اخبار داغ

استاد حوزه و دانشگاه:

حقیقت وحدت بین حوزه و دانشگاه هنوز به درستی درک نشده است

حقیقت وحدت بین حوزه و دانشگاه هنوز به درستی درک نشده است
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عدم وحدت بین حوزه و دانشگاه شکاف بین نخبگان را در پی دارد گفت: برگزاری همایش ها و جسلات تشریفاتی موجب این وحدت نخواهد بود و باید با برررسی اهدف و ارزش گذاری های عمیق به این مهم دست یابیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله شعبانی در گفتگو با نافع ،با اشاره به مناسبت ۲۶ ام آذرماه، (وحدت حوزه و دانشگاه) اظهار کرد: ضرورت وحدت بین حوزه و دانشگاه نخستین بار توسط حضرت امام خمینی(ره) مطرح شد که مقوله درست و بجایی بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نافع ,

 

,

وی با بیان اینکه وحدت، رویکردی ارزشی و اخلاقی است گفت: حتی به دور از نگاه ارزشی و اخلاقی، موضوع وحدت بین دو نهاد در یک جامعه ارزش تلقی میشود اما آنچه باعث لزوم وحدت بین حوزه و دانشگاه میشود نخست نیاز جامعه ما به تعامل بین او دو نهاد است.

,

 

,

این استاد حوزه و دانشگاه تشریح کرد: رشد علوم در سایه تحول در علوم انسانی اتفاق می افتدیعنی اگر بخواهیم در علوم تجربی تحول ایجاد کنیم لازم است مبانی انسان شناسی آن در علوم تجربی مورد توجه قرار گیرد و از دیگر سو رشد علوم تجربی در علوم انسانی تأثیری متقابل دارد.

,

 

,

وی ضمن تأکید بر این امر که عدم توجه به وحدت بین حوزه و دانشگاه، شکاف بین نخبگان جامعه را در پی خواهد داشت عنوان کرد: اگر فرض بر این باشد که حوزه و دانشگاه به وحدت مشترکی در هدف برسند طبعا برای حصول این وحدت، نرم افزار این رشد و تعامل در حوزه علوم انسانی واقع میشود که در تخصص حوزه است و امکانات سخت افزاری و ابزار آن در حوزه علوم تجربی و دانشگاه محقق میشود.

,

 

,

حجت الاسلام و المسلمین شعبانی تبیین کرد: چنانچه حوزه و دانشگاه بر مبنای هدفی مشترک شکل نگرفته باشند وحدت میان آن دو مانع و مخلّ در تحقق اهداف هرکدام است اما وحدت در جایی تأثیر دارد که بستر و هدف هر دو در جامعه یکی باشد.

,

وی متذکر شد: امام خمینی(ره) لزوم وحدت بین دانشگاه و حوزه را به درستی مطرح کرد چراکه معتقد به هدف مشترک بین این دو نهاد علمی بوده است و این امر وابسته به جهان بینی، ایدئولوژی و انسان شناسی واحد است و لازمه رسیدن به هدف ایجاد وحدت بین او دو مجموعه است.

,

 

,

این استاد دانشگاه و حوزه ادامه داد: متأسفانه گاهی به نظر میرسد ایجاد وحدت بین این دو نهاد از مقطعی به بعد امکانپذیر نیست و شاید علت آن این باشد که نتوانسته ایم به درستی به حقیقت این وحدت دست یابیم.

,

 

,

وی با بیان اینکه برای ایجاد این وحدت باید در گام نخست موانع وحدت شناسایی شده و بعد راهکارهایی برای رفع این موانع تعریف شود تصریح کرد: تفاوت روش در حل مسائل شاید یکی از این موانع باشد که باید مبنا و بستر مشترکی برای رفع این تفاوت ها اندیسیده شود.

,

 

,

حجت الاسلام والمسلمین شعبانی در ادامه افزود: برخی از علوم دانشگاه از جمله پزشکی و صنعت و ... از واجبات علمی جامعه است به طوری که اگر جامعه به هریک از این علوم نیاز داشته باشد حاکم شرع موظف خواهد بود عده ای را به تحصیل آنها مکلف کند. 

,

 

,

وی با اشاره به شخصیت علمی و فقهی بوعلی سینا خاطرنشان کرد: در گذشته همه این علوم در مرکز واحدی ارائه یم شد و تفاوتی بین مراکز یادگیری وجود نداشت به همین علت شخصیت هایی مانند بوعلی سینا هم پزشک، هم فقیه، هم فیلسوف و هم ریاضیدان بوده اند.

,

 

,

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برگزاری یک همایش یا جلسات تشریفاتی در ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه و گرامیداشت این مناسبت تأثیری ندارد گفت: مسئله وحدت دانشگاه و حوزه باید با دید عمق اهداف و بررسی هدف گذاری ها و ارزش گذاری ها مورد بررسی قرار گیرد.

,

 

,

وی افزود: همه این علوم در جامعه اسلامی مورد نظر و تأکید بوده و چنانچه رد راستای هم افزایی این علوم به درکی مشترک دست یابیم ایجاد وحدت بین این دو مجموعه علمی که از ضروریات جامعه اسلامی است میسر می شود.

,

 

,

انتهای پیام/

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه