به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، ایسنا به نقل از روزنامه هاآرتص نوشت: رهبر جنبش آزادیبخش آفریقای جنوبی و رئیسجمهور پیشین این کشور که پنجم سپتامبر سال جاری درگذشت، سال ۱۹۶۲ در یک پایگاه نظامی در اتیوپی توسط ماموران سازمان اطلاعات و وظایف ویژه اسرائیل (موساد) آموزش دیده بود.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,به گزارش "اشپیگل آنلاین" روزنامه اسرائیلی به سند تاکنون ناشناختهای از آرشیو اسرائیل استناد کرده که مهر طبقهبندی "فوق محرمانه" دارد.
,سند یاد شده نامهای از سازمان موساد به وزارت دفاع اسرائیل با تاریخ ۱۱ اکتبر ۱۹۶۲ است که بر اساس آن ماندلا چند ماه پیشتر با نام مستعار "میخک سیاه" وارد اتیوپی شده بود. به نوشتهی هاآرتص از این سند چنین برمیآید که ماموران موساد تلاش کردهاند "نظر مساعد نلسون ماندلا را به جنبش صهیونیسم تقویت کنند."
,روزنامه اسرائیلی میافزاید، رهبر جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی، در آن زمان به روشهای مبارزات زیرزمینی شبهنظامیان گروه "هاگانا" علافه نشان میداده است. این گروه یکی از تشکلهای یهودی با گرایش صهیونیستی بود که برای مبارزه علیه نیروهای انگلیسی و اعراب فلسطینی ۱۹۲۰ تشکیل و با اعلام "استقلال اسرائیل" در سال ۱۹۴۸ منحل شد.
,به گزارش دویچهوله نلسون ماندلا پیش از مخفی شدن و روی آوردن به مبارزه زیرزمینی در ابتدای دهه ۶۰ میلادی بارها در آفریقای جنوبی بازداشت شده و به زندان رفته بود.
,ماندلا ۱۹۶۲ مخفیانه از کشور خارج شد و به چند کشور آفریقایی سفر کرد. به نوشتهی هاآرتص هدف او از این سفرها جمعآوری کمکهای مالی و تجهیزات نظامی برای رویارویی با رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی بود. چنانکه روزنامه اسرائیلی نوشته در جریان همین سفرها بود که ماندلا چند ماهی در یک پایگاه نظامی در اتیوپی توسط ماموران موساد آموزش دید.
,اشپیگل آنلاین به نقل از این گزارش میافزاید ماموران موساد آن زمان از هویت واقعی نلسون ماندلا آگاهی نداشتهاند.
,"دیوید فاخلر" پژوهشگری که نامه موساد به وزارت دفاع را در آرشیو اسرائیل یافته، معتقد است ماندلا نه تنها به شیوههای کار تشکلهای زیرزمینی یهودیان علاقه نشان میداده که از "مشکلات اسرائیل" نیز به خوبی مطلع بوده است.
,پژوهشگر اسرائیلی بر مبنای محتوای نامه موساد به این نتیجه میرسد که ماموران اسرائیلی نلسون ماندلا را آدمی روشنفکر با رفتار دوستانه ارزیابی میکردند.
,موساد در این نامه نوشته که نلسون ماندلا در گفتوگوهایی که با او انجام شده از اعتقاد خود به جهانبینی سوسیالیستی سخن گفته است.
,او اندکی پس از بازگشت به آفریقای جنوبی بار دیگر بازداشت و مدتی بعد محاکمه و به حبس ابد محکوم شد. او تا ۱۹۹۰ در زندان بود.
,اسرائیل در دوران آپارتاید از متحدان حکومت آفریقای جنوبی محسوب میشد و احتمال میرود که ماندلا نیز از هویت ماموران موساد اطلاعی نداشته است.
,ماندلا، از برندگان جایزه صلح نوبل، پس از خاتمه دوران ریاست جمهوریاش بنیادی برای توسعه صلح و عدالت در جهان تاسیس کرد و از جمله طرحی برای صلح در خاورمیانه ارائه کرد.
,انتهای پیام
]