اندر حکایت عدم پرداخت پول گندمکاران:
دستان خالی گندمکاران ماهنشانی در انتظار دست یاری مسئولان/ خرید تضمینی برای گندم کاران ماهنشانی بی معناست
![دستان خالی گندمکاران ماهنشانی در انتظار دست یاری مسئولان/ خرید تضمینی برای گندم کاران ماهنشانی بی معناست](https://s3.dana.ir/dana/uploads/13/06/1395/885080.jpg)
گندمکاران ماهنشانی از نحوه برنامه ریزی مسئولین و عمل نکردن به تعهداتشان مبنی بر عدم پرداخت به روز هزینه گندم فروخته شده شاکی هستند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازشمیم ماهنشان،گندم یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که انسان کشت کرده و جزء ضروری ترین موارد مصرفی محسوب می شود و همچنین این گیاه به عنوان مهمترین کالاهای استراتژیک و خوراک اصلی عامه مردم ایران، همواره مورد توجه سیاستگذاران کلان نظام بوده تا جایی که مقام معظم رهبری بر توسعه در کاشت این محصول تأکید ویژه داشتند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شمیم ماهنشان,متوسط مصرف سرانه گندم در جهان ۱۳۰ کیلوگرم و در ایران ۲۲۰ کیلوگرم است . سطح زیر کشت این گیاه در ایران تقریباً ۶٫۵ میلیون هکتار است که ۴٫۲ میلیون هکتار آن با کشت دیم و ۲٫۳ میلیون هکتار آن با کشت آبی عمل می آید. متوسط تولید گندم در ایران بیش از ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار گزارش شده است.
,برداشت گندم در ماهنشان بیش از 37 هزار تن
, برداشت گندم در ماهنشان بیش از 37 هزار تن,امسال سطح قابل برداشت گندم شهرستان ماهنشان در مجموع ۳۴ هزار و۱۵۰ هکتار است که از این میزان ۳۱ هزار و۳۰۰ هکتار دیم و ۲ هزار و۸۵۰ هکتار آبی است که پیش بینی برداشت گندم از سوی اداره جهاد کشاورزی ماهنشان ۳۷ هزار تن بوده که کشاورزان اذعان دارند بیشتر از این میزان گندم برداشت می شود.
,عمده ارقام گندم کشت شده شهرستان دربخش گندم دیم ارقام سرداری ،آذر ۲و هما و در بخش گندم آبی ارقام الوند و شهریار است.
,گزارشها و اظهارات مسئولین وزارت جهاد کشاورزی درباره افزایش هوشمندانه و با برنامهریزی خرید گندم از کشاورزان، در حالی ارائه میشود که از آن سو اکثر کشاورزان از نحوه برنامهریزی مسئولین و عمل نکردن به تعهداتشان مبنی بر عدم پرداخت به روز هزینه گندم فروخته شده شاکی هستند.
,وزیر جهاد کشاورزی در حالی پز افزایش تولید گندم را میدهد که پول کشاورزان هنوزم که هنوزه پرداخت نشده است.
,شهرستان ماهنشان یکی از شهرستان های استان زنجان است که نوع کیفیت گندم در استان ، مرغوب ترین و با کیفیت ترین محصول را کشاورزان تولید می کنند.
,کشاورزانی که نه ماه زحمت کاشت و داشت و برداشت را به پای روزی که حاصل دست رنج خود را گرفته و برای تأمین امرار معاش صرف کنند، امروز با توجه به پایان کار و بعد از گذشت دو ماه از فروش هنوز مطالبات خود را دریافت نکرده و به پول خود نرسیدند.
,گلایه کشاورزان ماهنشانی از خرید تضمینی گندم
, گلایه کشاورزان ماهنشانی از خرید تضمینی گندم,دولت در حالی با خرید بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۶۳ هزار تن گندم از کشاورزان گندمکار کشور خود را برای شکستن رکورد تاریخی خرید گندم آماده میکند که بخش قابلتوجهی از گندم کاران کشور، از پرداخت نشدن پول محصول خود گلایه مندند.
,حالا بماند اگر قسط وام کشاورزان در بانک ها دیر کند، پول دیرکرد در پرداخت اقساطشان را میگیرند اما کسی پاسخگوی تأخیر در پول گندم به آنان نیست بنابراین با چنین اوضاعی کشاورز راضی به فروش محصولات خود به دلالان به بهای کمتر اما نقد می شود لذا اینجاست که اقتصاد مقاومتی به معنای خود تحقق نمی یابد.
,مسئول شرکت تعاونی روستایی دندی در گفت و گو با خبرنگار شمیم ماهنشان اظهارکرد: نزدیک به دو هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم و اداره غلات پول هیچ کدام یک از کشاورزان را هنوز پرداخت نکرده است.
,«ترابعلی سلطانی» اظهارکرد: عمده مشکل ما ضمن اینکه پول کشاورزان را پرداخت نمی کنند این است که مرکز خرید گندم ها پر شده و یک هزار و ۳۰۰ تن آن در محوطه و فضای باز مقابل آفتاب به حال خود رها شده است که این نعمت الهی را اینگونه رها کردن کفران نعمت است.
,وی افزود: گندم های خریداری شده که در فضای باز در معرض آفتاب و باد و با توجه به نامساعد بودن شرایط جوی احتمال اینکه باران زده هم شود رها شده و برای جابجایی و انتقال آن هم هیچ اقدامی از سوی مسئولین صورت نگرفته است.
,مسئول شرکت تعاونی روستایی دندی گفت: گندم هایی که بلاتکلیف رها شدند نزدیک به دو میلیارد تومان قیمت دارد که بها ندادن به این نوع نعمت الهی از سوی مسئولان دردناک است.
,سلطانی اظهار کرد: در دندی دو مرکز خرید گندم وجود دارد که ظرفیت هردو پر و در فضای باز محوطه هم گندم ها رها شدند.
,مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان زنجان، با بیان اینکه ماهنشان نقش قابل توجهی در تولید گندم پاک استان دارد، از صدور مجوز ساخت سیلوی ۲۵ هزار تنی در این منطقه خبر داده و معتقد است: امسال ظرفیت ذخیره گندم سیلوهای استان تا ۵۵۰ هزار تن افزایش یافته است.
,رسول منصوری اظهار کرد: ماهنشان تنها شهرستان در سطح استان است که سیلو ندارد. از اینرو، مجوز احداث سیلو برای این منطقه صادر شده و در صورتی که عملیات اجرایی ساخت آن، از هماکنون آغاز شود، پیشبینی میشود که تا سال آینده به بهرهبرداری برسد.
,اما این گفته تا چقدر به واقعیت می پیوندد! چرا که مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان معتقد است: سیلوی مذکور توسط بخش خصوصی احداث خواهد شد و جهادکشاورزی میتواند در خصوص واگذاری اراضی، اراضی ملی و ارائه تسهیلات کمبهره، سرمایهگذار را حمایت کند.
,بازدراینجا جای تأمل است آیا سرمایه گذار خصوصی پیدا می شود سیلو در ماهنشان احداث کند و روند اداری آن تا چه زمان طول خواهد کشید.
,,
![](http://media.dana.ir/content/upload/83248eee-2ea6-49dc-9b55-c8215ce35aba.jpg)
![](http://media.dana.ir/content/upload/3b767125-58ba-4d0f-a6ed-cfc3248d8cf4.jpg)
![](http://media.dana.ir/content/upload/beca401f-990e-465f-8ac3-8ae989904461.jpg)
![](http://media.dana.ir/content/upload/0fbd4d7a-a4c6-4fd4-af75-0da243d5df0c.jpg)
![](http://media.dana.ir/content/upload/a601e2aa-783b-415b-82f7-17e45bef6696.jpg)
![](http://media.dana.ir/content/upload/dd26cf9f-5b5a-4961-bc62-76dae62e7f6e.jpg)
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه