وقایعی که عبرت نمی شود!
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کسی مخالف استفاده از فضای مجازی نیست بلکه موضوع اصلی این است که در چنین عرصه‌ای که لغزشگاه است باید زمینه‌ی استفاده‌ی صحیح فراهم شود نه آنکه فضای مجازی به‌صورت رها و غیر قابل کنترل باشد[1]

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, [1], [1], [1], [1],

.

, .,

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تولید وسایلی از قبیل تلفن همراه، لپ تاب، اینترنت و... در نهایت سهولت دسترسی سبب شد گروه های فراوانی از افراد جامعه با رده سنی متفاوت به این دنیای مجازی راه پیدا کنند؛ به طوری که اکنون در قرن 21 داشتن تلفن همراه یک کودک 6 ساله برای هیچ کسی عجیب نیست. فضای مجازی که نسل جدیدی از فضای روابط اجتماعی است با اینکه عمر زیادی ندارد، توانسته است به صورت همه گیر در زندگی مردم جا باز کند. این تکنولوژی های نوین اطلاع رسانی علاوه برداشتن کاربردهای گسترده در حوزه های گوناگون اطلاع رسانی و ارتباط دهی دارای پیامدهای نامناسب اجتماعی مانند: اعتیاد روانی، تزلزل ارزش ها، کاهش تعاملات اجتماعی، تغییر سبک زندگی، بلوغ زودرس، پیام های غیراخلاقی، به خطر افتادن امنیت شخصی و ده ها معضلات اجتماعی و فرهنگی دیگر می باشد.

, .,

 

,

ابزارهای تهاجم فرهنگی اگر تا پیش از این به ماهواره و برنامه‌های خاص‌اش خلاصه می‌شد، حالا مدت‌هاست پا فراتر گذاشته و در یک گوشی هوشمند و تبلت، به جیب و کیف خیلی‌ها راه یافته است؛‌ گوشی هوشمندی که در هیچ لحظه‌ای مخاطبانش را تنها نمی‌گذارد. اتفاقی که از نظر رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، فضای مجازی را به مهم‌ترین ابزار تهاجم فرهنگی غرب تبدیل کرده است.

,

 

,

نسل جوان با گرایش بالایی که به سمت و سوی دنیای ناشناخته موجود در فضای مجازی دارد با هجوم اخبار و اطلاعاتی مواجه است که می‌کوشند بنیان‌های فکری‌اش را به هم بریزند. با تغییر نگاه و ارزش‌هاست که رفته رفته راهی برای نفوذ در بین جوانان انقلابی می یابند. زمانیکه باورهای جوان امروز که در ذهن دارد با آنچه که در گوشه و کنار این فضا مشاهده می کند و یا می خواند در تعارض باشد، آنگاه جنگ و چالشی در روح و ذهن جوان در خواهد گرفت و وی را به این طرف و آن طرف خواهد کشاند. وقتی که مطلبی بزک شده و بسیار تکرار شود آنجاست که بر ذهن تاثیر گذاشته و در تعارض با دنیای حقیقی، تبدیل به نومیدی می شود، حال این شبکه و مسئولانش به خواسته ی خود رسیده اند تنها با چند پیام دروغین آمیخته با حقیقت. آری جوان جامعه امروز ما به جوانی مایوس تبدیل خواهد شد اگر رسانه ی ما، مطبوعات ما و مسئولین ذی ربط فرهنگی وظایف خود را به درستی انجام ندهند.

, .,

 

,

فضای مجازی می تواند امنیت اجتماعی را مورد تهدید قرار دهد، به طوری که امروزه، بخش عمده ای از جرایم مربوط به حوزه ی کامپیوتر، اینترنت و فضای مجازی است که امنیت اجتماعی را هدف قرار داده اند. پلیس فتا چندی پیش اینگونه اعلام کرده بود که در طول بیش از 1700 روز از تشکیل پلیس فتا، حدود 50 هزار پرونده در ارتباط با تخلفات فضای مجازی تشکیل شده و در این پرونده ها مجموعا 28 هزار نفر دستگیر شده اند.

,

 

,

به بیان دیگر نمی‌توان از نقش تأثیر‌گذار فضای مجازی و شبکه‌های به اصطلاح اجتماعی در پیاده‌سازی پروژه نفوذ و تهدید امنیتی چشم‌پوشی کرد. کشش نسل جوان برای حضور در فضای مجازی و جذابیت‌های فراوان این فضا و قوانین اعمال شده از سوی کشورهای استعمار کننده ی ذهن، موجب شده اینترنت و فضای مجازی به یکی از اصلی‌ترین ابزارها برای نفوذ فکری و فرهنگی مبدل شود. حاکمیت فضای مجازی در دست ما نیست، پس قوانین آن نیز در اختیار ما نخواهد بود و همین قوانین از پیش تعیین شده، کاربران فضای مجازی را به سمت شکستن مرزهای اخلاقی و خطوط قرمز ترغیب می‌کند. کم نیستند اتفاقات و آسیب هایی که در این فضا به خاطر رها سازی و سهل انگاری مسئولین، بی اطلاعی والدین و مجذوب شدن جوانان رخ داده است. این فضای آلوده و آکنده از شبهات که هر روز تیشه بر ریشه ی جامعه می زند و مسئولین فرهنگی در خواب فرورفته، موجب شده اند تا ولی امر مسلمین امام خامنه ای فضای مجازی را غیرقابل کنترل دانسته و چنین نسبت به این عرصه هشدار دهند.

, .,

 

,

لذا از مسئولان کشور مطالبه می کنیم که از خواب غفلت بیدار شوند و پیله های اطراف خود را بشکافند تا بیش از این جوانان کشور را به دین و انقلاب، بدبین نکنند. تنها با اطلاعات است که می توانیم جلوی هجمه های نفوذ را بگیریم؛ این شبکه های ضد اجتماعی و فضایش آلوده است به دستان کودک کشان. چرا با توجه به این که مقام معظم رهبری بارها و بارها در باره ی نفوذ فرهنگی در فضای مجازی و واقعی هشدار می دهند گوش های مسئولان نمی شنوند و یا نمی خواهند بشنوند؟؟؟ چرا باید در فضای آلوده صدا و سیما، برنامه ها انواع و اقسام کانال های خود را تبلیغ کند و افرادی را که به خودی خود وابسته گوشی ها و فضای چرکین هستند، بیش از پیش در این باتلاق نجاست صهیونیستی فرو ببرند؟؟؟ چرا برنامه هایی برای آگاهی مردم ساخته نمی شود؟؟؟ تا کی باید اخبارهایی مبنی بر تاثیرگذاری کانال های مبتذل بر جوانان و نوجوانان شنیده شود؟؟؟ تا ما درک ننمائیم فضایی که جوان و نوجوان ما در آن نفس می کشند، آلوده است نمی توانیم ادعای پاکسازی داشته باشیم و این فضای رها شده و غیر قابل کنترل اصلاح نخواهد شد جز با تبلیغ و فعالیت در شبکه های اجتماعی ایرانی در بستر شبکه ملی اطلاعات.

,

 

,

سیده مریم پور موسوی؛ کارشناس فضای مجازی

,


1- سخنرانی مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان و فرهنگیان در‏13‏/02‏/1395

 

,
,
,

1- سخنرانی مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان و فرهنگیان در‏13‏/02‏/1395

 

,

1- سخنرانی مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان و فرهنگیان در‏13‏/02‏/1395

, 1- سخنرانی مقام معظم رهبری در , دیدار با معلمان و فرهنگیان در, ‏13‏/02‏/1395,

 

,

 

,

 

,

 

,

 

]
لذا از مسئولان کشور مطالبه می کنیم که از خواب غفلت بیدار شوند و پیله های اطراف خود را بشکافند تا بیش از این جوانان کشور را به دین و انقلاب، بدبین نکنند. تنها با اطلاعات است که می توانیم جلوی هجمه های نفوذ را بگیریم؛ این شبکه های ضد اجتماعی و فضایش آلوده است به دستان کودک کشان.