معضل زباله را به فرصت تبدیل کنیم/ ضرورت فرهنگسازی تفکیک زباله از مبدا در جامعه
در شرایطی که زباله امروزه معضلی بزرگ برای جوامع بشری میباشد، در صورت رعایت موارد اصولی و مدیریت صحیح به همان مقدار ارزشمند است و تبدیل به یک سرمایهی اقتصادی بزرگ میشود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آوای شمال، در شرایطی که مسالهی زباله و کنترل آن در استانهای شمالی کشور به مرحلهی واقعی بحرانی رسیده است و به خاطر نبود زمینهای مناسب و استاندارد جهت دپو و دفن زباله و از آنجایی که کارخانههای زباله سوز در استانهایی که هوای رطوبتی دارند خود دلیلی بر افزایش آلودگی خواهند شد، بهترین راه پیشنهادی برای حل و مبارزه با این معضل بزرگ که سرانهی آن 3هزار تن در مازندران تخمین زده شده است اجرای طرحهای تفکیک زباله از مبدا و تقویت کارخانجات بازیافت زباله میباشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آوای شمال,به همین سبب برای رسیدن به نتیجهای مثبت در جهت موضوع تفکیک زباله یکی از ملزومات کار فرهنگسازی در جامعه برای پذیرفتن این امر میباشد.
لذا باید از تمام جوانب برای بهترشدن مساله بهره برد.
احداث پارک بازیافت، بهرهمندی از گروههای هنری و تبلیغاتی، اجرای برنامههای فرهنگی محیط زیستی در مساجد، بهرهمندی از بیلبوردهای شهری، فضای مجازی و رسانه و بسیاری از راههای دیگر میتواند فتح بابی باشد برای آغاز تحولی بزرگ در زمینهی تفکیک زباله که میتواند یکی از راههای نشان دهندهی ارزش واقعی زباله باشد.
باید بدانیم و این دانستن را به شهروندان تزریق نماییم که زباله همان مقدار که امروز معضلی بزرگ هست میتواند در صورت رعایت موارد اصولی و مدیریت صحیح به همان مقدار ارزشمند شود و تبدیل به یک سرمایهی اقتصادی جالب شود.
امروزه کشورهای پیشرفته دنیا در بخش صنعت بازیافت زباله به اندازهای موفق بودهاند که با خرید زباله از سایر کشورهای اروپایی و آفریقایی کسب موقعیت شغلی و در آمدزایی میکنند.
از همین رو مناسب است شهرداریها و سازمانهای مرتبط با موضوع کنترل و مدیریت پسماند با آرامش و بدور از هر گونه شتابزدگی و تصمیم عجولانه، جامعهی شهروندی و روستایی را برای پذیرش همکاری با طرح تفکیک زباله از مبدا آماده نمایند و به صورت مناسب نسبت به تجهیز نمودن کوچهها و محلات به سطلهای مخصوص تفکیک زباله و طرحهای تشویقی و جذب پیمانکاران متعهد و دلسوز اقدام نماید.
آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، محیط زیست، شهرداریها، دهیاریها و تشکلهای اجتماعی و مردمنهاد میتوانند مهمترین عناصر تاثیرگذار در این چرخهی آموزشی و اجرایی باشند.
مرحلهی پسا تفکیک مربوط میشود به دستهبندی و ارسال مواد زبالهی خشک و تر به کارخانجات بازیافت و مزارع تولید کمپوست که این مهم را میتوان با تقویت کارخانجات موجود در منطقه و اعطای وام به آنها و توسعهی کار به سرانجام برسد.
یادمان باشد تفکیک زباله از مبدا و اجرای صحیح این طرح در منطقه علاوه بر حل صحیح معضل زباله میتواند بستری برای ایجاد اشتغال و درآمد باشد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
,
ارسال دیدگاه