شش قفله شدن واحدهای صنعتی و تولیدی یکی پس از دیگری/ چشم انتظاری کارگران بی کار برای باز شدن گره صنعت کشور+تصاویر
[

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن روحانی در وعده های انتخاباتی خود برای ریاست جمهوری، گشایش اقتصادی را به مردم وعده داده بود، اما حالا بعد از گذشت بیش از سه سال از انتخاب آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور کشورمان کاملا برای همه قابل لمس و مشهود می باشد که گشایش اقتصادی که اتفاق نیافتاد هیچ، قفل هایی هم به اقتصاد نیمه جان کشورمان زده شده است که بعید به نظر می رسد در آینده ای نزدیک بتوان باکلیدی آن را باز کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

شرایط کنونی کشور حکایت از این دارد که حرفهای آقای روحانی در روزهای اوایل انتخابات فقط شعار و "وعده های سرخرمنی" بود که داده شد.

,

با گذشت روزها از وعده های گشایش اقتصادی آقای روحانی، یکی پس از دیگری خبر تعطیلی واحد های بزرگ و کوچک صنعتی کشورمان در شهرها و شهرستان های مختلف به گوش می رسد و در این روزها خبر تعطیلی بزرگترین کارخانه تولید لوازم خانگی کشور که با داشتن قدمتی با اندازه 8دهه به گوش می رسد و حال جای سوال است که تیم اقتصادی آقای روحانی چه زمانی میخواهند به فکر این اقتصاد باشند.

,

تعطیلی بزرگترین کارخانه کاشی‌سازی استان خراسان رضوی

, تعطیلی بزرگترین کارخانه کاشی‌سازی استان خراسان رضوی, تعطیلی بزرگترین کارخانه کاشی‌سازی استان خراسان رضوی,
از سویی دیگر هم سایت محلی قوچان خبر گزارش داده که یکی از کارگران کارخانه کاشی با اشاره به مشکلات کارگران  این کارخانه گفته که از آبان ماه سال گذشته تا کنون مسئولین کارخانه حتی یک ریال از حقوق، عیدی و معوقات را پرداخت نکرده اند و کارگران این کارخانه با سیلی صورت خود و خانواده خود را سرخ نگه می دارند.
,
 
,
وی ادامه داد: پس از تجمع تعدادی از کارگران در اسفند ماه سال گذشته در مقابل فرمانداری قوچان و قول مساعد مسئولین برای پرداخت معوقات، فقط در دو مرحله و هر بار 500 هزار تومان از معوقات مربوط  به قبل از آبان ماه سال گذشته را پرداخت نمودند و پس آن نیز دوباره مشکلات ما را فراموش کردند.
,
 
,
این کارگر افزود: هرساله کارخانه کاشی از 20 اسفند ماه تا پایان تعطیلات عید نوروز به دلیل محدودیت های ترافیکی و عدم ارسال محموله های کاشی تعطیل می شد، اما بعد از اینکه در 20 اسفندماه 94 کارخانه تعطیل شد تا کنون نه تنها فعال نشده است بلکه کارگران روز به روز بلاتکلیف تر می شوند.
,
 
,
وی با بیان اینکه هیچ چیزی بدتر از بلاتکلیفی نیست تصریح کرد: متاسفانه هیچ یک از مسئولین شهر و کارخانه  هیچ پاسخ دقیقی به کارگران نمی دهند و براساس نقل قول ها قرار بود کارخانه اول اردیبهشت ماه راه اندازی شود ولی این موعد به 15 اردیبهشت ماه و نهایتا به اول تیرماه موکول شد و در حال حاضر تمامی کارگران بلاتکلیف هستند و از زمان دقیق راه اندازی کارخانه اطلاعی ندارند.
,
 
,
گاز کارخانه به دلیل بدهی قطع شده است
, گاز کارخانه به دلیل بدهی قطع شده است,
 
,
همچنین یکی دیگر از کارگران این کارخانه گفته به دلیل عدم پراخت قبض گاز که حدود سه میلیارد و 950 میلیون ریال است، گاز کارخانه قطع شده و تمامی کوره ها خاموش است.
,
 
,
وی با بیان اینکه کسی به داد کارگران نمی رسد و مالکین کارخانه و مدیران قوچان ما را به یکدیگر پاس می دهند، خاطرنشان کرد: با فرارسیدن ماه مبارک رمضان چیزی برای خوردن نداریم و در حالی که مسئولین، مشکلات ما را فراموش کرده اند اما همسایه ها و فروشندگان مواد غذایی با کمک های خود ما را در این روزهای سخت یاری می کنند.
,
 
,
 
,
استان صنعتی یزد در آستانه ورشکستگی و بحران صنعتی
, استان صنعتی یزد در آستانه ورشکستگی و بحران صنعتی, استان صنعتی یزد در آستانه ورشکستگی و بحران صنعتی,
 
,
استان یزد هم با دارا بودن بیش از 3500 واحد صنعتی بیش از 4 درصد کل واحدهای صنعتی کشور را در برمی‌گیرد و اشتغال بخش عظیمی از افراد بومی و غیربومی استان را فراهم کرده است و از طرفی بر اساس اعلام آمار از سوی مسئولان 95 درصد تولیدات استان در بخش خصوصی صورت می گیرد و استان یزد به عنوان چهارمین استان توسعه یافته صنعتی کشور شناخته می‌شود.
,
 
,
 
,
با این حال با تشدید رکود و مشکلات اقتصادی در سه سال اخیر تعداد قابل توجهی از کارخانجات تولیدی در استان یزد به تعطیلی کشیده شده اند و گزارش‌های مسئولین در استان یزد  حاکی از آن است که واحدهای تولیدی مختلف از جمله کاشی و سرامیک، نساجی، آهن و فولادسازی با مشکلات متعددی روبه رو هستند و این مشکلات  50 درصد واحدهای تولیدی این شهر را راکد و نیمه تعطیل و بیش از 30 درصد آن را تعطیل کرده است.
,
 
,
به دنبال تعطیلی گسترده کارخانجات در استان یزد نرخ بیکاری استان نیز افزایش یافته و این شاخص رشد 5/4 درصدی را در سال 94 تجربه کرده است.
,
در میان موج گسترده تعطیلی ها، خاموش شدن چراغ بعضی از کارخانه‌ها که زمانی به عنوان صادرکننده و تولیدکننده نمونه معرفی شده بودند بسیار تامل برانگیز است. 
,
 
,
برای نمونه به تنهایی تعطیلی یک کارخانه‌ در استان  بیکاری بالغ بر 600 کارگر را به همراه داشته است و  با ادامه این روند  و وجود مشکلات عدیده در اوضاع بازار و اقتصاد کشور  باید منتظر تعطیلی کارخانه های دیگر و بیکار شدن جمع دیگری از کارگران بود.
,
 
,
بر اساس بررسی‌های انجام شده عمده مشکلاتی که صنایع استان با آن مواجه هستند ناشی از عدم توان مدیریتی، بدهی های مالیاتی و بیمه، مشکل در بازار فروش و بازاریابی، عدم توانایی برای حضور در بازارهای جهانی و مهمتر از همه این موارد رکود حاکم بر بازار است.
,
 
,
 
,
منفی بودن رشد بخش صنعت در سال گذشته خود شاهدی بر  ادعای وخامت اوضاع صنعت است که به حال خود رها شده است. این موضوع را نعمت زاده وزیر صنعت، معدن وتجارت در جلسه علنی مجلس نیز عنوان کرد که «شاهد فاجعه در بخش صنعت هستیم».
,
 
,
متاسفانه علی‌رغم اهمیت موضوع اقدامی موثر از سوی دولت برای حمایت و نجات صنعت کشور صورت نگرفته است و اگر دولت همچنان بر سیاست‌های انقباضی و ضدتورمی خود پافشاری کند و به اخذ مالیات‌های سنگین از بنگاه‌های تولیدی ادامه دهد و از سوی دیگر هیچ حمایتی از آن ها انجام ندهد شاهد بحران در اقتصاد کشور خواهیم بود.
,
 
,
 
,
تعطیلی یکی از بزرگترین کارخانه های آجر سفال خاورمیانه با قدمتی ۵۰ ساله در استان کرمان
, تعطیلی یکی از بزرگترین کارخانه های آجر سفال خاورمیانه با قدمتی ۵۰ ساله در استان کرمان, تعطیلی یکی از بزرگترین کارخانه های آجر سفال خاورمیانه با قدمتی ۵۰ ساله در استان کرمان,
 
,
همچنین رضا شیرانی فر مدیر عامل مساک هم در رابطه با تعطیلی بزرگترین کارخانه سفال مساک گفت: بزرگترین و قدیمی ترین کارخانه استان کرمان را به دلیل عدم حمایت مسئولین و دولت تعطیل کردیم.
,
 
,
مدیر عامل مساک در ادامه افزود : این کارخانه از سال ۱۳۴۸ آغاز به ساخت کرده و درسال ۱۳۵۳ به بهره برداری رسیده است .
,
 
,
 یکی از اولین و بزرگترین کارخانه های سفال سازی در جنوب شرق بودیم
,  یکی از اولین و بزرگترین کارخانه های سفال سازی در جنوب شرق بودیم,
 
,
وی با اشاره به اینکه اولین و بزرگترین کارخانه سفال سازی در جنوب شرق بودیم،  اذعان کرد :در ابتدا با ۴۰۰ نفرکارگر به صورت مستقیم و حدود ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم آغاز به تولید کردیم .
,
 
,
شیرانی با بیان اینکه با بروز انقلاب اسلامی در ایران بین تولیدمان فاصله افتاد، ابراز کرد : بعد از این وقفه چند ساله ، با قدرت شروع به کار نموده و تا قبل از حذف یارانه ها ی تولید با ۶۰ نفر نیروی مستقیم و۱۵۰ نفر غیر مستقیم به فعالیت خود ادامه می دادیم  تا اینکه با مشکل سوخت روبه رو شدیم و عملا کار و تولید سخت تر شد.
,
 
,
مدیر عامل مساک افزود : بعد از پرداخت نشدن یارانه های تولید توسط دولت ، دومین موردی که باعث تعطیلی کارخانه شد احداث خط لوله گاز مجزا برای کارخانه بود ، شرکت گاز هم اعلام کرد برای تامین سوخت کارخانه باید لوله اختصاصی بیاورید که عملا مقدور نبود .
,
 
,
احداث خط لوله گاز مجزا می تواند تولد دوباره برای این کارخانه باشد
, احداث خط لوله گاز مجزا می تواند تولد دوباره برای این کارخانه باشد,
 
,
وی با بیان اینکه پرداخت هزینه نصب خط لوله مجزا برای گاز از وظایف دولت است ،ابراز کرد :در شرایطی که از سوی شرکت گاز اعلام شده بود که باید سه سال در نوبت گاز رسانی بمانیم ، اگر درخواست تسهیلات نموده وهزینه نصب خط گاز این کارخانه را هم خودمان پرداخت می کردیم با شرایط سختی مواجه می شدیم .
,
 
,
شیرانی  افزود: اکنون کارخانه را به حال خود رها کرده ایم زیرا هیچ رغبتی برای حضور در آن نداریم چندی پیش چیزی که بیشتر از همه ما را ناراحت کرد این بود که تعطیلی کارخانه منبع درآمدی برای سارقان شده است زیرا تمام کابل های برق کارخانه  از مس هستند.
,
 
,
مدیر کارخانه مساک اعلام کرد : سارقان از رکود و خلوتی داخل کارخانه استفاده کرده بودند و با تعداد 6 نفری در روز روشن اقدام به جمع کردن سیم های کابل این کارخانه کرده بودند زیرا کابل های برق این کارخانه از مس هستند لذا منبع درآمدی برای سودجویان شده است ، حال این سئوال مطرح می شود که چرا باید در کار یک کارخانه چنین وقفه ای صورت بگیرد که تمام سرمایه زیر ساختی آن طعمه سودجویان شود و عملا  کارخانه را  به سوی نیستی سوق دهد  .
,
 
,
وی در پایان خاطر نشان کرد : با رکود در بازار ، عدم نقدینگی در دستان مردم و راکد شدن ساخت و ساز سبب شده است که رغبتی برای راه اندازی دوباره و صرف هزینه های میلیاردی برای اجرای خطوط گاز نداشته باشیم .
,
 
,
 
,
تعطیلی ۹۰ درصد واحدهای تولیدی در سراب استان آذربایجان شرقی
, تعطیلی ۹۰ درصد واحدهای تولیدی در سراب استان آذربایجان شرقی, تعطیلی ۹۰ درصد واحدهای تولیدی در سراب استان آذربایجان شرقی,
 
,
با گذشت بیش از هزار روز از از وعده رییس جمهور روحانی مبنی بر گشایش اقتصادی و در ادامه آن اجرایی شدن برجام انتظار می رفت چرخ های تولید کشور به گردش در آید ولی برعکس تمام انتظارها و قول ها شهرک صنعتی سراب وضعیت اسفناکی به خود گرفته است.
,

با مختصر گشت و گذار در فضای مجازی و اینترنت متوجه می شویم که این رکود بر تمام شهرک های صنعتی کشور سایه افکنده و به طور متوسط  ۵۰ درصد از واحدهای صنعتی در اکثر شهرک های صنعتی کشور تعطیل شده است.

,

متاسفانه وضعیت حاکم بر صنعت شهرستان سراب با توجه به میانگین کشور وضعیت نامناسب تری دارد و بیش از ۹۰ درصد از واحدهای شهرک صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل هستند.

,

و حال این مردم و کارگران هستند که چشم امیدشان هنوز به برجام نافرجام و قولهای دولت است.

,

اولین سناریو از شهرک صنعتی سراب ساختمان نگهبانی تعطیلی است که نیازی هم به آن نیست چون واحد فعالی که نیاز به نگهبان داشته باشد نیست.

,

, ,

, , ,

, ,

, ,

, ,

 

,

, , ,

 

,
,
, , ,

 

,
,
, , ,

 

,
,
, , ,

 

,
,
, , ,

 

,
,
, , ,

 

,
 
 
 
 
تعطیلی ۴۰۰ واحد تولیدی در استان مازندران
 
,
, , ,
 
,
 
,
 
,
 
,
تعطیلی ۴۰۰ واحد تولیدی در استان مازندران
, تعطیلی ۴۰۰ واحد تولیدی در استان مازندران, تعطیلی ۴۰۰ واحد تولیدی در استان مازندران,
 
,
حمیدرضا کاملی نماینده کارفرمایان شهرستان محمودآباد هم در خصوص وضع اسفبار صنعت در کشور در گفت‌وگویی اظهار کرد: برای خروج از رکود و توفیق سیاست‌های اقتصادی دولت چند مؤلفه باید تأمین شود و چند اتفاق هم حتماً باید رخ دهد که در شرایط تحریم نه دسترسی به منابع مالی داریم و نه امکان استفاده از اعتبارات بین‌المللی تا بتوانیم مواد اولیه و ماشین‌آلات موردنیاز بخش تولید را تأمین کنیم.
,
 
,
وی افزود: عدم گشایش، در کار بانک‌ها و باز نشدن قفل آنهاست که نیاز مالی واحدهای تولیدی برطرف نشد.
,
 
,
نماینده کارفرمایان محمودآباد خاطرنشان کرد: از روزی که قانون انتزاع اجرایی شد، همواره یکی از دغدغه‌های فعالان تمام بخش‌های اقتصادی وجود عینک بخشی‌نگری نزد برخی مدیران اجرایی بود.
,
 
,
این مسئول ادامه داد: ذهنیتی که اگرچه در بسیاری از موارد با تدبیر متولیان عینیت نیافت، اما در مواردی نظیر محصولات کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی دستگاه‌های اجرایی شاید به نوعی بتوان نگاهی زاویه‌دار را متصور شد.
,
 
,
وی بیان کرد: اگرچه متمرکز شدن سیاست‌گذاری و اجرا در یک بخش همواره از نقاط مثبت و دستاوردهای انتزاع برشمرده می‌شود و به نظر می‌رسد راهکار اصولی شاید تأمین منافع تولید باشد، اما در مورد صنایع غذایی همواره صدای فرآوری‌کنندگان بلند است و زاویه نگاه تصمیم‌گیران را به سوی صنعت قلمداد کرده و معتقدند که راه‌حل‌های ارائه شده توسط مسئولان بیشتر متوجه تأمین مواد اولیه و معضلات تولید است تا فرآوری کنندگان.
,
 
,
کاملی اضافه کرد: از آنجایی که با وجود تأسیس شهرک صنعتی محمودآباد فرصت شغلی مناسبی ایجاد خواهد کرد، گام نخست این عرصه اقتصادی به دست سرمایه‌گذاران بخش خصوصی رقم خورد با واگذاری ۲۰۰ هکتار به سرمایه‌گذارن که حدود ۷ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد، بخش اعظمی از بیکاری شهرستان بلکه استان را حل خواهد کرد و اکنون این شهرک با ظرفیت ۵۰ درصد به بهره‌برداری رسیده با ظرفیت پایین تولید می‌کند.
,
 
,
نماینده کارفرمایان محمودآباد تأکید کرد: به دلیل اجحاف بانک‌ها شاهد تعطیلی ۴۰۰ واحد تولیدی استان مازندران هستیم و هزاران نفر در این استان و شهرستان بیکار شده‌اند که بخشی از آن مربوط به شهرک صنعتی محمودآباد است.
,
 
,
تعطیلی و نیمه‌فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعت استان خوزستان
, تعطیلی و نیمه‌فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعت استان خوزستان, تعطیلی و نیمه‌فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعت استان خوزستان,
 
,
از سویی دیگر هوشمند صفائی هم در جمع معاونان و مسوولان ستادی و روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان‌های استان خوزستان معضل اصلی استان را تعطیلی و نیمه‌فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعتی اعلام کرد.
 
 
 وی  بر بازدید میدانی روسای ادارات شهرستانی از شهرک‌های صنعتی برای شناسایی بنگاه‌های نیمه‌فعال تأکید کرد و گفت: به منظور تحول و جهش اشتغال در استان باید بنگاه‌های نیمه‌فعال و غیرفعال به ویژه در شهرک‌های صنعتی شناسایی و در قالب طرح اشتغالزا به دبیرخانه کارگروه اشتغال خوزستان معرفی شوند.
 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از تخصیص 443 میلیارد تومان اعتبار برای راه‌اندازی واحدهای نیمه فعال استان خبر داد و افزود: طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی 60 درصد مشمول دریافت این تسهیلات خواهند بود.
 
سایت محلی رهیاب در همین رابطه گزارش داده که طی سال های گذشته عدم حمایت مناسب از بخش خصوصی و سیاست های نادرست مدیران باعث تعطیلی و ورشکستگی برخی از کارخانجات استان خوزستان شده و تولید کنندگان را به خاک سیاه نشانده است.
 
استان خوزستان با جمعیتی بیش از چهار میلیون و 500 هزار نفر و همچنین با وجود پتانسیل های نظیر گردشگری، کشاورزی و... از جمله استان های برجسته کشور به شمار می رود که در جذب سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال آنچنان که باید موفق عمل نکرده است.
 
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خوزستان دو هزار و 219 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد دو هزار و 97 واحد از دسته واحدهای صنعتی کوچک هستند و باقی واحدهای صنعتی راکد هستند 526 واحد صنعتی وجود دارد که میزان تولید آنان بین 50 تا 70 درصد است.
 
 
دومینوی دنباله دار تعطیلی کارخانجات در لرستان و دلخوشی برخی مسئولان به پسابرجام
 
حال و روز صنایع شهرستان بروجرد هم این روزها چندان خوش نیست به طوری که از میان واحدهای صنعتی حدود سه واحد صنعتی به طور کامل فعال بوده و بقیه صنایع با حداقل ظرفیت کار می کنند و یا تعطیل هستند. 
 
چیز عجیبی نیست که هر روز خبری از تعطیلی یکی دیگر از واحد های صنعتی بروجرد گفته شود چرا که طی چند سال اخیر بارها از تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانه ها به گوش ما رسیده است. 
 
زاگرس خودرو بروجرد واقع در اشترینان سال 81 نخستین محصول خود را به نام پروتون ویرا تولید کرد و در ابتدا این واحد با 650 نیرو فعالیت خود را آغاز کرد.
 
 
 
با فعالیت این کارخانه بسیاری از جوانان جویای کار در این کارخانه مشغول شدند و با هزاران امید در این کارخانه خودروسازی کار می کردند.
 
 اما طولی نکشید که این کارخانه به دلیل مشکلات مالی زنگ خطر نیمه فعال شدن را نواخت و در سال 91 حدود 400 کارگر این واحد از کار بیکار شدند. 
 
بعد از این مشکلات ،کارخانه به صورت نیمه فعال بود و در سال 93  تولید خودرو  MVM  آغاز شد و در سال گذشته خط رنگ‌آمیزی پراید را شروع کرد اما فعالیت اندک این کارخانه کار به جایی نبرد و خبر عجیبی نیست که گفته شود این واحد هم مانند کاشی جم تعطیل می شود.
 
حالا خبرهایی در راه است که اگر شرکت MVM به تعهدات خود عمل نکند و یا سرمایه گذار جذب نشود این واحد هم تعطیل می شود.
 
این کارخانه در حال حاضر تعطیل نشده اما فعالیت هم ندارد و چشم انتظار مانده که یا شرکت خودروساز به تعهداتش عمل کند و یا خبری از سرمایه گذار شود تا از تعطیلی نجات یابد. 
 
این در حالیست که پس از 14 سال از راه اندازی این کارخانه ، فعالیت متوقف شده و نه تنها توسعه ای ایجاد نشد بلکه همین تولید از حرکت ایستاد.
 
 "غلامرضا رومیانی" رئیس امور اداری و انسانی زاگرس خودرو بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: مشکلات مالی زاگرس خودرو بروجرد در صورت تعهد شرکتMVMیا سرمایه گذار حل می شود.
 
 وی اضافه کرد: در صورت رفع این مشکلات دوباره نیروها بازگشت به کار می شوند و اشتغال رونق می یابد. 
 
به گفته وی تلاش می شود تا این کارخانه تعطیل نشود و در حال حاضر رایزینی ها انجام و به دنبال سرمایه گذار هستیم. 
 
 
"کامران فرشید" رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: با رفع مشکلات این واحد می توان بین 100 تا 150 کارگر دوباره به کار بازگردند.
 
 وی اضافه کرد: در پسابرجام فرصت مناسبی است تا شرکت های خودروسازی وارد عمل شوند . به گفته وی بخشی از کارهای رنگ، مونتاژ و از صفر تا 100 تولید خودرو در این کارخانه را می توان  انجام داد که تنها نیاز است شرکت های سرمایه گذاری خارجی و داخلی به این کارخانه اهمیت دهند .
 
 فرشید اظهار داشت: می توان از ظرفیت های دستگاه های این کارخانه و کادر مجرب آن استفاده کرد و با تولید خودرو در این کارخانه اشتغال ایجاد کرد.
 
 رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد اظهار داشت: با همکاری، تلاش و کوشش می توان در جهت رونق دوباره واحدهای تولیدی قدم برداشت.
 
 به گزارش سایت محلی بازتاب بروجرد در حال حاضر حدود 60 درصد صنایع بروجرد تعطیلی و نیمه تعطیل هستند. 
 
 
تعطیلی بیش از 70درصد صنایع تولیدی در استان بوشهر
 
در همین رابطه دبیر انجمن صنایع استان بوشهر  خضر خلیلی اعلام کرد: از 800 واحد تولیدی دارای پروانه در استان 70 درصد از آن‌ها به دلیل مشکل نقدینگی صنایع و همکاری بانک‌ها غیرفعال هستند.
 
 
تعطیلی کارگاههای ابریشم‌کشی در پایتخت ابریشم ایران
 
همچنین سایت‌های محلی استان خراسان گزارش داده‌اند که ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در سه دهه قبل با راه اندازی 2500 کارگاه ابریشم کشی در منازل خود و در شرایطی بسیار سخت 75 درصد نخ ابریشم کشور را با کیفیت بالا تولید و روانه کارخانه های نساجی می کردند.
 
ایجاد اشتغال برای 5 هزار نفر، تولید ثروت برای منطقه و تامین بخش عمده نخ ابریشم کشور از مزایای مهم این کارگاههای ابریشم کشی بود.
 
ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در آن سالها 5400 تن پیله خشک را در کارگاههای خود به نخ ابریشم تبدیل می کردند اما با تعطیلی دو هزار کارگاه امروز این رقم به کمتر از 110 تن کاهش یافته است.
 
در طول 15 سال گذشته به دلیل ورود نخ ارزان قیمت و البته با کیفیتی پائین تر از کشورهای آسیای میانه و چین، دو هزار کارگاه ابریشم کشی شهر بایگ تربت حیدریه به بصورت تدریجی تعطیل شده اند، کارگاههائی که در هر کدام از آنها حداقل دو نفر مشغول به کار بودند.
 
امروز بخشی از نیاز ابریشم کشور از محل واردات رسمی و بخشی دیگر از طریق قاچاق تامین می شود، بطوریکه ابریشم وارداتی با کیفیت و قیمیت پائین تر به بازار عرضه می شود و این امر باعث عدم رونق تولید در صنعت ابریشم کشی شده است.
 
در حال حاضر نخ ابریشم بی کیفیت برای  مصرف صنعت نساجی و فرش بافی کشور  به دلیل نبود کنترل و نظارت مناسب از تاجیکستان و چین وارد کشور می شود که این امر باعث می شود فرش دست باف ایران از کیفیت بیفتد.
 
