به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، «نفوذ لابی اسرائیل بر کنگره آمریکا مانعی بر سر راه لغو تحریمهای ضد ایرانی است و اوباما اختیاری از خود ندارد»پایگاه اینترنتی المانیتور، در گزارشی با اشاره به تحریمهای تحمیلی آمریکا علیه ایران، نوشت: دولت باراک اوباما بدون موافقت کنگره تحت نفوذ اسرائیل، قدرت لغو تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران را ندارد.
این پایگاه اینترنتی مینویسد؛ آیا دولت اوباما قادر است تحریمهای یکجانبه علیه ایران را لغو کند و به این ترتیب راه را برای دستیابی به یک توافق بر سر مسئله هستهای ایران هموار سازد؟ به اذعان بسیاری از مقامات این تحریمها خللی در پیشرفتهای هستهای ایران ایجاد نکرده بلکه ایران را بیش از پیش به سوی استقلال پیش برده است.
در آخرین دوره مذاکرات ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان در اوایل ماه آوریل، ایران دو خواسته را برای رسیدن به هرگونه توافقی شرط لازم دانست. این شروط عبارت بودند از؛ به رسمیت شناختن حق ایران در داشتن فناوری صلحآمیز هستهای و پایان تحریمها.
المانیتور نوشت: چشمپوشیهای محدودی که در اختیار قدرت اوباما است، چیزی نیست که ایران به دنبال آن است. این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع در طول مذاکرات و گفتگو با گروه 1+5 نه وندی شرمن نماینده آمریکا و نه هیچ یک از مقامات مافوق او در دولت، قدرت و اختیار لغو تحریمها را ندارند.
این پایگاه اینترنتی مینویسد؛ آیا دولت اوباما قادر است تحریمهای یکجانبه علیه ایران را لغو کند و به این ترتیب راه را برای دستیابی به یک توافق بر سر مسئله هستهای ایران هموار سازد؟ به اذعان بسیاری از مقامات این تحریمها خللی در پیشرفتهای هستهای ایران ایجاد نکرده بلکه ایران را بیش از پیش به سوی استقلال پیش برده است.
در آخرین دوره مذاکرات ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان در اوایل ماه آوریل، ایران دو خواسته را برای رسیدن به هرگونه توافقی شرط لازم دانست. این شروط عبارت بودند از؛ به رسمیت شناختن حق ایران در داشتن فناوری صلحآمیز هستهای و پایان تحریمها.
المانیتور نوشت: چشمپوشیهای محدودی که در اختیار قدرت اوباما است، چیزی نیست که ایران به دنبال آن است. این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع در طول مذاکرات و گفتگو با گروه 1+5 نه وندی شرمن نماینده آمریکا و نه هیچ یک از مقامات مافوق او در دولت، قدرت و اختیار لغو تحریمها را ندارند.,
,
,
,
,
,
,
لابی صهیونیسم چیست؟
, لابی صهیونیسم چیست؟,لابی صهیونیسم یعنی ائتلاف بزرگی ازافراد وسازمانها یی که فعالانه اقدام می کنند تاسیاست خارجی آمریکارادرجهت حمایت ازاسرائیل هدایت کنند.درضمن باید اشاره کرد٬لابی اسرائیل حرکت یکپارچه ای با رهبریت مرکزی نیست ونیز ممکن است اعضای آن درباره مسائل خاصی باهم اختلاف نظرنیزداشته باشند. هسته مرکزی لابی رایهودیان آمریکاتشکیل می دهندکه در زندگی روزمره شان٬تلاش چشمگیری ازخودنشان می دهندتاسیاست خارجی آمریکا رابه سمتی سوق دهندتامنافع اسرائیل را تعقیب کند.فعالیتهای آنها صرفاًمحدودبه دادن رأی به نامزدهای طرفداراسرائیل نیست وشامل نامه نگاری٬کمکهای مالی وحمایت ازسازمانهای طرفداراسرائیل نیز می شود.
