به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از بیان روز،بانکداری اسلامی در عرصه اقتصادی کشور به دغدغه ای برای مردم ومراجع تقلید تبدیل شده و به مناسبت های مختلف در این خصوص اظهار نظرهای مختلفی صورت می گیرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, , بیان روز،, بیان روز،, بیان روز, بیان روز, بانکداری اسلامی در عرصه اقتصادی کشور به دغدغه ای برای مردم ومراجع تقلید تبدیل شده و به مناسبت های مختلف در این خصوص اظهار نظرهای مختلفی صورت می گیرد.,بانکداری که باید مطابق قوانین دین اسلام فعالیت کند و کاربرد اصلی آن در توسعه اقتصاد اسلامی است.
,
ربا موضوع متضاد بانکداری اسلامی که مثل خوره می تواند بنیان بانکداری را از بین ببرد و اعتماد مردم را به سرمایه گذاری نزد بانک ها از بین ببرد.
,ربا به معنای این که از وام گیرنده،پول اضافی دریافت شود که در فقه اسلامی بر این مبحث تاکید شده که ربا در عملیات بانکی جایز نیست .
,هر چند مجلس شورای اسلامی در سال1362قانونی را با عنوان عملیات بانکی بدون ربا تصویب کرد که در سال 1363اجرایی شد ولی همچنان ابهاماتی در خصوص بانکداری فعلی کشور وجود دارد که میزان سود واقعی تسهیلات بر اساس شرع چه میزان است؟آیا بانک ها به میزان سود پایبند هستند؟
,حالا به بهانه هفته بانکداری اسلامی در این خصوص،نظرات مردم را هم جویا شدیم که آنها چه برداشتی از بانکداری اسلامی دارند.
,
حجت الاسلام محمد سوری امام جمعه پلدختر در بازدید از غرفه نمایشگاه بانکداری اسلامی ،بانک مهر اقتصاد ایران شعبه پلدختربا انتقاد از عملکرد بانک ها در ارائه تسهیلات عنوان کرد:بانک ها نباید سیاسی کار کنند و در کمک به افراد ضعیف وناتوان جامعه کمک کنند .
,وی ادامه داد:بعضی از بانک ها در دادن تسهیلات،آشنا و همفکر خود را در اولویت قرار می دهند و مردم نسبت به این عملکرد بانک ها اعتراض دارند و در این خصوص به دفتر امام جمعه مراجعه می کنند.
,
رئیس شورای فرهنگ عمومی پلدختر با بیان اینکه تفکر سیاسی را نباید در بانک ها رواج داد یادآورشد: باید سیاست بانک برای عامه مردم باشد نه اینکه برای اغراض سیاسی باشد.
,وی ادامه داد:در قرآن کسی که ربا بدهد با خدا و رسول خدا اعلان جنگ کرده است و ربا دهنده و ربا گیرنده هر دو در گناه ربا سهیم هستند .
,سوری خاطر نشان کرد: بانک ها باید برای حذف ربا در معماملات،قوانینی وضع کنند که ماهیت اسلام و نظرات متفکرین ایلامی در آن لحاظ شود.
,
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج پلدختر با بیان اینکه ربا خواری منشا دشمنی وجنگ با خداست گفت:در تجارت صحیح خبری از جنگ های طبقاتی،اختلافات وتبعیض ها نیست و هرگر جامعه به این سمت وسو هدایت نمی شود.
,حجت الاسلام کریمی عنوان کرد:اگر ربا خواری در جامعه باب شود کم کم فرهنگ قرض الحسنه ای از بین می رود و مردم دیگر به سوی خیر نمی روند.
,
وی تاکید کرد:بانک مهر اقتصاد مصداق بارز یک بانک اسلامی که امیدواریم در خدمت رسانی به مردم موفق باشند.
,جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج پلدختر اظهار داشت:بانکداری اسلامی بر اساس شرع و در قالب عقود اسلامی به مردم تسهیلات بانکی ارائه شود.
,وی با قدردانی از زحمات مدیریت وکارکنان بانک مهر اقتصاد شعبه پلدختر تصریح کرد:این بانک در راستای اجرای برنامه های بانکداری اسلامی موفق عمل کرده است.
,جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج پلدختر عنوان کرد:بانک ها با ارائه تسهیلات کم بهره می توانند تولید کنندگان و کار آفرینان را به سمت تولید ایرانی سوق دهند.
,
سرهنگ علی ناصری افزود: اساس بانکداری اسلامی، تسهیم سود، مشخص بودن مسیر مصرف منابع و نظارت بر عملیات بانکی است.
,وی تاکید کرد:دستگاه های نظارتی در خصوص اختصاص وام های کلان و زمان بازپرداخت آنها باید نظارت کاملی داشته باشند تا شاهد فساد بانکی در این گونه موارد نباشیم.
,وی ادامه داد:بانکداری اسلامی مکمل اقتصاد مقاومتی که می تواند در رشد اقتصادی و رونق تجارت صحیح موثر و مهم باشد.
,
جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج پلدختر خاطر نشان کرد:در صورتی که بانکداری اسلامی و عقود بانکی بر اساس شرع انجام گیرد باعث رونق اقتصادی،تولید واشتغالزایی می شود.
,مجلس شورای اسلامی با نظارت دقیق بر عملکرد بانک مرکزی می تواند جلوی خیلی از مفسده هایی که در سیستم پولی ومالی کشور وجود دارد گرفته شود .
,تورج عادلی رئیس بانک مهر اقتصاد شعبه پلدختر در خصوص اهداف برگزاری نمایشگاه بانکداری اسلامی گفت:آشنایی مردم با عقود مختلف بانکداری اسلامی است که نسبت به چگونگی تهیه این عقود و شرایط آن آشنایی پیدا می کنند.
,
وی بیان کرد:هرساله به مناسبت هفته بانکداری اسلامی،بانک مهر اقتصاد در حاشیه نماز جمعه مبادرت به ایجاد غرفه ای در خصوص آشنایی با مفاهیبم بانکداری اسلامی می کند و بحمدالله استقبال مردم از این غرفه خوب بوده است.
,محمد خوشبخت دانشجوی دندانپزشکی با بیان اینکه بانکداری اسلامی از مصادیق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت:بانکداری اسلامی که بر اساس توان مالی مردم بدون توجه به دریافت سود تسهیلات بیشتر صورت بگیرد خود از مصادیق اقتصاد مقاومتی به طوری که یک ایرانی پول خود را در قالب بانکداری اسلامی سرمایه گذاری می کند.
,وی بیان کرد:همین سرمایه گذاری و استفاده آن در چرخه اقتصادی کشور به رونق تولید و اقتصاد کشور کمک می کند.
,
خوشبخت تصریح کرد:بانکداری اسلامی تاثیر به سزایی در اقتصاد مقاومتی دارد و از هدر رفت منابع مالی در کانال های غیرمتعارف خودداری می کند.
,وی ادامه داد:بانک ها هم باید در این چارچوب تولید را حمایت کنند و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولید کنندگان و کار آفرینان قرار دهند تا در اقتصاد ایران موفق عمل کنند.
,یکی از شهروندان پلدختری در خصوص بانکداری اسلامی گفت:نظر مراجع تقلید هم بر باندکداری اسلامی بدون ربا است به طوری که در پرداخت تسهیلات و سپرده های بانکی جوانب کار با شرع باید تطبیق داده شود.
,اردشیر بابایی ادامه داد:تسهیلات بانکی با سود 21درصد برای فردی که در منطقه محرومی مثل پلدختر زندگی می کند واقعا مبلغ سنگینی که مجبور دریافت کند و در ادامه هم به مراجع قضایی کشیده می شود.
,
وی ادامه داد: در بانکداری اسلامی وجوه سپرده گذاران طبق موازین شرعی و حقوقی و درقالب عقود معین سرمایه گذاری می شود.
,بابایی افزود: نظام بانکداری بدون ربا ریشه در ایدئولوژی و ارزش های اقتصاد اسلامی دارد و تحقق آن مستلزم استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی و نیز توزیع عادلانه درآمد و ثروت در جامعه است.
,جواد حقیزاده از فعالان فرهنگی شهرستان پلدختر با اشاره به تاریخچه بانکداری اسلامی عنوان کرد: از سال 1363 قانون بانکداری بدون ربا مصوب و برای اجرا ابلاغ شد که در این راستا چارچوب فعالیت بانکها هم مشخص شد . وی تصریح کرد: از سال 57 با شروع نظام اسلامی و پیروزی انقلاب تاسال 63 بانک ها با همان مکانیزمهای غربی قبل از انقلاب کار میکردند .
,وی یادآورشد:بانکداری اسلامی سهم به سزایی در اقتصاد دارد و می تواند باعث تغییر وتحولات جدی در این عرصه شود.
,
حقیزاده افزود:وقتی جوانی برای 100میلیون ریال تسهیلات برای کارآفرینی به بانکی مراجعه می کند نباید با سنگ اندازی های مختلف به بهانه قانون،وی را از گرفتن تسهیلات منصرف کند.
,حسین کرموند یکی از جوانان پلدختر در این خصوص گفت:بانکداری اسلامی بعنی اینکه فقیر وغنی بتوانند به صورت مساوی از تسهیلات استفاده کنند.
,وی اضافه کرد:برخی ها به بهانه های مختلف با درصد کمی سود،وام های کلان می گیرند و پس از چند سال هم از کشور فراری می شوند که این ضعف بانکداری کشور است.
,کرموند ادامه داد:همانطور که برای دادن وام ازدواج اینقدر به جوانان سخت گرفته می شود باید به افراد صاحب نفوذ وقدرت هم در درخصوص گرفتن تسهیلات میلیاردی سخت گیری صورت گیرد.
,
وی تاکید کرد:سود تسهیلات بانکی باید بر اساس شرع و به دور از حالت ربوی تعیین شود.
,وی ادامه داد:زمانی که بانکداری اسلامی در دادن تسهیلات رعایت نشود ،فرد متقاضی با گرفتن تسهیلات با سود بالای بانکی توان بازپرداخت ندارد و در نهایت کار به مراجع قضایی کشیده می شود.
,*علی مرادی
,انتهای پیام/
,,
]