وی بیان اشت: خانواده ها زمانی که برای خودشان خرید می کنند سعی می کنند کالای قیمت مناسب و ایرانی خریداری کنند اما متاسفانه مشاهده می شود همواره برای خرید جهیزیه تنها به دلیل فرهنگ نادرست چشم روی هم چشمی به خرید کالا های خارجی روی می آوردند اینجا است که مشخص می شود زنان نقش اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی را ایفا می کنند.
صفایی تصریح کرد: اگر قرار باشد اماری ارائه شود مردان10درصد؛ زنان 50درصد؛ و کودکان40درصد ؛در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش دارند پس نباید از فرهنگ سازی در مدارس و برای کودکان غافل شد.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: باید در ابتدا فرهنگ اقتصادی مقاومتی را محقق کرد باید خانواده ها را به سمتی برد که به جای خرید کالاهای خارجی آن هم تنها به دلیل اینکه آنها خارجی هستند و در نگاه اطرافیان بهتر به نظر می اید کالای داخلی را با توجه به کیفیت و کمک به اقتصاد ملی خریداری کنند، باید رقابت های زنانه در خرید جهیزیه با کمک فرهنگ حل شود زیرا جهیزیه سهم بالایی درخریدهای خانواده را دارد.
وی تاکید کرد: البته در کنار فرهنگ سازی باید به کیفیت کالاهای داخلی هم توجه کرد متاسفانه گاهی مشاهده می شود برخی کالاهای داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و این باعث می شود خریدار این کالا به دیگران توصیه کند کالای ایرانی نخرند و بی کیفیتی یک کالا را به همه برندهای داخلی نسبت دهد.
استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: اما اگر یک کالای داخلی کیفیت مناسبی داشت و با توجه به داخلی بودن آن قیمت مناسبی هم داشت خریدارخود به خود بدون هیچ هزینه ای تبدیل به یک مبلغ کالای ایرانی می شود در خرید کالای ایرانی تنها این خریدار نیست که باید تشویق شود بلکه تولید کنندگان هم باید کیفیت کالاهای تولید خود را بالا ببرند.
صفایی گفت: به طور مثال یکی از کالاهایی که خدمات پس از فروش آن در ایران رعایت می شود کولرو پکیج است است و اکثر مردم هم برند ایرانی کولر را برای خرید انتخاب می کنند، پس مشخص می شود مردم ایران علاقه به تولید داخلی دارند اما طبیعی است کیفیت و خدمات کالایی که برایش هزینه می کنند هم برایشان مهم است.
کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر نقش قم به دلیل دارا بودن پتانسیل تبلیغی آن در تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری گفت: با توجه به این که مبلغان دینی از استان قم به دیگر نقاط کشور اعزام می شوند می توان و باید از این فرصت برای تبلیغ اقتصاد مقاومتی هم بهره برد اگر مبلغان دینی که به نقاط مختلف اعزام می شوند خودشان در عمل از کالاهای داخلی استفاده کنند و در کنار آن مردم را به خرید کالای داخلی تشویق کنند مطمئنا کمک بزرگی به تحقق اقتصاد مقاومتی خواهند کرد اما اگر در عمل این اتفاق رخ نداد و تنها مردم را به خرید کالای داخلی ترغیب کرد نتیجه منفی در بر خواهد داشت.
وی در پایان تصریح کرد: پس باید در این زمینه نیز به روحانیون آموزش های اساسی داده شود تا در کنار تبلیغ دین به تبلیغ و ترویج استفاده از کالای ایرانی که در نهایت منجر به تحقق اقتصاد مقاومتی نیز می شوند کمک کنند.