اخبار داغ
  1. لیگ برتر فوتبال| فولاد انتقام گرفت/ استقلالِ بوژیوویچ؛ هیچِ هیچِ هیچ!
  2. سرلشکر سلامی: شهید صیادشیرازی یک فرمانده کامل بود و الگویی برای ماست
  3. آرایش های نظامی منطقه نشان دهنده قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است
  4. صیادِ دل‌ها، فرمانده‌ی بی‌مرز/ روایتی از زندگی تا پرواز
  5. آغاز خاموشی‌های برقی، زودتر از سال‌های گذشته/ چالش‌ها و راهکارها
  6. مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده CFT و پالرمو را بررسی می‌کند
  7. ارز واردات خودرو مجدداً به ۳ میلیارد دلار افزایش یافت
  8. حل مشکلات کشور در گرو تحقق شعار سال است
  9. دانشمندان ما را ترور می‌کنند که جلوی پیشرفت ما را بگیرند
  10. یک جریان شناخته شده تلاش می کند سیستم اطلاع رسانی دولت را در دست بگیرد/ انتقام خون شهید سلیمانی مطالبه رهبری است نه روزنامه کیهان!
  11. بازدید پزشکیان از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور
  12. لزوم همکاری مشترک‌ شهرداری و سپاه تهران بزرگ برای حل مشکلات پایتخت
  13. مذاکرات مسقط آزمون سنجش جدیت آمریکاست
  14. ارزش روز سهام عدالت امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
  15. تمام منافع آمریکا در منطقه زیر برد موشک های ماست/ پیشرفت موشکی ایران دنیا را به وحشت انداخته است
  16. ابتکار ایران در تبدیل تهدید به فرصت/ مذاکره غیرمستقیم ترامپ را آچمز کرد!
  17. خواب زمستانی مسئولان در هرمز؛ خاک نقره‌ای قربانی بی‌تفاوتی!
  18. بازخوانی قطع روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا در سال ۱۳۵۹/ آغاز کاشت بذر بی‌اعتمادی به غرب
  19. شمارش معکوس برای تعیین سرمربی تیم امید/ حسینی و دقیقی؛ نامزدهای نهایی
  20. توهین روزنامه اطلاعات‌ به عزاداران امیرالمؤمنین(ع)/ چرا هيئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه وزیر فرهنگ تذکر نمی دهد؟

نائب رئیس انجمن علمی بذر کشور:

محصولات تراریخته باید همه پروتکل‌های ایمنی زیستی را طی کند/ هیچ محصول تراریخته‌ای در داخل کشور تولید نمی‌شود

محصولات تراریخته باید همه پروتکل‌های ایمنی زیستی را طی کند/ هیچ محصول تراریخته‌ای در داخل کشور تولید نمی‌شود
دانیال کهریزی گفت: در حال حاضر هیچ محصول تراریخته‌ای در داخل کشور تولید نمی شود و کشت های مذکور فقط در حد طرح های تحقیقاتی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دانیال کهریزی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: تولید محصولات تراریخته یا تراژنی جزئی از زیست فناوری است که در دنیا آن را با نام های موجودات تغییر یافته ژنتیکی ( GMOs)، محصولات تغییر یافته ژنتیکی(GMCs) یا غذاهای تغییر یافته ژنتیکی (GMF)هم می شناسند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرصادنیوز,

نائب رئیس انجمن علمی بذر کشور گفت: همانطور که ما بحث سلول های بنیادی و پروتئین‌های نوترکیب را در حوزه زیست فناوری داریم، مهندسی ژنتیک و تولید تراریخته ها را هم در این حوزه مطرح است.

,

وی با اشاره به اینکه بایستی در کنار هر فناوری ارزیابی ریسک - Risk assessment- صورت بگیرد، گفت: بر همین اساس محصولات تراریخته نیز باید همه پروتکل های ایمنی زیستی را طی کرده باشند و تست شوند تا به مرحله مصرف برسند.

,

استاد مهندسی ژنتیک دانشگاه رازی افزود: بعضی از محصولات وارداتی مثل دانه روغنی که مصرف می کنیم صددرصد تراریخته هستند، در حالیکه در کشورمان به دلایلی اجازه توسعه کشت این محصولات داده نمی شود.

,

کهریزی با اشاره به مزایای محصولات تراریخته گفت: این فناوری هم مثل سلول های بنیادی و پروتئین های نوترکیب و..بایستی جزو افتخارات نظام بحساب بیاید.

,

وی در ادامه گفت: در حال حاضر هیچ محصول تراریخته ای در داخل کشور تولید نمی شود و کشت های مذکور فقط در حد طرح های تحقیقاتی در فضاهای کنترل شده است.

,

کهریزی به بیان اهمیت محصولات تراریخته پرداخت و گفت: این محصولات در جهت افزایش تولیدات گیاهی و ایمنی غذایی بایستی مورد توجه قرار گیرند و توسط سازمان های متولی از جمله سازمان غذا و دارو، استاندارد، حفاظت محیط زیست و... مراحل ارزیابی ریسک آن طی شود.

,

عضو هیئت مدیره انجمن ایمنی زیستی کشور به تفاوت تولیدات هیبرید و تراریخته اشاره کرد و گفت: در تولید هیبرید دو گیاه را با هم تلاقی می دهند که یک محصول نسبتاً جدید دورگه با شکل ظاهری متفاوت بدست می آید، اما در محصول تراریخته، ژن های مثبت انتقال داده می شود و هیچ تفاوت ظاهری در آن محصول دیده نمی شود. مثلا ژن مقاومت به بیماری را از نخود به ذرت انتقال می دهند تا گیاه ذرت جدید در برابر آن آفت مقاوم باشد.

,

وی به تبلیغات و اخبار منفی در خصوص محصولات تراریخته اشاره کرد و گفت: متاسفانه یک عده مافیای وارد کننده سموم و آفت کشها علیه محصولات تراریخته شایعه پراکنی می کنند چرا که وقتی ما از بذر تراریخته مقاوم به آفت استفاده کنیم دیگر نیازی به استفاده از سموم شیمیایی نداریم، بنابراین چنین افراد سودجویی به فکر حفظ محیط زیست و منابع طبیعی نیستند، بلکه منافع خودشان را در نظر می گیرند.

,

پروفسور دانیال کهریزی عنوان کرد: افراط و تفریط در معرفی محصولات تراریخته باعث شده که مردم ما از این فناوری محروم شوند. عده‌ای چنان مردم را از محصولات تراریخته نگران می‌کنند که گویا تمامی مشکلات سلامتی امروز بشر به علت مصرف محصولات تراریخته می‌باشد و هیچ اشاره‌ای به آلودگی‌های هوا، خاک، آب، مصرف سموم، پارازیت، امواج، ناراحتی های روانی و... نمی‌کنند، از طرفی عده‌ای هم محصولات تراریخته را چنان معرفی می‌کنند که گویا با کشت این گیاهان تمامی مشکلات بخش کشاورزی و امنیت غذایی مرتفع می‌شود. این درحالی است که این دو گروه هر دو خطا می‌کنند و لازم است که با احتیاط و لحاظ کردن سلامت انسان و محیط زیست از طریق ارزیابی ریسک، تولید و مصرف محصولات تراریخته را بررسی و عملیاتی کنیم.

,

کهریزی در پایان گفت: محصول تراریخته ای که تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو بررسی و تایید شود و دارای برچسب ( GMO) باشد یک محصول بی خطر محسوب می‌شود.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه