اخبار داغ

گزارش دانا از همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس؛

سرلشکر صفوی: امروز به یکی از قدرت‌های موشکی تبدیل شده‌ایم

سرلشکر صفوی: امروز به یکی از قدرت‌های موشکی تبدیل شده‌ایم
دستیار و مشاور عالی‌مقام معظم رهبری گفت: در دوره جنگ توانستیم صنعت موشک‌سازی را در وزارت سپاه ایجاد کنیم و امروز به یکی از قدرت‌های موشکی تبدیل شده‌ایم و همچنین در حوزه پهپادی در آن زمان قدم‌هایی برداشته شد.
[

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ این مراسم با قرائت قرآن کریم و سرود ملی آغاز شد و پس از آن سردار سرلشکر رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی‌مقام معظم رهبری به‌عنوان متولی این همایش سخنان خود را آغاز نموده و اظهار کرد: در هشت ماه گذشته در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری، درباره جایگاه علم و فناوری در دوران دفاع مقدس محافل و جلسات علمی مختلفی برپا شده که نتایج آن در این همایش به نمایش گذاشته خواهد شد.

وی ادامه داد: حدود ۹۰۰ مقاله علمی برای این همایش ارسال شد و حدود یک‌سوم این مقالات با کار دقیق علمی پذیرفته شد که در هشت نشست علمی در روز جاری به سمع و نظر حاضران خواهد رسید.

وی توضیح داد: امروز ما در ستاد کل نیروهای مسلح به دنبال آن هستیم که بتوانیم تااندازه‌ای جایگاه علم و فناوری و تأثیر آن در پیروزی‌های دفاع مقدس را بررسی کنیم و با نمایش توان ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس به‌ویژه واحد‌های تخصصی آن در عملیاتی‌کردن و سرپا نگاه‌داشتن هواپیماهای جنگی و هوانیروز توان جنگی و لجستیکی این نیرو را به نمایش بگذاریم.

وی افزود: سپاه پاسدارانی که یک نهاد امنیتی بود در دوران جنگ سازمان رزم خود را توسعه داد و همچنین وزارت دفاع در حوزه ساخت تجهیزات واقعاً خوش درخشید. در دوره جنگ توانستیم صنعت موشک‌سازی را در وزارت سپاه ایجاد کنیم و امروز به یکی از قدرت‌های موشکی تبدیل شده‌ایم و همچنین در حوزه پهپادی در آن زمان قدم‌هایی برداشته شد و با وجود ابتدایی بودن، اما بهترین فیلم‌برداری‌ها در عملیات بیت‌المقدس به‌وسیله این پهپادها انجام شد.



سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز پس از سردار صفوی با اشاره به اهمیت موضوع این همایش، اظهار کرد: ما در دوران دفاع مقدس با مظلومیت جنگیدیم؛ به لحاظ تجهیزاتی در تحریم بودیم و باید موازنه قوا را با تلاش در حوزه علم و فناوری و قطعه‌سازی ایجاد می‌کردیم.

سردار باقری افزود: دشمن بعثی در همان زمان از نظر منابع انسانی به طور کامل از مجموعه کشورش استفاده می‌کرد؛ کشور آن‌ها در جنگ کاملاً تعطیل بود و از ظرفیت‌های انسانی‌اش در جبهه‌ها علیه ملت ایران استفاده می‌شد؛ همچنین رژیم بعثی از عده‌ای مزدور که از دیگر کشور‌ها برای مبارزه آورده بود، نیز بهره می‌برد و به لحاظ تجهیزاتی نیز مورد حمایت بلوک شرق و غرب بود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: در چنین شرایطی ما در صحنه جنگ باید کمبود‌های خود را با تلاش و ممارست ساماندهی می‌کردیم که این کار را با تمام توان انجام دادیم و امروز در این همایش باید این مسائل را برای نسل جوان تبیین کنیم.

او یادآور شد: ارتش ما هیچ‌گونه پشتیبانی قطعاتی نداشت و همواره عنوان می‌شد که چگونه می‌توان در صورت ادامه جنگ، هواپیما‌ها و ناو‌های جنگی را پای‌کار نگهداشت؛ ارتش جمهوری اسلامی در همان دوران با تلاش و همت مضاعف از تجهیزات نگهداری کرد، تعمیر آن‌ها را بر عهده گرفت و در راستای ارتقا و به‌روزرسانی تجهیزات تلاش کرد.

