اگر بنده یک خدا نباشیم برده 100 غیرخدا خواهیم بود/تعلیم مقدمه ی تربیت است/تربیت بدون آگاهی ممکن نیست
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی؛ حجت الاسلام ماندگاری عصر دوشنبه با حضور در جمع دانشجویان بسیجی سومین دوره تربیتی تشکیلاتی شهید چمران در مجتمع یاوران مهدی(عج) در قم به ایراد سخنرانی با موضوع" اصول و روش های کار تربیتی در دانشگاه" پرداخت.
 
ماندگاری با بیان این که هدف دین اسلام، تربیت انسان است به سه آیه در قرآن در مورد سقوط انسان اشاره کرد و افزود: آیه 179 سوره اعراف این نکته را بیان می کند برخی از انسان ها به مرحله حیوانیت سقوط می کند.وَ لَقَدْ ذَرَأْنا لِجَهَنَّمَ کَثیراً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لا یَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْیُنٌ لا یُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا یَسْمَعُونَ بِها أُولئِکَ کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِکَ هُمُ الْغافِلُونَ
به یقین ، گروه بسیاری از جن و انس را برای دوزخ آفریدیم آنها دلها [ عقلها ] یی دارند که با آن ( اندیشه نمی کنند ، و ) نمی فهمند و چشمانی که با آن نمی بینند و گوشهایی که با آن نمی شنوند آنها همچون چهارپایانند بلکه گمراهتر! اینان همان غافلانند ( چرا که با داشتن همه گونه امکانات هدایت ، باز هم گمراهند ) !

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی؛,
,
,
,
, ,
 
وی گفت: آیه 4 سوره منافقون نیز به سقوط از انسانیت اشاره دارد.
وَ إِذا رَأَیْتَهُمْ تُعْجِبُکَ أَجْسامُهُمْ وَ إِنْ یَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ کَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ یَحْسَبُونَ کُلَّ صَیْحَة عَلَیْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قاتَلَهُمُ اللّهُ أَنّى یُؤْفَکُونَ
هنگامى که آنها را مى بینى، جسم و قیافه آنان تو را در شگفتى فرو مى برد; و اگر سخن بگویند، به سخنانشان گوش فرا مى دهى; اما گوئى چوب هاى خشکى هستند که به دیوار تکیه داده شده اند! هر فریادى بلند شود بر ضد خود مى پندارند; آنها دشمنان تو هستند، از آنان برحذر باش! خدا آنها را بکشد، چگونه از حق منحرف مى شوند
 
 ماندگاری در ادامه افزود:آیه 174 سوره بقره سقوط انسان را در 3 مرحله بیان می کند.
إِنَّ الَّذِینَ یَکْتُمُونَ مَا أَنزَلَ اللَّهُ مِنْ الْکِتَابِ وَیَشْتَرُونَ بِهِ ثَمَناً قَلِیلاً أُوْلَئِکَ مَا یَأْکُلُونَ فِی بُطُونِهِمْ إِلاَّ النَّارَ وَلا یُکَلِّمُهُمْ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَلا یُزَکِّیهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ (174)
همانا کسانی که آنچه خدا ازکتاب (آسمانی) نازل نموده را می پوشانند (و مخفی می دارند) وآن را به بهای اندک می فروشند اینها (در روز قیامت) در شکمهایشان بجز آتش (جهنم) چیز دیگری نمی خورند ونه روز قیامت خدا با آنها سخن می گوید و نه آنها را (از گناهانشان) پاک می گرداند و برای آنها عذاب بسیار دردناکی خواهد است .
 
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,

 
وی گفت:این آیات در مورد سقوط است،از طرفی آیه30 سوره بقره بیان می کند که انسان می تواند جانشین خداوند باشد و این دقیقاً جایگاه انسان است و اگر انسان در جایگاه واقعی خودش قرار گیرد می تواند کارهای بسیاری انجام دهد.
وَإِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلاَئِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً...
به خاطر بیاور  هنگامی را که پروردگارت به فرشتگان گفت: «من در روی زمین ، جانشینی [ نماینده ای ] قرار خواهم داد...
 
حجت الاسلام ماندگاری در ادامه به 3 نوع تربیت اشاره کرد:اولین نوع تربیت یعنی حفظ کرامت انسانی،دومین نوع تربیت یعنی بنده خدا باش و برده غیرخدا نباش،اگر یک خدا داشته باشیم بهتر از 100 خداست و اگر بنده یک خدا نباشیم برده 100 غیرخدا خواهیم بود.سومین نوع تربیت یعنی تنظیم محبت، تنظیم ارتباطات، تنظیم شخصیت، تنظیم ظاهر و باطن و همچنین تنظیم سرمایه.
 
وی گفت:طبق آیه 24 سوره توبه، محبت به خدا و پیغمبر مقدم بر محبت به خود است و در مورد تنظیم ارتباط باید ببینیم در ارتباطاتمان ملاک هایمان"میل" است یا "خیر". در مورد تنظیم شخصیت، ارزش شخصیت هر کس به اندازه همت اوست.
 
 ماندگاری در ادامه طی سخنانی در مورد تنظیم ظاهر و باطن و همچنین تنظیم سرمایه، تاکید کرد: برای تربیت شدن این موارد را باید تنظیم کرد.
 
وی در انتها 4 گام رسیدن به تربیت را این گونه ذکر کرد:
1- خواستن: اینکه انسان با تمام وجود و اراده بخواهد که تربیت شود. این گام مهم ترین گام تربیت و مقدمه ی اصلی سایر مراحل است.
2- دانستن: تربیت شدن، بدون آگاهی ممکن نیست و تعلیم مقدمه ی تربیت است
3- اقدام کردن
4- هزینه پرداخت کردن. این مرحله سخت ترین مرحله است.
 
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
حجت‌الاسلام ماندگاری گفت: طبق آیه 24 سوره توبه، محبت به خدا و پیغمبر مقدم بر محبت به خود است و در مورد تنظیم ارتباط باید ببینیم در ارتباطاتمان ملاک هایمان"میل" است یا "خیر".