اخبار داغ

ضرغامی:

توسعه مجتمع‌های گردشگری و نشاط مردم در اولویت خواهد بود/ میراث فرهنگی مایه وحدت و انسجام ملی است

توسعه مجتمع‌های گردشگری و نشاط مردم در اولویت خواهد بود/ میراث فرهنگی مایه وحدت و انسجام ملی است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: یکی از اولویت‌های ما در دوره جدید وزارت میراث فرهنگی، مسئله مجتمع‌های گردشگری، پارک‌های تفریحی، امکانات، سرگرمی و نشاط مردم است که باید توسعه یابد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جمع خبرنگاران با تأکید بر ضرورت فراهم ساختن فضای کار برای مردم، اظهار داشت: نباید عواملی مثل یک چک مانع از فعالی افراد در پروژه‌های گردشگری شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

وی افزود: در این کشور هر کس دارای اهلیت است باید با دلسوزی فعالیت کند.

,

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ضرورت فراهم کردن موقعیت شادی و نشاط بخصوص «خانواده محور» برای استفاده سالم از این محیط‌ها بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه سرگرمی از تبصره ۱۸ تسهیلات خوبی از سوی وزارت میراث فرهنگی ارائه می‌شود.

,

ضرغامی توضیح داد: در صورت فراهم‌ شدن زمین مناسب با دستگاه‌های مربوطه هماهنگی‌های لازم صورت خواهد گرفت و بر این اساس هم زمین و هم تسهیلات لازم با معافیت‌های مختلف ارائه خواهیم کرد.

,

وی تصریح کرد: یکی از اولویت‌های ما در دوره جدید وزارت میراث فرهنگی، مسئله مجتمع‌های گردشگری، پارک‌های تفریحی، امکانات، سرگرمی و نشاط مردم است.

,

میراث فرهنگی مایه وحدت و انسجام ملی است

,

سید عزت‌اله ضرغامی همچنین در نشست با فعالان گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد، اظهار داشت: تجربه نشان داده است زمانی که بالاترین مقام تصمیم‌گیر یک سازمان حضور فیزیکی پیدا می‌کند و از نزدیک مسائل را می‌بیند، بسیاری از مشکلات را برطرف می‌کند.

,

وی افزود: حوزه ماموریت میراث در زمینه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی امنیتی است، میراث فرهنگی بزرگترین ظرفیت را برای همبستگی ملی آحاد مردم ایجاد کرده است، بسیاری از افراد قصد داشتند و در طول سالیان گذشته بین میراث قبل از اسلام و میراث بعد از اسلام تقسیم کنند و دو قطبی‌سازی کنند.

,

وزیر میراث فرهنگ، گردشگری و صنایع دستی، تصریح کرد: موضوع میراث فرهنگی را در برخی از حوزه‌ها مایه افتراق و ایجاد گسل جامعه دانستند در حالی که تماما مایه وحدت و انسجام ملی است و وزارتخانه در این امر تلاش بسیاری دارد.

,

ضرغامی عنوان کرد: افرادی که در حوزه گردشگری، فعال هستند باید روایت درستی را به گردشگران داخلی و خارجی منتقل کنند، چرا که یک وظیفه ملی است. خمین جاذبه‌ای مانند بیت امام راحل را دارد و گردشگر که در استان مرکزی مهمان است زمانی که وارد بیت می‌شود هیچ روایت درست و فهم درستی از بیت ندارد، بنابراین باید روایت‌ها به درستی تبیین شود و باید شخصیت امام به صورت کامل به گردشگران معرفی شود. راهنمایان باید نسبت به تمام میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ویژگی‌های استان آگاه باشند و روایتگران صادقی درستی باشند و جدی گرفته شود.

,

وی ادامه داد: در حوزه بوم‌گردی اقدامات بسیاری می‌توان انجام داد، باید ویژگی‌های بوم‌گردی مشخص شود در خدماتی که ارائه می‌شود نباید از استاندارهای بهداشتی کاسته شود و باید حداقل استاندارها را با کیفیت خوب داشته باشیم، اما نیاز است گردشگران امکاناتی را که در هتل‌های شهرها وجود دارد و گردشگران را با ویژگی‌های آن منطقه ملموس کنند. 

,

وزیر میراث فرهنگ، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: در خصوص استان مرکزی مقداری متعهدانه نسبت به فرهنگ استان مرکزی باشید، استان مرکزی استان بسیار مهمی است و ملا محمد نراقی از هنرمندان برجسته این استان است، امروز از منزل این عالم بازدید داشتم که این مکان سخنان بسیاری برای کمک ایجاد کرده است.

,

ضرغامی بیان کرد: این استان برای گردشگر حرف‌های بسیاری دارد و به لحاظ آماری بالاترین سطح مفاخر و نخبگان را دارا است که این یک بنیه برای استان است، اما این مهم را هیچ کس معرفی نکرده، استان مرکزی بالاترین سطح نخبگانی را دارد و جزو رتبه‌های نخست در این زمینه است تمام بخش‌های گردشگری کار شود تا مسائل برطرف شود.

,

وی اضافه کرد: متاسفانه مراکز اقامتی و هتل‌ها در قانون مستثنی نشدند، البته تفاهم شده که برای هتل‌ها و مراکز اقامتی میزان مصرف استاندارد محاسبه شود و اگر این اماکن براساس میزان استاندارد برق مصرف کردند، هزینه برق به قیمت قبل محاسبه شود.

,

وزیر میراث فرهنگ، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: اعتبار گردشگری در کشور 50 میلیارد تومان است که به طور حتم این رقم کفایت نمی‌کند و در واقع کشور اعتباری برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری ندارد و به جهت تامین اعتبارات مورد نیاز به سراغ مجوزها و تسهیلات می‌رویم که وزارتخانه بهترین عملکرد را در این رابطه داشته است.

,

ضرغامی ادامه داد: امروز وزارتخانه برای پرداخت تسهیلات تبصره 18 سقف ندارد و در استان برای هر گونه سرمایه‌گذاری که بخواهد صورت گیرد امکان پرداخت تسهیلات وجود دارد، در برنامه 5 ساله هفتم تبصره‌هایی باید لحاظ شود، البته در بودجه 1402 تبصره‌ها وارد نشده و در لایحه مواد دائمی لحاظ می‌شوند که به حوزه گردشگری کمک می‌کنند.

,

وی تصریح کرد: در حوزه گردشگری هماهنگی دستگاه‌های مختلف نیاز است که البته همکاری‌ها را در این زمینه شاهد و درصدد تقویت همکاری‌ها هستیم و مشکلاتی که به دستگاه‌های دیگر مرتبط است برطرف شود، همچنین در بحث مالیات بر ارزش افزوده، با هتل‌دارها نیز در تلاش و مذاکره هستیم، معاونت گردشگری با سازمان امور مالیاتی جلسه داشت و تفاهم شد که مالیات در حوزه گردشگری یکسان‌سازی شود و در حدی که لازم است، مالیات اخذ شود، همچنین براساس تصمیم شورای اقتصاد کشور به دلیل شیوع کرونا دریافت مالیات به مدت دو سال تمدید شد و در حوزه مالیات پیگیر انجام کارهای مختلف هستیم.

,

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: دولت سیزدهم تلاش‌های بسیاری داشته است و ریاست جمهور به مباحث حوزه گردشگری واقف است، اما کشور درگیر مسائل و مشکلاتی است و برخی موارد مانند تامین نیازهای اولیه مردم در شرایط حساس در اولویت قرار دارد، بنابراین در راستای حل مسائل باید به سمت جلو حرکت کرد و امیدواریم توسعه گردشگری را به‌زودی شاهد باشیم و از این شرایط به سرعت عبور کنیم.

,

 

,

میراث فرهنگی ظرفیتی عظیم است

,

سیدعزت‌اله ضرغامی ظهر امروز در حاشیه بازدید از بازار تاریخی اراک و مدرسه سپهداری با اشاره به اینکه استان مرکزی از فرهنگ اسلامی، شیعی، و انقلابی برخوردار است، اظهار داشت: بازار سنتی اراک ثبت ملی شده است، راسته بازار به معنای خاص معماری خود اجمالا بهترین وضعیت در اراک است و بازار اراک به لحاظ وسعت، تنوع کاربری‌ها در بازار در نوع خود بی‌نظیر است.

,

وی افزود: بازار اراک از بناهای تاریخی و میراث فرهنگی ارزشمندی است که مربوط به حوزه میراث فرهنگی است که اعتبارات خوبی برای نگهداری و مرمت این مکان نیاز است و متاسفانه در حد اعتبارات جاری وزارتخانه نیست و باید دستگاه‌های مختلف در این راستا به‌کار گرفته شود که سعی بر انجام این کار شده است.

,

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تصریح کرد: اولویت‌ها در مرمت و بازسازی مکان‌هایی که جنبه تخریبی جدی و مسائل ایمنی دارد باید مشخص شود تا با کمک بازاریان بتوان اقدامات خوبی انجام دهیم.

,

ضرغامی بیان کرد: بازار اراک یک جایگاه ویژه‌ای است و باید توجه خاص به این مکان شود، انواع معماری‌ها، نماسازی‌ها، کاروانسراها و حجره‌های ویژه اقتضا می‌کند این اثر ارزشمند فرهنگی حفظ شود.

,

وی ادامه داد: مدرسه علمیه سپهداری اراک امتنای حوزه قم قلمداد می‌شود که مرحوم حاج حائری یزدی بزرگ حوزه علمیه قم که 16 سال در این حوزه تدریس کرده است، این مکان حوزه علمیه‌ای بوده که همراه بسیاری از بزرگان نقل مکان شده‌اند و به قم منتقل شده است و حوزه علمیه قم را ساختند.

,

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان عنوان کرد: یکی از حجره‌های مدرسه سپهداری حجره نوجوانی امام خمینی(ره) است که در این حوزه تحصیل می‌کردند این حوزه علمیه جایگاه علمی و انقلابی دارد و مشکلاتی داشت که مشکلات بررسی شد و سعی بر رفع این مشکلات است.

,

ضرغامی بیان کرد: حمام چهار فصل یکی از دیدنی‌های شهر اراک است و مشابه این حمام به نظر می‌رسد در جایی وجود نداشته باشد با 1600 متر مربع وسعت با معماری بسیار خاص است که توسط شخصیت استثنایی اراکی حاج محمد ابراهیم خوانساری احداث شده است و کارهای بزرگ دیگری از جمله مسجد بزرگ که از آن بازدید شد، اما این حمام در کنار همه کاربری‌ها برای ارامنه نیز یک حمام مستقل و ویژه ساخته است که بهترین کاشی‌کاری‌ها، تزئینات با معماری خوب در حمام کار شده است و اینکه مسلمانان به فکر حمام ارامنه بودند و یک حمام بزرگ را برای آنها ساختند و زندگی می‌کردند از برجستگی‌های میراث فرهنگی ناملموس ما است.

,

وی تصریح کرد: توجهات به طور معمول به سمت میراث فرهنگی ملموس است، اما میراث فرهنگی یا میراث ناملموس از ویژگی‌های با ارزشمندی برخوردار است که از ملموس در بسیاری از جاها اثر بیشتری دارد نمونه آن رفتار اراکی‌ها و مردم اراک است که با اقلیت‌های دینی در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند و حقوق یکدیگر را به رسمیت می‌شناختند و این می‌تواند الگویی برای امروز باشد.

,

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بیان کرد: میراث فرهنگی بهترین بهانه و ابزار برای انسجام ملی، هویت ملی، وحدت ایرانیان، برای دوری از تفرقه، دوری از گسل‌هایی که دشمن برای ما ایجاد کرده است، میراث فرهنگی ظرفیت عظیم انسجام ملی است و مصادیق آن را اگر از پدران خود پیدا کنیم در جای جای اراک مصداق آن مشخص می‌شود.

,


 

,
,

 

,


 

,
,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه