پس از حاشیه سازی های بسیار؛
مُهر تایید استاندار بر کمتوجهی مسئولان به بخش معدن آذربایجانغربی/ بخش اقتصاد استان با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری تقویت میشود
پس از فشارها و حاشیهسازی های طولانی مدت مسئولان مربوطه، استاندار آذربایجانغربی ضعف و کمتوجهی به بخش معدن استان را تایید کرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، پس از انتشار چند گزارش و گفتوگو از فعالان و مسئولان بخش خصوصی در زمینه مشکلات حوزه معادن آذربایجانغربی که طی سال ۹۷ منتشر شد، فشارها و حاشیهسازی های بسیاری از سدی مدیران و ادارات دولتی مرتبط با موضوع برای عقبنشینی این رسانه از ماجرا انجام شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اروم نیوز,هرچند تمام این تلاشها و فشارها برای حذف اخبار از خروجی رسانه و نیز تهدید و ارعاب در زمینه شکایت و پیگیری قضایی ماجرا اثرگذار نبود، ولی تغییر مدیرکل مرتبطترین سازمان به بخش معدن و پشت پرده های موجود در زمینه تغییر این مدیرکل باعث شد تا اندکی از تلاشهای قبلی کاسته شود.
,حال پس از پشت سر گذاشتن حدود یک سال پر تنش میان ارومنیوز و سازمانهای دخیل در حوزه معدن آذربایجانغربی، استاندار به عنوان راس هرم دولتی در استان در سخنانی به حقیقت ضعف در بخش معادن و نیز کمتوجهی مدیران به این حوزه اشاره کرده و به نوعی مطالب منتشر شده در ارومنیوز را تایید کرد.
,محمدمهدی شهریاری شامگاه چهارشنبه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سیمای مرکز آذربایجانغربی، به بیان اقدامات دولت در استان طی سال ۹۷ و نیز بیان برنامههای پیش رو پرداخت.
,وی، با اشاره به افزایش ۲ و نیم برابری صادرات استان طی یک سال گذشته، اظهار داشت: آمار نشان میدهد که آذربایجانغربی مزیتهای مناسبی در راستای توسعه تجارت خارجی دارد و باید از این ظرفیتها در راستای توسعه روزافزون استان استفاده کرد.
,استاندار آذربایجانغربی، ادامه داد: طرح توسعه بازارچههای مرزی تمرچین پیرانشهر و کیله سردشت از اقدامات در زمینه افزایش تعاملات مرزی بوده که در کنار آن میتوان به راهاندازی بازارچه هایی در مناطق شمالی استان اشاره کرد.
,وی، تبدیل این استان به هاب نهاده های دامی، محصولات کشاورزی، لجستیک منطقه و تامین نیاز گوشتی کشور را از جمله مهمترین برنامهریزی های اقتصادی در سال جاری برشمرد و بیان داشت: تمام این اقدامات در راستای افزایش تولید ناخالص داخلی و سرانه درآمد در کنار توسعه شاخصهای اقتصادی انجام میپذیرد و برای آنها برنامهریزی های لازم را انجام داده ایم.
,شهریاری، مقوله توسعه راهها را از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی برشمرد و گفت: سال گذشته راه آهن ارومیه به بهره برداری رسید که برای تکمیل این طرح و استفاده از آن برای توسعه اقتصادی استان، مسیرهای آنتنی نقده تا تمرچین و ارومیه تا سرو را پیش بینی کردهایم تا اجرایی شود.
,وی، همچنین از برنامهریزی برای اجرای طرح راه آهن سریعالسیر ارومیه – تبریز خبر داد و افزود: قرار است دولت ۵۰ درصد سرمایه لازم برای اجرای این طرح را تامین کند و ۵۰ درصد دیگر توسط بخش خصوصی تامین شود که دنبال سرمایهگذار آن هستیم.
,استاندار آذربایجانغربی، وجود ۳ فرودگاه در ارومیه، ماکو و خوی را مزیتی بزرگ برای این استان دانست و افزود: مرز هوایی فرودگاه ماکو تایید شده و به دنبال آغاز پروازهای بینالمللی از این فرودگاه و همچنین افزایش پروازهای بین المللی فرودگاه ارومیه هستیم.
,استاندار آذربایجانغربی، ابراز داشت: احداث آزادراه ها و بزرگراه ها در نقاط مختلف استان و نیز بهبود زیرساختی مسیرهای ارتباطی در شمال، جنوب و مرکز از جمله اقدامات مدیریت استان برای بهبود شرایط سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار به شمار میرود.
,وی، بخش کشاورزی را از دیگر بخش های اثرگذار اقتصادی آذربایجانغربی دانست و اضافه کرد: ارتقای بهره وری و توسعه کشتهای با نیاز آبی کم در این بخش از ضرورتها به شمار میرود و سرمایهگذاری های لازم با همراهی بخش خصوصی در این بخش انجام و پیش بینی شده است.
,شهریاری، با اشاره به جذب ۲۵ هزار میلیارد ریال سرمایه داخلی و ۱۱۷ میلیون دلار سرمایه خارجی طی سال گذشته در آذربایجانغربی، بیان کرد: بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از سرمایهگذاری های داخلی در سال گذشته به سرانجام رسید که ۲ هزار شغل نیز ایجاد کرد.
,وی، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از سرمایهگذاری های خارجی نیز تا تابستان امسال به بهره برداری میرسد که می تواند در ارتقای شاخصهای صنعتی آذربایجانغربی موثر باشد.
,وی، گفت: برای بهبود وضعیت بخش اقتصاد آذربایجانغربی، اقدامات اساسی طی سال گذشته انجام شد که جلب همکاری بانکها با حضور مدیران ارشد آنها در استان، اختصاص تسهیلات مناسب از سوی بانکهای عامل و کاهش مشکلات مالیاتی از جمله این اقدامات بود.
,استاندار آذربایجانغربی، تسهیل کار سرمایهگذاری در استان را از جمله مهمترین اقدامات در راستای رونق تولید طی سال گذشته بیان کرد و افزود: ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری و الزام دستگاه های اجرایی دخیل در ارائه سریع مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاران از جمله این اقدامات به شمار میرود که امسال نیز بهبود این روند را در دستور کار داریم.
,وی، ایجاد و بهبود زیرساخت ها در شهرکهای صنعتی را از دیگر اقدامات انجام شده برای کاهش مشکلات سرمایه گذاران دانست و اضافه کرد: با اقدامات اساسی در این راستا، برخی شهرک های صنعتی آذربایجانغربی تکمیل شده و برای پاسخ به درخواستهای سرمایه گذاری جدید باید زمین جدید در اختیار شهرکهای صنعتی قرار گیرد.
,شهریاری، از اختصاص ۱۴ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی به بخش صنعت آذربایجانغربی طی سال جاری با موافقت وزارت نیرو خبر داد و عنوان کرد: این تصمیم، مشکل آب صنعت استان را حل کرده و زمینه جذب سرمایه گذاران جدید را فراهم میکند.
,وی، اذعان داشت: برق، گاز و راه دسترسی بخش صنعت آذربایجانغربی با تمهیدات لازم تامین شده و در استان مشکلی در این خصوص نداریم.
,وی، با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای خسارت ندیدن آذربایجانغربی از بارش های قابل توجه بهاری، گفت: با اقداماتی که انجام شد، بارش خوب بهاری امسال که در برخی نقاط جنوب استان به ۲۵۰ میلی متر میرسید، مشکلی برای شهروندان ایجاد نکرد و هم استانی ها دچار مشکل نشدند.
,استاندار آذربایجانغربی، با بیان اینکه در صورت انجام ندادن اقدامات پیشگیرانه نظیر لایروبی انهار و بازکردن سدها، پیرانشهر نیز به مشکلی نظیر پلدختر دچار میشد، افزود: با برنامه ریزی مناسب نقاط بحرانی ۱۳ حوضه آبریز استان شناسایی و با رهاسازی آب پشت سدها و لایروبی همه نقاط استان، این نقاط ترمیم شد.
,وی، از فعالیت ۱۵۰ نهرکن در نقاط مختلف آذربایجانغربی خبر داد و اضافه کرد: اعتبار لازم برای لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از رودخانههای استان با استفاده از اعتبار ویژه ستاد احیای دریاچه ارومیه و بودجه استانی در نظر گرفته شده است.
,وی، با بیان اینکه در صورت رسیدن آب دریاچه تا آغاز فصل تابستان به چهار میلیارد مترمکعب، مشکل خشکی آن حل خواهد شد، اظهار داشت: با تحقق این امر و افتتاح طرح های ستاد احیا از جمله انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعبی آب از سد کانی سیب و همچنین ورود ۲۵۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه، آب نگین فیروزهای آذربایجان به خوبی تامین خواهد شد و مشکل آن نیز حل می شود.
,استاندار آذربایجانغربی، در اشاره کوتاه به بخش معدن استان نیز خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته بخش معدن در استان مغفول مانده بود که خوشبختانه در حال حاضر در بخش سرمایهگذاری معدن اقدامات خوبی انجام گرفته است.
,وی، به حضور سرمایهگذار قطری در بخش معدن استان اشاره کرد و گفت: یکی از سرمایه گذاران قطری در بخش معدن آماده سرمایه گذاری است که اقدامات لازم برای جذب این سرمایهگذار انجام شده است.
,شهریاری، ادامه داد: همچنین در بخش سیلیس سرمایه گذارانی از چین آماده همکاری هستند که امیدواریم نتیجه مذاکرات مثبت باشد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه