به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدبانو؛ «آش شولی» غذایی سنتی و از محبوبترین غذاهای استان یزد است که در حین سادگی تهیه آن، خوشمزه میباشد. در اصل چاشنی این آش خوشمزه، سرکه است ولی بعضیها با چاشنی رب انار نیز میل میکنند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, یزدبانو,
اگر به هر دلیلی به یزد سفر کرده و ازغذاهای خوشمزه این منطقه مخصوصا آش شولی تناول کرده باشید، حتما خوشمزگی آن را تأیید کردهاید.
نام «شولی» به خاطر شل بودن قوام آن بر روی این آش گذارده شده است. «شولی» در زمستان و تابستان با موادغذایی متفاوت طبخ میشود ؛ به طوری که در زمستان از ماش وشلغم استفاده میشود ودر تابستان مملو از چغندر وعدس است.
در این مطلب به دستور پخت این غذای محبوب یزدی پرداخته شده است:
مواد اولیه:
سبزی: یک و نیم کیلو(نصف آن اسفناج و نصف دیگرشوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله)
چغندر: دو عدد بزرگ
پیاز: سه عدد
نعناع خشک: دو قاشق غذا خوری
آرد: یک و نیم لیوان
عدس: یک لیوان
روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: دو قاشق مربا خوری
سرکه: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا چغندر را پوست گرفته، سپس آن را به صورت خلالی برش میدهیم و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار میدهیم تا نیمپز شود.
بعد از اینکه چغندر به طور کامل نیمپز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر میکنیم تا کاملا پخته شود.
سپس پیاز را سرخ کرده ونعناع و زرچوبه به آن اضافه میکنیم.
حدود 4الی 5 لیوان آب را به آرد اضافه میکنیم و سپس با قاشق، کاملا آنها را با هم مخلوط میکنیم.
هنگامی که سبزی وعدس کاملا پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه میکنیم ومیگذاریم تا چند قُل بخورد.
سپس حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه میکنیم وسپس آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه میکنیم وبه طور همزمان هم میزنیم تا آرد به صورت گلوله درنیاید، اگرآش خیلی غلیظ شد باز هم به آن آب اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم تا غلظتی مانند آش سوپ به خود گیرد.
بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه کردیم، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه(رب انار) به آش اضافه میکنیم و میگذاریم چند قل بخورد تا بوی تند حاصل از سرکه از بین برود.
انتهای پیام/
اگر به هر دلیلی به یزد سفر کرده و ازغذاهای خوشمزه این منطقه مخصوصا آش شولی تناول کرده باشید، حتما خوشمزگی آن را تأیید کردهاید.
نام «شولی» به خاطر شل بودن قوام آن بر روی این آش گذارده شده است. «شولی» در زمستان و تابستان با موادغذایی متفاوت طبخ میشود ؛ به طوری که در زمستان از ماش وشلغم استفاده میشود ودر تابستان مملو از چغندر وعدس است.
در این مطلب به دستور پخت این غذای محبوب یزدی پرداخته شده است:
مواد اولیه:
سبزی: یک و نیم کیلو(نصف آن اسفناج و نصف دیگرشوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله)
چغندر: دو عدد بزرگ
پیاز: سه عدد
نعناع خشک: دو قاشق غذا خوری
آرد: یک و نیم لیوان
عدس: یک لیوان
روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: دو قاشق مربا خوری
سرکه: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا چغندر را پوست گرفته، سپس آن را به صورت خلالی برش میدهیم و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار میدهیم تا نیمپز شود.
بعد از اینکه چغندر به طور کامل نیمپز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر میکنیم تا کاملا پخته شود.
سپس پیاز را سرخ کرده ونعناع و زرچوبه به آن اضافه میکنیم.
حدود 4الی 5 لیوان آب را به آرد اضافه میکنیم و سپس با قاشق، کاملا آنها را با هم مخلوط میکنیم.
هنگامی که سبزی وعدس کاملا پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه میکنیم ومیگذاریم تا چند قُل بخورد.
سپس حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه میکنیم وسپس آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه میکنیم وبه طور همزمان هم میزنیم تا آرد به صورت گلوله درنیاید، اگرآش خیلی غلیظ شد باز هم به آن آب اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم تا غلظتی مانند آش سوپ به خود گیرد.
بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه کردیم، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه(رب انار) به آش اضافه میکنیم و میگذاریم چند قل بخورد تا بوی تند حاصل از سرکه از بین برود.
انتهای پیام/
اگر به هر دلیلی به یزد سفر کرده و ازغذاهای خوشمزه این منطقه مخصوصا آش شولی تناول کرده باشید، حتما خوشمزگی آن را تأیید کردهاید.
,نام «شولی» به خاطر شل بودن قوام آن بر روی این آش گذارده شده است. «شولی» در زمستان و تابستان با موادغذایی متفاوت طبخ میشود ؛ به طوری که در زمستان از ماش وشلغم استفاده میشود ودر تابستان مملو از چغندر وعدس است.
,در این مطلب به دستور پخت این غذای محبوب یزدی پرداخته شده است:
,مواد اولیه:
,سبزی: یک و نیم کیلو(نصف آن اسفناج و نصف دیگرشوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله)
,چغندر: دو عدد بزرگ
,پیاز: سه عدد
,نعناع خشک: دو قاشق غذا خوری
,آرد: یک و نیم لیوان
,عدس: یک لیوان
,روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
,نمک: به میزان لازم
,زردچوبه: دو قاشق مربا خوری
,سرکه: به میزان دلخواه
,طرز تهیه:
,ابتدا چغندر را پوست گرفته، سپس آن را به صورت خلالی برش میدهیم و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار میدهیم تا نیمپز شود.
,بعد از اینکه چغندر به طور کامل نیمپز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر میکنیم تا کاملا پخته شود.
,سپس پیاز را سرخ کرده ونعناع و زرچوبه به آن اضافه میکنیم.
,حدود 4الی 5 لیوان آب را به آرد اضافه میکنیم و سپس با قاشق، کاملا آنها را با هم مخلوط میکنیم.
,هنگامی که سبزی وعدس کاملا پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه میکنیم ومیگذاریم تا چند قُل بخورد.
,سپس حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه میکنیم وسپس آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه میکنیم وبه طور همزمان هم میزنیم تا آرد به صورت گلوله درنیاید، اگرآش خیلی غلیظ شد باز هم به آن آب اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم تا غلظتی مانند آش سوپ به خود گیرد.
,بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه کردیم، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه(رب انار) به آش اضافه میکنیم و میگذاریم چند قل بخورد تا بوی تند حاصل از سرکه از بین برود.
,
انتهای پیام/
,,
]