به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، درپی افشای جاسوسی سایبری امریکا از شرکتها و نهادهای چین، خبرگزاری رسمی این کشور موسوم به «شینهوآ» در تفسیری که روز یکشنبه (۲۳ ژوئن، دوم تیر) منتشر شد، در حالی که به افشاگریهای جدید مبنی بر حملات سایبری امریکا به نهادهای چین اشاره داشت تصریح کرد: «اینها در کنار اتهامهای گذشته، نشانههای آزاردهنده آشکاری هستند که نشان میدهند، امریکا که مدت مدیدی است به عنوان قربانی حملات سایبری نقش بیگناه را بازی میکند، بزرگترین تبهکار عصر ما به شمار میآید.»
در تازهترین افشاگریها که روز شنبه (۲۲ ژوئن) در روزنامه انگلیسیزبان هنگ کنگ موسوم به «ساوت چاینا مورنینگ پست» (SCMP) منتشر شد، ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی امریکا (NSA) فاش کرد، آژانسهای جاسوسی این کشور به منظور دستیابی به میلیونها پیام کوتاه شخصی در چین، رایانههای شرکتهای ارائه خدمات تلفن همراه و همچنین رایانههای یک دانشگاه مهم پکن را هک کردهاند.
روزنامه مورنینگ پست به نقل از این مأمور سابق «سیا» نوشت: سازمان امنیت ملی امریکا همچنین سرور دانشگاه تسینگهوآ ، یکی از مهمترین نهادهای تحقیقاتی چین، را هدف حمله سایبری قرار داده و با استفاده از برنامه شناسایی و نظارت الکترونیکی دولتی موسوم به «پریسم» (PRISM) رایانههای شرکت «پاکنت» را (Pacnet) که مالک گستردهترین شبکههای کابل فیبر نوری در منطقه آسیا-اقیانوسیه است، هک کرده است.
خبرگزاری شینهوآ در گزارش خود با تاکید بر این که واشنگتن باید ابتدا نسبت به سوابق خود شفافسازی کند، افزود: «واشنگتن همچنین به چین و کشورهای دیگری که از آنها جاسوسی کرده، یک توضیح بدهکار است. امریکا باید جزئیات دامنه، گستردگی و اهداف برنامههای هکمورد استفاده خود را در اختیار جهانیان قرار دهد.»
این گزارش درحالی منتشر شده است که وزارت دادگستری امریکا، هفته گذشته اسنودن را به سرقت اطلاعات طبقهبندی شده ان.اس.ای، تغییر اسناد محرمانه، انتقال آن به غیر و دزدی از اموال دولتی متهم و حکم بازداشت وی را صادر کرد.
اسنودن که بر اساس گزارشها در هنگ کنگ پناه گرفته است، مدارکی را در اختیار رسانهها قرار داد که نشان میدهد این سازمان در چند سال گذشته افزون بر شنود مکالمات تلفنی، فعالیتهای اینترنتی شماری از شهروندان امریکایی و اتباع خارجی را تحت برنامهای موسوم به «پریسم» (PRISM) زیر نظر داشته است.
اسنودن نمایی از سامانه جاسوسی «PRISM» را فاش کرد که به سازمان امنیت ملی امریکا (NSA) و همچنین پلیس «اف بی آی» اجازه دسترسی به سرورهای شرکتهای اینترنتی امریکا چون گوگل، اپل، مایکروسافت، فیسبوک و امریکن آنلاین (AOL) را میدهد.
این سامانه جاسوسی، ایمیلها، ویدئو چتها، پیامهای کوتاه را به دقت بررسی میکند و از امکانات و تجهیزات برای ردیابی و دنبال کردن مظنونان خارجی برخوردار است.
سه اتهام انتقال اطلاعات طبقهبندیشده به غیر، افشای اطلاعات محرمانه و دزدی از اموال دولت که در پرونده شکایت از اسنودن در یک دادگاه فدرال در شهر الکساندریا در ایالت ویرجینیا درج شده است، هر یک ده سال زندان و حبس را در پی خواهد داشت.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/*
]