وسواس کودکان درمانپذیر است
یک کارشناس روانشناسی با بیان اینکه بروز هر نوع رفتار تکراری بیمورد یا تاکید بر موضوعی ساده، وسواس تلقی میشود، یادآور شد: وسواس کودکان درمانپذیر است.
[
,
,
,
,
,
,
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از ایسنا، لیلا حسنلو با بیان این مطلب اظهار کرد: در صورت عدم درمان حرکات وسواسی مزمن شده و گاه برطرف کردن آنها مشکل است.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,
وی تصریح کرد: در برخی موارد مشاهده میشود که کودکان بر انجام عملی اصرار کرده و در صورتی که آن را انجام ندهد کلافه شده و پرخاشگری میکند که دلیل این موضوع را در وسواس وی میتوان دنبال کرد مثل این مورد که کودک اصرار بر سفت کردن بند کفش خود دارد و یا اینکه به صورت مستمر اقدام به شستوشوی دستان خود میکند.
,
حسنلو، مجروح شدن و ترک خوردن پوست دست کودک بر اثر شستن مکرر دستها را از علایم وسواس کودکان دانست و یادآور شد: مصرف بیش از اندازه صابون، دستمال کاغذی، افت تحصیلی ناگهانی و پایین آمدن یک باره نمرات امتحانات مدرسه، طول کشیدن بیش از اندازه مشق نوشتن، سوراخ شدن و تکهتکه شدن پاک کن ضمن مشق نوشتن و امتحان دادن، تعریف کردن مکرر و یکنواخت درسهای روزانه با استفاده از جملات مکرر، لباس عوض کردن بیش از اندازه، داشتن مراسمی طولانی برای خوابیدن و نگرانی برای سلامتی اعضای خانواده از علایم وسواس کودکان است.
,
این کارشناس روانشناسی با اشاره به اینکه ترس از کثیفی یکی از رفتارهای وسواسی در کودکان است، افزود: کودکان وسواسی گاهی از اعمال و افکار خود چنان مضطرب و آشفته میشوند که تا آن کارها را انجام ندهند، آرام نمیگیرند.
,
وی با اشاره به اینکه کودکان وسواسی اغلب والدین خود را مجبور میکنند تا تابع رفتارهای وسواس گونه آنان شوند و از این راه ممکن است خانواده را تحت سلطه خود در آورند، گفت: بیشتر خانوادهها یا متوجه رفتارهای وسواسی نمیشوند و یا سعی در پنهان کردن آن دارند، ولی با توجه به قابل درمان بودن این رفتارها، باید هر چه سریعتر با مراجعه به متخصص در صدد درمان این مشکل برآیند.
,
حسنلو ادامه داد: والدینی که کودک وسواسی دارند باید آگاهی خود را در زمینه بیماری فرزندشان با مطالعه بالا ببرند. در طول درمان، فرزند را حمایت کنند و انتظارات و خواستههایی در حد توان کودک از او داشته باشند.
,
وی افزود: همچنین باید کوچکترین بهبود کودک تشخیص داده شود و مشوق او باشند. در این صورت، روند درمان سریعتر پیش رفته، افکار و رفتارهای آزاردهنده کودک بتدریج از بین خواهد رفت. والدین کودکان وسواسی باید سعی کنند تا حد امکان محیط خانه را آرام نگه دارند تا کودک سختیها و چالشهای درمان را راحتتر پشت سر بگذارد.
]