ویژه نامه نوروز 95؛ میانه را به هموطنان بشناسانیم/
آشنایی با دروازه آذربایجان میانه+تصاویر
هر کجای کشور زیبا و پهناورمان که باشیم از طبیعت و آرامش آن شهر و منطقه لذت خواهیم برد و بناهای تاریخی که در سرزمینمان گسترده شده است ما را با گذشته و تاریخ غنی و عظیم این اقلیم پیوند میدهد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از میانا، هرکجای کشور زیبا و پهناورمان که باشیم از طبیعت و آرامش آن شهر و منطقه لذت خواهیم برد و بناهای تاریخی که در سرزمینمان گسترده شده است ما را با گذشته و تاریخ غنی و عظیم این اقلیم پیوند می دهد. "میانه" یکی ازشهرهایی که مانند دیگر شهرهای ایران از پیشینه تاریخی غنی و طبیعت بسیار زیبایی بهره مند است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, میانا,
شهری که به عنوان دروازهٔ آذربایجان شناخته میشود و پس از تبریز، مراغه یکی از شهرهای مهم آذربایجان به شمار میرود.
,
از بناهای تاریخی و دیدنی "میانه" به چند مورد از آنها اشاره می کنیم که برخی از آنها را هم می توان از جاذبه های تاریخی دانست و هم طبیعی.
,وجود مساجد و مقبره های قدیمی و تاریخی یکی از جاذبه های گردشگری این شهر به شمار می رود که از وجود این اماکن می توان به فرهنگ و تاریخ کهن و غنی این مناطق پی برد.
,,
مسجد سنگی ترک میانه/
,
این مسجد در روستای قدیمی ترک، در ۲۹ کیلومتری شمال شرق میانه قرار گرفته است.از آثار بسیار مهم آذربایجان است و از شگفتیهای منحصر به فردی برخوردار میباشد. شیوه معماری و مصالح ساختمانی که در آن به کار رفتهاست، باستان شناسان را به حیرت واداشته است و در عین حال تاریخ درخشان هنر معماری اسلامی را در قرون گذشته به تماشای علاقمندان میگذارد. بنای مسجد و نمای بیرونی آن، همه یکپارچه از سنگ ساخته شدهاست. کنده کاریهای باشکوه و کتیبههای زیبای آن که به خط زیبای نستعلیق تزیین شده زیبایی تامل برانگیزی به این بنا داده است.
,
قبر امامزاده محمد میانه/
,
این امامزاده در روستای کندوان، واقع در ۳۵ کیلومتری شهر میانه سر بر بالین خاک نهاده است.
,
,
قیزکورپی سی (پل دختر) میانه/
,
این پل معروف در دامنه شرقی قافلانکوه و در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر میانه، بر روی رودخانه قزل اوزون بنا شده و دارای سه دهانه بزرگ و محکم با پاینههای استوار آجری است که بر روی آب برهای سنگی قرار گرفتهاست. در داخل پایهها، اتاقهای کوچکی با زیبایی و ظرافت بنا گردیدهاست.
,
قلعه نجفقلی خان میانه/
,
این قلعه بزرگ خاکی، در جنوب شرقی میانه ( جنب رودخانه شهر چایی) قرار گرفتهاست. در قسمتهای شمالی و شمال شرقی آن بناهای مسکونی بنا شدهاست و سمت جنوبی و جنوب غربی آن را زمینهای زراعی و باغات سرسبز احاطه نموده و ناحیه شمال غربی آن در بالای کوههای قافلانکوه قرار گرفتهاست. شکل عمومی آن کثیرالاضلاع غیرمنتظمی است که درههای عمیق و قلههای تیز قافلانکوه را زیر پوشش خود قرار دادهاست.
,کاروانسرای جمال آباد میانه/
,این بنای تاریخی در کنار روستای جمالآباد، واقع در ۳۵ کیلومتری شهر میانه قرار دارد که در سال ۱۰۶۵ هجری قمری بنا شدهاست. به نوشته شوالیه شارون نویسنده و جهانگرد معروف، این کاروانسرا در تاریخ ۷۳۳ هجری قمری بدست غیاث الدین محمد، وزیر سلطان ابوسعید، سلطان مغول ساخته شدهاست.
,,
,
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
,
,
پایان پیام/رض
]
ارسال دیدگاه