روستای دارابکلای میاندرود منتظر نگاه مسئولان

5 کیلومتری از مرکز شهرستان میاندورود روستایی با جمعیتی بیش از 5 هزار نفر به نام دارابکلا وجود دارد . دارابکلا از نظر موقعیت جغرافیایی در منطقه شرقی شهرستان و مرکز دهستان کوهدشت غربی می باشد .[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از میانخبر از مازندران؛ از قدیم گفتن هرکجا آب باشد آبادی نیز در آنجا خواهد بود و پیرو همین ضرب المثل قدیمی می توان بهترین زیباترین و کارآمدترین آبادی ها را در کنار آب های جاری جستجو کرد .
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, میانخبر,روستا ها و آبادی هایی که از سالیان دور شکل گرفته و بر اساس بافت قدیمی خود خانواده ها را در خود جای می داد محلی بود برای کسب کار و درآمد و تولیدات داخلی از این رو در گذشته نقش کلیدی و سازنده ای در اقتصاد خانواده، روستا ،شهر و شهرستان واستان و در نهایت کشور داشت که به مرور زمان و با ماشینی شدن و تغییر کاربری روستا از حالت اقتصاد زا بودن و تولید گر بودن خارج و امروزه در بسیاری از روستاهای کشور مصرف کننده هستند تا تولید کننده .
,اما در این گزارش چند سطری بنای بررسی و علل چگونگی این تغییرات را نداریم اما به یکی از روستاهای شهرستان میاندورود بصورت نمونه و خاص نگاهی خواهیم انداخت و برخی ار استعداد ها و ظرفیت های آن را بازگو می کنیم تا بدانیم روستاهای ما همچنان با تغییر کاربردها می تواند تولید گر و سازنده باشد .
,5 کیلومتری از مرکز شهرستان میاندورود روستایی با جمعیتی بیش از 5 هزار نفر به نام دارابکلا وجود دارد . دارابکلا از نظر موقعیت جغرافیایی در منطقه شرقی شهرستان و مرکز دهستان کوهدشت غربی می باشد .
,این روستا چرا می تواند نمونه باشد باید به ظرفیت های مذهبی، سیاسی، اجتماعی، گردشگری و کشاورزی آن نگاه انداخت که این روستا در همه این موارد دارای استعداد های بی نظیری است که آن را از سایر روستاهای شهرستان متمایز می سازد .
,روستای 5 هزار نفری دارابکلا از دیرروباز مامن علمای فرهیخته و وارسته ای نظیر آیت الله دارابکلایی و آیت الله شفیعی بوده است و به برکت وجود سایر بزرگان و ریش سفیدان حوزه علمیه ای شکل گرفته بود و سالیان سال به آموزش و تزکیه نفس طلاب جوان از سایر روستاها می پرداخت که این حوزه علمیه شهره استانی و کشوری نیز داشته است که متاسفانه پس از رحلت این بزرگان چراغ حوزه علمیه دارابکلا نیز خاموش شده است که اگر این حوزه تا به امروز پا برجا بود قطعا در توسعه فرهنگ و اعتقاد مردم شهرستان و استان می توانست نقش آفرینی کند .
,روستای دارابکلا بدلیل حضور عالمان برجسته ای نظیر آیت الله دارابکلایی که روحانیون زیادی را تحویل جامعه داده است بیش از 30 روحانی دارد.
,یکی دیگر از اماکن مذهبی و تاریخی روستا دارابکلا وجود امازادگان جعفر و باقر در این روستاست که امازاده جعفر (ع) بویژه در ایام تعطیل سال محل تجمع اهالی و مسافران از سراسر شهرستان و استان به این امام زاده است که وجود همین امام زاده می تواند موجبات برکت و رزق و روزی روستائیان شود .
,
یکی دیگر از دلایل تمایز ساختن دارابکلا از سایر روستا های شهرستان برگزاری مراسم روز عاشورای آن است که بیش از 10 هزار نفر جهت شرکت در این مراسم روحانی و معنوی حضور بهم می رسانند که این از ظرفیت های فوق العاده این روستاست که می تواند در جهت معرفی و شناساندن خود بهره ببرد .
,وجود نعمات طبیعی نظیر جنگل در امتداد این روستا و گذر مسافران از دل این روستا جهت رسیدن به جنگل های زیبا و خوش نقش دارابکلا از مواهبی است که مسئولان و مدیران گردشگری شهرستان و استان می توانند با سرمایه گذاری بر روی این مسئله هم سبب تولید اشتغال شوند و هم اینکه درآمد زایی خوبی از این جنگل ها داشته باشند که بر روی این مسئله تا بحال اقدامی صورت نگرفته است که امید می رود در دولت تدبیر و امید بر روی مسئله گردشگری و صنعت توریسم شاهد اتفاقات خوبی باشیم .
,
منطقه کیجا قلعه در فاصله 10 کیلومتری دارابکلا و وجود آبشار و چشمه های زیاد در دل جنگل دارابکلا از مواردی است که در طول سال شاهد حضور پررنگ مسافران از نقاط مختلف کشور است.
,در حوزه کشاورزی نیز دارابکلا نیز از دیرباز بدلیل شرایط خاص زمین های کشاورزی منبع تولید مرکبات و دانه های روغنی، گندم و... بوده است و امروزه نیز بر روی این مسئله توجه خوبی شده است که انتظار می رود با مکانیزسیون دستگاه ها و ادوات کشاورزی تولید در این روستا برجسته شود .
,یکی از محصولات کشاورزی که در گذشته در این روستا بسیار مورد توجه بوده و امروزه به ندرت در زمین های کشاورزی آن مشاهده می شود از بین رفتن و یا حداقل کم کشت شدن توتون است که این روستا در گذشته سرآمد روستاهای شهرستان در کشت این محصول بوده است که امروزه دیگر علاقه به کشت آن دیده نمی شود ، محصولی که شاید کمی سختی داشته باشد اما از نظر قیمت و با توجه به در دسترس بودن کارخانه فراوری توتون در شهرستان از بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر به صرفه می باشد .
,یکی از شغل های مردم این روستای خاص شهرستان میاندورود وجود رانندگان کامیون های سنگین است که بیش از 130 نفر به شغل رانندگی خودروهای سنگین مشغول هستند که از نکات قابل توجه می باشد که اگر هماهنگی ها و همکاری های لازم صورت گیرد می توان از این ظرفیت در خصوص تشکیل سندیکای کامیون داران در جهت توسعه روستا گام بردارند .
,
از مشاغل دیگری که در دارابکلا از دیرباز مورد توجه بوده و امروزه کمتر در آن وجود دارد دامداری و دامپروری بوده است که همه اهالی این روستا در گذشته به نوعی به این شغل با وجود جنگل و رها سازی دام در جنگل و مرتعی بودن زمین های اطراف روستا به این شغل مشغول بوده اند که امروزه کمتر در این روستا از این ظرفیت استفاده می شود و در صورتیکه در خصوص دامپروری در این روستا با شرایط بهداشتی روز دیده شود قطعا این روستا به
,کمک سایر روستاهای شهرستان می تواند منبع اصلی تغذیه شیر مورد نیاز کارخانه دوغ و لبنیات لاله باشد که مدیرعاملی آن هم بر عهده یکی از اهالی روستای دارابکلا می باشد و این شرکت نیز در صورت تامین شیر مورد نیاز خود از شهرستان، دیگر نیاز به واردات شیر از سایر شهرستان ها و استان ها نخواهد بود .
,روستای دارابکلا در زمان دفاع مقدس و انقلاب همواره با وجود روحانیت ممتاز و برجسته پیشتاز بوده و در این راه 19 شهید و 7 آزاده تقدیم انقلاب کرده اند و ذکر این نکته نیز مهم است که مسن ترین شهید استان مازندران به نام شهید کارگر از روستای دارابکلا می باشد و شهید عمادی با شانزده سال سن از جمله جوان ترین شهیدان استان هستند.
,انتهای پیام/ه
]
ارسال دیدگاه