شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان؛
شب قدر، همین شب است!
![شب قدر، همین شب است!](https://s3.dana.ir/dana/uploads/08/04/1395/800495.jpg)
در برخی روایات آمده که شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، افضل دو شب دیگر بوده و حتی آمده شب قدر همین شب است؛ و دراین شب جمیع امور و سرنوشت انسانها مطابق با حکمت الهی مقدر میشود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سایت خبری کریمه، امشب شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است؛ شبی که از دو شب قبل برتر و از احادیث متعدد اینگونه احتمال داده میشود که شب قدر همین شب است؛ شبى که دعاها در آن به اجابت می رسد و تمام کارها بر پایه حکمت الهى مقدّر گردد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سایت خبری کریمه،, سایت خبری کریمه،, سایت خبری کریمه،,آری، امشب شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است و دیگر زمانی باقی نمانده؛ لذا باید تمام تلاش خود را به کار برد تا در پناه رحمت خداوند متعال قرار گرفت، چراکه اگر کسی در ماه مبارک رمضان بخشیده نشود بنا بر فرموده پیامبر اکرم(ص) «شقی» است...
,... و از آن جایی که در روایات متعدد آمده است که میگوید: شب قدر، شب بیست و سوم ماه رمضان است، جا دارد که امشب را بسیار قدر بدانیم و از آن غافل نشویم و آن را به دعا و عبادت به سر برده و در حق همدیگر دعا کنیم تا انشاءالله خداوند بهترینها را برای همه بندگان مقدر بگرداند.
,اینک به ادله اى چند در خصوص شب قدر بودن، شب بیست و سوم ماه رمضان، اشاره مى شود:
,- از امام صادق (علیه السلام) روایت است که فرمودند: اندازه گیرى و تقدیر امور در شب نوزدهم انجام مى شود و سپس در بیست و یکم، ابرام و مهیا براى امضا مى گردد و آن گاه در شب بیست و سوم، امضا خواهد شد.
,- شیخ صدوق مى فرماید: بزرگان شیعه اتفاق کرده اند که شب قدر، بیست و سوم رمضان است.
,- فتّال نیشابورى نیز مى نویسد: بیشتر مشایخ ما اتفاق کرده اند که بیست و سوم ماه رمضان، شب قدر است.
,- مرحوم "علامه مجلسی" نیز در کتاب "زادالمعاد" میگوید: اکثر احادیث معتبر دلالت دارد که شب بیست و سوم، شب قدر است.
,- در روایتی از امام باقر(ع) نقل شده است که مردی در ماه رمضان خدمت رسول خدا (ص) آمد و به آن حضرت عرض کرد: من در بیرون مدینه به سر میبرم و شتر و گوسفند دارم که نمیتوانم همه شب در مدینه حاضر شوم. دوست دارم شبی را به من معرفی کنی تا آن شب را به مدینه بیایم و در نماز و عبادت حاضر باشم. حضرت او را به نزد خود فراخواند و به طور در گوشی آن شب را معرفی کرد.
,آن مرد نیز وقتی شبهای بیست و سوم ماه رمضان فرا میرسید، با همه خانواده و فرزندان و غلامان به مدینه میآمد و آن شب را میماند و صبحگاهان به منزل خویش برمیگشت.
,- همچنین در روایت دیگری نقل شده است که رسول خدا (ص) در شب بیست و سوم ماه رمضان به سر و روی خانوادهاش آب میپاشید تا به خواب نروند و از فضیلت این شب بهره بگیرند.
,- سفیان بن سمط از امام صادق (ع) پرسید: امید می رود چه شب هایی از ماه رمضان لیلة القدر باشد؟ امام (ع) پاسخ داد: نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم. دوباره پرسید: مورد اعتماد از این ها کدام است؟ امام فرمود: شب بیست و سوم.
,- سید ابن طاووس رحمه الله مى گوید: طبق کشف و بیان، شب قدر همان شب بیست و سوم رمضان مى باشد.
,- در روایات دیگری آمده است که امام باقر(ع) فرمودند: هر کس شب بیست و سوم ماه رمضان را زنده بدارد و در آن صد رکعت نماز بخواند، خداوند در زندگى او گشایش مىدهد و کار دشمنان او را خود بر عهده مىگیرد و او را از غرق شدن، زیر آوار ماندن، سرقت و از شرّ دنیا مصون مىدارد و وحشت نکیر و منکر را از او بر مىدارد و او در حالى از گور خویش بیرون مىآید که نورش بر اهل رستاخیز مىتابد و نامه عملش را به دست راستش مىدهند و رهایى از آتش و عبور بر صراط و ایمنى از عذاب را براى او مىنویسند و بدون حساب وارد بهشت مىشود و در بهشت، از همنشینان پیامبران و صدّیقان و شهیدان و صالحان قرار داده مىشود و آنان چه نیکو همنشینانى هستند.
,... و در پایان باید گفت که در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، غیر از اعمال مشترک شبهای قدر، اعمال دیگری نیز وارد شده است تا فردی که این شب را به احیا میگذراند در کنار اعمال مشترک شبهای قدر، آنها را نیز انجام دهد که در کتاب مفاتیح الجنان آمده است.
]
ارسال دیدگاه