گاوچاه احیای سنت قدیم آبیاری در ورزنه+ تصاویر
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از اصفهان شرق، کشاورز ورزنه ای و احیا گر گاوچاه ورزنه در گفتگو با خبرنگار اصفهان شرق با اشاره به سنت قدیم کشاورزی اظهار داشت: در روزهای پرآبی زاینده رود کشاورزی در راستای آب رودخانه تامین می شد و با آمدن فصل تابستان و اتمام آب رودخانه کشاورزان با به کارگیری گاوها به کشیدن آب و رساندن آن به زمین دست می زدند به طوری که حدود ۳۰۰۰متر زمین( ۳ جریب ) را در طول روز با این سنت آبیاری می کردند.

, شبکه اطلاع رسانی دانا , اصفهان شرق, اصفهان شرق , زاینده رود,

وی خود را احیاگر این سنت بعد از ۵۰ سال اتمام این کار خواند و گفت: حدود ۳ سال پیش وسایل گاوچاه در شهرداری به بازدید عموم گذاشته شد و جرقه ی احیای این سنت در من زنده شد به طوری که به سیستان رفته و گاو کوهان داری خریداری کردم و حدود ۶ ماه به رام کردن گاو و آموزش آن پرداختم و امروز شاهد فعالیت گاوچاه می باشیم.

,

, , ,

, ,

, , ,

, ,

, , ,

, ,

, , ,

, ,

, , ,

در هر مرحله ۲۰۰ لیتر آب از چاه بیرون می آید

,

, ,

, ,

کشاورز بعد از اتمام آبکشی با آوازی به رسم قدیم، شعری را خوانده و بعد از اتمام شعر گاو به طرف پایین گاوچاه حرکت می کند و طناب کشیده و دول به چاه می افتد.

,

گاوچاه، سنتی ترین روش آبکشی در شهر ورزنه

, , ]
گاوچاه سنت روزهای قدیم ورزنه است که 50سال پیش با روی کار آمدن موتورهای آبکش به اتمام خود رسید و امروز با ذوق و هنر کشاورز ورزنه ای احیا شد.