,تمام یهودیان آمریکا جزولابی نیستند٬چراکه اسرائیل دغدغه اصلی بسیاری ازآنها نیست.برای مثال دریک نضرسنجی درسال ۲۰۰۴حدود۳۶درصدازیهودیان آمریکاگفتند که آنها"نه زیاد"و یا"اصلاً "علاقه ای به اسرائیل ندارند.همچنین یهودیان آمریکادرقبال سیاستهای اسرائیل با هم اختلاف نظردارند.بسیاری ازسازماهای کلیدی مانند"AIPAC" و"کنفرانس روسای سازمانهای مهم یهودی"ازسوی تندروهایی اداره می شوندکه عمومآ ازسیاستهای توسعه طلبانه احزابی چون لیکود دراسرائیل حمایت می کنند وبه نوعی مخالف مساله صلح اسلو نیز به شمارمی روند.ازسوی دیگر٬بخش زیادجامعه یهودیان آمریکانسبت به سازش بافلسطینیان نطرمساعدی دارند وگروههای اندکی چون"صدای صلح یهودیان"قویاً ازچنین اقداماتی حمایت می کنند باوجوداین اختلاف نظرها٬میانه روها وافراطیون به شدت ازحمایت آمریکا ازاسرائیل جانبداری می کنند.
,شگفت انگیزنیست که رهبران یهودیان آمریکا٬اغلب با مقامات اسرائیل مشورت می کنند.ازاین رورهبران سابق می توانندنفوذمقامات اسرائیلی را درایالات متحده به حداکثربرسانند.یکی ازفعالان سازمانهای یهودی می نویسد:"برای ما عادی است که بگوییم با آنکه سیاست مادرباره مسائل خاصی است ولی بایدبررسی کنیم که اسرائیل به دنبال چیست.ما به عنوان یک جامعه این کار را همیشه انجام می دهیم.همچنین یک هنجارقوی علیه انتقادازسیاستهای اسراییل وجودداردورهبران یهودیان آمریکا به ندرت ازاعمال فشارعلیه اسرائیل حمایت می کنند.ازاینرو٬زمانی که"ادگاربرونف من"٬رهبر کنگره جهانی یهودنامه ای به بوش نوشت و از او خواست به اسرائیل برای ممانعت ازساخت دیوارجنجالی-امنیتی"حائل"فشارآورد٬به پیمان شکنی متهم شد.منتقدان می گفتندبرای رهبرکنگره جهانی یهودشرم آوراست که ازرئیس جمهوربخواهد دربرابرسیاستهای اعمالی دولت اسرائیل مقاومت کند.
,زمانی که سیمورریچ٬رئیس تریبون سیاستهای اسرائیل درنوامبر ۲۰۰۵م به وزیر امورخارجه وقت آمریکا کاندولیزارایس٬توصیه کردبه اسرائیل برای بازگشایی یک گذرگاه درنوارغزه فشارآورد٬منتقدان اقدام اورا به عنوان یک رفتارغیر مسئولانه محکوم واعلام کردندکه:"درمیان یهودیان جایی برای کسی که علیه سیاستهای صهیونیسم تبلیغ کند نیست".برای درامان ماندن ازاین حملات ریچ اعلام کردکلمه فشارزمانی که متوجه اسرائیل باشددرقاموس من نیست.
,یهودیان آمریکاآرایش عظیمی ازسازمانهابرای نفوذدرسیاست خارجی آمریکا شکل داده اند.در این میان آیپک(AIPAC)قویترین ومعروفترین آنهاست.درسال ۱۹۹۷٬مجله(FORTUNE)٬ازاعضای کنگره کارمندان آن خواست قویترین لابی های واشنگتن را رده بندی کنند.آیپک بعد از انجمن بازنشستگان آمریکا(AARP)و جلوتر ازلابی های پرنفوذی چون سازمان انجمن کارگری آمریکا(CIO.AFL)و انجمن تفنگدارا آمریکا در رده دوم قرارگرفت.بررسی (NATIONAL JORNAL) نیز درمارس ۲۰۰۵به نتیجه مشابهی رسید و آیپک را دررده بندی قدرت در واشنگتن درجایگاه دوم قرار داد.
,لابی اسرائیل ٬همچنین مسیحیان پروتستانی همچون گری بوئر٬جری نا ول٬رالف رید٬پت رابرتسون ونیز رهبران سابق اکثریت مجلس نمایندگان چون دیک آرمی و تامی دلای را نیز شامل می شود.اینان اعتقاد دارندتجدید حیات اسرائیل یک رسالت مقدس است وازبرنماه توسعه طلبانه آن حمایت و فکر می کنند اعمال فشار بر اسرائیل در تضاد با اراده الهی است.علاوه براین ٬اعضای لابی شامل مسیحیان نو محافظه کاری چون جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل٬رابرت بارت لی سردبیر سابق وال استریت ژورنال ٬ویلیام بانت وزیر سابق آموزش دولت بوش ٬جین کرکپاتریک سفیر سابق آمریکا درسازمان ملل وروزنامه نگاری چون جرج ویل است.
,انتهای پیام/
,,