تولید کننده نخ ابریشم در شهر بایگ، عمده مشکل افول این صنعت را فقدان متولی مشخص عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی، صنعت و معدن، نوغانداری و حتی صنایع دستی و گردشگری همه بنوعی متولی این صنعت هستند و هیچکدام هم نتوانستند این صنعت رو به افول را احیا کنند، لذا اگر دولت یک وزارتخانه، سازمان و یا نهاد خاصی را بعنوان متولی صنعت ابرشیم معرفی نماید شاید خیلی از مشکلات مرتفع گردد.
 
علی اکبر مختاری دومین مشکل را قاچاق کالا و ورود بی رویه نخ ابریشم عنوان کرد و گفت: قاچاق کالا در این کشور کمر صنعت و اقتصاد را شکسته، از طرفی ورود بی رویه نخ از مبادی قانونی و بدون نیاز سنجی علاوه بر اینکه رغبت تولید را از ابریشم کشان گرفته، کارگاههای ابریشم کشی را با تعطیل مواجه کرده است.
 
وی اذعان داشت: مشکل دیگر افول این صنعت، مهاجرت افراد به شهر تربت حیدریه و حاشیه شهرمشهد است که بدلیل تامین معاش زندگی به ناچار خانه و کاشانه خود را ترک کرده و با وجود داشتن تخصص در تولید داخل باید بدنبال کاری دیگر باشند.
 
وی گفت: دولت بهتر است در تامین مواد اولیه یا همان پیله تر به کمک نوغانداران و ابریشم کشان بیاید تا ضمن احیای صنعت ابریشم کشی، برای منطقه اشتغالزایی و ثروت تولید شود تا در ادامه کسانی هم که بدلیل تامین معاش به شهرهای اطراف مهاجرت کردند برگردند و از تخصص خود برای احیای این صنعت استفاده کنند.
 
مسئولان، نیاز کشور به نخ ابریشم را سالانه یکهزار تن اعلام کردند و این در حالی است که اکنون حدود 130 تن تولید می شود و سایر مایحتاج از مبادی قاچاق و رسمی تامین می شود ، اما  ابریشم کشان شهربایگ تربت حیدریه مدعی هستند که اگر از قاچاق و ورود نخ ابریشم در کشور جلوگیری شود، بیشتر از نیاز یکهزار تنی کشور،  آن هم  با کیفیت عالی را تامین و تضمین می کنند.
 
احیای صنعت ابریشم کشور در بخش بایگ تربت حیدریه و راه اندازی کارگاههای تعطیل و نیمه تعطیل، مستلزم نگاه جدی و ویژه مسئولان است تا با یک حمایت همه جانبه و همدلی، اشتغال پایدار و ثروتی گرانقدر در این منطقه تولید شود.
 
تشکیل شورای ملی ابریشم، تخصیص اعتبار برای احیای نوغانداری با پرداخت تسهیلات کم بهره به نوغانداران و ابریشم کشان، واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و همچنین جلوگیری از واردات بی رویه نخ و پیله ابریشم باعث احیای این صنعت در کشور خواهد شد.
 
هم اکنون سه هزار و 102 بهره بردار کرم ابریشم در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد هزار و 123 نفر در شهرستان تربت حیدریه فعالیت دارند.
,
از سویی دیگر هوشمند صفائی هم در جمع معاونان و مسوولان ستادی و روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان‌های استان خوزستان معضل اصلی استان را تعطیلی و نیمه‌فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعتی اعلام کرد.
,
 
,
 
,
 وی  بر بازدید میدانی روسای ادارات شهرستانی از شهرک‌های صنعتی برای شناسایی بنگاه‌های نیمه‌فعال تأکید کرد و گفت: به منظور تحول و جهش اشتغال در استان باید بنگاه‌های نیمه‌فعال و غیرفعال به ویژه در شهرک‌های صنعتی شناسایی و در قالب طرح اشتغالزا به دبیرخانه کارگروه اشتغال خوزستان معرفی شوند.
,
 
,
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از تخصیص 443 میلیارد تومان اعتبار برای راه‌اندازی واحدهای نیمه فعال استان خبر داد و افزود: طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی 60 درصد مشمول دریافت این تسهیلات خواهند بود.
,
 
,
سایت محلی رهیاب در همین رابطه گزارش داده که طی سال های گذشته عدم حمایت مناسب از بخش خصوصی و سیاست های نادرست مدیران باعث تعطیلی و ورشکستگی برخی از کارخانجات استان خوزستان شده و تولید کنندگان را به خاک سیاه نشانده است.
,
 
,
استان خوزستان با جمعیتی بیش از چهار میلیون و 500 هزار نفر و همچنین با وجود پتانسیل های نظیر گردشگری، کشاورزی و... از جمله استان های برجسته کشور به شمار می رود که در جذب سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال آنچنان که باید موفق عمل نکرده است.
,
 
,
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خوزستان دو هزار و 219 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد دو هزار و 97 واحد از دسته واحدهای صنعتی کوچک هستند و باقی واحدهای صنعتی راکد هستند 526 واحد صنعتی وجود دارد که میزان تولید آنان بین 50 تا 70 درصد است.
,
 
,
 
,
دومینوی دنباله دار تعطیلی کارخانجات در لرستان و دلخوشی برخی مسئولان به پسابرجام
, دومینوی دنباله دار تعطیلی کارخانجات در لرستان و دلخوشی برخی مسئولان به پسابرجام, دومینوی دنباله دار تعطیلی کارخانجات در لرستان و دلخوشی برخی مسئولان به پسابرجام,
 
,
حال و روز صنایع شهرستان بروجرد هم این روزها چندان خوش نیست به طوری که از میان واحدهای صنعتی حدود سه واحد صنعتی به طور کامل فعال بوده و بقیه صنایع با حداقل ظرفیت کار می کنند و یا تعطیل هستند. 
 
چیز عجیبی نیست که هر روز خبری از تعطیلی یکی دیگر از واحد های صنعتی بروجرد گفته شود چرا که طی چند سال اخیر بارها از تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانه ها به گوش ما رسیده است. 
 
زاگرس خودرو بروجرد واقع در اشترینان سال 81 نخستین محصول خود را به نام پروتون ویرا تولید کرد و در ابتدا این واحد با 650 نیرو فعالیت خود را آغاز کرد.
 
 
 
با فعالیت این کارخانه بسیاری از جوانان جویای کار در این کارخانه مشغول شدند و با هزاران امید در این کارخانه خودروسازی کار می کردند.
 
 اما طولی نکشید که این کارخانه به دلیل مشکلات مالی زنگ خطر نیمه فعال شدن را نواخت و در سال 91 حدود 400 کارگر این واحد از کار بیکار شدند. 
 
بعد از این مشکلات ،کارخانه به صورت نیمه فعال بود و در سال 93  تولید خودرو  MVM  آغاز شد و در سال گذشته خط رنگ‌آمیزی پراید را شروع کرد اما فعالیت اندک این کارخانه کار به جایی نبرد و خبر عجیبی نیست که گفته شود این واحد هم مانند کاشی جم تعطیل می شود.
 
حالا خبرهایی در راه است که اگر شرکت MVM به تعهدات خود عمل نکند و یا سرمایه گذار جذب نشود این واحد هم تعطیل می شود.
 
این کارخانه در حال حاضر تعطیل نشده اما فعالیت هم ندارد و چشم انتظار مانده که یا شرکت خودروساز به تعهداتش عمل کند و یا خبری از سرمایه گذار شود تا از تعطیلی نجات یابد. 
 
این در حالیست که پس از 14 سال از راه اندازی این کارخانه ، فعالیت متوقف شده و نه تنها توسعه ای ایجاد نشد بلکه همین تولید از حرکت ایستاد.
 
 "غلامرضا رومیانی" رئیس امور اداری و انسانی زاگرس خودرو بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: مشکلات مالی زاگرس خودرو بروجرد در صورت تعهد شرکتMVMیا سرمایه گذار حل می شود.
 
 وی اضافه کرد: در صورت رفع این مشکلات دوباره نیروها بازگشت به کار می شوند و اشتغال رونق می یابد. 
 
به گفته وی تلاش می شود تا این کارخانه تعطیل نشود و در حال حاضر رایزینی ها انجام و به دنبال سرمایه گذار هستیم. 
 
 
"کامران فرشید" رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: با رفع مشکلات این واحد می توان بین 100 تا 150 کارگر دوباره به کار بازگردند.
 
 وی اضافه کرد: در پسابرجام فرصت مناسبی است تا شرکت های خودروسازی وارد عمل شوند . به گفته وی بخشی از کارهای رنگ، مونتاژ و از صفر تا 100 تولید خودرو در این کارخانه را می توان  انجام داد که تنها نیاز است شرکت های سرمایه گذاری خارجی و داخلی به این کارخانه اهمیت دهند .
 
 فرشید اظهار داشت: می توان از ظرفیت های دستگاه های این کارخانه و کادر مجرب آن استفاده کرد و با تولید خودرو در این کارخانه اشتغال ایجاد کرد.
 
 رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد اظهار داشت: با همکاری، تلاش و کوشش می توان در جهت رونق دوباره واحدهای تولیدی قدم برداشت.
 
 به گزارش سایت محلی بازتاب بروجرد در حال حاضر حدود 60 درصد صنایع بروجرد تعطیلی و نیمه تعطیل هستند. 
 
 
تعطیلی بیش از 70درصد صنایع تولیدی در استان بوشهر
 
در همین رابطه دبیر انجمن صنایع استان بوشهر  خضر خلیلی اعلام کرد: از 800 واحد تولیدی دارای پروانه در استان 70 درصد از آن‌ها به دلیل مشکل نقدینگی صنایع و همکاری بانک‌ها غیرفعال هستند.
 
 
تعطیلی کارگاههای ابریشم‌کشی در پایتخت ابریشم ایران
 
همچنین سایت‌های محلی استان خراسان گزارش داده‌اند که ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در سه دهه قبل با راه اندازی 2500 کارگاه ابریشم کشی در منازل خود و در شرایطی بسیار سخت 75 درصد نخ ابریشم کشور را با کیفیت بالا تولید و روانه کارخانه های نساجی می کردند.
 
ایجاد اشتغال برای 5 هزار نفر، تولید ثروت برای منطقه و تامین بخش عمده نخ ابریشم کشور از مزایای مهم این کارگاههای ابریشم کشی بود.
 
ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در آن سالها 5400 تن پیله خشک را در کارگاههای خود به نخ ابریشم تبدیل می کردند اما با تعطیلی دو هزار کارگاه امروز این رقم به کمتر از 110 تن کاهش یافته است.
 
در طول 15 سال گذشته به دلیل ورود نخ ارزان قیمت و البته با کیفیتی پائین تر از کشورهای آسیای میانه و چین، دو هزار کارگاه ابریشم کشی شهر بایگ تربت حیدریه به بصورت تدریجی تعطیل شده اند، کارگاههائی که در هر کدام از آنها حداقل دو نفر مشغول به کار بودند.
 
امروز بخشی از نیاز ابریشم کشور از محل واردات رسمی و بخشی دیگر از طریق قاچاق تامین می شود، بطوریکه ابریشم وارداتی با کیفیت و قیمیت پائین تر به بازار عرضه می شود و این امر باعث عدم رونق تولید در صنعت ابریشم کشی شده است.
 
در حال حاضر نخ ابریشم بی کیفیت برای  مصرف صنعت نساجی و فرش بافی کشور  به دلیل نبود کنترل و نظارت مناسب از تاجیکستان و چین وارد کشور می شود که این امر باعث می شود فرش دست باف ایران از کیفیت بیفتد.
 
تولید کننده نخ ابریشم در شهر بایگ، عمده مشکل افول این صنعت را فقدان متولی مشخص عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی، صنعت و معدن، نوغانداری و حتی صنایع دستی و گردشگری همه بنوعی متولی این صنعت هستند و هیچکدام هم نتوانستند این صنعت رو به افول را احیا کنند، لذا اگر دولت یک وزارتخانه، سازمان و یا نهاد خاصی را بعنوان متولی صنعت ابرشیم معرفی نماید شاید خیلی از مشکلات مرتفع گردد.
 
علی اکبر مختاری دومین مشکل را قاچاق کالا و ورود بی رویه نخ ابریشم عنوان کرد و گفت: قاچاق کالا در این کشور کمر صنعت و اقتصاد را شکسته، از طرفی ورود بی رویه نخ از مبادی قانونی و بدون نیاز سنجی علاوه بر اینکه رغبت تولید را از ابریشم کشان گرفته، کارگاههای ابریشم کشی را با تعطیل مواجه کرده است.
 
وی اذعان داشت: مشکل دیگر افول این صنعت، مهاجرت افراد به شهر تربت حیدریه و حاشیه شهرمشهد است که بدلیل تامین معاش زندگی به ناچار خانه و کاشانه خود را ترک کرده و با وجود داشتن تخصص در تولید داخل باید بدنبال کاری دیگر باشند.
 
وی گفت: دولت بهتر است در تامین مواد اولیه یا همان پیله تر به کمک نوغانداران و ابریشم کشان بیاید تا ضمن احیای صنعت ابریشم کشی، برای منطقه اشتغالزایی و ثروت تولید شود تا در ادامه کسانی هم که بدلیل تامین معاش به شهرهای اطراف مهاجرت کردند برگردند و از تخصص خود برای احیای این صنعت استفاده کنند.
 
مسئولان، نیاز کشور به نخ ابریشم را سالانه یکهزار تن اعلام کردند و این در حالی است که اکنون حدود 130 تن تولید می شود و سایر مایحتاج از مبادی قاچاق و رسمی تامین می شود ، اما  ابریشم کشان شهربایگ تربت حیدریه مدعی هستند که اگر از قاچاق و ورود نخ ابریشم در کشور جلوگیری شود، بیشتر از نیاز یکهزار تنی کشور،  آن هم  با کیفیت عالی را تامین و تضمین می کنند.
 
احیای صنعت ابریشم کشور در بخش بایگ تربت حیدریه و راه اندازی کارگاههای تعطیل و نیمه تعطیل، مستلزم نگاه جدی و ویژه مسئولان است تا با یک حمایت همه جانبه و همدلی، اشتغال پایدار و ثروتی گرانقدر در این منطقه تولید شود.
 
تشکیل شورای ملی ابریشم، تخصیص اعتبار برای احیای نوغانداری با پرداخت تسهیلات کم بهره به نوغانداران و ابریشم کشان، واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و همچنین جلوگیری از واردات بی رویه نخ و پیله ابریشم باعث احیای این صنعت در کشور خواهد شد.
 
هم اکنون سه هزار و 102 بهره بردار کرم ابریشم در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد هزار و 123 نفر در شهرستان تربت حیدریه فعالیت دارند.
,
حال و روز صنایع شهرستان بروجرد هم این روزها چندان خوش نیست به طوری که از میان واحدهای صنعتی حدود سه واحد صنعتی به طور کامل فعال بوده و بقیه صنایع با حداقل ظرفیت کار می کنند و یا تعطیل هستند. 
,
 
,
چیز عجیبی نیست که هر روز خبری از تعطیلی یکی دیگر از واحد های صنعتی بروجرد گفته شود چرا که طی چند سال اخیر بارها از تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانه ها به گوش ما رسیده است. 
,
 
,
زاگرس خودرو بروجرد واقع در اشترینان سال 81 نخستین محصول خود را به نام پروتون ویرا تولید کرد و در ابتدا این واحد با 650 نیرو فعالیت خود را آغاز کرد.
,
 
,
 
,
 
,
با فعالیت این کارخانه بسیاری از جوانان جویای کار در این کارخانه مشغول شدند و با هزاران امید در این کارخانه خودروسازی کار می کردند.
,
 
,
 اما طولی نکشید که این کارخانه به دلیل مشکلات مالی زنگ خطر نیمه فعال شدن را نواخت و در سال 91 حدود 400 کارگر این واحد از کار بیکار شدند. 
,
 
,
بعد از این مشکلات ،کارخانه به صورت نیمه فعال بود و در سال 93  تولید خودرو  MVM  آغاز شد و در سال گذشته خط رنگ‌آمیزی پراید را شروع کرد اما فعالیت اندک این کارخانه کار به جایی نبرد و خبر عجیبی نیست که گفته شود این واحد هم مانند کاشی جم تعطیل می شود.
,
 
,
حالا خبرهایی در راه است که اگر شرکت MVM به تعهدات خود عمل نکند و یا سرمایه گذار جذب نشود این واحد هم تعطیل می شود.
,
 
,
این کارخانه در حال حاضر تعطیل نشده اما فعالیت هم ندارد و چشم انتظار مانده که یا شرکت خودروساز به تعهداتش عمل کند و یا خبری از سرمایه گذار شود تا از تعطیلی نجات یابد. 
,
 
,
این در حالیست که پس از 14 سال از راه اندازی این کارخانه ، فعالیت متوقف شده و نه تنها توسعه ای ایجاد نشد بلکه همین تولید از حرکت ایستاد.
,
 
,
 "غلامرضا رومیانی" رئیس امور اداری و انسانی زاگرس خودرو بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: مشکلات مالی زاگرس خودرو بروجرد در صورت تعهد شرکتMVMیا سرمایه گذار حل می شود.
,
 
,
 وی اضافه کرد: در صورت رفع این مشکلات دوباره نیروها بازگشت به کار می شوند و اشتغال رونق می یابد. 
,
 
,
به گفته وی تلاش می شود تا این کارخانه تعطیل نشود و در حال حاضر رایزینی ها انجام و به دنبال سرمایه گذار هستیم. 
,
 
,
 
,
"کامران فرشید" رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: با رفع مشکلات این واحد می توان بین 100 تا 150 کارگر دوباره به کار بازگردند.
,
 
,
 وی اضافه کرد: در پسابرجام فرصت مناسبی است تا شرکت های خودروسازی وارد عمل شوند . به گفته وی بخشی از کارهای رنگ، مونتاژ و از صفر تا 100 تولید خودرو در این کارخانه را می توان  انجام داد که تنها نیاز است شرکت های سرمایه گذاری خارجی و داخلی به این کارخانه اهمیت دهند .
,
 
,
 فرشید اظهار داشت: می توان از ظرفیت های دستگاه های این کارخانه و کادر مجرب آن استفاده کرد و با تولید خودرو در این کارخانه اشتغال ایجاد کرد.
,
 
,
 رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد اظهار داشت: با همکاری، تلاش و کوشش می توان در جهت رونق دوباره واحدهای تولیدی قدم برداشت.
,
 
,
 به گزارش سایت محلی بازتاب بروجرد در حال حاضر حدود 60 درصد صنایع بروجرد تعطیلی و نیمه تعطیل هستند. 
,
 
,
 
,
تعطیلی بیش از 70درصد صنایع تولیدی در استان بوشهر
, تعطیلی بیش از 70درصد صنایع تولیدی در استان بوشهر, تعطیلی بیش از 70درصد صنایع تولیدی در استان بوشهر,
 
,
در همین رابطه دبیر انجمن صنایع استان بوشهر  خضر خلیلی اعلام کرد: از 800 واحد تولیدی دارای پروانه در استان 70 درصد از آن‌ها به دلیل مشکل نقدینگی صنایع و همکاری بانک‌ها غیرفعال هستند.
,
 
,
 
,
تعطیلی کارگاههای ابریشم‌کشی در پایتخت ابریشم ایران
, تعطیلی کارگاههای ابریشم‌کشی در پایتخت ابریشم ایران, تعطیلی کارگاههای ابریشم‌کشی در پایتخت ابریشم ایران,
 
,
همچنین سایت‌های محلی استان خراسان گزارش داده‌اند که ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در سه دهه قبل با راه اندازی 2500 کارگاه ابریشم کشی در منازل خود و در شرایطی بسیار سخت 75 درصد نخ ابریشم کشور را با کیفیت بالا تولید و روانه کارخانه های نساجی می کردند.
 
ایجاد اشتغال برای 5 هزار نفر، تولید ثروت برای منطقه و تامین بخش عمده نخ ابریشم کشور از مزایای مهم این کارگاههای ابریشم کشی بود.
 
ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در آن سالها 5400 تن پیله خشک را در کارگاههای خود به نخ ابریشم تبدیل می کردند اما با تعطیلی دو هزار کارگاه امروز این رقم به کمتر از 110 تن کاهش یافته است.
 
در طول 15 سال گذشته به دلیل ورود نخ ارزان قیمت و البته با کیفیتی پائین تر از کشورهای آسیای میانه و چین، دو هزار کارگاه ابریشم کشی شهر بایگ تربت حیدریه به بصورت تدریجی تعطیل شده اند، کارگاههائی که در هر کدام از آنها حداقل دو نفر مشغول به کار بودند.
 
امروز بخشی از نیاز ابریشم کشور از محل واردات رسمی و بخشی دیگر از طریق قاچاق تامین می شود، بطوریکه ابریشم وارداتی با کیفیت و قیمیت پائین تر به بازار عرضه می شود و این امر باعث عدم رونق تولید در صنعت ابریشم کشی شده است.
 
در حال حاضر نخ ابریشم بی کیفیت برای  مصرف صنعت نساجی و فرش بافی کشور  به دلیل نبود کنترل و نظارت مناسب از تاجیکستان و چین وارد کشور می شود که این امر باعث می شود فرش دست باف ایران از کیفیت بیفتد.
 
تولید کننده نخ ابریشم در شهر بایگ، عمده مشکل افول این صنعت را فقدان متولی مشخص عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی، صنعت و معدن، نوغانداری و حتی صنایع دستی و گردشگری همه بنوعی متولی این صنعت هستند و هیچکدام هم نتوانستند این صنعت رو به افول را احیا کنند، لذا اگر دولت یک وزارتخانه، سازمان و یا نهاد خاصی را بعنوان متولی صنعت ابرشیم معرفی نماید شاید خیلی از مشکلات مرتفع گردد.
 
علی اکبر مختاری دومین مشکل را قاچاق کالا و ورود بی رویه نخ ابریشم عنوان کرد و گفت: قاچاق کالا در این کشور کمر صنعت و اقتصاد را شکسته، از طرفی ورود بی رویه نخ از مبادی قانونی و بدون نیاز سنجی علاوه بر اینکه رغبت تولید را از ابریشم کشان گرفته، کارگاههای ابریشم کشی را با تعطیل مواجه کرده است.
 
وی اذعان داشت: مشکل دیگر افول این صنعت، مهاجرت افراد به شهر تربت حیدریه و حاشیه شهرمشهد است که بدلیل تامین معاش زندگی به ناچار خانه و کاشانه خود را ترک کرده و با وجود داشتن تخصص در تولید داخل باید بدنبال کاری دیگر باشند.
 
وی گفت: دولت بهتر است در تامین مواد اولیه یا همان پیله تر به کمک نوغانداران و ابریشم کشان بیاید تا ضمن احیای صنعت ابریشم کشی، برای منطقه اشتغالزایی و ثروت تولید شود تا در ادامه کسانی هم که بدلیل تامین معاش به شهرهای اطراف مهاجرت کردند برگردند و از تخصص خود برای احیای این صنعت استفاده کنند.
 
مسئولان، نیاز کشور به نخ ابریشم را سالانه یکهزار تن اعلام کردند و این در حالی است که اکنون حدود 130 تن تولید می شود و سایر مایحتاج از مبادی قاچاق و رسمی تامین می شود ، اما  ابریشم کشان شهربایگ تربت حیدریه مدعی هستند که اگر از قاچاق و ورود نخ ابریشم در کشور جلوگیری شود، بیشتر از نیاز یکهزار تنی کشور،  آن هم  با کیفیت عالی را تامین و تضمین می کنند.
 
احیای صنعت ابریشم کشور در بخش بایگ تربت حیدریه و راه اندازی کارگاههای تعطیل و نیمه تعطیل، مستلزم نگاه جدی و ویژه مسئولان است تا با یک حمایت همه جانبه و همدلی، اشتغال پایدار و ثروتی گرانقدر در این منطقه تولید شود.
 
تشکیل شورای ملی ابریشم، تخصیص اعتبار برای احیای نوغانداری با پرداخت تسهیلات کم بهره به نوغانداران و ابریشم کشان، واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و همچنین جلوگیری از واردات بی رویه نخ و پیله ابریشم باعث احیای این صنعت در کشور خواهد شد.
 
هم اکنون سه هزار و 102 بهره بردار کرم ابریشم در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد هزار و 123 نفر در شهرستان تربت حیدریه فعالیت دارند.
,
همچنین سایت‌های محلی استان خراسان گزارش داده‌اند که ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در سه دهه قبل با راه اندازی 2500 کارگاه ابریشم کشی در منازل خود و در شرایطی بسیار سخت 75 درصد نخ ابریشم کشور را با کیفیت بالا تولید و روانه کارخانه های نساجی می کردند.
,
 
,
ایجاد اشتغال برای 5 هزار نفر، تولید ثروت برای منطقه و تامین بخش عمده نخ ابریشم کشور از مزایای مهم این کارگاههای ابریشم کشی بود.
,
 
,
ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در آن سالها 5400 تن پیله خشک را در کارگاههای خود به نخ ابریشم تبدیل می کردند اما با تعطیلی دو هزار کارگاه امروز این رقم به کمتر از 110 تن کاهش یافته است.
,
 
,
در طول 15 سال گذشته به دلیل ورود نخ ارزان قیمت و البته با کیفیتی پائین تر از کشورهای آسیای میانه و چین، دو هزار کارگاه ابریشم کشی شهر بایگ تربت حیدریه به بصورت تدریجی تعطیل شده اند، کارگاههائی که در هر کدام از آنها حداقل دو نفر مشغول به کار بودند.
,
 
,
امروز بخشی از نیاز ابریشم کشور از محل واردات رسمی و بخشی دیگر از طریق قاچاق تامین می شود، بطوریکه ابریشم وارداتی با کیفیت و قیمیت پائین تر به بازار عرضه می شود و این امر باعث عدم رونق تولید در صنعت ابریشم کشی شده است.
,
 
,
در حال حاضر نخ ابریشم بی کیفیت برای  مصرف صنعت نساجی و فرش بافی کشور  به دلیل نبود کنترل و نظارت مناسب از تاجیکستان و چین وارد کشور می شود که این امر باعث می شود فرش دست باف ایران از کیفیت بیفتد.
,
 
,
تولید کننده نخ ابریشم در شهر بایگ، عمده مشکل افول این صنعت را فقدان متولی مشخص عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی، صنعت و معدن، نوغانداری و حتی صنایع دستی و گردشگری همه بنوعی متولی این صنعت هستند و هیچکدام هم نتوانستند این صنعت رو به افول را احیا کنند، لذا اگر دولت یک وزارتخانه، سازمان و یا نهاد خاصی را بعنوان متولی صنعت ابرشیم معرفی نماید شاید خیلی از مشکلات مرتفع گردد.
,
 
,
علی اکبر مختاری دومین مشکل را قاچاق کالا و ورود بی رویه نخ ابریشم عنوان کرد و گفت: قاچاق کالا در این کشور کمر صنعت و اقتصاد را شکسته، از طرفی ورود بی رویه نخ از مبادی قانونی و بدون نیاز سنجی علاوه بر اینکه رغبت تولید را از ابریشم کشان گرفته، کارگاههای ابریشم کشی را با تعطیل مواجه کرده است.
,
 
,
وی اذعان داشت: مشکل دیگر افول این صنعت، مهاجرت افراد به شهر تربت حیدریه و حاشیه شهرمشهد است که بدلیل تامین معاش زندگی به ناچار خانه و کاشانه خود را ترک کرده و با وجود داشتن تخصص در تولید داخل باید بدنبال کاری دیگر باشند.
,
 
,
وی گفت: دولت بهتر است در تامین مواد اولیه یا همان پیله تر به کمک نوغانداران و ابریشم کشان بیاید تا ضمن احیای صنعت ابریشم کشی، برای منطقه اشتغالزایی و ثروت تولید شود تا در ادامه کسانی هم که بدلیل تامین معاش به شهرهای اطراف مهاجرت کردند برگردند و از تخصص خود برای احیای این صنعت استفاده کنند.
,
 
,
مسئولان، نیاز کشور به نخ ابریشم را سالانه یکهزار تن اعلام کردند و این در حالی است که اکنون حدود 130 تن تولید می شود و سایر مایحتاج از مبادی قاچاق و رسمی تامین می شود ، اما  ابریشم کشان شهربایگ تربت حیدریه مدعی هستند که اگر از قاچاق و ورود نخ ابریشم در کشور جلوگیری شود، بیشتر از نیاز یکهزار تنی کشور،  آن هم  با کیفیت عالی را تامین و تضمین می کنند.
,
 
,
احیای صنعت ابریشم کشور در بخش بایگ تربت حیدریه و راه اندازی کارگاههای تعطیل و نیمه تعطیل، مستلزم نگاه جدی و ویژه مسئولان است تا با یک حمایت همه جانبه و همدلی، اشتغال پایدار و ثروتی گرانقدر در این منطقه تولید شود.
,
 
,
تشکیل شورای ملی ابریشم، تخصیص اعتبار برای احیای نوغانداری با پرداخت تسهیلات کم بهره به نوغانداران و ابریشم کشان، واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و همچنین جلوگیری از واردات بی رویه نخ و پیله ابریشم باعث احیای این صنعت در کشور خواهد شد.
,
 
,
هم اکنون سه هزار و 102 بهره بردار کرم ابریشم در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد هزار و 123 نفر در شهرستان تربت حیدریه فعالیت دارند.
,

حوزه تولید و صنعت کشور به عنوان یکی از مهمترین ارکان اقتصاد ملی در سالهای گذشته با چالشهای متعددی مواجه بوده، چالش هایی که گاها مورد بهره برداری سیاسی از آن شده و حتی در پاره ای از اوقات باعث به کما رفتن این حوزه شده است.

,

, ,

 

,

مشکلات غیرقابل انکار اقتصادی در اثر تحریم های ظالمانه و بعضا سوء مدیریت در سال های پایانی دولت قبل، بسترهای به وجود آمدن یکی از مهم ترین شعارها و وعده های انتخاباتی، انتخابات 92 یعنی رونق اقتصاد و فعال سازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل کشور و حتی عبور از بحران اقتصادی را برای دولت بنفش اعتدال بوجود آورد.

,

 

,

اما دیری نپایید این این شعارهای انتخاباتی به گونه دیگر جلوه کرد و نبود نقدینگی واعتبارکافی و ترسیم اقتصاد وارداتی و توجه نکردن دولت یازدهم به اقتصاد درون زا و نبودحمایت یا همان یارانه مصرفی بخش خصوصی باعث خشکیدن آخرین قطرات اعتبارات سرمایه گذاران شد و شهرک های صنعتی کشور یکی پس از دیگری به تعطیلی کشانده شد.

,

, ,

استان کهگیلویه و بویراحمد هر چند استان نوپایی است که از منابع طبیعی و ظرفیت های بالقوه فراوانی برخوردار است ولی از وجود کارخانه های تولیدی صنعتی و سرمایه گذاری های کلان بی بهره بوده و تاکنون نیز نتوانسته است برای تعداد زیاد دانش آموختگان بیکار خود چاره ای اساسی بیندیشد.

,

 

,

بروکراسی های اداری دست و پاگیر در کنار کمبود نقدیگی و تحریم های ناجوانمردانه دشمنان نیز مزید بر علت شده است تا روند توسعه و سرمایه گذاری در استان محروم اما غنی کهگیلویه و بویراحمد به کندی طی شود و برخی کارخانه ها و مراکز تولیدی که در سالهای اخیر فعالیت خود را آغاز کرده اند نیز با رکود و ورشکستگی مواجه شوند.

,

, ,

 

,

صادرات استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به ظرفیت های چشمگیرآن قابل توجه نیست و وارات کالاهای مختلف و نبود بازار مناسب برای عرضه محصولات استان نیز برخی کارگاه های تولیدی که توانسته اند برای شماری از بیکاران شغل ایجاد کنند را متوقف و نوعی بی ثباتی را بوجود آورده است.

,

شهرک های صنعتی یاسوج که از شهرک های صنعتی تازه نوپای استان بوده و عمری ده ساله را برای خود سپری می کنند در کمال ناامیدی قفل های بسته آن هنوز باز نشده و شرکت های خصوصی این شهرک ها با بدهی های کلان و یا بعضاً نداشتن مواد اولیه همگی تعطیل و راکد مانده اند.

,
, ,

چنین تصور می شود دولت یازدهم اهمیتی به صنعت و تولید داخلی نمی دهد و بیشتر تمرکز خود را بر اقتصاد وارداتی و رابطه با کشورهای بلوک غرب گذاشته است و انگار آفتاب برجام که دولتی دم از آن می زند هنوز بر پیکر این واحد های تولیدی نتابیده است.

,

 

,

 امروز در حالی آخرین روزهای عمر دولت حسن روحانی است، تعداد واحد های تعطیل و نیمه تعطیل این مجموعه به شدت افزایش یافته وخبرها حکایت از تعطیلی 90درصدی واحدهای تولیدی این شهرک ها خبر میدهند.

,

 

,

 تولیدکنندگان کهگیلویه و بویراحمد از ورود برخی کالاهای وارداتی که در این استان قابلیت تولید دارند گلایه مند هستند و این اقدام را ضربه زدن به تولید داخلی و عاملی برای بیکار شدن جوانان این استان می دانند.

,
, ,

ورود کالاهای وارداتی علاوه بر لطمه زدن به واحدهای تولیدی نوپای کهگیلویه و بویراحمد انگیزه برای سرمایه گذاری را به شدت کاهش می دهد و به مرور زمان تولید کنندگان فعلی در رقابت با واردات شکست می‌خورند.

,

 

,

شهرک صنعتی شماره 3 یاسوج که دارای 40شرکت خصوصی است امروز دیگر توان بار سنگین تعطیلی ها گسترده را ندارد و طبق شواهد شاید فقط پنج شرکت که عمده تاً شرکت های خدماتی فروش محصولات بیرون از استان هستند در این شهرک فعال باشد و مابقی به دلایلی مانند ورشکستگی ،نداشتن بودجه کافی و یا  مصادره شدن از سوی بانک های عامل راکد مانده اند.

,
, ,
 
,
دوران پسا برجام و دبدبه های دولت یازدهم و خنده های ظریف گونه آقای ظریف هم نتوانسته است قفل های منگ زده واحد های تولیدی استان را باز کند و هر روز که از عمر این دولت می گذرد اقتصاد عاریتی ضربه های مهلک تری بر بدنه تولید استان وارد می کند.
,

 

,

تعطیلی 2000 واحد تولیدی صنعتی در کشور

,

قائم مقام معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت در سفر به یاسوج گفت: 600 واحد صنعتی تولیدی راکد در دولت یازدهم به چرخه تولید بازگشت که با فعال شدن این واحدهای تولیدی 15هزار فرصت شغلی ایجاد شد.

,

سید طاهر طاهری در حالی این آمار را اعلام کرد که از تعطیلی دوهزار واحد تولیدی صنعتی در کشور نیز خبرداد و افزود :مدیریت ضعیف و نبود سرمایه در گردش عمده ترین مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی راکد در کشوراست.

,

 

,

 

,
, ,
 
,
تعطیلی 50 درصد شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد
, تعطیلی 50 درصد شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد, تعطیلی 50 درصد شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد, تعطیلی 50 درصد شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد,
 
,

 تعطیلی بیش از 225 واحد تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد نبود مدیریت، کمبود نقدینگی و حمایت نشدن از سوی دولت

,  تعطیلی بیش از 225 واحد تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد نبود مدیریت، کمبود نقدینگی و حمایت نشدن از سوی دولت,  تعطیلی بیش از 225 واحد تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد نبود مدیریت، کمبود نقدینگی و حمایت نشدن از سوی دولت,

 

,

هرچند رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد می گوید: 703 واحد تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد 32 درصد معادل 225 مورد راکد است اما با مراجعه به شهرک های صنعتی می توان دریافت که بیش از400 واحد تولیدی تعطیل و هیچگونه تولیدی در آنها انجام نمی شود و تنها نام کارگاه تولیدی را با خود یدک می کشند

,

 

,

داریوش دیودیده مهمترین دلایل رکود 32 درصدی واحدهای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد را شامل تحریم های اقتصادی دشمنان، مسایل مدیریتی، کمبود نقدینگی و محدودیت های بازار اعلام کرد.

,

 

,

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد نیز  کمبود نقدینگی ، نرخ بالای سود بانکی ، هزینه بالای حمل و نقل و تامین مواد اولیه را از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی در این استان برشمرد که بسیاری از واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی این استان را به تعطیلی و رکود کشانده است.

,

سهراب بنام نیز می گوید: 12 شهرک صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که 50 درصد آنها غیرفعال و راکد است و وضعیت اشتغال در این استان را با چالش جدی مواجه کرده است.

, سهراب بنام نیز می گوید: 12 شهرک صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که 50 درصد آنها غیرفعال و راکد است و وضعیت اشتغال در این استان را با چالش جدی مواجه کرده است.,

این درحالی است که سایر صاحبان واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد نیز به دلیل مشکلات متعدد و حمایت نشدن از سوی مسئولان مجبور به تعطیلی کارخانه های خود و یا اخراج کارگران از واحدهای تولیدی شده اند.

,
 
,
 
,

وضعیت اسفبار واحدهای های تولیدی در شهرک صنعتی چرام و کهگیلویه

, وضعیت اسفبار واحدهای های تولیدی در شهرک صنعتی چرام و کهگیلویه,

 

,

با گذشت دوسال از فعالیت دولت یازدهم همچنان بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی تعطیل هستند و سرمایه گذاران تمایلی برای ادامه فعالیت ندارند، سخت شدن هر روزه شرایط و تورم کورسوی امید را هم به خاموشی کشانده است.

,

در این بین شهرستان های کهگیلویه و چرام نیز از این مقوله بی نصیب نبوده و در موارد متعدد شاهد تعطیلی کارخانه های صنعتی و یا حتی تعدیل نیرو در شهرک های صنعتی هستند،موضوعی که منجر به افزایش روند بیکاری در این شهرستان ها و افزایش مهاجرت شده است.

,

 

 
 
 

با این وجود و تعطیلی و بیکاری صدها نفر در شهرستان جای تعجب است که مسئولین ما در کنار بی توجهی به تولیدکنندگان داخلی به سرمایه گذاران خارجی بویژه  آمریکایی ها،وعده های رونق اقتصادی در ایران را می دهند.

پرونده مشکلات شهرک صنعتی بردیان از توابع شهرستان چرام که قبل از تقسیمات جغرافیایی و استقلال شهرستانی در حوزه کهگیلویه بود ، بسیار سنگین‌تر از آن است که بتوان با یک دلیل آن را بست.

اوضاع واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی خوب نیست و وضعیت موجود این شهرک‌ها کاملا نشان از آن دارد که روند حرکتی اقتصاد در آنها از مسیر اصلی خود خارج شده و به عاملی برای ناامیدی تولیدکنندگان تبدیل شده است.

 بازار آشفته واحدهای صنعتی کوچک و تولیدی مستقر در شهرک صنعتی چرام واقع در بردیان که امیدی برای اشتغال جوانان جویای کار بوده و نان آور چندین خانوار بود حال و روز خوشی ندارد و جوانان مشغول در این واحدهای تولیدی به خیل بیکاران شهرستان می پیوندند.

از رونق افتادن کسب و کار در واحدهای تولیدی این شهرک منجر به تعطیلی اکثر واحدها بیکاری کارگران شده است و سرمایه گذاران به دلیل وضعیت بحرانی پیش رو خروج سرمایه را بهتر از ادامه کاردیده و قفل تعطیلی بر واحدها را تنها چاره کار می دانند.

قفل های بسته کارگاه های شهرک صنعتی بردیان ناامید از کلید تدبیر

,

 

,
 
, ,
 
,
 
,

با این وجود و تعطیلی و بیکاری صدها نفر در شهرستان جای تعجب است که مسئولین ما در کنار بی توجهی به تولیدکنندگان داخلی به سرمایه گذاران خارجی بویژه  آمریکایی ها،وعده های رونق اقتصادی در ایران را می دهند.

,

پرونده مشکلات شهرک صنعتی بردیان از توابع شهرستان چرام که قبل از تقسیمات جغرافیایی و استقلال شهرستانی در حوزه کهگیلویه بود ، بسیار سنگین‌تر از آن است که بتوان با یک دلیل آن را بست.

,

, ,

اوضاع واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی خوب نیست و وضعیت موجود این شهرک‌ها کاملا نشان از آن دارد که روند حرکتی اقتصاد در آنها از مسیر اصلی خود خارج شده و به عاملی برای ناامیدی تولیدکنندگان تبدیل شده است.

,

 بازار آشفته واحدهای صنعتی کوچک و تولیدی مستقر در شهرک صنعتی چرام واقع در بردیان که امیدی برای اشتغال جوانان جویای کار بوده و نان آور چندین خانوار بود حال و روز خوشی ندارد و جوانان مشغول در این واحدهای تولیدی به خیل بیکاران شهرستان می پیوندند.

,

از رونق افتادن کسب و کار در واحدهای تولیدی این شهرک منجر به تعطیلی اکثر واحدها بیکاری کارگران شده است و سرمایه گذاران به دلیل وضعیت بحرانی پیش رو خروج سرمایه را بهتر از ادامه کاردیده و قفل تعطیلی بر واحدها را تنها چاره کار می دانند.

,

قفل های بسته کارگاه های شهرک صنعتی بردیان ناامید از کلید تدبیر

,

در بدو ورود به شهرک صنعتی بردیان چرام با مشاهده درب های بسته کارگاه ها علت را از نگهبان شهرک صنعتی جویا شدیم که با افسوس گفت: در این شهرک 19 کارگاه تولیدی مشغول به فعالیت بود که در حال حاضر تنها سه واحد فعال و مابقی تعطیل یا نیمه کاره رها شده است.

حسنی با اشاره به کارگاه های موجود در شهرک تصریح کرد: کارخانه کود شیمیایی، لوله خرطومی سازی، تیرک سازی به کلی تعطیل و باعث از رونق افتادن کسب و کار بسیاری از کارگران مشغول به کار شده است.

 

وی با بیان اینکه در گذشته نزدیک به 100 کارگر در این شهرک صنعتی مشغول به کار بودند گفت: در حال حاضر تنها 15 کارگر مشغول کار هستند که با ادامه روند فعلی آنها نیز شغل خود را از دست خواهند داد.

نبود مواد اولیه عمده دلیل کارگاه های تعطیل شده بود که نشان می دهد سرمایه گذاران توانایی مالی برای گرداندن چرخه فعالیت این واحدها ندارند و دولت هم اقدامی برای برگرداندن انگیزه کاری به کارآفرینان شهرک صنعتی انجام نمی دهد. 

 

مهاجرت به کارگاه های اقتصادی هم سرایت کرد/ نقل مکان کارگاه های تولیدی از کهگیلویه

آذرشب مسئول کارگاه تیرچه بلوک که سال اول راه اندازی کارگاه 16 نفر را به کار مشغول کرده بود  در این باره گفت: مدت شش ماه است به علت افت 80 درصدی در فروش محصول مجبور به تعطیلی کارگاه و تقلیل نیروی کار به 2 نفر شدم .

سفره کارگران یکی پیس از دیگری بی نان می شود

وی نبود اعتبار را باعث تعطیلی واحد تولیدی عنوان کرد و افزود: سال 86 کارگاه را با 16 کارگر راه اندازی کردم و سال های اول درآمد خوبی عایدم می شد اما با گذشت زمان و کساد شدن بازار فروش، بسیاری از کارگاه ها تعطیل و کارگاه خود را از شهرک صنعتی بردیان به یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد منتقل کرده اند.

آذرشب گفت: با ادامه روند فعلی و نبود بازار کار مجبور هستیم کارگاه خود را تعطیل کنیم.

کارگاه های دیگری اعم از نایلون سازی، پوشال سازی، فوم سازی، تولید ظروف یکبار مصرف، تولید موزاییک و... که به دلیل نبود اعتبار و سرمایه در گردش در حال حاضر تعطیل و قفل بر درب مانده است.

تعطیلی نیمی از واحدهای شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران

واحدهای تولیدی در شهرستان گچساران قطب تولید نفت در کشور نیز این روزها حال و روز خوشی ندارد و از حدود 66 واحد مستقر در شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران تنها 32 واحد فعال است  صاحبان این واحدهای تولیدی اذعان کردند به دلیل نبود اعتبار و نقدینگی وضعیت مناسبی را سپری نمی کنند.
گچساران که از ظرفیت های بالایی برای ایجاد منطقه آزاد تجاری دارد و مسیر ترانزیتی استان های جنوبی کشور نیز به شمار می رود می تواند از وجود اکثر صنایع مرتبط با پتروشمی و نفت و گاز بهره مناسبی ببرد که تاکنون نیزاین آرزو محقق نشده است.
 

کارخانه های تولید ایزوگام، فوم سقفی، سبد پلاستیکی، دانه مرغ،حصیربافی،تولید انواع ماکارونی و بیسکویت صنایع غذایی، کارخانه ملامین سازی،تولید نایلون و ظروف یکبار مصرف، ، چند کارگاه بلوک زنی و موزاییک، شیلنگ سازی، تولیدهمبرگر و فراورده های گوشتی وکارخانه پلی اتیلن،و تولید انواع ترشیجات.کمپوت.خیار شورو انواع محصولات کنسروی از جمله واحدهای تعطیل شده در شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران هستند.

سوء مدیریت، کمبود نقدینگی و حمایت نشدن از سوی مسئولان از جمله دلایلی است که واحدهای تولیدی شهرستان گچساران را به تعطیلی کشانده است.

در این جا یک سوال اساسی مطرح است و آن عدم توجه به نفوذ و رخنه اقتصادی دشمنان در کشور بوده چراکه دشمنان قسم خورده ما درصددند تا در شرایط حساس بتوانند از قبل این نفوذ بهره برداری های سیاسی دیگری نیز انجام دهند و چگونه است که چنین فرصت هایی در اختیار تولید کنندگان داخلی قرار نگرفته؟مگر نه اینکه از الزامات اقتصاد مقاومتی توجه به تولید داخل و تقویت کارنجات و تولیدکنندگان درون کشور است؟

 امید است مسئولینی که با چراغ سبز برای ورود سرمایه گذاران خارجی چشم امید  برای رفع مشکلات اقتصادی دارند با حمایت از تولیدکنندگان داخلی از ظرفیت های خوب موجود استفاده کنند و با اتخاذ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اجرایی کردن دستورالعمل های آن با این نابسامانی ها مقابله کنند.

بزرگترین کارخانه تولید کننده واگن کشور در استان مرکزی در حال تعطیل شدن

 محمد حسن آصفری نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اراک امروز؛ در خصوص خرید 5 هزار واگن از کشور روسیه گفت: این اقدام دولت در این شرایط خلاف اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند.

آصفری با اشاره به اینکه این اقدام دولت، بی تدبیری بوده اظهار کرد: این در حالی است که شرکت واگن پارس اراک به عنوان بزرگترین تولید کننده واگن خصوصا واگن باری در کشور مطرح و فعال است.

وی ادامه داد: شرکت واگن پارس اراک این توان را دارد،واگن باری با برند روز را تولید کند چه لزومی دارد که دولت به خودش اجازه دهد در این شرایط از روسیه واگن خریداری کند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز کارخانه واگن پارس اراک به دلیل نداشتن مشتری با تعطیلی مواجه شده است ادامه داد: حتی این کارخانه چندین ماه حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده است.
آصفری با بیان اینکه این کارخانه توان تامین نیازهای داخلی را دارد بیان کرد: این کارخانه هم اکنون با 30 درصد ظرفیت مشغول فعالیت است.
 

دولت مدبرانه تر عمل کند/قرارداد لغو نشود وزیر راه و شهرسازی استیضاح می شود

دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این اقدام دولت قابل قبول نیست و کار نسنجیده ای است افزود: در واقع اگر دولت بخواهد بعد از برجام با تولید گنندگان به این گونه برخورد کند روز به روز شاهد تعطیلی و اخراج کارکنان خواهیم بود، دولت باید مدبرانه تر اقدام کند.

وی ادامه داد: دولت اگر بخواهد این اقدام را انجام دهد استیضاح وزیر راه و شهرسازی را در مجلس دنبال خواهیم کرد و مجلس در مقابل این نوع اقدام و برخورد دولت با تولید کنندگان،کوتاه نخواهد آمد.

آصفری خاطرنشان کرد: اگر دولت هرچه زودتر نسبت به لغو این قرارداد  اقدام نکند نسبت به استیضاح وزیر راه و شهرسازی اقدام خواهیم کرد.
 
فعالیت شرکت واگن پارس اراک با 30 درصد ظرفیت
 
به نقل از دیار آفتاب، چندی پیش محمدی مدیر شرکت واگن پارس اراک گفت:واگن پارس اراک علی رغم ظرفیت ها و قابلیت های متنوع  در حال حاضر با 30 درصد ظرفیت مشغول فعالیت است.

محمدی با اشاره به اینکه واگن پارس به عنوان اولین شرکت در زمینه ساخت واگن در کشور فعالیت داشته اظهار کرد:اولین سری از واگن های مترو تهران توسط این شرکت ساخته شد ودر گذشته نیز در زمینه ساخت انواع  لوکوموتیوباربری و مسافری فعالیت داشته است.

وی با اشاره به اینکه تمام قطعات مورد استفاده در واگن ها توسط خود شرکت طراحی می شود افزود: هم اکنون بر اساس قرار داد، ساخت 37 دستگاه مسافربری و صد دستگاه واگن مترو توسط شرکت واگن پارس در حال ساخت است و کلیه مراحل ساخت واگن و تجهیزات داخلی واگن ها توسط خود شرکت انجام می شود.
محمدی خاطر نشان کرد:این شرکت توانایی ساخت تمامی سفارشات در زمینه ساخت واگن ها را دارد و امیدواریم در این راستا حمایت های لازم صورت گیرد.
 
 
تعطیلی واحد های صنعتی البرز
 

اینکه کارخانه ارج امروز صبح باز است یا بسته، اینکه خط تولید این کارخانه کار می کند یا نه، اینکه جنجال رسانه ای باعث حاشیه شده، اینکه انبارهای کارخانه پر است یا خالی، اینکه بعضی به دنبال حمله به دولت اند، اینکه مسئولان دولتی می گویند کارخانه باز است و... دیگر نزدیک به دو سال است که مهم نیست.

مسئول اتحادیه لوازم خانگی در برنامه خبری صراحتاً گفت که ارج دو سال است که تعطیل شده. امروز دیگر زمان این گونه فضا سازی ها و جنجال ها گذشته است و باید بپذیریم که دیگر خون در رگ های ارج نمی چرخد حتی اگر صبح درب کارخانه باز شود.

کارخانه ارج امروز در مرکز توجهات مردم و مسئولان قرار دارد و نماد مدیریت دولتی شکل گرفته بعد از انقلاب است که بعد از موج خصوصی سازی نیز کماکان در دستان دولت باقی ماند. دولتی که دیگر نمی تواند آن را اداره کند و در بهترین وضعیت باید منتظر باشیم تا چند ماه آینده املاک و تجهیزات آن با قیمتی نازل به بخش خصوصی واگذار شود.

اما چرا وقتی که امکان افزلایش بهره وری و بروز رسانی تجهیزات و توسعه این واحد ها وجود داشت و البته اندکی نیز سود ده بود مسئولان به فکر انتقال به بخش خصوصی نیفتادند؟

به نظر می رسد در مجموعه دولتی اراده کافی برای خصوصی سازی و کوچک کردن دولت به خصوص در موارد که اندکی سوددهی نیز وجود دارد دیده نمی شود. بله در آینده نه چندان دور باید منتظر این قبیل اخبار باشیم.

پارس الکتریک از بزرگترین کارخانه ها و اولین تولید کنندگاه تلوزیون به دلیل مشکلات مدیریت و ساختار جند سال است با بحران روبه رو شده و با فروش املاک سر پا مانده است. این مجموعه بیشترین سهامش در دست تامین اجتماعی وبانک ملی است.

شرکت قوه پارس از اولین تولید کنندگان باطری در ایران دیگر سالهاست که تعطیل است.

کارخانه صنعتی آزمایش از سال 88 دیگر ضرر ده شده و بعد از تعطیلی واحد مرودشت می تواند ادعا کرد که به زودی به سرنوشت ارج دچار خواهد شد.

صنایع دخانیات که یکی از پر سودترین صنعت ها در دنیا شناخته می شوند و در ایران سابقه بسیار زیادی نیز دارند بر اثر مدیریت دولتی و عدم بروز رسانی صنایع و ماشین آلات امروز دیگر توجیه اقتصادی برای تداوم عفالیت ندارد و فقط با حمایت دولتی سر پا مانده است.

صنعت خودرو سازی ایران دیگر سالهاست بدون حمایت دولت نمی تواند خود را اداره کند و اگر نبود تعداد بسیار کارگران و وابستگان به صنایع خودرو سازی چه بسا تا کنون آنها هم تعطیل شده بود.

ضعف مدیریت، فرسودگی ماشین آلات، قیمت تمام شده بالا، عدم توجه به استانداردها و کیفیت ، نبود مواد اولیه مرغوب، کاهش تقاضای بازار، مشکل اعطای تسهیلات و نرخ بالای بهره بانکی و قاچاق از جمله مسائلی است که باعث فلج شدن صنایع نساجی کشور شده و دیگر کارشماسان امیدی به احیای آن ندارند.

این فهرست البته مختصری از مجموعه های در کشور است که میتوان نام برد و دچار معضلات فراوان در حفظ بقای خود و رقابت با دیگر تولید کنندگان خارجی هستند.

بله باید گفت که ارج فقط نمونه ای از بحران تولید داخلی است که دامن گیر کشور شده و در این میان تاکید بیش از حد دولت در تسلط بر مجموعه های تولیدی و کارخانه های بزرگ یکی از مشکلاتی است که به نظر نمی رسد به زودی حل شود.

معمولاً دولت تا زمانی که یک مجموعه بازده اقتصادی دارد آن را واگذار نمی کند و بعد از ورشکستگی و افول دیگر واگذار فایده ای برای احیای آن ندارد مانند بسیاری از کارخانه ها و شرکت ها مثل ارج، مجموعه جهان،و...

دیگر می توان ادعا کرد که دولت کنونی برنامه ای برای احیاء تولید ملی و این گونه مسائل ندارد و عمده توجه خود را به روابط بین الملل و گشایش بین المللی و جلب سرمایه خارجی معطوف کرده است. محقق نشدن اهداف برجام تاثیر خود را بر صنایع داخلی هم از این جهت گذاشته است که دیگر مسئولی نیست که به فکر صنایع داخلی باشد.

البته هیچ گاه نباید فرهنگ مصرف و ضرورت توجه به خرید کالاهای ایرانی را ندیده بگیریم. اینکه چرا ایرانیان کمتر به این مسئله توجه دارند نیز فرصت دیگری می طلبد اما در این مورد نیز نهاد های فرهنگ سازی که امروزه به تعبیری دچار "ولنگاری" شده اند را نباید از یاد برد.

 

انتهای پیام/گ

,

در بدو ورود به شهرک صنعتی بردیان چرام با مشاهده درب های بسته کارگاه ها علت را از نگهبان شهرک صنعتی جویا شدیم که با افسوس گفت: در این شهرک 19 کارگاه تولیدی مشغول به فعالیت بود که در حال حاضر تنها سه واحد فعال و مابقی تعطیل یا نیمه کاره رها شده است.

,

حسنی با اشاره به کارگاه های موجود در شهرک تصریح کرد: کارخانه کود شیمیایی، لوله خرطومی سازی، تیرک سازی به کلی تعطیل و باعث از رونق افتادن کسب و کار بسیاری از کارگران مشغول به کار شده است.

,

 

,

, ,

وی با بیان اینکه در گذشته نزدیک به 100 کارگر در این شهرک صنعتی مشغول به کار بودند گفت: در حال حاضر تنها 15 کارگر مشغول کار هستند که با ادامه روند فعلی آنها نیز شغل خود را از دست خواهند داد.

,

نبود مواد اولیه عمده دلیل کارگاه های تعطیل شده بود که نشان می دهد سرمایه گذاران توانایی مالی برای گرداندن چرخه فعالیت این واحدها ندارند و دولت هم اقدامی برای برگرداندن انگیزه کاری به کارآفرینان شهرک صنعتی انجام نمی دهد. 

,
, ,

 

,

مهاجرت به کارگاه های اقتصادی هم سرایت کرد/ نقل مکان کارگاه های تولیدی از کهگیلویه

, مهاجرت به کارگاه های اقتصادی هم سرایت کرد/ نقل مکان کارگاه های تولیدی از کهگیلویه,

آذرشب مسئول کارگاه تیرچه بلوک که سال اول راه اندازی کارگاه 16 نفر را به کار مشغول کرده بود  در این باره گفت: مدت شش ماه است به علت افت 80 درصدی در فروش محصول مجبور به تعطیلی کارگاه و تقلیل نیروی کار به 2 نفر شدم .

,

, ,

سفره کارگران یکی پیس از دیگری بی نان می شود

, سفره کارگران یکی پیس از دیگری بی نان می شود, سفره کارگران یکی پیس از دیگری بی نان می شود, سفره کارگران یکی پیس از دیگری بی نان می شود,

وی نبود اعتبار را باعث تعطیلی واحد تولیدی عنوان کرد و افزود: سال 86 کارگاه را با 16 کارگر راه اندازی کردم و سال های اول درآمد خوبی عایدم می شد اما با گذشت زمان و کساد شدن بازار فروش، بسیاری از کارگاه ها تعطیل و کارگاه خود را از شهرک صنعتی بردیان به یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد منتقل کرده اند.

,

آذرشب گفت: با ادامه روند فعلی و نبود بازار کار مجبور هستیم کارگاه خود را تعطیل کنیم.

,

کارگاه های دیگری اعم از نایلون سازی، پوشال سازی، فوم سازی، تولید ظروف یکبار مصرف، تولید موزاییک و... که به دلیل نبود اعتبار و سرمایه در گردش در حال حاضر تعطیل و قفل بر درب مانده است.

,

, ,

تعطیلی نیمی از واحدهای شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران

, تعطیلی نیمی از واحدهای شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران,
واحدهای تولیدی در شهرستان گچساران قطب تولید نفت در کشور نیز این روزها حال و روز خوشی ندارد و از حدود 66 واحد مستقر در شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران تنها 32 واحد فعال است  صاحبان این واحدهای تولیدی اذعان کردند به دلیل نبود اعتبار و نقدینگی وضعیت مناسبی را سپری نمی کنند.
,
گچساران که از ظرفیت های بالایی برای ایجاد منطقه آزاد تجاری دارد و مسیر ترانزیتی استان های جنوبی کشور نیز به شمار می رود می تواند از وجود اکثر صنایع مرتبط با پتروشمی و نفت و گاز بهره مناسبی ببرد که تاکنون نیزاین آرزو محقق نشده است.
,
 
,

,

, ,

کارخانه های تولید ایزوگام، فوم سقفی، سبد پلاستیکی، دانه مرغ،حصیربافی،تولید انواع ماکارونی و بیسکویت صنایع غذایی، کارخانه ملامین سازی،تولید نایلون و ظروف یکبار مصرف، ، چند کارگاه بلوک زنی و موزاییک، شیلنگ سازی، تولیدهمبرگر و فراورده های گوشتی وکارخانه پلی اتیلن،و تولید انواع ترشیجات.کمپوت.خیار شورو انواع محصولات کنسروی از جمله واحدهای تعطیل شده در شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران هستند.

سوء مدیریت، کمبود نقدینگی و حمایت نشدن از سوی مسئولان از جمله دلایلی است که واحدهای تولیدی شهرستان گچساران را به تعطیلی کشانده است.

,

کارخانه های تولید ایزوگام، فوم سقفی، سبد پلاستیکی، دانه مرغ،حصیربافی،تولید انواع ماکارونی و بیسکویت صنایع غذایی، کارخانه ملامین سازی،تولید نایلون و ظروف یکبار مصرف، ، چند کارگاه بلوک زنی و موزاییک، شیلنگ سازی، تولیدهمبرگر و فراورده های گوشتی وکارخانه پلی اتیلن،و تولید انواع ترشیجات.کمپوت.خیار شورو انواع محصولات کنسروی از جمله واحدهای تعطیل شده در شهرک صنعتی چهار بیشه گچساران هستند.

,

سوء مدیریت، کمبود نقدینگی و حمایت نشدن از سوی مسئولان از جمله دلایلی است که واحدهای تولیدی شهرستان گچساران را به تعطیلی کشانده است.

,

در این جا یک سوال اساسی مطرح است و آن عدم توجه به نفوذ و رخنه اقتصادی دشمنان در کشور بوده چراکه دشمنان قسم خورده ما درصددند تا در شرایط حساس بتوانند از قبل این نفوذ بهره برداری های سیاسی دیگری نیز انجام دهند و چگونه است که چنین فرصت هایی در اختیار تولید کنندگان داخلی قرار نگرفته؟مگر نه اینکه از الزامات اقتصاد مقاومتی توجه به تولید داخل و تقویت کارنجات و تولیدکنندگان درون کشور است؟

,

 امید است مسئولینی که با چراغ سبز برای ورود سرمایه گذاران خارجی چشم امید  برای رفع مشکلات اقتصادی دارند با حمایت از تولیدکنندگان داخلی از ظرفیت های خوب موجود استفاده کنند و با اتخاذ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اجرایی کردن دستورالعمل های آن با این نابسامانی ها مقابله کنند.

,

بزرگترین کارخانه تولید کننده واگن کشور در استان مرکزی در حال تعطیل شدن

, بزرگترین کارخانه تولید کننده واگن کشور در استان مرکزی در حال تعطیل شدن, بزرگترین کارخانه تولید کننده واگن کشور در استان مرکزی در حال تعطیل شدن, بزرگترین کارخانه تولید کننده واگن کشور در استان مرکزی در حال تعطیل شدن,

 محمد حسن آصفری نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اراک امروز؛ در خصوص خرید 5 هزار واگن از کشور روسیه گفت: این اقدام دولت در این شرایط خلاف اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند.

,

آصفری با اشاره به اینکه این اقدام دولت، بی تدبیری بوده اظهار کرد: این در حالی است که شرکت واگن پارس اراک به عنوان بزرگترین تولید کننده واگن خصوصا واگن باری در کشور مطرح و فعال است.

,

وی ادامه داد: شرکت واگن پارس اراک این توان را دارد،واگن باری با برند روز را تولید کند چه لزومی دارد که دولت به خودش اجازه دهد در این شرایط از روسیه واگن خریداری کند.

,
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز کارخانه واگن پارس اراک به دلیل نداشتن مشتری با تعطیلی مواجه شده است ادامه داد: حتی این کارخانه چندین ماه حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده است.
,
آصفری با بیان اینکه این کارخانه توان تامین نیازهای داخلی را دارد بیان کرد: این کارخانه هم اکنون با 30 درصد ظرفیت مشغول فعالیت است.
,
 
,

دولت مدبرانه تر عمل کند/قرارداد لغو نشود وزیر راه و شهرسازی استیضاح می شود

, دولت مدبرانه تر عمل کند/قرارداد لغو نشود وزیر راه و شهرسازی استیضاح می شود,

دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این اقدام دولت قابل قبول نیست و کار نسنجیده ای است افزود: در واقع اگر دولت بخواهد بعد از برجام با تولید گنندگان به این گونه برخورد کند روز به روز شاهد تعطیلی و اخراج کارکنان خواهیم بود، دولت باید مدبرانه تر اقدام کند.

,

وی ادامه داد: دولت اگر بخواهد این اقدام را انجام دهد استیضاح وزیر راه و شهرسازی را در مجلس دنبال خواهیم کرد و مجلس در مقابل این نوع اقدام و برخورد دولت با تولید کنندگان،کوتاه نخواهد آمد.

,
آصفری خاطرنشان کرد: اگر دولت هرچه زودتر نسبت به لغو این قرارداد  اقدام نکند نسبت به استیضاح وزیر راه و شهرسازی اقدام خواهیم کرد.
,
 
,
فعالیت شرکت واگن پارس اراک با 30 درصد ظرفیت
, فعالیت شرکت واگن پارس اراک با 30 درصد ظرفیت, فعالیت شرکت واگن پارس اراک با 30 درصد ظرفیت,
 
,
به نقل از دیار آفتاب، چندی پیش محمدی مدیر شرکت واگن پارس اراک گفت:واگن پارس اراک علی رغم ظرفیت ها و قابلیت های متنوع  در حال حاضر با 30 درصد ظرفیت مشغول فعالیت است.
,

محمدی با اشاره به اینکه واگن پارس به عنوان اولین شرکت در زمینه ساخت واگن در کشور فعالیت داشته اظهار کرد:اولین سری از واگن های مترو تهران توسط این شرکت ساخته شد ودر گذشته نیز در زمینه ساخت انواع  لوکوموتیوباربری و مسافری فعالیت داشته است.

,
وی با اشاره به اینکه تمام قطعات مورد استفاده در واگن ها توسط خود شرکت طراحی می شود افزود: هم اکنون بر اساس قرار داد، ساخت 37 دستگاه مسافربری و صد دستگاه واگن مترو توسط شرکت واگن پارس در حال ساخت است و کلیه مراحل ساخت واگن و تجهیزات داخلی واگن ها توسط خود شرکت انجام می شود.
,
محمدی خاطر نشان کرد:این شرکت توانایی ساخت تمامی سفارشات در زمینه ساخت واگن ها را دارد و امیدواریم در این راستا حمایت های لازم صورت گیرد.
,
 
,
 
,
تعطیلی واحد های صنعتی البرز
, تعطیلی واحد های صنعتی البرز, تعطیلی واحد های صنعتی البرز,
 
,

اینکه کارخانه ارج امروز صبح باز است یا بسته، اینکه خط تولید این کارخانه کار می کند یا نه، اینکه جنجال رسانه ای باعث حاشیه شده، اینکه انبارهای کارخانه پر است یا خالی، اینکه بعضی به دنبال حمله به دولت اند، اینکه مسئولان دولتی می گویند کارخانه باز است و... دیگر نزدیک به دو سال است که مهم نیست.

مسئول اتحادیه لوازم خانگی در برنامه خبری صراحتاً گفت که ارج دو سال است که تعطیل شده. امروز دیگر زمان این گونه فضا سازی ها و جنجال ها گذشته است و باید بپذیریم که دیگر خون در رگ های ارج نمی چرخد حتی اگر صبح درب کارخانه باز شود.

کارخانه ارج امروز در مرکز توجهات مردم و مسئولان قرار دارد و نماد مدیریت دولتی شکل گرفته بعد از انقلاب است که بعد از موج خصوصی سازی نیز کماکان در دستان دولت باقی ماند. دولتی که دیگر نمی تواند آن را اداره کند و در بهترین وضعیت باید منتظر باشیم تا چند ماه آینده املاک و تجهیزات آن با قیمتی نازل به بخش خصوصی واگذار شود.

اما چرا وقتی که امکان افزلایش بهره وری و بروز رسانی تجهیزات و توسعه این واحد ها وجود داشت و البته اندکی نیز سود ده بود مسئولان به فکر انتقال به بخش خصوصی نیفتادند؟

به نظر می رسد در مجموعه دولتی اراده کافی برای خصوصی سازی و کوچک کردن دولت به خصوص در موارد که اندکی سوددهی نیز وجود دارد دیده نمی شود. بله در آینده نه چندان دور باید منتظر این قبیل اخبار باشیم.

پارس الکتریک از بزرگترین کارخانه ها و اولین تولید کنندگاه تلوزیون به دلیل مشکلات مدیریت و ساختار جند سال است با بحران روبه رو شده و با فروش املاک سر پا مانده است. این مجموعه بیشترین سهامش در دست تامین اجتماعی وبانک ملی است.

شرکت قوه پارس از اولین تولید کنندگان باطری در ایران دیگر سالهاست که تعطیل است.

کارخانه صنعتی آزمایش از سال 88 دیگر ضرر ده شده و بعد از تعطیلی واحد مرودشت می تواند ادعا کرد که به زودی به سرنوشت ارج دچار خواهد شد.

صنایع دخانیات که یکی از پر سودترین صنعت ها در دنیا شناخته می شوند و در ایران سابقه بسیار زیادی نیز دارند بر اثر مدیریت دولتی و عدم بروز رسانی صنایع و ماشین آلات امروز دیگر توجیه اقتصادی برای تداوم عفالیت ندارد و فقط با حمایت دولتی سر پا مانده است.

صنعت خودرو سازی ایران دیگر سالهاست بدون حمایت دولت نمی تواند خود را اداره کند و اگر نبود تعداد بسیار کارگران و وابستگان به صنایع خودرو سازی چه بسا تا کنون آنها هم تعطیل شده بود.

ضعف مدیریت، فرسودگی ماشین آلات، قیمت تمام شده بالا، عدم توجه به استانداردها و کیفیت ، نبود مواد اولیه مرغوب، کاهش تقاضای بازار، مشکل اعطای تسهیلات و نرخ بالای بهره بانکی و قاچاق از جمله مسائلی است که باعث فلج شدن صنایع نساجی کشور شده و دیگر کارشماسان امیدی به احیای آن ندارند.

این فهرست البته مختصری از مجموعه های در کشور است که میتوان نام برد و دچار معضلات فراوان در حفظ بقای خود و رقابت با دیگر تولید کنندگان خارجی هستند.

بله باید گفت که ارج فقط نمونه ای از بحران تولید داخلی است که دامن گیر کشور شده و در این میان تاکید بیش از حد دولت در تسلط بر مجموعه های تولیدی و کارخانه های بزرگ یکی از مشکلاتی است که به نظر نمی رسد به زودی حل شود.

معمولاً دولت تا زمانی که یک مجموعه بازده اقتصادی دارد آن را واگذار نمی کند و بعد از ورشکستگی و افول دیگر واگذار فایده ای برای احیای آن ندارد مانند بسیاری از کارخانه ها و شرکت ها مثل ارج، مجموعه جهان،و...

دیگر می توان ادعا کرد که دولت کنونی برنامه ای برای احیاء تولید ملی و این گونه مسائل ندارد و عمده توجه خود را به روابط بین الملل و گشایش بین المللی و جلب سرمایه خارجی معطوف کرده است. محقق نشدن اهداف برجام تاثیر خود را بر صنایع داخلی هم از این جهت گذاشته است که دیگر مسئولی نیست که به فکر صنایع داخلی باشد.

البته هیچ گاه نباید فرهنگ مصرف و ضرورت توجه به خرید کالاهای ایرانی را ندیده بگیریم. اینکه چرا ایرانیان کمتر به این مسئله توجه دارند نیز فرصت دیگری می طلبد اما در این مورد نیز نهاد های فرهنگ سازی که امروزه به تعبیری دچار "ولنگاری" شده اند را نباید از یاد برد.

 

انتهای پیام/گ

,

اینکه کارخانه ارج امروز صبح باز است یا بسته، اینکه خط تولید این کارخانه کار می کند یا نه، اینکه جنجال رسانه ای باعث حاشیه شده، اینکه انبارهای کارخانه پر است یا خالی، اینکه بعضی به دنبال حمله به دولت اند، اینکه مسئولان دولتی می گویند کارخانه باز است و... دیگر نزدیک به دو سال است که مهم نیست.

,
, ,

مسئول اتحادیه لوازم خانگی در برنامه خبری صراحتاً گفت که ارج دو سال است که تعطیل شده. امروز دیگر زمان این گونه فضا سازی ها و جنجال ها گذشته است و باید بپذیریم که دیگر خون در رگ های ارج نمی چرخد حتی اگر صبح درب کارخانه باز شود.

,

کارخانه ارج امروز در مرکز توجهات مردم و مسئولان قرار دارد و نماد مدیریت دولتی شکل گرفته بعد از انقلاب است که بعد از موج خصوصی سازی نیز کماکان در دستان دولت باقی ماند. دولتی که دیگر نمی تواند آن را اداره کند و در بهترین وضعیت باید منتظر باشیم تا چند ماه آینده املاک و تجهیزات آن با قیمتی نازل به بخش خصوصی واگذار شود.

,

اما چرا وقتی که امکان افزلایش بهره وری و بروز رسانی تجهیزات و توسعه این واحد ها وجود داشت و البته اندکی نیز سود ده بود مسئولان به فکر انتقال به بخش خصوصی نیفتادند؟

,

به نظر می رسد در مجموعه دولتی اراده کافی برای خصوصی سازی و کوچک کردن دولت به خصوص در موارد که اندکی سوددهی نیز وجود دارد دیده نمی شود. بله در آینده نه چندان دور باید منتظر این قبیل اخبار باشیم.

,

پارس الکتریک از بزرگترین کارخانه ها و اولین تولید کنندگاه تلوزیون به دلیل مشکلات مدیریت و ساختار جند سال است با بحران روبه رو شده و با فروش املاک سر پا مانده است. این مجموعه بیشترین سهامش در دست تامین اجتماعی وبانک ملی است.

,
, ,

شرکت قوه پارس از اولین تولید کنندگان باطری در ایران دیگر سالهاست که تعطیل است.

,
, ,

کارخانه صنعتی آزمایش از سال 88 دیگر ضرر ده شده و بعد از تعطیلی واحد مرودشت می تواند ادعا کرد که به زودی به سرنوشت ارج دچار خواهد شد.

,
, ,

صنایع دخانیات که یکی از پر سودترین صنعت ها در دنیا شناخته می شوند و در ایران سابقه بسیار زیادی نیز دارند بر اثر مدیریت دولتی و عدم بروز رسانی صنایع و ماشین آلات امروز دیگر توجیه اقتصادی برای تداوم عفالیت ندارد و فقط با حمایت دولتی سر پا مانده است.

,
, ,

صنعت خودرو سازی ایران دیگر سالهاست بدون حمایت دولت نمی تواند خود را اداره کند و اگر نبود تعداد بسیار کارگران و وابستگان به صنایع خودرو سازی چه بسا تا کنون آنها هم تعطیل شده بود.

,
, ,

ضعف مدیریت، فرسودگی ماشین آلات، قیمت تمام شده بالا، عدم توجه به استانداردها و کیفیت ، نبود مواد اولیه مرغوب، کاهش تقاضای بازار، مشکل اعطای تسهیلات و نرخ بالای بهره بانکی و قاچاق از جمله مسائلی است که باعث فلج شدن صنایع نساجی کشور شده و دیگر کارشماسان امیدی به احیای آن ندارند.

,

این فهرست البته مختصری از مجموعه های در کشور است که میتوان نام برد و دچار معضلات فراوان در حفظ بقای خود و رقابت با دیگر تولید کنندگان خارجی هستند.
,

, ,
این فهرست البته مختصری از مجموعه های در کشور است که میتوان نام برد و دچار معضلات فراوان در حفظ بقای خود و رقابت با دیگر تولید کنندگان خارجی هستند.
,

بله باید گفت که ارج فقط نمونه ای از بحران تولید داخلی است که دامن گیر کشور شده و در این میان تاکید بیش از حد دولت در تسلط بر مجموعه های تولیدی و کارخانه های بزرگ یکی از مشکلاتی است که به نظر نمی رسد به زودی حل شود.

,

معمولاً دولت تا زمانی که یک مجموعه بازده اقتصادی دارد آن را واگذار نمی کند و بعد از ورشکستگی و افول دیگر واگذار فایده ای برای احیای آن ندارد مانند بسیاری از کارخانه ها و شرکت ها مثل ارج، مجموعه جهان،و...

,
, ,

دیگر می توان ادعا کرد که دولت کنونی برنامه ای برای احیاء تولید ملی و این گونه مسائل ندارد و عمده توجه خود را به روابط بین الملل و گشایش بین المللی و جلب سرمایه خارجی معطوف کرده است. محقق نشدن اهداف برجام تاثیر خود را بر صنایع داخلی هم از این جهت گذاشته است که دیگر مسئولی نیست که به فکر صنایع داخلی باشد.

,

البته هیچ گاه نباید فرهنگ مصرف و ضرورت توجه به خرید کالاهای ایرانی را ندیده بگیریم. اینکه چرا ایرانیان کمتر به این مسئله توجه دارند نیز فرصت دیگری می طلبد اما در این مورد نیز نهاد های فرهنگ سازی که امروزه به تعبیری دچار "ولنگاری" شده اند را نباید از یاد برد.

,

 

,

انتهای پیام/گ

,

 

]
با گذشت روزها از وعده گشایش اقتصادی آقای روحانی، خبر تعطیلی واحد های بزرگ و کوچک صنعتی کشورمان در شهرها و شهرستان های مختلف یکی پس از دیگری به گوش می رسد.