با تجهیزاتی مانند تلسکوپ دید، چرا همیشه باید اینقدر برای رویت هلال ماه نو انتظار بکشیم؟
,,
رییس انجمن نجوم کرمانشاه در این باره میگوید: در علم نجوم ماه جدید یا نو به مقارنه ماه و خورشید در نزدیکترین حالت گفته میشود و در شرع مهم است که سن ماه به حدی برسد که بتواند پرتوی خورشید تابیده شده به سطح آن را بازتاب داده و قابل رویت شود.
,,
دکتر محمدعلی خدایاری با اشاره به تفاوت رکورد دیدن ماه نو در سطح جهان، اظهار کرد: در حال حاضر بین 12 ساعت و 30 دقیقه تا 21 ساعت و 22 دقیقه اختلاف رکورد در دیدن ماه نو وجود دارد.
,,
وی در خصوص علت این اختلاف رکوردها در دیدن ماه نو میگوید: دیدن ماه نو پارامترها و شرایط خاصی را میطلبد و بسته به میزان ارتفاع ماه از افق، یا مدت زمان ماندن و مکث ماه بر روی افق و نیز زمان غروب هلال ماه قبل و یا بعد از غروب خورشید متفاوت است.
,,
وی افزود: چنانچه ماه مدت زمان کوتاهی روی افق بماند، یا قبل از غروب خورشید غروب کند، قطعا دیدن آن کار دشواری خواهد بود و به همین علت رکوردهای دیدن ماه نو متفاوت است.
,,
خدایاری یادآور شد: در شرایط دیده شدن ماه نو نیز در نهایت اعلام عید فطر با توجه به وجود احادیث و روایات مختلف با نظر مراجع دینی صورت میگیرد.
,,
اما در نهایت آنچه مهم است را فتحی عنوان میکند که اعلام نظر عید فطر از آنجا که جزو مسایل حکومتی است، همواره بر عهده حاکم شرع است که ولی فقیه عهدهدار آن است و همه مکلف به نظر ایشان هستند.
,,
اینقدر نگران و بیتاب دیدن ماه نباشید و از لحظههای پایانی ماه مبارک رمضان که حالا سفرههای با برکتش را کم کم دارند جمع میکنند نهایت استفاده را ببرید و مطمئن باشید، ماه شوال امشب نیاید، فردا شب حتما خودش را میرساند!
]