به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در استان کرمان سازندگان سازه های فلزی بسیار پر رنگ و تاثیر گذار هستند و کارهای آنان به گونه ای است که از نظر کیفیت قابل رقابت با همتایان خارجیشان است اما این سئوال مطرح می شود که در رکود اقتصادی فعلی و کسادی بازار ساختمان سازی وضعیت آنان چگونه است؟؟؟
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,یک فعال صنعتی در عرصه سازه های فولادی در گفتگو با "کارگران کرمان " در ابتدا از عدم توجه مسئولین گلایه کرد و گفت : چندین سال است که درعرصه سازهای فولادی در استان فعالیت می کنم اما نشده است که یک مسئول به من سر زده و از مشکلات این عرصه جویا شود و یا حتی گوشه ای از مشکلات من را بشنود.
, کارگران کرمان,وی ادامه داد : یک مسئول نیامده بگوید شما مشکلاتتان در این عرصه چیست و یا اینکه شمایِ تولید کننده از صد تا مشکلی که دارید من دو تا را حاضرم برایت حل کنم ، البته در این عرصه چندین کارخانه بزرگ فولاد که هم خانواده عرصه ی سازه های فلزی است در استان کرمان ساخته و راه اندازی شده از فولاد کرمان تا زرند حدود 7 تایی می شوند که این خوب است .
,این تولید کننده کرمانی دغدغه مند اذعان کرد : از اینکه 7 کارخانه فولاد در استان کرمان راه اندازی شده خرسند شدیم زیرا احساس می کردیم برایمان گشایش اقتصادی ایجاد کند اما مسئولین با کشورهای خارجی مانند چین در بحث سرمایه گذاری در کارخانه های فولاد قرارداد هایی را امضا کردند که این هم خوب است اما نکته مورد اعتراض ما اینجاست که در این قراداد ها به طرف خارجی اجازه داده شده است که از 0 تا 100 درصد امکانات خود را از کشور شان بیاورند !!
,این فعال اقتصادی اشاره کرد :در سرمایه گذاری های خارجی جای تولید کنند گان داخلی در اجرای این پروژه ها کجاست ؟؟ مسئولان ایرانی به سرمایه گذران اجازه داده اند کوچکترین مایحتاج خودشان را هم از کشور خود و یا از هر جای دیگری که دوست دارند بیاورند لذا با یک احتساب سر انگشتی خواهید دید که چقدر سازه های فولادی عظیم درکارخانه های فولاد سازی وجود دارد که اکنون بدست خارجی ها ساخته و اجرا می شوند و تولید کننده داخلی نه تنها سودی نمی برند بلکه در حال زمینگیر شدن هستند .
,وی ادامه داد : چینی ها تمام سازه های فولادی خود را وارد کشور کرده و نصب می کنند و میلیون ها تن فلز را سرمایه گذارن چینی روزانه با بهایی اندک وارد کشور می کنند لذا هرچه که تسهیلات وحمایت هست متعلق به خارجی هاست و مصداق ضرب المثل خونه تاریک کن و بیرون روشن کن شده اند , هر جایی که من تولید کننده داخلی وارد شدم تا بتوانم یک گوشه ای از این پروژه های عظیم فولاد را به دست بگیرم نشد .
,این سازنده سازه های فولادی ابراز کرد :منِ تولید کننده هر بار که تریلی های حاوی میلیون ها تن قطعات کارخانه های فولاد را می بینم با خود می اندیشیم که چرا نباید این تولید در اختیار ما قرار می گرفت تا هم کارگر ایرانی بیکار نشود و هم با کیفیت عالی کار را بسازم ، زیرا این قطعات وارداتی نه از کیفیت خوبی بر خوردارند و نه قابل قیاس با کارهای داخلی که استاندارد های دنیا آنها را قبول دارند، است ، کالاهای وارداتی نه ورق و نه نوع جوش کار شده بر روی قطعاتشون قابل برابری با کالای ساخته شده در داخل نیست لذا این پتانسیلی است که نادیده گرفته شده است .
,این فعال اقتصادی ادامه داد : این حرکت خلاف نظر اقتصاد دانان جهان در سرمایه گذاری است زیرا آوردن امکانات از 0 تا 100 توسط سرمایه گذار عملا سبب زمین گیر شدن تولید کننده داخلی می شود، درست مانند اتفاقی که در صنعت پوشاک کشور رخ داد و همه واحد های تولیدی تعطیل شد و تبدیل به وارد کننده پوشاک شدیم لذا اجازه ندهیم این امکانات و پتانسیل های داخلی و بستر های اقتصادی مهیا شده برای کشور های دیگر ، تولید اشتغال و سرمایه کند.
,وی با بیان اینکه حتی در صنعت سازه های فولادی با چینی ها وارد مذاکره شدیم تا شاید واردات کمتر شود ، گفت : به خاطر کار و کارگر ایرانی سراغ سرمایه گذاران چینی رفتیم وجهت ساخت سازه های فلزی اعلام آمادگی کردیم و قیمت پایه خود را مبلغ 2 هزار و 700 تومان قرار دادیم زیرا ما ورق را از ذوب آهن اصفهان 1700 تومان می خریدم و با احتساب 1000 تومانی دستمزد ، کف قیمت را پایین ترین مبلغ قراداده بودیم .
,این تولید کننده با بیان اینکه سرمایه گذار چینی به قیمت 2700 تومان اعلامی ما خندید ، اذعان کرد : این سرمایه گذاران برای ما حساب کردند که در چین این ساز ها به قیمت 1300 تومان ساخته و با هزینه 350تومانی گمرک ایران از چین تا رفسنجان کلا 1650 تومان می شود لذا شما حاضرید با همین قیمت برایمان این پروژه ها را بسازید ؟؟؟چینی ها 50 درصد زیر قیمت تمام شده ما سازهاشون را به کشور وارد می کردند لذا ما نمی توانستیم رقابت کنیم.
,وی در پایان خاطر نشان کرد : وظیفه دولتمردان در عرصه سرمایه گذاری مشخص بود وباید از تولید کننده داخلی حمایت می کردند اگر تعرفه گمرک توسط دولت برای سرمایه گذار گران تمام می شد آیا سرمایه گذار از کشورش قطعه وارد می کرد ؟؟؟آیا تمام سعی خود را به کا رنمی برد که از داخل ایران مواد اولیه خود را تامین کند ؟؟؟ لذا در ابتدا دولت باید در قرار دادهای سرمایه گذاری به پتانسیل های داخلی توجه کند و دست سرمایه گذار را برای واردات صفر تا صدی تامین مایحتاجش باز نگذارد ، ثانیا، تعرفه های گمرکی بالایی بر سرمایه گذارن خارجی قرار دهد که نتواند به این آسانی فولاد و سازه های فولادی را وارد کند و میدان کار رقابتی در بین تولید کنند گان داخلی از بین نرود .
,انتهای پیام/
]