اخبار داغ

تضاد هدف گذاری بانک ها با اقتصاد مقاومتی:

عدم شفافیت مالی در بانکداری اسلامی ایران/ متناسب نبودن نرخ سود بانکی با تولید علت تعطیلی برخی کارخانجات است

عدم شفافیت مالی در بانکداری اسلامی ایران/ متناسب نبودن نرخ سود بانکی با تولید علت تعطیلی برخی کارخانجات است
کارشناس مسائل اقتصادی مشکل اصلی در بانکداری کشور را توجه بیش از اندازه به سود آوری و عدم رغبت به اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: بانکداری در دو بخش تولید و اقتصاد داخلی، اسلامی نمی باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیاوش غیبی پور کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با تهران نیوز با اشاره به هفته بانکداری اسلامی گفت: از نظر قانونی، بانکداری کشور اسلامی می باشند که در این مورد با دو سوال مواجه می شویم، ابتدا چه مقدار از فعالیت بانک های کشور اسلامی است؟ و همچنین این بانکداری چه مقدار در کشور کاربرد دارد؟ که در پاسخ به سوال اول باید به نظر مراجع و کارشناسان بانکداری رجوع کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تهران نیوز,

غیبی پور مبنای بانکداری فعلی کشور را به حداکثر رساندن سود بانکی عنوان کرد و افزود: بانکداری در کشور تولید محور نیست و زمانی که هدف بانک به حداکثر رساندن سود خود باشد اولویت از تولید خارج می شود.

,

وی هدف گذاری بانک ها را متضاد با اقتصاد مقاومتی برشمرد و اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و مستحکم شدن تولید در برابر تحریمها، بانک های کشور به دنبال منافع خود و طرح های زود بازده هستند تا به سود حداکثری دست یابند.

,

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورها به دلیل بازدهی بالای تولید، افراد و بانک ها ترجیح می دهند سرمایه خود را وارد بخش تولید کنند این در حالی است که در ایران به دلیل ساختار اقتصادی و عدم بازدهی صنعت، بانک ها و مردم راغب می شوند سرمایه خود را در بخش غیر از تولید و دلالی وارد کنند.

,

غیبی پور مشکل اصلی در بانکداری کشور را توجه بیش از اندازه به سود آوری و  عدم رقبت به تولید و اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و اذعان داشت: تولید کنندگان داخل با کمبود نقدینگی مواجه اند و در صورت استفاده از تسهیلات بانکی با نرخ سود بالا به جای بهبود شرایط نقدینگی به ورشکستی دچار می شوند.

,

این کارشناس اقتصادی تفاوت بین بانک های داخلی و خارجی را این گونه عنوان کرد: در شرایط عادی بانک های داخلی تسهیلاتی با سود بالا به مجموعه های تولیدی می دهند که سبب زمین خوردن و سرکوب تولید داخلی می شود درحالی که در بانک های خارجی از زمان تولید تا صادرات محصول از واحد های اقتصادی خود حمایت می کنند به همین منظور اجناس خارجی با قیمت پایین تر به دست مصرف کننده ایرانی می رسد.

,

غیبی پور همچنین اذعان کرد: در کشور های صنعتی بانک ها به راحتی وام می دهند و شفافیت مالی وجود دارد در حالی که در بانکداری اسلامی ما این روند وجود ندارد.

,

وی افزایش مشوق های دولتی برای حمایت از تولید، کاهش زمان دریافت تسهیلات بانکی، نظارت بانک مرکزی بر زیر مجموعه ها خود را از راهکارهای موجود برای رفتن به سمت بانکداری اسلامی دانست.

,

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در مواجهه با سود تسهیلات بانکی با دو نرخ اسمی( سود وامی که بانک به متقاضی اعلام می کند) و نرخ واقعی( سود وامی که بانک به صورت واقعی از مصرف کننده دریافت می کند) مواجه هستیم.

,

غیبی پور افزود: در نرخ سود واقعی بانک با متوقف کردن پول که خلاف بانکداری اسلامی است و همچنین برخی از محاسبات،  ۵الی ۶ درصد بیش از نرخ اسمی سود دریافت می کند، به عنوان مثال اگر مصرف کنند، وامی را با سود ۱۸ درصد از بانک دریافت کرد به طور واقعی باید این وام را با سود ۲۴ درصد به بانک برگرداند.

,

غیبی پور با اشاره به تعطیلی بسیاری از کارخانجات به دلیل بدهی به بانک های داخلی، گفت: اگر نرخ سود تسهیلات بانکی متناسب با تولید بود این تعداد از کارخانجات تعطیل نمی شد.

,

وی واردات و ورود کالای قاچاق را سبب سرکوب تولید داخلی دانست و اظهار کرد: بانکداری در کشور ما در بخش تولید و اقتصاد داخلی، اسلامی نمی باشد و اگر اشتغال و تولید حل شوند بانکداری اسلامی تحقق پیدا می کند.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه