کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با دانا، مطرح کرد؛
بازار سرمایه توان خوبی برای رشد در ماههای آینده را دارد/ انتظارات تورمی؛ عامل رشد بازار سرمایه
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع انتظارات تورمی و چالشها و تغییرات ساختارهای اقتصادی در کشور، روند رشد بازار بورس را مثبت ارزیابی کرد و پیشبینی کرد که تا پایان سال این بازار نسبت به بازارهای هم عرض رشد قابلتوجهی خواهد داشت.[
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در چند هفته گذشته بازار سرمایه رشد متعادل و معقولی را از خود به نمایش گذاشت و باوجوداینکه شاخص کل بورس بیش از یک سال بود که روند صعودی قابلتوجهی از خود نشان نداده بود، از کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد گذر کرد و در آستانه ورود به کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد قرار گرفت که روند نزولی در انتهای هفته گذشته و روزهای ابتدایی این هفته و اصلاح قیمتها دوباره در برابر روند رشد ایستاد و در ۷ روز گذشته شاهد افت شاخص کل بودیم.
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار راه دانا، دراینرابطه گفت: برعکس نظرسنجی که همکارانم در روزهای اخیر در آن شرکت کرده و روند بازار سرمایه را منفی برآورد کرده بودند، معتقدم با درنظرگرفتن رشد فزاینده قیمت در همه بازارهای دیگر، از جمله قیمت خودرو، خدمات و قیمت سکه و طلا، رشد بازار سرمایه با هیچ یک از بازارهای دیگر همسان نیست و با وجود جریان نقدینگی موجود جا دارد تا بازار سرمایه در ماههای آینده خود را به سایر بازارها برساند.
وی توضیح داد: اقتصاد ایران این روزها با تغییرات و چالشهایی رو به ور شده که این تغییر ساختارها در همه بازارها تأثیرگذار بوده و این در کنار ابهامات به وجود آمده در زمینه برجام و توقیف کشتیهای یونانی و اثرات حذف ارز ترجیحی و سایر مسائل مانند ماجرای آبادان که باوجوداینکه اثر مستقیمی در بازارهای مالی ندارد، اما زمانی که کنار دیگر ابهامات قرار میگیرد شرایطی را به وجود میآورد که ممکن است خط سیر اصلی بازارها بهخصوص بازار سرمایه را تحتالشعاع خود قرار دهد و فعالان مبتدی را ترغیب به رفتار هیجانی و فروش و خروج از بازار نماید.
وی با اشاره به فروش ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق تکلیفی که در این هفته در بازار اول ارائه شد، ادامه داد: تحلیلی که این روزها در بین فعالان جاری است این است که با تغییرات قیمتی به وجود آمده حاشیه سود شرکتها پایین آمده که من شخصاً با این تحلیل موافق نیستم و معتقدم باوجوداینکه در دو ماه آینده اطلاعاتی از شرکتها منتشر نخواهد شد و اخبار قطعی برق و کاهش تولید بهخصوص در صنایع آلومینیوم که موجب افتهای روزهای اخیر بوده باز هم بازار برای رشد جا دارد.
وی تاکید کرد: در بین همه این ابهامات چیزی که از نظر دورمانده است این است که از ابتدای سال جاری تا کنون شاخص هم وزن ۲۲ درصد و شاخص کل ۱۲ درصد بازدهی مثبت داشته و باوجوداینکه این بازدهی کارنامه خوبی برای بازار بورس نیست اما اینکه عدهای از کارشناسان معتقدند شاخص کل بهسختی میتواند از مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد عبور کند، تحلیل صحیحی نیست.
آقا بزرگی توضیح داد: نمیشود شاخص هموزن ظرف دو ماه ۲۲ درصد بازدهی داشته باشد اما شرکتهای بزرگ، آنگونه که این روزها مشاهده میکنیم برعکس بازار حرکت کنند و روندی منفی را طی کنند و ما شاهد بودیم که در هفته قبل دو روز بازار مثبت مطلق بود که این خود این اصلاح قیمت در روزهای اخیر را توجیه میکند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: آثار تصمیمات و متغیرهای اثرگذار بر وضعیت عملکرد سود و زیان شرکتها لزوماً تطبیق مستقیم با قیمت سهام ندارد، و این درحالیکه سایر بازارهای مالی با انتظارات تورمی صددرصد آینده را رو به افزایش پیشبینی میشوند این پیشرفت برای بازار سرمایه نیز قابلدسترس است.
آقابزرگی در پایان گفت: این افزایش نه صرفاً به دلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی یا افزایش قیمت دلار بلکه ناشی از انتظارات تورمی است. اما بورس به دلیل مدیریتها و یا دستکاریهایی که روی شاخص میشود با فرسایش روبهرو است. اما در بلندمدت و در بازه ۶ماهه شاخص کل با اطمینان افزایش خواهد یافت و پیشبینی شخصی بنده این است که صددرصد این توان در بورس وجود دارد که تا دو میلیون واحد نیز رشد داشته باشد.
انتهای پیام/
,
, راه دانا،,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه