صبر در طاعت و معصیت به چه معناست؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بسیج مداحان، حاج سعید حدادیان، مداح و شاعر خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در جلسه هفتگی حسینیه فاطمه الزهرا (س) سخنانی را در ارتباط با صبر و ناامیدی از رحمت خداوند بیان کرد که در ادامه می‌خوانیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

در مدارس و جلسات اخلاق عنوان می‌کنند که صبر بر سه چیز است که نخستین آن صبر در طاعت است. به عنوان مثال نماز صبح بر همه واجب است و باید آن را بخوانیم و حتی اگر قضا شد، قضای آن را ادا کنیم. صبر در روزه نیز خیلی مورد تاکید قرار گرفته و بدون داشتن عذر نمی‌توان روزه‌خواری کرد.

,

دومین مورد از صبر، صبر در بلا است. وقتی بلایی نازل شد باید صبر کنیم. توقع صبر بر مصیبت‌ها و بلایا در حسینی‌ها بیشتر از سایرین است چرا که آن‌ها اربابی دارند که حتی در لحظات آخر هم به خدای خود گفت که صبر می‌کنم. فردی به محضر امام معصومی رسید و عرض کرد: آقاجان من شما را دوست دارم و امام در پاسخ فرمودند «اگر ما را دوست داری پس منتظر نزول بلایا هم باش».

,

صبر سوم و پایانی مربوط به صبر بر معصیت می‌شود. به عنوان مثال اگر عملی 300 هزار ثواب داشته باشد، اگر موقعیت گناهی پیش بیاید و انجام ندهیم پاداش آن 900 هزار است.

,

یکی از مواردی که باید در آن صبر و بردباری داشته باشیم، کرم خداوند است. اگر شما با شخصی به سفری بروید و ببینید که کل مخارج سفر را وی می‌دهد، خجالت می‌کشید و معذور می‌شوید. برخی نیز کارشان به جایی می‌رسد که از کرم زیاد خداوند خجالت زده می‌شوند.

,

به عنوان مثال، شخصی در دانشگاهی بود و می‌گفت من دیگر نماز نمی‌خوانم چرا که انواع گناهان را انجام می‌دهم ولی خداوند با من خیلی کریمانه رفتار می‌کند و من خجالت می‌کشم. شخصی به امام رضا (ع) عرض کرد: آقاجان شخصی را دیدم که در حال روزه خواری بود. به او گفتم که چرا روزه خواری می‌کنی و او در پاسخ به من گفت که من دیگر هیچ امیدی به رحمت خداوند ندارم و جای من در قعر جهنم است، شبی هارون الرشید من را مجبور به کشتن 60 سید که زندانی بودند کرد و من هم آن‌ها را کشتم. امام رضا (ع) برافروخته شدند و فرمودند «گناه ناامیدی آن شخص از رحمت خداوند از کشتن 60 نفر از سادات بیشتر است».

,

انتهای پیام/خ

]
حاج سعید حدادیان در جلسه هفتگی حسینیه فاطمه الزهرا (س) معنی صبر در طاعت، بلا و معصیت را تبیین کرد.