چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای مسلمان امری واجب است؛ اما اسلام دینی است که به جزئی ترین و ریزترین نکات نیز توجه نشان داده و برای شان راه حل ارائه کرده است. آیا همه افراد  باید روزه بگیرند؟ یا برخی به دلایلی  در انجام این فریضه از سایرین مستثنی هستند؟ این درست که بیماری مانعی پیش روی روزه داری است، اما سؤال اینجاست که چه بیمارانی با چه نوع بیماری هایی از روزه گرفتن منع شده‌اند؟

روزنامه ایران برای آگاهی از اینکه چه بیماری هایی و با کدام درجه سختی سبب می‌شوند عده‌ای روزه نگیرند، از دکترمحمد سروش، پزشک، سؤالاتی پرسیده که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

آیا افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو از گرفتن روزه معاف هستند؟

روزه گرفتن برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند ممنوع است، اما برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند و بدون دارو می‌توانند بیماری شان را کنترل کنند، روزه گرفتن هیچ منعی ندارد، کسانی هم که با مصرف یک یا دو قرص در طول روز قندخونشان کنترل می‌شود، می‌توانند داروی خود را زمان سحر و افطار میل کنند ولی اگر در طی روز دچار افت قندخون شدند بهتر است روزه خود را افطار کنند، آن دسته از افرادی هم که با انسولین قندخونشان تحت کنترل است یا میزان قند خون آنها بالای 250 است یا دچار عوارض ناشی از دیابت شده‌اند  به طورکل نمی‌توانند روزه بگیرند.

آیا بیماران دارای فشار خون بالا می‌توانند روزه بگیرند؟ چه حکم پزشکی در زمینه روزه گرفتن برای این دسته از افراد وجود دارد؟

افرادی که فقط با رژیم غذایی فشارخونشان تحت کنترل است، منعی برای روزه گرفتن ندارند ولی آن دسته از مبتلایان به فشارخون بالا که با مصرف یک تا دو قرص در روز فشار خونشان تنظیم می‌شود، می‌توانند قرص‌های خود را هنگام سحر و افطار میل کنند و روزه بگیرند، افرادی هم که میزان فشارخون آنها هیچ گاه از 16 پایین تر نمی‌آید حتماً باید برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند، چنانچه میزان فشارخون در فردی حتی یک بار بالای 18 رفته باشدیا دچارعوارض فشارخون بالا مانند سکته مغزی، خونریزی چشم و نظایر آن شده باشد نباید روزه بگیرد.

حکم روزه داری در زمینه بیماران کلیوی و همچنین مبتلایان به بیماری‌های معده چیست؟

افرادی که سنگ کلیه آنها بالای 8 میلی متر است  یا در یک ماه اخیر سنگ کلیه دفع کرده‌اند  یا اینکه در ماه مبارک رمضان گذشته بر اثر روزه داری دچار سنگ کلیه  یا عوارض ناشی از سنگ کلیه مانند نارسا شدن  یا بزرگ شدن کلیه شده‌اند گرفتن روزه برای آنها ممنوع است، در ضمن افرادی که کلیه آنها به طور مادرزادی مشکل دارد مانند اشخاصی که کلیه پلی کیستیک دارند هم نباید روزه بگیرند، در زمینه مبتلایان به بیماری‌های معده باید یادآور شدافرادی که دچار خونریزی فعال معده هستند  یا کیسه صفرای آنها حاوی مقادیر بالای سنگ است نیز بهتر است که روزه نگیرند.

برخی مشاغل در فضای آزاد انجام می‌شود و شاغلان مجبورند در گرمای زیاد و زیر نور شدید آفتاب کارهای بدنی انجام دهند، چنانچه این افراد ساعات طولانی آب ننوشند ممکن است گرمازده شوند، آیا این افراد در زمینه روزه داری از دیگران مستثنی هستند؟

با توجه به اینکه شرایط بدنی افراد با یکدیگر متفاوت است و ظرفیت جسمی در ارتباط با گرما در اشخاص مختلف، با یکدیگر فرق دارد، نمی‌توان حکم واحدی را در این خصوص قائل شد. برخی افرادساعت‌ها زیر نور آفتاب می‌توانند فعالیت بدنی داشته باشند و برخی حتی نمی‌توانند مدتی کوتاه همان کار را انجام دهند و سریعاً گرمازده می‌شوند.هرگاه فردی روزه دار در دمای بالای 32 درجه مجبور باشد به مدت بیش از نیم ساعت فعالیت بدنی انجام دهد  یا شغلش در فضای باز و بدنی و سنگین باشد و دچار عوارض گرمازدگی مانند گرفتگی عضلانی، عرق سرد یا افت فشارخون شود بهتر است ابتدا به یک مکان خنک رفته و در صورت بهبودی نیافتن روزه خود را افطار کند زیرا عوارض ناشی از گرمازدگی بسیار خطرناک است و حتی ممکن است منجر به مرگ شود، البته برای جلوگیری از گرمازدگی در طی روزه داری از لحظه افطار تا سحر بهتر است حداقل 5 الی 6 لیوان آب استفاده کرده و در افطار هندوانه، سبزی و پروتئین همچنین زمان سحر میوه هایی مانند هلو، سیب و کاهو مصرف کرد، زیرا این مواد آب را در خود نگه داشته وطی روز آن را در بدن آزاد می‌کنند، بهتر است هنگام سحر از خوردن پروتئین زیاد خودداری شود زیرا برای هضم پروتئین مقدار زیادی آب لازم است.

دکترسروش در خاتمه خاطر نشان می‌کند: تاکنون گزارشی از ایجاد بیماری یا تشدید بیماری در اثر روزه‌ای که بدرستی انجام شده باشد به دست نیامده است چنانچه با رعایت موارد بالا بیمارانی که شرایط روزه گرفتن را دارند روزه هایشان را بگیرند مشکلی ایجاد نخواهد شد، با آرزوی قبولی طاعات.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
, آیا افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو از گرفتن روزه معاف هستند؟,
,
,
,
, آیا بیماران دارای فشار خون بالا می‌توانند روزه بگیرند؟ چه حکم پزشکی در زمینه روزه گرفتن برای این دسته از افراد وجود دارد؟,
,
,
,
, حکم روزه داری در زمینه بیماران کلیوی و همچنین مبتلایان به بیماری‌های معده چیست؟,
,
,
,
, برخی مشاغل در فضای آزاد انجام می‌شود و شاغلان مجبورند در گرمای زیاد و زیر نور شدید آفتاب کارهای بدنی انجام دهند، چنانچه این افراد ساعات طولانی آب ننوشند ممکن است گرمازده شوند، آیا این افراد در زمینه روزه داری از دیگران مستثنی هستند؟,
,
,
,
,

 

,

انتهای پیام/

]
روزه گرفتن برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند ممنوع است، اما برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند و بدون دارو می‌توانند بیماری شان را کنترل کنند، روزه گرفتن هیچ منعی ندارد.