به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از زنان قم، از سال 1386 بود که در پی قاچاق بالا و افزایش مصرف بنزین کارت های سوخت اجباری شد و بنزین بصورت سهمیه ای و هر ساله با یک قیمت سهمیه ای و آزاد در جایگاه ها عرضه شد اما در نهایت در ابتدای آذرماه سال 1394 با باطل شدن باقیمانده بنزین های سهمیه ای با قیمت 700 تومان، به طور رسمی بنزین با نرخ آزاد عرضه شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زنان قم,از سال 94 که نرخ عرضه بنزین آزاد شد مردم هم انگیزه ای برای استفاده از کارت های سوخت شخصی نداشتند و از همان کارت های سوخت جایگاه های ارائه بنزین استفاده می کردند و اجباری هم برای همراه داشتن کارتهای سوخت شخصی وجود نداشت که این مسئله موجب شد تا اجبار استفاده از کارت های سوخت بطور کامل از بین برود.
,طرح کارت سوخت با 352 میلیارد تومان هزینه اولیه طی هشت سال باعث شفافیت در اطلاعات و کاهش قابل توجه قاچاق سوخت شد اما از سال قبل صحبت هایی در خصوص حذف و یا ماندن کارت سوخت در کشور از سوی مسئولان به راه افتاده بود.
,این در حالی بود که بحث حذف کارت سوخت بنزین به صورت جدی در بهمن ماه سال گذشته توسط وزیر نفت در کنفرانس خبری مطرح شد. با وجود این، مجلس نهم در جریان تصویب قانون بودجه 95 دولت را ملزم به حفظ کارت سوخت و عرضه مجدد بنزین دو نرخی کرد.
,از طرفی دولت در لایحه اصلاحیه بودجه پیشنهاد داده (بند ح تبصره 14 قانون بودجه 95 ) که بر استفاده کارت سوخت در همه خودروها تاکید می کند، حذف شود اما برخی نمایندگان مجلس با این موضوع مخالفت کردند.
,از همین رو مجلس در اسفند سال گذشته گزارشی با عنوان "دستاوردهای اجرای نظام سهمیه بندی سوخت" توسط مرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرد که در این گزارش دستاوردهایی چون توقف قاچاق بنزین، کنترل مصرف بنزین، امکان برآورد انواع خودروهای فعال و غیرفعال کشور، شناسایی خودروهای فرسوده، شناسایی خودروهای پرمصرف و کممصرف، کسب اطمینان از عدم قاچاق در جایگاههای سوخت و همچنین محاسبۀ نرخ کرایۀ حملونقل عمومی در شهرهای مختلف از مزایای اجرای این طرح مطرح شده بود.
,با توجه به کش و قوس های دولت و مجلس در حذف کارت سوخت که هزینه کلانی در ایجاد و پیاده سازی آن صرف شده بود چند روز قبل نمایندگان خانه ملت با حذف بندهای ب و ح تبصره 14 قانون بودجه، با حذف کارت سوخت موافقت کردند که در جلسه علنی31 فروردین سال جاری در ادامه رسیدگی موارد ارجاعی لایحه بودجه 95 کل کشور بند الحاقی 8 به تبصره 14 را اصلاح کردند.
,به هر حال آن چیزی که در این کش و قوس های در بین مجلس نهم و مجلس دهم با دولت مهم است حذف کارت سوخت می باشد، کارت سوختی که مزایای بسیاری داشت و خود پاستور نشینان به آن اذهان داشتند.
,همانطور که گفته شد هزینه ای میلیاردی برای اجرای طرح کارت سوخت صرف شد و با حذف این طرح می توان گفت که به راحتی میلیارد ها تومان را به دور انداختیم بدون اینکه تفکر و برنامه ریزی برای این موضوع کنیم.
,به هر حال باید این را گفت که با شرایط اقتصادی که هم اکنون درکشور حاکم می باشد حذف کارت سوخت تاثیر ویژه ای در اقتصاد کشور خواهد داشت.
]