ازگیل یکی از میوههای فوق العاده پاییزی است که علاوه بر ظاهر جالب و طعم لذیذش دارای خواص بیشماری برای سلامتی بدن بوده و مصرف آن توصیه می شود.[
به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ازگیل از میوههای خاص و کمیاب در جهان است که رشد آن در فصل پاییز شروع می شود و به خاطر خاصیت و جذابیتش طرفداران زیادی در دنیا دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,این میوه تقریبا به اندازه یک گردو است که طعمی شیرین و کمی گس دارد و علاوه بر ظاهر جالب و طعم لذیذش دارای خواص بیشماری برای سلامتی بدن بوده و مصرف آن توصیه می شود.
,
ارزش غذایی و خواص ازگیل |
|
پروتئین | 0.5 گرم |
رطوبت | 74 گرم |
کالری | 88 |
فیبر غذایی | 1.3 |
کربوهیدرات | 24 |
آهن | 15% |
ویتامین | 5% |
B1 | 4.1% |
ریبوفلاوین | 2.31% |
نیاسین | 1.25% |
چربی | 0.29% |
ارزش غذایی و خواص ازگیل
ارزش غذایی و خواص ازگیل
ارزش غذایی و خواص ازگیل
ارزش غذایی و خواص ازگیل
, ارزش غذایی و خواص ازگیل,ازگیل یکی از میوههای فوقالعادهای است که خواص بی شماری از جمله توانایی پیشگیری از دیابت، کاهش سطوح کلسترول، کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون دارد.
,این میوه حاوی پتاسیم است و در طب سنتی نیز برای بهبود عملکرد قلب و حفظ سلامت آن توصیه میشود. وجود پتاسیم در این میوه همانند وازودیلاتوری برای سیستم قلبی عروقی است که کشیدگی و فشار وارده بر عروق و رگهای خونی را کاهش میدهد و در نتیجه فشار خون را هم پایین میآورد و باعث سلامت قلب میشود. این میوه به واسطه داشتن فیبر و خاصیت تنظیم کردن میزان روغن و آب بدن از بروز بیماری قلبی عروقی جلوگیری کرده و با کاهش چربیهای ناسالم بدن باعث سلامت قلب میشود.
,این میوه سرشار از آنتیاکسیدان است و وجود آنتیاکسیدانها در بدن باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد میشود. به همین خاطر طب سنتی مصرف ازگیل را برای پیشگیری از سرطان توصیه میکند.
,میوه ازگیل ژاپنی قند زیادی ندارد، به همین دلیل هم افراد مبتلا به دیابت میتوانند آن را مصرف کنند. به علاوه اینکه، مصرف ازگیل ژاپنی به خاطر داشتن فیبر به کاهش قند خون بالا و تری گلیسیرید بالای خون کمک میکند و انسولین خون در بیماران دیابتی را هم بهبود میبخشد. طب سنتی چین مصرف برگ و دانه این میوه را برای درمان قند خون بالا توصیه میکند.
,به طور کلی خواص ازگیل، می تواند تاثیر بسیار مثبتی در پیشگیری یا بهبود دیابت داشته باشد. دلیل این موضوع این است که این میوه سطح گلوکز خون را کاهش می دهد.
,طبق مطالعۀ انجام شده روی موش ها، وجود سطح بالای فلاونوئیدها در ازگیل ممکن است نقش موثری را در جلوگیری لز آسیب عصبی و از دست دادن حافظه بازی کند. از این لحاظ، می توان روی خواص ازگیل، به عنوان یک گزینۀ درمانی بالقوه برای بیماری های عصبی مشابه در انسان تحقیقات مفصلی را انجام داد.
,این میوه سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامینهای A و C است و سیستم ایمنی بدن را هم تقویت میکند. سیستم ایمنی بدن قوی هم ریسک ابتلا به سرماخوردگی و مشکلات تنفسی را پایین میآورد. طب سنتی از این میوه به عنوان داروی خلطآور برای درمان سرماخوردگی استفاده میکند. غرغره کردن جوشانده برگ این میوه برای درمان آنژین و عفونت گلو توصیه میشود.
,فیبر موجود در این میوه باعث بهبود هضم غذا شده و روی سلامت دستگاه گوارش تأثیر میگذارد. طب سنتی برای درمان نفخ و ورم معده مصرف ازگیل را تجویز میکند.
,یکی از فایده های ازگیل، این است که به مراقبت از کبد و بهبود عملکرد صحیح آن کمک می کند. از این مهمتر، برای افرادی که به عارضۀ کبد چرب دچار هستند نیز سودمند است.
,به طوری که مصرف آن در موارد آسیب شناسی این اندام به خصوص برای کبد چرب توصیه می شود. ازگیل همچنین به بهبود عملکرد کبد کمک می کند. همچنین، حذف کلسترول مضر را ارتقا می دهد.
,این میوه خاصیت پاکسازی و سمزدایی دارد، به همین دلیل طب سنتی برای درمان بیماریهای کبدی از جمله کبد چرب مصرف آن را تجویز میکند.
,به طور کلی ازگیل یک میوۀ ادرار آور محسوب می شود که عملکرد کلیه ها را بهبود می بخشد. به طوری که با حذف مایعات اضافی که در بدن ذخیره می شوند، به ما در جلوگیری یا بهبود حفظ مایعات کمک زیادی می کند.
