به گزارش سرویس چندرسانه ای شبکه اطلاع رسانی راه دانا در شهرستان بافق از توابع استان یزد رسم بر این است تا هرگاه مهمان ویژهای دارند، یکی از درختان خرما را سر ببرند و پنیر خرما را پیشکش او کنند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,محمد علی قاسمزاده که نخلستان دارد به خبرنگار ایسنا میگوید: بسیاری از مسائل درخت خرما مشابه انسان است و بسیاری از اصطلاحاتی که برای انسان به کار میرود، برای درخت خرما هم به کار میرود؛ برای مثال وقتی انسان بچهای را به دنیا میآورد، میگوییم زایمان کرده است زمانی هم که درخت خرما در فصل بهار خوشه در میآورد میگوییم زایمان کرده است.برخلاف درختان دیگر اگر سر درخت خرما را ببریم میمیرد.
,او ادامه میدهد: هیچچیزِ درخت خرما دور ریختنی نیست. خرما درون خودش یک دل دارد که داخل آن یک پنیر سفیدرنگ است. این دل وظیفه غذارسانی به شاخ و برگ را دارد و خوشه خرما کل مواد غذایی خودش را از همین دل میگیرد. این دلِ خرما قابل خوردن است. درخت خرما هم نر و ماده دارد.
,وی میگوید: زمانی که مهمانی سر میرسید و چون امکان پذیرایی در کویر محدود بوده، اهالی کویر علاوه بر خرمایی که در تابستان به دست میآوردند، در زمستان یکی از درختهای نر را میکشتند و بعد از آنکه پوست تنهی آن را میکندند به دل سفیدی میرسند که پنیر خرما در آن است. طبع این پنیر هم سرد است. بعد از آنکه پنیر را به قطعات کوچکتر میبُرند، روی پوست نخل که به آن لیف میگویند همراه با شیره و سکنجبین سِرو میکنند.
,به گفته او میوه گرم خرما از طبع سرد پنیر آن نشات گرفته است.
,
انتهای پیام/ب
]