اخبار داغ
  1. رفع تحریم‌ها را با جدیت در مذاکرات پی‌گیری می‌کنیم
  2. برخی خودروها همچون ارابه‌های مرگ عمل می‌کنند
  3. نگاه وزیر راه به مسکن، اشتباهی است که ثابت شده/ مجلس! آیا زمان استیضاح فرا نرسیده است؟
  4. اگر آمریکا نگران ایران هسته ای است باید کل منطقه عاری از اسلحه شود/ رژیم صهیونیستی بازیگر خطرناک پشت پرده مذاکرات
  5. ماساژ با خاک ممنوعه؛ لوکس‌گرایی بر جنازه‌ طبیعت
  6. اگر قرار است ایران خلع سلاح شود باید کل منطقه خلع سلاح شوند/ چرا غرب نگران سلاح اتمی رژیم صهیونیستی نیست؟
  7. روزی برای مردی از نیشابور/ عطار، بانگ پرندگان در سکوت قرن‌ها
  8. موفقیت و پیروزی مطلقاً ممنوع؛ شوم، سیاه و نگون‌بخت مثل استقلال!
  9. پیشرفت‌های کشور باعث عصبانیت و کلافه‌گی بدخواهان ایران شده است
  10. بیانیه مجلس در محکومیت هتک حرمت قرآن در هلند
  11. ارتش و سپاه در کنار هم امنیت پایدار و اقتدار دفاعی ایران را رقم می‌زنند
  12. موافقت مجلس با کلیات لایحه اصلاح قانون سرباز قهرمان
  13. مجلس در جریان مذاکرات عمان است/هیچ اقدامی خارج از قانون انجام نمی شود
  14. رفع مشکلات خدمت سربازی متأهلین دانشگاه فرهنگیان
  15. پاسخ جهنمی در انتظار متجاوزان به یمن است
  16. حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول مناطق نفت‌خیز
  17. گفت‌وگوها با ایران خوب پیش می‌رود
  18. سیاست های خانم وزیر؛ به نام محرومان، به کام ثروتمندان
  19. مدعیان بلد بودن زبان دنیا میتینگ نقد و بررسی مذاکرات «عمان» به راه انداختند!/ مذاکرات برجام چاشنی جاسوسی داشت!
  20. جاسوس ها مذاکرات برجام را به سمت برد و باخت هدایت کردند/هرگونه تهدید نظامی ایران به زیان آمریکا خواهد بود

وقتی فناوری در مقابل جهش علمی لنگ می‌زند؛

انحراف از کارکرد دانشگاه با جذب دانشجو بدون نیازسنجی منطقه‌ای/ معامله دو سر سود با عارضه‌یابی صنعت توسط نخبگان

انحراف از کارکرد دانشگاه با جذب دانشجو بدون نیازسنجی منطقه‌ای/ معامله دو سر سود با عارضه‌یابی صنعت توسط نخبگان
در حالی که علم به صورت لحظه‌ای در حال رشد و تغییر است و دانشگاه هم همگام با آن حرکت می‌کند اما صنعت هنوز با همان فکر و حتی با همان تجهیزات و ادوات ۳۰ سال پیش به تولید ادامه می‌دهد. اینگونه است که پای ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما همواره لنگ می‌زند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "راه آرمان" علم و دانش همواره به عنوان مهم ترین عنصر رشد اقتصادی و علمی در انقلاب اسلامی مورد توجه بوده است و مجموعه دانشمندان و دانش پژوهان و نخبگان همیشه لباس رزم پوشیده اند تا کشور را در بالاترین مدارج علمی با وجود سخت ترین تحریم ها قرار دهند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ", راه آرمان, ",

در سال های اخیر دانشمندان جوان زیادی به جمع دانشمندان سالخورده جهان پیوسته اند تا علم را به رخ جهانیان بکشند و تا کنون هم موفقیت های بسیاری را بدست آورده اند که در طرح های دانش بنیان برای رفع تحریم ها و رشد اقتصادی در جامعه تلاش های فراوانی کرده اند. کار بسیار با ارزش و بی نظیری که بدون شک اجر دنیوی و اخروی آنان در نزد پروردگار محفوظ است.

,

از این رو راه آرمان با دعوت از برخی دانش پژوهان میزگردی تشکیل داد تا فعالیت های این گروه های علمی را را مورد بررسی و مشکلات این قشر  را مورد کنکاش قرار دهد. حاضران دراین میزگرد همه نخبگانی از دیار کریمان هستند؛ دکتر عبدالحسین همتی سراپرده دانشمند جوان، دکتر حسینعلی ساسان فناور برتر کرمانی، دانشجوی نخبه محمد رضا سالاری و رضا خواجه حسنی مسئول بسیج علمی استان کرمان.

,

,

,

, ,
,


 رابطه دانشگاه با صنعت ضعیف است

,
,  رابطه دانشگاه با صنعت ضعیف است,  رابطه دانشگاه با صنعت ضعیف است,

محمدرضا سالاری دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک گفت: متاسفانه رابطه دانشگاه با صنعت بسیار ضعیف است و اگر مشکلات واحدهای صنعتی به عنوان پروژه تحقیقاتی دراختیار دانشجویان قرار گیرد و اخذ مدرک دانشگاهی به اجرای واقعی یک پروژه تحقیقاتی منوط شود در این صورت هم دانشجو بدون مهارت مدرک نگرفته است و هم صنعت از این دانشجویان منتفع شده است.

,

وی ادامه داد: اکثر واحد های تولیدی، صنعتی و معدنی به مشکلات خودشان واقف هستند بنابراین می توانند، اقدام به برگزاری دوره های ایده شو و یا کارگاهی کنند و آسیب ها و مشکلات واحد تولیدی خود را مطرح کنند تا دانشجوها بر روی این آسیب ها فکر کرده و ایده نویی را مطرح کنند تا گرهی از صنعت را باز کنند.

,

سالاری با اشاره به حل برخی مشکلات صنعتی با حضور دانشجویان عنوان کرد: در بسیاری از معادن تراک ها دچار مشکل بودند که با ورود برخی دانشجویان این عارضه شناسایی و مشکل حل شد در حال حاضر ما دنبال ترویج نوع جدیدی از کشت در کشاورزی هستیم تا این صنعت را نوین کنیم اما متاسفانه هنوز فرهنگ سازی نشده و کشاورزان با علم ما همراه نمی شوند.

,

وی دیگر مشکل علمی سازی کشاورزی را عدم همکاری سازمان های مربوطه دانست و گفت: متاسفانه مسئولان به دانشجویان اعتماد ندارند و برای اینکه کار راحت تر شکل بگیرد اخذ مجوزها باید آسان باشد اما کار کردن و رشد و توسعه علم با اقناع سازی مسئولانی که تحصص ندارند بسیار سخت و طاقت فرسا پیش می رود.

,

,

,

, ,
,


دانشگاه ها در تبدیل علم به فناوری نقش خود را خوب ایفا نکردند

,
, دانشگاه ها در تبدیل علم به فناوری نقش خود را خوب ایفا نکردند, دانشگاه ها در تبدیل علم به فناوری نقش خود را خوب ایفا نکردند,

در ادامه رضا خواجه حسنی مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان ، گفت: درتبدیل علم به فناوری دانشگاه ها نقش خود را به درستی ایفا نکردند وقتی دانش پژوهان به سمت تولید علم رفتند عملا از فناوری باز ماندند و جز در موارد محدودی نتوانستند فناور شوند.

وی ادامه داد: زیرساخت اصلی تولید فناوری بر پایه علم در دانشگاه های ایران فراهم نیست که این بزرگترین مشکل است.
 
مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان با تاکید بر کم بودن تعداد شرکت های دانش بنیان در کرمان خاطرنشان کرد: تعداد شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور ما درحد کرمان نیست زیرا با وجود صنایع و معادن و پتانسیل های استان متاسفانه ۱ صدم کشورهای دیگر هم نیستیم حتی از شهرهای دیگر کشور هم در تعداد عقب تر هستیم.

خواجه حسنی عنوان کرد: ما در کرمان ۶۳ شرکت دانش بنیان از ۶ هزار شرکت در کل کشور را به خودمان اختصاص داده ایم که این واقعا تاسف بار است که این تعداد کم در حد رفع مشکلات صنایع ما  نیستند.

وی ادامه  داد: صنایع حاضرند میلیاردها تومان برای ورزش داخل استان هزینه کنند اما برای احیا و یا حتی پا گرفتن یک شرکت فناور و دانش بنیان در عرصه صنایع وابسته به خودشان سرمایه گذاری نمی کنند.

خواجه حسنی اذعان کرد: در حوزه فناوری ریسک پذیری حرف اول را می زند اما متاسفانه صنایع به شرط موفقیت طرح؛ هزینه های آن را متقبل می شوند؛ بی شک با این شرایط فناور حاضر نیست پروژه ای را بپذیرد.

مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان: شاخص مهاجر پذیری کرمان بسیار بالا است و اکثر نخبگان کرمانی از کشور خارج می شوند و نمی توانند اینجا به فعالیت ادامه دهند و یکی از دلایلش نگاه نادرست به علم و پژوهش توسط صنایع است و این صنایع ترجیحشان واردات و نه رفع نیاز توسط نخبگان داخلی است.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

,

,

, ,
,


علیرغم کمبود هزینه های پژوهشی در رتبه ۱۵ تولید علم دنیا هستیم

همچنین عبدالحسین همتی سراپرده دانشمند جوان کرمانی با بیان اینکه در سال گذشته ۹ نفر از اساتید دانشگاه باهنر و امسال ۱۲ نفر به عنوان دانشمند جوان در دنیا شناخته شده اند گفت: معتقدم کشور ما از لحاظ پیشرفت علمی بسیار جلو است چه مقیم و چه غیر مقیم همیشه نام ایرانی ها در مجامع علمی بین المللی می درخشد.

وی با اشاره به این که ما از نظر زیرساختی و هزینه های پژوهشی و تجهیزات از دنیا عقب تر هستیم، توضیح داد: با تمام مشکلات اساتید دانشگاه ها و دانشجویان نخبه سعی کرده اند خودشان را با هر مشقت و سختی هست در سطح اول دنیا نگه دارند و ازلحاظ رتبه علمی در سطخ ۱۵ جهان هستیم اما در خصوص هزینه ها پایین جدول هستیم.
 
همتی سرا پرده مشکل اصلی عدم رشد واحد های فناور با صنعت را عدم برقراری ارتباط درست عنوان کرد و گفت: در حالی که علم لحظه ای در حال رشد و تغییر است و دانشگاه هم همگام با آن حرکت می کند اما صنعت هنوز با همان فکر و دستگاه های ۳۰ سال پیش به تولید ادامه می دهد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه ما تعداد زیادی مقاله و پروژه های تحقیقاتی داریم که در کتاب خانه ها خاک می خورند، توضیح داد: هنوز صنعت و دانشگاه در کنار هم قرار نگرفته اند تا به صورت جدی به رفع خلاء بین خودشان بپردازند و نیاز اصلی توسط نخبگان مورد پژوهش قرار بگیرد و صنعت هم عارضه یابی را با هزینه پژوهش دراختیار نخبگان قرار دهد، اینگونه می توان یک معامله پایاپای و دوطرفه را داشت که دو سر سود باشد.
 
جذب دانشجو بدون نیازسنجی منطقه ای کارکرد دانشگاه را منحرف کرده است

,
, علیرغم کمبود هزینه های پژوهشی در رتبه ۱۵ تولید علم دنیا هستیم, علیرغم کمبود هزینه های پژوهشی در رتبه ۱۵ تولید علم دنیا هستیم,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, جذب دانشجو بدون نیازسنجی منطقه ای کارکرد دانشگاه را منحرف کرده است, جذب دانشجو بدون نیازسنجی منطقه ای کارکرد دانشگاه را منحرف کرده است,

استاد دانشگاه باهنر کرمان تاکید کرد: بدون نیاز سنجی در رشته های مختلف دانشجو جذب می شود که دلیل آن عدم اشرافیت به نیاز کشور و بعضا حس رقابت دانشگاه ها نسبت به یکدیگر است در حالی که دانشگاه باید منبع تولید علم باشد اما سکویی برای گرفتن مدرک و کار کارمندی شده است لذا این روش غلطی در جذب دانشجو است.

,

,

,

, ,
,


بیماری نفتی ایران اجازه تحقیقات علمی را به نخبگان نمی دهد

,
, بیماری نفتی ایران اجازه تحقیقات علمی را به نخبگان نمی دهد, بیماری نفتی ایران اجازه تحقیقات علمی را به نخبگان نمی دهد,

حسینعلی ساسان دکترای مهندسی ژنتیک و زیست شناسی مولکولی گفت: ما در حد امکانات دانشگاه فعالیت می‌کنیم و در همین حد هم توانستیم کارهای تحقیقاتی خوبی داشته باشیم و حتی تولید یک محصول دانش بنیان در عرصه ژنتیک نیز داشته باشیم.

,

وی افزود: ما تولید کننده کیت های بیولوژیک هستیم که به تازگی مجوز تولید انبوه آن صادر شده است و به زودی آغاز به تولید می شود و صادارت این محصول بسیار مورد قبول دنیاست.

,

این فناور برتر عنوان کرد: مهمترین مشکل کشور ما این است که هنوز انگیزه جهش و قطع وابستگی به نفت، تولید و رقابت با دیگران در ما ایجاد نشده است.

,

وی با بیان اینکه ما یک مملکت کاملا نفتی هستیم؛ افزود: تا زمانیکه ما به درآمدهای مفت نفتی تکیه زده ایم توان پیشرفت را نداریم هنوز انگیزه های لازم برای حمایت های مادی از تحقیقات ایجاد نشده است اگر هم ایجاد شود بسیار کم است.

,

ساسان تاکید کرد: هنوز بر اساس نیاز کشور و اولویت‌های آن برای محققین علمی هدف تعیین نمی شود، تا زمانی که برنامه جامعی برای علم وجود نداشته باشد ما ثروت خود را در جاهای نادرست سرمایه گذاری می کنیم و یکی از این مشکلات وجود بیماری نفتی است.

انتهای پیام/

,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه