آیا هنوز زمان تحقق وعده های اقتصادی دولت اعتدال فرا نرسیده است؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس * یادداشت ارسالی از سید سعید حسن زاده - از زمانی که تحریم ­های گسترده و در نظر غربی­ها فلج کننده به بهانه برنامه هسته­ای بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شد، اقتصاد ایران به دلیل ضعف مدیریت داخلی و وابستگی خارجی در بسیاری از زمینه­ها با مشکلات فراوانی روبه­رو گردید.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح زاگرس,

 

,

اقتصاد ایران به دلیل رانتی بودن و وابستگی بیش از 70% به نفت، با کسری بودجه مواجه بود و این درحالی بود که در نگاه بسیاری از اقتصاد دانان جهان، کشور ایران حتی بدون دارا بودن نفت نیز باز در دسته کشور­های ثروتمند قرار می گیرد، مسئله­ای که در نگاه هیچ­کدام از دولت­های گذشته وحتی دولت فعلی جدی گرفته نشد و هرکدام از آنها تلاش کردند که با فروش نفت کشور را اداره کنند.

,

این درحالی بود که مقام معظم رهبری(مدظّله العالی)  همواره بر پایه نقش پدرانه و دلسوزانه خود، مسئولین دولتی را به لزوم پرهیز از وابستگی بیجا به خارج و معطوف شدن توجه به پتانسیل­های داخلی توصیه می­نمودند.

, ،,

 

,

با وجود این توصیه ­های مکرر به جرأت می توان گفت که در سه دولت گذشته هیچگاه به این مسئله و توصیه­ ها توجه نشد و هرکدام از دولت­ ها برنامه­ های اقتصادی مورد نظر خود را به مرحله اجرا گذاشتند که متأسفانه نتیجه آن برای رهبری و مردم ایران به هیچ عنوان رضایت بخش نبود و در نهایت اقتصاد ایران دوران رکود و تورم را در کنار یکدیگر تجربه نمود.

,

 

,

 حتی در دورانی که دولت تدبیر و امید برای حل و فصل پرونده هسته ای ایران با گروه­1+5 وارد مذاکرات گردید، حضرت آیت الله خامنه­ای(مدظّله العالی) در دوران مذاکرات نیز اعلام می کردند که حتی اگر توافق حاصل شود و تحریم­های ظالمانه برداشته شوند، بازهم مشکلات اقتصادی به صورت ریشه­ای و کلی حل نخواهد شد و تنها راه حل پیش روی دولتمردان و مردم ایران، اتکاء به توانمندی­های داخلی است.

,

 

,

زمان زیادی لازم نبود تا آینده نگری و پیش بینی حکیمانه رهبر انقلاب تحقق پذیرد و دولت و مردم متوجه شوند که حتی در دوران پسا برجام نیز به دلیل بد عهدی طرف مقابل و ضعف مدیریت داخلی، دو مقوله­ رکود و تورم فزاینده اقتصاد ایران را محصور کرده ­اند و گره­ای از مشکلات اقتصادی کشور باز نشده است.

,

 

,

رهبر انقلاب در دیدار خود با مقامات دولتی پس از اجرای برجام بارها تأکید کردند که چشم داشتن به دست بیگانه و منتظر کمک­ های آن، در اصل به معنای اتلاف فرصت­های داخلی است و مسئله اقتصاد مقاومتی باید در رأس تصمیم گیری­های دولتی قرار گیرد. ایشان حتی سال 1395 را سال" اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نامگذاری کردند تا دولت و ملت ایران با جدیت بیشتری این مسئله را درک کنند.

,

 

,

نکته بسیار تعجب برانگیز و شاید تأسف بار آن است که دولت تدبیر و امید در دوران پسا برجام نه تنها به توصیه های مدبرّانه مقام معظم رهبری توجه نکرد، بلکه میزان واردات کالا از آسیای شرقی و اروپا را افزایش داد و این درحالی بود که بسیاری از این اجناس در داخل با کمی حمایت قابل تولید بودند.

, ،,

 

,

 به نظر می­ رسد که اگرچه ریاست محترم جمهوری در سخنرانی های گوناگون خود مکرراً از لزوم اشتغال زایی برای جوانان و حمایت از تولید داخلی صحبت می کنند؛ اما خود ایشان خیلی به این مسائل توجه ندارند و تنها به دنبال راضی نگه داشتن کشور­های اروپایی هستند.

,

 

,

این درحالی است که در کنار رهبر انقلاب، بسیاری از اقتصاد دانان داخلی نیز معتقدند که اگر برنامه اقتصاد مقاومتی در عمل به اجرا درآید، عمده مشکلاتی نظیر اشتغال و رکود حل خواهند شد.

,

از چشم انداز منطق و عقلانیت نیز می توان گفت که تنها ریسمان واقعی برای ملت ایران برای خروج از وضع فعلی، اجرایی شدن برنامه اقتصاد مقاومتی است.

,

 

,

 به خصوص که واردات بسیاری از کالاها با کیفیت پایین و قیمت بالا در شأن مردم ایران نیست و این ملت بارها نشان داده که می تواند روی پاهای خود بایستد. از نگاه رهبر فرزانه انقلاب شعار "ما میتوانیم" تنها یک شعار نیست و اگر دولتمردان آن را باور داشته باشند، جمهوری اسلامی ایران می تواند از تمامی مشکلات عبور کند.

,

 

,

رهبری به خصوص در دیدارهای جدید خود با دست ­اندرکاران نظام با تأکید بر این مسئله عنوان می­کنند که اگر کالایی میتواند در داخل تولید شود زیبنده نیست که آن را از خارج وارد کنند.

,

 به عنوان مثال رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود با مسؤلان نظام که در قالب ضیافت افطاری برگذار کردید به طور مستقیم و بی­پرده خطاب به وزیر نفت جناب آقای زنگنه فرمودند که برای عزت ایران به هیچ عنوان زیبنده و خوب نیست که این کشور با وجود دارا بودن بیشترین ذخائر نفت و گاز در دنیا بنزین مصرفی خود را از خارج وارد کند و به بیرون وابسته باشد.

,

آن ملتی که با تکیه بر توانایی­های خود توانسته به غنی سازی20% هسته­ای دست یابد قطعاً می­تواند بنزین مورد نیاز خود را نیز تولید کند و این رشته وابستگی باید گسسته شود.

,

 

,

 

,

به هر حال امید می­رود که دولتمردان با گوش فرادادن به توصیه­های دلسوزانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب اقدامات خود را نه در جهت خوشحال نمودن دولت­های بیگانه که در راستای عزت مندی روز به روز نظام و ملت ایران همسو سازند.

,

انتهای پیام/م

]
زمان زیادی لازم نبود تا آینده نگری و پیش بینی حکیمانه رهبر انقلاب تحقق پذیرد و دولت و مردم متوجه شوند که حتی در دوران پسا برجام نیز به دلیل بد عهدی طرف مقابل و ضعف مدیریت داخلی، دو مقوله­ رکود و تورم فزاینده اقتصاد ایران را محصور کرده­ اند و گره­ای از مشکلات اقتصادی کشور باز نشده است.