اخبار داغ

در حاشیه جسارت بزرگ حاکمان بحرین مطرح می شود

سلب تابعیت از کسی که خود وضع کننده قانون تابعیت بوده!

سلب تابعیت از کسی که خود وضع کننده قانون تابعیت بوده!
در جریان اقدام بی‌شرمانه آل‌خلیفه مبنی بر سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم هم ایالات‌متحده صرفا ابراز نگرانی کرد و البته در کنار همین ابراز نگرانی، واکنش‌های ایران در قبال این اقدام آل‌خلیفه را هم توهین‌آمیز عنوان کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل ازیزدرسا؛  سلب تابعیت شیعیان بحرین توسط آل‌خلیفه از جمله روش‌هایی است که این رژیم برای مقابله با انقلاب مردم به کار گرفته؛ به‌طوری‌که آل‌خلیفه بعد از آغاز جنبش مردمی بحرین در سال 2011 تلاش کرد با سلب تابعیت شیعیان این کشور و ارائه گذرنامه بحرینی به شهروندان دیگر کشورها بافت مذهبی بحرین را تغییر دهد. اما غافل از آنکه هرچند اکثریت مردم بحرین را شیعیان تشکیل می‌دهند اما فساد و ناکارآمدی رژیم آل‌خلیفه به قدری گسترده است که ماهیت انقلاب مردم بحرین نه شیعی یا سنی که ملی و اسلامی است و اهل تسنن این کشور نیز در کنار شیعیان نسبت به فسادهای دربار حاکم معترض هستند.
در روزهای اخیر اما حاکمان جزیره بحرین گستاخی‌های خود را به نهایت رسانده و این بار سلب تابعیت رهبر شیعیان این کشور را در دستور کار قرار دادند. سلب تابعیت آیت‌الله شیخ عیسی قاسم توسط حکام جزیره بحرین در حالی است که شیخ عیسی خود از اعضای شورای موسسان قانون اساسی این کشور و یکی از واضعان و تدوین‌کنندگان قوانین کلان از جمله قوانین تابعیت در بحرین بوده است. دکتر راشد الراشد فعال سیاسی بحرینی در واکنش به تصمیم رژیم آل‌خلیفه می‌گوید: «سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم که از روحانیون برجسته بحرینی است، فقط لغو تابعیت در گذرنامه و چند کاغذ نیست، بلکه این پیام رژیم آل‌خلیفه به همه جهانیان است که آن‌ها به دنبال اصلاح سیاسی واقعی در بحرین نیستند.»
با این همه، نمی‌توان پذیرفت که حاکمان بحرین خود به تنهایی شجاعت چنین اقدام گستاخانه‌ای را داشته باشند. به همین جهت است که شخصیت‌های داخلی بحرین و همچنین برخی از سیاسیون و مقامات دیگر کشورها معتقدند این اقدام حکومت بحرین بیش از هر چیز منبعث از عربستان‌سعودی است. جنبش ۱۴فوریه بحرین در بیانیه اخیر خود ضمن محکومیت اقدام اخیر مقامات آل‌خلیفه، به نقش آل‌سعود در این مسئله اشاره و تصریح کرده است: «سلب تابعیت عیسی قاسم یک تصمیم سیاسی است که مسئولان رژیم آل‌سعود که نظامیان اشغالگر آن همچنان مشغول سرکوب مردم بحرین هستند، به مقامات آل‌خلیفه دیکته کرده‌اند». البته دخالت‌های متعدد سعودی‌ها در بحرین بر کسی پوشیده نیست به‌طوری‌که طی سال‌های اخیر و در جریان قیام مردم بحرین، آل‌سعود نقش برجسته‌ای در سرکوب قیام مردم و به شهادت رساندن بحرینی‌ها داشته است. بر همین اساس سلب تابعیت عیسی قاسم را هم باید ادامه سیاست‌های تند و به دور از تدبیر سعودی‌ها دانست که بعد از اعدام باقر النمر توسط آن‌ها، این رژیم برای سلب تابعیت رهبر شیعیان بحرین نیز حکومت این کشور را تحت فشار قرار داده است.
اقدامات افراطی و تکفیری سعودی‌ها در قبال شیعیان بعد از روی کار آمدن پادشاه جدید در این کشور وارد دور تازه‌ای شده است. فشار و سرکوب شیعیان داخلی عربستان، نوع مواجهه با جمهوری‌اسلامی ایران و تجاوز به یمن همگی بیانگر اتخاذ سیاست‌های به مراتب خشن‌تر سعودی‌ها در زمان ملک سلمان نسبت به شیعیان است. این همان بی‌تدبیری است که چندی قبل رهبر معظم انقلاب نیز به آن اشاره کردند: «ما با سعودی‌ها اختلافات متعدّدی در مسائل گوناگون سیاسی داریم؛ امّا این را همیشه می‌گفتیم که سعودی‌ها در کار سیاست خارجیشان یک وقار و متانتی نشان می‌دهند؛ این وقار و متانت را هم از دست دادند. چند جوان بی‌تجربه، امور آن کشور را در دست گرفتند و دارند آن جنبه توحّش را غلبه می‌دهند بر جنبه متانت و ظاهرسازی؛ این به ضررشان تمام خواهد شد.»
البته در این بین، نوع مواجهه آمریکا و نقش این کشور در رخدادهای مذکور نیز قابل توجه است. ایالات متحده که همواره خود را حامی حقوق بشر می‌داند و نسبت به کوچکترین رخدادها در کشورهایی که با سیاست هایش هماهنگ نیستند، واکنش‌های شدید نشان می‌دهد؛ نسبت به سرکوب مردم بحرین در چند سال اخیر و حتی پیش‌تر از آن نسبت به اقدامات خشونت‌آمیز آل‌خلیفه در قبال مردم بحرین، هیچ‌گاه موضعی اتخاذ نکرد که در راستای تضعیف‌آل خلیفه باشد. در جریان اقدام بی‌شرمانه آل‌خلیفه مبنی بر سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم هم ایالات‌متحده صرفا ابراز نگرانی کرد و البته در کنار همین ابراز نگرانی، واکنش‌های ایران در قبال این اقدام آل‌خلیفه را هم توهین‌آمیز عنوان کرد. جنبش ۱۴فوریه بحرین در رابطه با نقش آمریکا در این مسئله این‌گونه موضع می‌گیرد: «اربابان آمریکایی و انگلیسی آل‌خلیفه در تصمیم این رژیم علیه عیسی قاسم نیز بی‌تقصیر نبوده‌اند اما باید بدانند که این تصمیم، مردم بحرین را در ایستادگی مقابل استعمارگران آمریکایی و انگلیسی قدرتمندتر می‌کند».
عباس بوصفوان نویسنده و فعال رسانه‌ای بحرینی نیز درباره طرف‌هایی که پشت تصمیم آل‌خلیفه مبنی بر سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم قرار دارند، می‌گوید: «در واقع اوضاع در بحرین از آوریل گذشته و پس از آمدن جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به منامه کاملاً بحرانی شد و این اقدامات با چراغ سبز آمریکا و با هدف تقویت نفوذ سعودی‌ها در منامه صورت می‌گیرد. بهار عربی در کل منطقه و نه‌فقط بحرین شکست خورد و اوضاع در منطقه در حال رفتن به‌سوی شرایط خطرناکی است.»
نویسنده: وحید سالار

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, یزدرسا؛,
,
,
,
,
,
,

پایان پیام / 

,

پایان پیام / 

,
, ,
 
,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه