به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، یکم شهریور در تقویم ایران به پاس بزرگداشت بوعلی سینا، روز پزشک نامگذاری شده است که این روز، روز بزرگداشت کسانی است که التیام بخش آلام دردمندان و مرهم دل های خسته هستند و مسئولیت درمان بیماران را با استعانت از باری تعالی به عهده دارند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرآت,روز پزشک بهانهای است تا سری به این پزشکان بزنیم که در اقصی نقاط کشور در خط مقدم ارائه خدمات درمانی به مردم نشسته اند.
,دکتر محمود صفائی، دندانپزشک سمنانی است که 26 سال سابقه خدمات رسانی در حوزه سلامت را دارد.
,دکتر صفائی قبل از پیروزی انقلاب به مدت 42 ماه در جبهه به عنوان پزشک یار حضور داشته که بیش از 15 هزار رزمنده را درمان کرده است.
,وی در ابتدا دوست داشت خلبان شود که به علت خرابی دندان در این رشته پذیرفته نشد و این امر باعث شد که دندانپزشکی را انتخاب کند.
,دکتر صفائی در مدتی که در جبهه حضور داشت دوباره درس خواند و در رشته دندان پزشکی ادامه تحصیل داد و بیشتر در مناطق محروم برای درمان حضور داشته است.
,روز پزشک که مصادف با زادروز حکیم ابوعلی سینا می باشد فرصتی را مهیا کرد که با دکتر محمود صفائی گفتگویی صمیمی داشته باشیم که در ادامه بخوانید:
, روز پزشک که مصادف با زادروز حکیم ابوعلی سینا می باشد فرصتی را مهیا کرد که با دکتر محمود صفائی گفتگویی صمیمی داشته باشیم که در ادامه بخوانید:,مرآت- خودتان را معرفی کنید؟
, مرآت- خودتان را معرفی کنید؟,محمود صفائی، دندانپزشک هستم. پدرم قاری و حافظ قرآن کریم بودند و کار قضاوت انجام می دادند.
,مرآت- چه سالی وارد دانشگاه شدید؟ با چه رتبه ای؟
, مرآت- چه سالی وارد دانشگاه شدید؟ با چه رتبه ای؟ ,مدرک دیپلمم را در سال 1362 در تهران گرفتم و در همان سال در کنکور شرکت کردم که در آن زمان آزمون مربوطه دو مرحله ای(تستی-تشریحی) برگزار می شد که رتبه 32 کشوری را بدست آوردم و در پزشکی ارتش پذیرفته شدم.
,در آن سال ها به علت فعالیت در پایگاه بسیج حس کردم که زمان مناسبی برای درس خواندن نیست و وظیفه ام حضور در جبهه است که در آبان انصراف دادم و به جبهه اعزام شدم.
,در جبهه به عنوان پزشک یار در بیمارستان صحرایی مشغول به خدمت رسانی به رزمندگان بودم و در کنار کار، درس هم می خواندم تا خود را برای کنکور سال 64 آماده کنم.
,در کنکور شرکت کردم و رتبه 163 را کسب و رشته دندان پزشکی را انتخاب کردم و بر حسب وظیفه یک مدت دانشگاه بودم و یک مدت هم در جبهه خدمت می کردم.
,
مرآت- در چه سالی فارغ التحصیل شدید؟ چه سالی در دانشگاه علوم پزشکی استخدام شدید؟
, مرآت- در چه سالی فارغ التحصیل شدید؟ چه سالی در دانشگاه علوم پزشکی استخدام شدید؟,در سال 69 فارغ التحصیل شدم و در اسفند69 به استخدام دانشگاه علوم پزشکی سمنان در آمدم.
,بیشتر در درمانگاه ها و روستاهای محروم خدمت کردم چراکه اعتقاد دارم مردمی که در شهر هستند دسترسی به امکانات و خدمات برایشان آسان است و این مردم روستاها هستند که باید به آنها خدمت رسانی شود.
,مرآت-چرا پزشکی را انتخاب کردید؟
, مرآت-چرا پزشکی را انتخاب کردید؟,وقتی در جبهه بودم دندانم درد گرفت در آنجا یک رزمنده ای که کارمند جهاد بود کارهای دندان را در جبهه به صورت تجربی انجام می داد که من نمی دانستم این شخص به صورت تجربی دندان درست می کند و به پیش این فرد رفتم تا دندانم را درست کند دندانم یک پوسیدگی کوچک داشت که این فرد برایم عصب کشی کرد که باعث شد دندانم سیاه و لق شود بعد از این موضوع با پرسو وجو فهمیدم که این رزمنده به صورت تجربی کار می کند و بخاطر همین علاقه مند شدم که رشته دندان پزشکی را انتخاب کنم.
,مرآت- دندان پزشکی در آن زمان وجود داشت؟
, مرآت- دندان پزشکی در آن زمان وجود داشت؟,دندان پزشکی در آن زمان به عنوان علم نوین بود و مردم دندان پزشکی را فقط به عنوان دندان کش می شناختند و برای زیبایی ارزش قائل نمی شدند و طوری بین مردم فرهنگ سازی شده بود که اگر دندانی مورد پیدا کرد و درد گرفت باید آن را کشید.
,مرآت- چه سالی ازدواج کردید؟آیا همسرتان هم پزشک است؟
, مرآت- چه سالی ازدواج کردید؟آیا همسرتان هم پزشک است؟,در سال 74 ازدواج کردیم. همسرم خانه دار است چراکه اعتقاد دارم که یک زن با حضور در خانه باید فرزندان خود را به خوبی تربیت کند.
,مرآت- چند فرزند دارید؟ آیا فرزندانتان هم پزشکی خوانده اند؟
, مرآت- چند فرزند دارید؟ آیا فرزندانتان هم پزشکی خوانده اند؟,دختر اولم 18 ساله، دختر دومی 16 ساله و پسرم 11 ساله است.
,دختر دومم 6 ماهه در روز وفات حضرت فاطمه(س) متولد شد.
,پسرم در سال 83 ، در روز ولادت حضرت علی(ع) 5 ماهه متولد شد که با وزن 850 گرم کوچکترین نوزاد متولد شده در ایران بود.
,پسرم در حال حاضر مانند بقیه هم سن و سال هایش می باشد و فرقی با آنها ندارد ولی از لحاظ ذهنی خیلی باهوش است.
,فرزند اولم در رشته دندان پزشکی مشغول به تحصیل است.
,خودش علاقه داشت که این رشته را بخواند اما با انگیزه ای که بنده به او دادم مصمم شد که ادامه دهد.
,مرآت-بجز رشته پزشکی دوست داشتید چه رشته ای بخوانید؟
, مرآت-بجز رشته پزشکی دوست داشتید چه رشته ای بخوانید؟,من به رشته های نظامی به خصوص خلبانی علاقه وافری داشتم .
,یکی از علت هایی که سال اول از دانشگاه انصراف دادم این بود که می خواستم در این رشته مشغول شوم.
,همان سال ارتش در رشته خلبانی دانشجو می پذیرفت که من در آن شرکت و رتبه اول علمی آن را کسب کردم اما برای تست سلامتی اندام مرا رد کردند چرا که دو تا از دندان هایم در زمان جنگ از دست داده بودم خود همین موضوع انگیزه ای برای ادامه تحصیلم در رشته دندانپزشکی شد.
,
مرآت-دیدگاه شما نسبت به مسائل مالی چگونه است؟
, مرآت-دیدگاه شما نسبت به مسائل مالی چگونه است؟,برخی از انسان ها فقط برای خود فعالیت می کنند و فقط دست بگیر دارند که این اصلا ارزش ندارد.
,بعضی نیز یک حرکتی انجام می دهند که یک جمع از آن بهره مند می شود.
,همه پزشکان زمانی که قرآن را در دست می گیرند و سوگند می خورند و می گویند که به خاطر سیم و زر کار نکنم و دشمن خود مانند دوست ببینم و مریض با مریض برایم فرق نکند.
,من به مریض نمی گویم که چقدر باید پول بدهید می گویم نرخ این است هرچقدر خودت می خواهی بده این موضوع باعث می شود مریض با رضایت از مطب برودکه همین لذت بخش است.
,کسی که از نظر مالی ضعیف است دلیل نمی شود درد بکشد و درمان نشود این از نظر اخلاقی پسندیده نیست و باید این افراد را کمک کرد چرا که همه ما انسان هستیم.
,مرآت- لذت بخش ترین لحظه کاری یک پزشک چه موقعی است؟
, مرآت- لذت بخش ترین لحظه کاری یک پزشک چه موقعی است؟,وقتی درد یک مریض را کم می کنید لذت بخش ترین لحظه کاری است.
,زمانی که درد یک مریض را کم می کنید وقتی با چهره افسرده می آید و با خنده می رود این لذت بخش است چراکه با پول نمی توان مقایسه کرد
,بزرگمهر یک جمله ای زیبایی دارد این است"هدف از پزشکی مثل این است که یک دانه بکارد و هدف کشاورز از کاشتن دانه برداشت بیشتر است در کنار آن کاه که علوفه است خود به خود حاصل می شود"
,پزشکی مانند آن کشاورز است و هدف برداشت گندم و یا سلامتی بیمار می باشد و درکنار آن ممکن است یک پولی هم به دست بیاید که این هدف جنبی است و اصل نیست البته با این بینش باید پزشکان حرکت کنند.
,
مرآت- از چه سالی مطب زدید؟ از همان اول نیم بها یا با هزینه پایین کار می کردید؟
, مرآت- از چه سالی مطب زدید؟ از همان اول نیم بها یا با هزینه پایین کار می کردید؟,سال 80 مطب زدم. بله از همان ابتدا روش بنده به همین صورت بوده است.
,در درمانگاه دولتی که کار می کردم می دیدم که فرد هزینه پرداخت دندان عقل را ندارد به جای آن یک دندان دیگر را می نوشتم که هزینه کمتری پرداخت کند که بخاطر همین موضوع تاوان زیادی دادم و خیلی اذیت شدم چراکه مدیریت پزشک نیست که تعهد داشته باشد و می گوید تو پول خودت را بگیر.
,در حال حاضر مریض را صرفا به خاطر نداشتن پول رد نمی کنم و کاری ندارم مریض پول به پذیرش داده است یا خیر کارش را انجام می دهم و نهایت می گویم حساب کنید هرچقدر شد خودم می دهم.
,طبق فرمایشات حضرت علی(ع) "هرچه را برای خود نمی پسندی برای دیگران روا مدار" و به خاطر همین مهم نیست چه کسانی چه تعبیرهایی دارند مهم این است که شب با آرامش خاطر بخوابم.
,مرآت-دغدغه شما به مناسبت روز پزشک چه مواردی است؟
, مرآت-دغدغه شما به مناسبت روز پزشک چه مواردی است؟,درحال حاضر سیستم پیشگیری و آموزش بسیار ضعیف است و در واقع در زمینه بهداشت هیچ کاری صورت نمی گیرد این درحالی است که در سال 69 تا 72 در دندان پزشکی با برنامه ریزی که صورت گرفته بود با توجه به منطقه بندی در مدارس حضور داشتیم و دندان های دانش آموزان را درست می کردیم که در سال 72 در ابتدایی و راهنمایی هیچ دانش آموزی نبود که دندانش خراب باشد.
,حتی به روستا ها هم رفته بودیم اما از آن سال به بعد این امر به علت بی برنامه گی و بی توجهی برخی مسئولان دیگر صورت نگرفت.
,برنامه ریزی های اساسی و اصولی دیگر در این زمینه صورت نگرفت چراکه نظارت بسیار ضعیف است و پیگیری صورت نمی گیرد و از نیروهای بومی به درستی استفاده نمی شود.
,مرآت- نگاه جامعه را به شغل پزشکی چگونه می بینید؟
, مرآت- نگاه جامعه را به شغل پزشکی چگونه می بینید؟,قداست پزشکان بخاطربرخی پزشک نماها زیر سوال می رود که این موضوع برای برخی دیگر از پزشکان ناراحت کننده است.
,خود مردم گاهی مواقع حرمت را حفظ نمی کنند که این موضوع خیلی ناپسند است چراکه باید بین پزشک و مریض یک رابطه رفتاری و اخلاقی برقرار شود که حرمت ها حفظ شود.
,مرآت- نسبت به تعرفه های پزشکی اعتراضی ندارید؟
, مرآت- نسبت به تعرفه های پزشکی اعتراضی ندارید؟,اصلا برای پول کار نمی کنم و تعرفه برایم مهم نیست بنده از کار خودم لذت می برم.
,مهم این است که به اندازه خود داشته باشیم تا پیش دیگران سرافکنده نشویم و این تعرفه ها برایم ارزشی نداشته و ندارد.
,مرآت-چند مدت است که کارانه دریافت نکرده اید؟
, مرآت-چند مدت است که کارانه دریافت نکرده اید؟,بنده از وقتی استخدام شده ام اصلا کارانه ای دریافت نکرده و ندیده ام.
,کارانه دندان پزشکی زیاد است متاسفانه وقتی می خواهند حساب کنند فرمول دارد که ما گفتیم ما از خیر این کارانه گذشتیم.
,مرآت- چقدر حقوق دریافت می کنید؟
, مرآت- چقدر حقوق دریافت می کنید؟,بنده با 26 سال سابقه کار با مدرک دکترا ماهانه 3 میلیون حقوق دریافت می کنم و اگر بازنشسته شوم با توجه به کم شدن مزایا حدودا 1 میلیون و 900 حقوق خواهم گرفت.
,مرآت- چه کسی مقصر پرداخت حقوق های نجومی است؟
, مرآت- چه کسی مقصر پرداخت حقوق های نجومی است؟,مسئولین دروغ می گویند و با مردم روراست نیستند.
,وقتی تراز مالی یک فرد را در سال نگاه می کنید که 900 میلیون دریافتی دارد و بعد با سابقه و مدرک تحصیلی فرد می سنجید پی می برید که این شخص فقط یک ماشین امضا است و چند مشاور و معاون دارد که کارهایش را انجام می دهند که دریافت این حقوق ها از عدالت به دور است.
,کسانی هستند که شعار اقتصادمقاومتی می دهند و می گویند ما پشتیبان رهبری هستیم که این افراد از کوفیان هم بدتر هستند چراکه کسی که پیرو باشد نمی آید بیت المال را مال خود بداند.
,توزیع ثروت در کشور بر اساس لیاقت نیست بلکه بیشتر روابطی و رانت است و جیره خور بالادستی خود هستند که در این برهه کنونی مسئولان باید این موضوضع را به طور جدی پیگیری کنند و یک ترازی را برای پرداخت حقوق تعیین کنندچراکه باید براساس عدالت حقوق ها داده شود.
,مرآت- جامعه پزشکی از مسئولین چه انتظاراتی دارند؟
, مرآت- جامعه پزشکی از مسئولین چه انتظاراتی دارند؟,مسئولین باید هر فردی را براساس لیاقت ها و کفایت ها در جایگاه خود بگذارند چراکه آدمی که لایق جایگاهی باشد سعی می کند کار خود را به خوبی انجام دهد نه اینکه براساس رابطه به جایگاهی دست یابد.
,مسئولان حوزه سلامت از نیروهای بالفعل که کلی برای آنها سرمایه گذاری شده است استفاده کنند و در زمینه سلامت مردم نظارت داشته و برنامه کوتاه مدت یا بلند مدت وجود داشته باشند تا بتوانند پیشگیری های لازم را انجام دهند.
,انتهای پیام/رض
]