سردار باقری تأکید کرد: دشمن از همان دوران با تبلیغات و دروغ‌پردازی‌ها به دنبال القای این است که ایران بدون طرح و برنامه و تدبیر انبوهی از نوجوانان و جوانان را بر روی میادین مین می‌فرستاده و می‌فرستد درصورتی‌که هیچگاه در دوران دفاع مقدس چنین اتفاقی نیفتاده و حتی یک مورد نمی‌توان یافت که فرماندهی چنین دستوری داده باشد.

او با بیان اینکه این همایش خاص و مهم است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی ازیک‌طرف با یک تهاجم همه‌جانبه مواجه شدند و قطع مسیرهای پشتیبانی قطعاتی بود و سپاه یک نیروی عمدتاً امنیتی بود و از طریق نخبگان جبران می‌شد و باید بازخوانی و استخراج شود و این همایش امروز مأموریت دارد تا فعالیت‌های علمی و فناورانه و بهره‌گیری از علوم مختلف در طراحی‌های جامع عملیاتی را مورد بررسی و تبیین قرار دهد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه دانش و جنگ بر هم تأثیر متقابل دارند و این تأثیر پایدار است، عنوان کرد: افتخار ارتباط با قوی‌ترین دستگاه‌های علمی و پژوهشی کشور را داریم. او تأکید کرد که نباید به وضع موجود قانع شویم.

سرلشکر باقری عنوان کرد: در ظاهر ما با ارتش رژیم بعثی می‌جنگیدیم؛ اما در حقیقت بیش از ۳۵ کشور از آنها حمایت می‌کردند و یافته‌های روز علمی دنیا به همراه تجهیزات و فناوری را در اختیار آنها قرار داده بودند. در عرصه جنگ ۸ساله سلاح‌های روز و در حال پژوهش دنیا بر روی ما تست می‌شد و سپس تولید انبوه و به‌کارگیری می‌شد که می‌توان به میراژه‌ها موشک‌های اگزوسه، سوخو ۲۴ و سوخو ۲۵ و میگ ۲۹ روز شوروی موشک‌های ضد راداری و لیزری و تصاویر ماهواره‌های آمریکایی و اروپایی اشاره کرد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه ساخت پهپاد از طراحی تا پرواز همه در داخل انجام شده و می‌شود، گفت:  تجربه ۳۹ساله در ساخت پهپاد داریم. دانشجویان و دانشمندان از دانشگاه‌های صنعتی کشور وارد میدان طراحی پهپاد شدند.



امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان سخنران بعدی این نشست با بیان اینکه جنگ ترکیبی حداقلی از ایمان، فناوری و حماسه و خلاقیت است، اظهار کرد: نقش علم و جنگ در دوران دفاع مقدس پررنگ و مؤثر بود. به‌عنوان‌مثال شهید صیاد شیرازی استادان دانشگاه جنگ را به قرارگا‌ه‌های ارتش برد تا فرماندهی میدانی جنگ را به عهده بگیرند و نتیجه این تدبیر را هم مشاهده کردیم.

وی افزود: دانشگاه افسری امام علی (ع) به‌خاطر تقدیم هزاران شهید از دستان رهبر معظم انقلاب اسلامی پرچم و نشان فداکاری را به دست آورد. این دانشگاه نهاد علمی است که دانشجویان بسیاری را تربیت‌کرده و تنها گوشه‌ای از اقدامات علمی ارتش محسوب می‌شود.

, شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,

از بررسی جایگاه فناوری در جنگ ترکیبی تا خلق برخی علوم در میدان جنگ

, از بررسی جایگاه فناوری در جنگ ترکیبی تا خلق برخی علوم در میدان جنگ, از بررسی جایگاه فناوری در جنگ ترکیبی تا خلق برخی علوم در میدان جنگ,

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دانشجویان افسری ارتش ابتدا باید دوره‌های علمی را بیاموزند تا بتوانند بجنگند، گفت: در دوران دفاع مقدس صد‌ها افسر و درجه‌دار وارد عرصه جنگ شدند و علم خود را به کار گرفتند و در جنگ اثرگذار بودند.

موسوی ادامه داد: اگر ما فناوری را مجموعه‌ای از تجهیزات و ابزارآلات و فنون و روش‌ها تعریف کنیم، ۶۰ میلیارد دلار تجهیزات ارتش وارد دفاع مقدس شد که عموماً فناوری‌های روز جهان بودند. ارتقای این تجهیزات و نگهداری و به‌کارگیری خلاقانه از این تجهیزات هنری بود که در ارتش مورداستفاده قرار گرفت.

وی تأکید کرد: از سوی دیگر ارتش در دوران جنگ استفاده نظام‌یافته از تجهیزات و فناوری را به معرض نمایش گذاشت و اگر بررسی کنیم به صد‌ها موضوع گفته نشده در دوران دفاع مقدس خواهیم رسید که ارتش در آن دوران انجام داد.

به گفته فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، یک نظامی خوب باید با یک ذهن پرورش‌یافته و با استفاده از علوم فراگرفته بتواند استفاده هدفمند از تجهیزات را انجام دهد.

سرلشکر موسوی یادآور شد: هدایت و عبور ۱۴۰ کوه آهن و فولاد از آتش و به‌سلامت بازگرداندن آن کار بسیار سختی بود که دقیق و علمی انجام شد تا این عملیات به‌خوبی پیگیری شود. در دوران دفاع مقدس ارتش توانست ماشین جنگی دشمن را متوقف کند و عناصر زمینی و عناصر هوایی در این موضوع بسیار مهم بود و از سوی دیگر ارتش تمام محاسبات دشمن را برهم ریخت.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: نیروی دریایی و نیروی هوایی عمدتاً تجهیزات محور هستند و توانستند با ترکیب علم و فناوری کاری کم‌نظیر را در دوران دفاع مقدس انجام دهند. نیروی هوایی ارتش عراق دو بار در دوران جنگ به طور کامل از سوی حامیانش بازسازی شد، اما نیروی هوایی ارتش ما توانست با استفاده از فناوری سه مرتبه نیروی هوایی دشمن را زمین بزند.

موسوی با بیان اینکه نیروی پدافند هوایی ارتش با استفاده از علم و دانش اجازه نداد یک فرودگاه در کشور در دوران دفاع مقدس بسته شود و کار بزرگی بود که انجام داد، گفت: نیروی دریایی ارتش با انجام ده‌ها عملیات و در شصت و هفتمین روز جنگ نیروی دریایی ارتش عراق را فلج کرد تا اجازه ندهد شاهرگ اقتصادی کشور مسدود شود و این نیرو روند جنگ را تغییر داد.

وی در پایان گفت: ایمان و خلاقیت و علم و فناوری از عوامل مؤثر در دوران دفاع مقدس بودند و به‌واسطه این‌ها بر تارک دشمن تاختیم.



سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آخرین سخنران این نشست نیز در سخنانی گفت: جنگ بخش حیاتی زندگی است؛ یعنی بخش واقعی زندگی و حیات یک جامعه که می‌تواند نقطه اعتلای یک ملت یا اگر سستی صورت گیرد نقطه فروپاشی ملت تلقی شود.

وی با بیان اینکه تمام علوم در جنگ نقش‌آفرین هستند، افزود: علوم سیاسی و روابط بین‌الملل و دانستن گرایش‌های سیاسی در صحنه جهانی؛ مانند امروز، دانستن علم جغرافیای سیاسی و همه این موارد برای طراحان و اداره‌کنندگان جنگ مهم است. به‌عنوان‌مثال بدون دانستن جغرافیای سیاسی پیشبرد جنگ ممکن نیست. باید بدانیم خلیج‌فارس در دفاع مقدس و امروز در طراحی عملیات‌ چه نقش‌آفرینی دارد. همچنین باید درباره‌ روان‌شناسی اجتماعی اطلاعات داشته باشیم و بدانیم که چه عواملی موجب وحدت اجتماعی می‌شود. اینها از علوم موردنیاز جنگ است و باید اینها را مدنظر قرارداد.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: همه علوم و فناوری و دانش‌های متنوع نظامی در عرصه جنگ و دفاع مؤثر هستند؛ اما یک واقعیتی وجود دارد مبنی بر اینکه جنگ را نمی‌توان با علوم از پیش آموخته تنها اداره کرد؛ بلکه بعضی از علوم در خود جنگ خلق می‌شوند، علومی در عرصه تاکتیک و تکنیک.

سلامی با اشاره به اهمیت تنوع تاکتیک‌ها گفت: هر تاکتیک موفق در جنگ فقط یک‌بار موفق خواهد بود؛ چون دشمن اگر آن را بیاموزد از آن استفاده خواهد کرد، پس جنگ محلی برای تکرار دانش‌ها و فناوری‌ها نیست، هرچند شاید برخی از فناوری‌ها در دوران جنگ تکرار شوند؛ مانند تانک اما به‌طورکلی آنچه که باعث می‌شود عنصر غلبه در جنگ تکرار شود ابداعات جدید است. در اصل غافلگیری در سایه ابداعات صورت می‌گیرد.



 

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه