معضلی که پایان ندارد؛
تکدیگری در زاهدان نیازمند چاره اندیشی

تکدی گری یکی از معضلات جدی آسیب های اجتماعی است که می تواند تاثیرات منفی را بر جامعه تحمیل کند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، امروزه تکدی گری یکی از معضلات جامعه شناخته میشود که آسیبهای جبرانناپذیری به اجتماع وارد میکند و از مهم ترین عوامل رشد تکدیگری فقر مالی، نبود آموزش حقوق شهروندی و عدم توجه به مشاغل خانگی است.
حضور پر تعداد زباله گردها و متکدیان در سطح شهر چهره ناخوشایندی را برای شهر زاهدان رقم زده است و قسمت رنجآور این ماجرا آن جاست که بیشتر افرادی که به زبالهگردی و تکدیگری مشغول هستند در سنین کودکی و نوجوانانی قرار دارند.
تکدیگری بهعنوان یک آسیب اجتماعی حاصل ساختارهای اجتماعی و اقتصادی جامعه و زاییده فقر و نابرابریهای اجتماعی است، فقر، بیکاری، عدممهارت و آشنایی با یک حرفه خاص نیز میتواند از دلایل عمده روی آوردن افراد به این کار باشد.
امروزه به وجود برنامه های دولت برای جمع آوری و سامان دهی متکدیان باز هم شاهد حضور پررنگ متکدیان در سطح شهرها هستیم متکدیانی که خود میتواند عامل رواج فحشا، دزدی و فروش مواد مخدر باشند.
همکاری مردم؛ عامل اصلی برای تحقق شهر بدون متکدی
حسن میرشکار، کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: سیمای نازیبای فقر و نابرابری های اجتماع از جمله مهم ترین آسیب های اجتماعی دنیای مدرن پس از صنعتی شدن بشر است که از پدیده های بسیار مهم و تاثیر گذار در سایر معادلات اجتماعی محسوب می شود.
وی افزود: با وجود پیشرفت های بسیار زیاد کشورها در توسعه همه جانبه چهره فقر نه تنها زدوده نشده بلکه در برخی کشورهای سرمایه داری افزایش نیز یافته است.
میرشکار تصریح کرد: فقر از جمله آسیب هایی که در کنار آن پیامدها و ناهنجاری های بسیاری نیز رشد می کنند و فقر می تواند علت و معلول سایر پدیده های اجتماعی شود.
کارشناس اجتماعی اذعان کرد: با فشار اقتصادی، جامعه شاهد شغل های کاذب و مشاغل مبتذل است که زباله گردی یکی از این زمینه های رو به رشد در جوامع شهری محسوب می شود.
وی گفت: در شهر زاهدان با رشد جمعیت و گسترش حاشیه نشینی شاهد شغل های کاذبی مثل قاچاق سوخت و کالا از کشورهای افغانستان و پاکستان، خرید و فروش مواد مخدر و اخیرا پدیده زباله گردی هستیم. بهداشت بیماری های مسری از قبیل هپاتیت که راه انتقال آن از طریق لوازم آلوده، تیز و برنده که هر زباله گرد ممکن است به آن دچار شود.
میرشکار بیان کرد: زباله گردی و مشاهده فرو بردن سر داخل سطل زباله چهره شهر را مخدوش می کند و همچنین نمادی از فقر و فاصله طبقاتی در جامعه نیز محسوب می شود.
وی گفت: زشت شدن سیمای کوچه و خیابان کلان شهر زاهدان را می توان یکی دیگر ازآثار زباله گردی دانست.
کارشناس اجتماعی خاطر نشان کرد: همکاری مردم در موفقیت طرح جمع آوری متکدیان عاملی ضروری است و شهروندان با معرفی سرشبکه های متکدیان و نیز کمک نکردن به متکدیان شهر می توانند به اجرای موفق این طرح کمک کنند.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
, همکاری مردم؛ عامل اصلی برای تحقق شهر بدون متکدی, همکاری مردم؛ عامل اصلی برای تحقق شهر بدون متکدی,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه