به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از عصرهامون زندگى فاطمهى زهرا (سلاماللَّهعلیها) به خاطر عظمت و شگفتیهاى فراوانى که در آن هست، شبیه اسطورههاى تاریخ است. حقیقتاً چشم ما نمىتواند مقامات معنوى آن بزرگوار را ببیند – «تو بزرگى و در آیینهى کوچک ننمایى» – ما نمىتوانیم آن قامت رسا و آن عظمت را حتّى در چشم کوتهبین ذهن خودمان تصویر کنیم؛ لیکن همان چیزى که چشمان سطحىنگر ما مىبیند، خیلى باعظمت است. یعنى آن زندگى کوتاه چه در دوران کودکى، چه در دوران نوجوانى و چه در دوران تأهّل و ازدواج و خانهدارى اینقدر پُرمغز است! مگر هر کسى مىتواند همسر امیرالمؤمنین باشد؟ عظمت على آنگونه است که کوههاى عظیم را در مقابل خود آب مىکند. نَفْس همسرى امیرالمؤمنین، یک نشانهى بزرگ عظمت است؛ لیکن شما ببینید تعامل این زن و شوهر چگونه است و دو بزرگِ خارج از ابعاد ذهن انسان، چگونه با هم حرف مىزنند؛ چگونه زندگى مىکنند؛ چگونه این زندگىِ الگو و نمونهى تاریخ را اداره مىکنند و چگونه هرکدام نقشى به عهده مىگیرند! اینها تصادفى نیست. نقش آن شوهر در دوران مبارزات و جنگها این است که نفر اوّل و خطشکنِ درجهى یک و گرهگشاى اوّل و آخر باشد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, عصرهامون,
در دوران بعد از رحلتِ پیغمبر، این نقش تغییر پیدا مىکند. همان شجاعت، همان قدرت و همان عظمت وجود دارد؛ منتها در نقش دیگرى ظهور مىکند. مگر هرکسى مىتواند آن حادثهى عظیم بعد از پیغمبر را تحمّل کند؟ اما على تحمّل کرد و این همان شجاعت خیبر و همان قدرت اُحد است که در اینجا طاقت مىآورد. بعد، دوران خلافت است که هر کلمه کلمه و هر قدم به قدم آن، اثرى در تاریخ اسلام و تاریخ بشر گذاشته است. آنگاه نقش همخوان با این شخص، نقش فاطمهى زهرا (سلاماللَّهعلیها) است. اگر آن مظلومیت عظیم و جانسوز در تاریخ خود را نشان نمىداد، حقایق اسلام آنچنان که بعداً آشکار شد، آشکار نمىشد. اینها تصادفى نیست. همهى اینها طرّاحى شدهى با تدبیر الهى است؛ منتها کسانى براى این میدانها و این نقشهاى دشوار انتخاب مىشوند که جوهر آنها، جوهر برگزیدهى خداست. در بین همهى انسانهاى طول تاریخ، خداى متعال انتخاب مىکند: «امتحنک اللَّه الّذى خلقک قبل ان یخلقک فوجدک لما امتحنک صابرة»(۱). میدان، میدان امتحان است. میدان کارِ تصادفى نیست. میدان امتیاز دادنِ بیخودى نیست. خداى متعال بیخودى به کسى امتیاز نمىدهد. این جوهر، این ارادهى قوى، این عزم راسخ، این گذشت و فداکارى در فاطمهى زهرا (سلاماللَّهعلیها) کار را به آنجا مىرساند که او سنگ الماسى مىشود که همهى این چرخها بر روى آن مىچرخد. دشوارترین چرخها را باید بر روى سختترین پایهها و قاعدهها بچرخانند. این چرخ عظیم تاریخ اسلام و امتحانهاى دشوار، در همان دوران کوتاه، بر روى دوش فاطمهى زهرا (سلاماللَّهعلیها) بود. خدا او را انتخاب کرد و او توانست بشریّت را نجات دهد. فاطمهى زهرا(سلاماللَّهعلیها) فرشتهى نجات انسانها در طول تاریخ است. براى همین هم هست که ائمّه (علیهمالسّلام) اینقدر براى آن بزرگوار تکریم و حرمت قائلند و نسبت به او اظهار خشوع مىکنند. هیچ مقامى از این بالاتر وجود دارد؟۱۳۷۷/۰۷/۱۹ +
۱ ) تهذیبالأحکام ، شیخ طوسی ج ۶ ص ۹ ح ۱۲ ؛ مصباح المتهجد، شیخ طوسی، ص ۷۱۱ ؛ بحار الانوار، علامه مجلسی، ج ۹۷، ص ۱۹۴ح۱۱ ؛
إِذَا صِرْتَ إِلَى قَبْرِ جَدَّتِکَ فَاطِمَةَ ع فَقُلْ یَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَةً وَ زَعَمْنَا أَنَّا لَکِ أَوْلِیَاءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صَابِرُونَ لِکُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوکِ ص وَ أَتَانَا بِهِ وَصِیُّهُ ع فَإِنَّا نَسْأَلُکِ إِنْ کُنَّا صَدَّقْنَاکِ إِلَّا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِیقِنَا لَهُمَا بِالْبُشْرَى لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوَلَایَتِکِ.»
ترجمه:
عیسی بن محمد عریضی گفت روزی امام باقر (ع) مارا خبر داد که هنگامی که به جانب قبر مادرت فاطمه(س) رفتی بگو ای امتحان شده ای که خدایى که تو را آفرید قبل از اینکه تو را بیافریند، تو را آزمود پس تو را در برابر آزمایشش شکیبا یافت. و گمان داریم که ما دوستانت و تصدیق کنندگان شما و صبرکنندگان به همه چیزی که پدرت(ص) و جانشینش (ع) برای ما آورد، هستیم. لذا از تو درخواست میکنیم که اگر ما واقعاً تو را تصدیق نمودهایم، ما را به خاطر این تصدیق به پدر بزرگوارت و جانشینش ملحق نمایی، تا ما به خود مژده دهیم که حقیقتا به ولایت تو پاکیزه گشتیم.
,
,
,
,
انتهای پیام
]