مروری بر بازی های آسیایی/
رتبه هفتمی رهاورد ورزش ایران از توکیو۱۹۵۴

در دومین دوره بازی های آسیایی تیم ایران غیبت داشت اما در سومین دوره این رقابت ها، کاروان ورزشی ایران به رتبه هفتمی دست پیدا کرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از صاحب نیوز، در ادامه سلسله گزارش های مربوط به بازی های آسیایی امروز نوبت به بررسی دومین و سومین دوره برگزاری این رقابت ها رسید.
, شبکه اطلاع رسانی دانا , صاحب نیوز,*غیبت در دومین دوره بازی های آسیایی
دومین دوره بازی های آسیایی تنها سه سال پس از دوره اول در سال ۱۹۵۴ در کشور فیلیپین و به میزبانی شهر مانیل پایتخت این کشور برگزار شد. پس از این دوره مسئولین مسابقات تصمیم گرفتند که زمان بین برگزاری هر دوره ۴ سال باشد.
,
در این دوره از مسابقات در مجموع ۹۷۰ ورزشکار از ۱۸ کشور در ۱۰ رشته ورزشی با هم به رقابت پرداختند که در نهایت ژاپن همچون دوره اول توانست با ۳۸ مدال طلا بالاتر از فیلیپین میزبان و کره جنوبی قرار بگیرد.
,کاروان ورزشی ایران در این دوره به دلیل حوادث داخلی مرتبط با ماجراهای کودتای ۲۸ مرداد غایب مسابقات بود. نکته قابل توجه در خصوص این رقابت ها افزایش ورزشکاران و کشورهای شرکت کننده بود.
,*سومین دوره بازی های آسیایی و رتبه هفتمی ایران
سومین دوره بازی های آسیایی چهار سال بعد در سال ۱۹۵۸ به میزبانی ژاپن و در شهر توکیو برگزار شد. در این دوره از رقابت ها در مجموع ۱۶۹۲ ورزشکار از ۲۰ کشور در ۱۳ رشته ورزشی با هم به رقابت پرداختند.
,
در این دوره چهار رشته والیبال، تنیس روی میز، تنیس و جودو در حالی در بازیهای آسیایی قرار گرفت که هنوز در المپیک خبری از این رشتهها نبود. ضمن اینکه بدمینتون نیز به صورت نمایشی و غیررسمی در مسابقات انجام شد. کاروان ۱۱۲ نفره ایران در این مسابقات با کسب ۷ مدال طلا، ۱۴ نقره و ۱۲ برنز در جایگاه هفتم قرار گرفت. نکته قابل توجه در خصوص کاروان ایران حضور چهار بانو بود که در رشته تنیس شرکت کرده بودند و نتوانستند مقامی به دست بیاورند.
,در رشته وزنه برداری، تیم ملی ایران با قدرت در صحنه بازی ها حاضر شد و با کسب ۴۵ امتیاز تیمی، قهرمان شد. تیم وزنه برداری ایران با سه مدال طلای جلال منصوری، محمدحسن رهنوردی و فیروز پژهان و با چهار نقره اسماعیل علم خواه، محمود نامجو (با سن ۴۲ سال)، علی صفا سنبلی و ابراهیم پیروی و تنها برنز هنریک تمرز تیم ایران قهرمان شد و بالاتر از ژاپن با ۷ مدال (۲ مدا طلا، ۲ مدال نقره و ۳ مدال برنز) قرار گرفتند.
,فیروژ پژهان در دسته سنگین وزن با ثبت رکورد ۴۶۰ کیلوگرم، ۵/۷ کیلوگرم رکورد آسیا را که متعلق به لئون کوروکچیان (ایران) بود را بهبود بخشید.
,در کشتی آزاد تیم ایران با سه مدال طلای امامعلی حبیبی، غلامرضا تختی و عباس زندی و سه نقره خلیل رعیت پناه، جهانبخت توفیق و نبی سروی و برنزهای غلامحسین زندی و ناصر گیوه چی پس از ژاپن میزبان در جایگاه دوم قرار گرفت.
,در رشته بوکس ورزش مشت زنی تیم ایران با ۳ نقره وارزیک قاراریان، سورن پیرجانیان و لئون خاچاطوریان و سه برنز ایزار ایلخانوف، امیر یاوری و اکبر خوجینی در جایگاه هفتم قرار گرفت. داوری های این دوره بسیار نا عادلانه بود به طوریکه دیدار نهایی وزن چهارم به جنجال کشیده شد و پس از اعتراض کره ای ها مدال قهرمان ژاپنی به مشت زن کره ای تعلق گرفت.
,در دوومیدانی، ژاپنی ها با ۱۲ مدال طلا سرآمد سایرین بودند و هند و پاکستان هرکدام ۵ مدال طلا کسب کردند. دوندگان ایران هم با کسب یک مدال طلا و یک نقره توسط محمد خلیل رضوی و دو برنز علی باغبان باشی در جای هفتم قرار گرفتند.
,در شنا و شیرجه، ژاپنی ها به غیر از ماده ۱۰۰×۴ متر امدادی مختلط زنان، در بقیه موارد مدال طلا گرفتند. در ضمن این مسابقات دو رکورد جدید جهانی هم بوسیله شناگران ژاپنی در ۴۰۰ متر آزاد مردان و ۱۰۰×۴ مختلط تیمی مردان برپا شد. تیم شیرجه ایران نیز ۲ برنز توسط حسین اعظمی و منوچهر فصیحی به دست آورد.
,تیم دوچرخه سواری ۲نقره توسط جعفر گل طلب کسب کرد.
,تیم ایران در بخش تیمی نیز توانست مدال کسب کند، تیم والیبال ایران که اولین بار بود در این رقابت ها شرکت کرده بود با ناداوری بازی فینال را ژاپن میزبان واگذار کرد و نایب قهرمان شد. تیم تنیس روی میز هم در بخش تیمی توانست مدال برنز را کسب کند.
,انتهای پیام/پ
]
ارسال دیدگاه