,با این حال، خواص ازگیل، برای کلیه ها بیشتر از این حرف هاست، زیرا این میوه باعث می شود نمک، شن یا سنگ نیز از کلیه ها دفع شود. از این رو، می تواند برای جلوگیری یا بهبود تشکیل شن در کلیه ها و عفونت های تاثیرگذار روی سیستم ادراری مفید باشد.
,حدود یک چهارم از میوه ازگیل ژاپنی از پکتین تشکیل شده است که جاذب روده بوده و کلسترول را پایین میآورد. مصرف مداوم میوه یا چای ازگیل در افراد مبتلا به کلسترول بالا باعث کاهش کلسترول بد میشود. در نتیجه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هم کمتر میشود.
,وجود ماده «تانن» در این میوه خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد، به همین دلیل طب سنتی مصرف آن را برای تنظیم روده، درمان عفونت روده بزرگ و رفع ورم روده تجویز میکند. برای درمان ورم روده میتوانید پوست و هسته این میوه را جدا کرده و آن را با کمی شیر ترکیب و میل نمایید.
,ازگیل همیشه میوۀ محبوبی بوده است؛ به طوری که در گذشته از آن برای مصارف پزشکی استفاده می کردند. از آنجا که مزایای مختلفی دارد، از آن برای درمان دستگاه گوارش بهره می بردند.
,در این راستا، مصرف این میوه با اثر محافظتی بر دستگاه گوارش به خصوص به افراد مبتلا به التهاب معده، سوزش معده، گوارش دیر و سنگین یا حتی زخم معده توصیه می شود. بنابراین، این میوه برای افرادی که معدۀ حساسی دارند، میوۀ بسیار خوبی محسوب می شود.
,از طرف دیگر، خواص ازگیل، به گونه ای است که مصرف آن می تواند به رفع اسهال کمک کند. در این راستا، ازگیل نرسیده و سبز برای بهبود اسهال مناسب است. با این حال، نوع رسیده و پختۀ آن برای بهبود یبوست طولانی مدت، کولیت روده، ورم و آماس توصیه می شود.
,فیبر موجود در این میوه همانند مسهل طبیعی و ملین عمل میکند، با مصرف آن، زمان انتقال غذای هضمشده به روده کم و فرایند دفع سریعتر انجام میشود. در واقع خاصیت ملین بودن این میوه باعث بیشتر شدن حرکات روده شده و از یبوست جلوگیری میکند، البته زیادهروی در مصرف آن هم ممکن است باعث اسهال شود.
,فیبر و مواد مغذی بالا در این میوه اشتها را کاهش داده، از پرخوری جلوگیری میکند و باعث کاهش وزن و لاغری میشود. فیبر موجود در این میوه کمک میکند که معده مدت زمان طولانیتری احساس سیری کند و در نتیجه میل به خوردن دوباره ندارد. وقتی هم بدن دیرتر احساس گرسنگی میکند، انرژی موردنیازش را از سوزاندن چربیهای اشباع موجود در بدن تأمین میکند. در نتیجه فرایند لاغری زودتر شروع میشود. کالری پایین این میوه، آن را جزء خوراکیهای کم کالری قرار میدهد که میتواند مواد غذایی مفیدی برای لاغری باشد.
,مصرف ازگیل به تشکیل ادرار کمک می کند. در این راستا، مایعات زائد تولید شده در بدن و همچنین اسید اوریک تجمع یافته از طریق ادرار دفع می شوند. به همین دلیل مصرف این میوه به خصوص برای افراد مبتلا به نقرس یا اسید اوریک بالا، بسیار مفید است.
,ازگیل دارای آهن بسیار زیادی می باشد که از کم خونی در زنان باردار پیشگری می کند.
,فیبر موجود در میوه ازگیل از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.
,وجود ویتامین ها و مواد معدنی در ازگیل به افزایش رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.
,اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف میوه ازگیل با پزشک متخصص مشورت کنند.
,ازگیل سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد که به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می کند.فیبر موجود در ازگیل برای پیشگیری و درمان نفخ معده و یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
,مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در میوه ازگیل به رفع چین و چروک کمک کرده و با افزایش خاصیت کشسانی باعث جوان سازی پوست صورت می شود
,آهن، مس و روی موجود در این میوه می تواند برای مشکلات مو عالی باشد زیرا باعث افزایش جریان خون در پوست سر شده و با تقویت فولیکول های مو، از ریزش مو پیشگیری می کند.
,, ,
بیشتر بخوانید:
, بیشتر بخوانید:, بیشتر بخوانید:,خواص پرتغال و تاثیر آن بر سلامتی بدن/ از تقویت سیستم ایمنی بدن تا درمان سرطان
, خواص پرتغال و تاثیر آن بر سلامتی بدن/ از تقویت سیستم ایمنی بدن تا درمان سرطان,خواص لیمو شیرین برای سلامتی و بهبود بیماری ها/ چه افرادی نباید لیمو شیرین بخورند؟
, خواص لیمو شیرین برای سلامتی و بهبود بیماری ها/ چه افرادی نباید لیمو شیرین بخورند؟,خواص به برای سلامتی/ خوردن به بصورت خام مضر است
, خواص به برای سلامتی/ خوردن به بصورت خام مضر است,دمنوش های مناسب فصل زمستان و جلوگیری از بیماری ها
, دمنوش های مناسب فصل زمستان و جلوگیری از بیماری ها,خواص کامکوات و تاثیرات شگفت انگیز آن بر روی سلامت بدن
, خواص کامکوات و تاثیرات شگفت انگیز آن بر روی سلامت بدن]
ارسال دیدگاه