مدیریت فضای مجازی جدی گرفته شود / راه اندازی شبکه ملی اطلاعات مطالبه اصلی مردم
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سراب خبر، ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده است، بسیاری از کارکردهای خانواده ها را دچار اختلال کرده است و باعث به وجود امدن بسیاری از مشکلات و معضلات اجتماعی در جامعه شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سراب خبر,

در واقع امروزه خانواده ایرانی در سبد فرهنگی خود مواجه با شبکه‌های ماهواره‌ای، فضای مجازی، رسانه‌های مدرن و ... است که هر کدام به نوبه خود بخشی از فرآیند تاثیرگذاری در خانواده را هدف گرفته‌اند.

,

در حال حاضر بیشترین مشکلات خانواده ها از عدم آگاهی والدین در استفاده از فضای مجازی نشأت می گیرد چرا که افزایش شبکه‎های اجتماعی و فضای مجازی بر ارتباطات کلامی و عاطفی در خانواده‎ها اثر گذاشته‌ و حتی گاهی فاصله‎های جدی میان نسل‎ها ایجاد کرده است.

,

بحث مدیریت فضای مجازی از سوی مسئولین جدی گرفته نشده است

, بحث مدیریت فضای مجازی از سوی مسئولین جدی گرفته نشده است,

مرتضی رضایی دانشجوی مقطع دکترای جامعه شناسی در گفتگو با خبرنگار ما در ارتباط با تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی فردی و اجتماعی مردم اظهار داشت: شبکه های مجازی و گستردگی مسنجرهای پیام رسان اجتماعی شرایطی را رقم زده است که خانواده ها قادر به کنترل فرزندان خود نمی باشند.

,

وی افزود: متاسفانه عدم کنترل صحیح فضای مجازی باعث ایجاد فاصله میان والدین و فرزندان شده است که زمینه ورود فرزندان به سمت بزهکاری های اجتماعی را ایجاد می کند.

,

, ,

این استاد جامعه شناسی خاطر نشان کرد: وقوع خودکشی های پی در پی در بین نسل جوان و بلوغ زود رس و ایجاد رابطه های عاطفی زودهنگام در بین نوجوانان از غعواقب استفاده های بدون کنترل از شبکه های مجازی می باشد که هم اکنون دامنگیر بیشتر خانواده ها شده است.

,

وی ادامه داد: ایجاد ارتباط های عاطفی با افرادی که هیچ گونه هویت مشخصی نسبت به انان در شبکه های اجتماعی وجود ندارد و وابسته شدن به اینگونه ارتباطات زمینه ایجاد افسردگی های روانی و اقدام به خودکشی در نوجوانان را افزایش می دهد.

,

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بحث مدیریت فضای مجازی از سوی مسئولین جدی گرفته نشده است گفت: واقعیت معضلات فضای مجازی بر مسئولین ما پوشیده نیست اما متاسفانه تفکرات غرب زده برخی افراد شرایطی را رقم می زند که استفاده از فضای مجازی با هر روش و شیوه ای صحیح جلوه می نماید و کسی برای مقابله با ان اقدامی نمی کند.

,

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان فضای مجازی کنترل شده می باشد افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی نگاه مسئولین به فضای مجازی نگاهی گسترده و به دور از ساده اندیشی است به گونه ای که هرگز اجازه نمی دهند فرهنگ آنان توسط فرهنگ های وارداتی فضای مجازی تغییر کند.

,

این استاد جامعه شناس تصریح کرد: مدیریت فضای مجازی در کشورهای پیشرفته جهان به گونه ای منسجم و تعریف شده می باشد که در درون خانواده ها نیز فضای مجازی کنترل می شود.

,

به گفته رضایی متأسفانه کانال‌ها، گروه‌ها و روبات‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که تنها با هدف مبارزه با اخلاق و مبارزه با دین مبین اسلام ایجاد شده اند.

,

, ,

وی با ارائه راهکارهایی برای مدیریت فضای مجازی ادامه داد: در کشور ما جوانان نخبه و توانمندی وجود دارند و باید مسئولین برای مدیریت صحیح فضای مجازی از ظرفیت بالای این جوانان و پتانسل های به کار گرفته نشده آنان استفاده کنند.

,

چرا در برابر شبکه ملی اطلاعات مقاومت می شود؟

, چرا در برابر شبکه ملی اطلاعات مقاومت می شود؟,

یکی از جوانان شهرستان قروه در گفتگو با سراب خبر با بیان اینکه فرهنگ استفاده از فضای مجازی در میان مردم ایجاد نشده است گفت: متاسفانه با وجودی که حتی کودکان 5 ساله نیز با کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی آشنایی دارند اما هنوز فرهنگ استفاده از این فضا برای مردم ایجاد نشده است.

,

علیرضا حسن پور افزود: جای سوال دارد که چرا شبکه ملی اطلاعات توسط مسئولین پیگیری نمی شود؟

,

وی ادامه داد: با وجودی که شبکه ملی اطلاعات دارای سرعتی چند برابر سرعت اینترنت فعلی است اما شاهد اقدامی فراگیر در جهت راه اندازی ان نیستیم.

,

, ,

این جوان قروه ای با طرح این سوال که چرا در برابر شبکه ملی اطلاعات مقاومت می شودتصریح کرد: مشابه این شبکه در بسیاری از کشورها از جمله در کره جنوبی که رتبه نخست سرعت اینترنت جهان را در اختیار دارد ایجاد شده است و امیدواریم هر چه سریعتر مسئولین کشور ما نیز برای ایجاداین شبکه اقدام کنند.

,

وی افزود: شبکه ملی اطلاعات یکی از مطالبات اصلی مردم در شرایطی است که شاهد هجمه فرهنگی دشمنان هستیم.

,

مقابله با معضلات فضای مجازی باید جدی گرفته شود

, مقابله با معضلات فضای مجازی باید جدی گرفته شود,

علی غلامی رییس پلیس فتای شهرستان قروه نیز در گفتگو با خبرنگار سراب خبر گفت: پیام رسان های فوری یک ابزار پرطرفدار برای ایجاد ارتباط های سریع هستند که دارای تهدیدهای بیشماری می باشند و باید این تهدیدها را جدی گرفت.

,

وی افزود: از آنجایی که ارتباطات پیام رسان ها رمز نگاری نمی شوند نباید از این ابزار برای ارسال اطلاعات محرمانه استفاده کرد چرا که ممکن است دیگران قادر به بررسی این پیام ها باشند.

,

رییس پلیس فتای شهرستان قروه با اشاره به معضلات استفاده از شبکه های اجتماعی خاطر نشان کرد: فروپاشی خانواده ها و دوری کودکان از والدین و ایجاد بیماریهای روانی در جامعه و ناهنجاریهای اجتماعی از معضلات استفاده کنترل نشده از شبکه های مجازی هستند.

,

غلامی فضای مجازی را یک محیط منعطف از لحاظ دسترسی آزاد و انتشار سریع مطالب عنوان کرد و افزود: این موارد ازجمله موضوعات اصلی و چالش‌های فضای مجازی است.

,

, ,

وی ادامه داد: این شبکه‌های اجتماعی موبایل به سرعت تبدیل به نوعی اعتیاد میان بسیاری از نوجوانان و جوانان شده و برخی از آسیب‌های اجتماعی را تشدید کرده است.

,

به گفته غلامی بسیاری از پیامدهای حضور دائمی ‌این شبکه‌ها در زندگی‌ افراد آنقدر عمیق است که می‌تواند منجر به ناکامی افراد در زندگی روزمره خود شود.

,

سخن آخر...

,

بدون شک استفاده از علم و تکنولوژی نوین نه تنها مورد مذمت قرار نخواهد گرفت بلکه در تمامی جوامع نیز مورد توجه می باشد اما لزوم استفاده صحیح از سوی مردم و فرهنگ سازی در این زمینه از طرفی و نیز مدیریت صحیح این فضا از طریق مسئولین و جدی گرفتن این ارتباطات بیش از پیش احساس می شود که امیدواریم شاهد جدیت مدیران و مسئولین در این ارتباط باشیم.

,

انتهای پیام/م

]
با گسترش وسایل ارتباط جمعی متأسفانه نوجوانان و جوانان گمشده ها و کمبودهای عاطفی خود را در فضای پرخطر و مجازی اینترنت جست وجو می کنند.