اخبار داغ
  1. وضعیت جاده‌ های کشور 13 فروردین / وضعیت آب و هوای جاده ها
  2. تغییرات اقلیمی و نابودی یخچال‌های طبیعی؛ بحرانی که باید جدی بگیریم
  3. آخرین تحولات خودروهای وارداتی در سال 1403/ بازار خودروهای خارجی در سال 1404 به کدام سو خواهد رفت؟
  4. مجلس سال گذشته مقابل یک لایحه خطرناک ایستادگی کرد/تنها چند ماه برای نظارت و قانون گذاری فرصت داشتیم
  5. تلخ کامی اصلاح طلبان رادیکال در چالش با پزشکیان/دولت چهاردهم و گریختن از تله سهم خواهی تندروها
  6. مبارزه گلادیاتور تا نفس آخر/ پادشاه یک‌دست؛ این بار نوبتت نبود حسن!
  7. پروازی بدون بازگشت/ رئیس جمهوری خستگی ناپذیر که ماندگار شد
  8. امیررضا معصومی و محمدهادی ساروی؛ برترین‌ کشتی‌گیران ماه مارس جهان
  9. عزیزی: خبرگان اقتصادی را به فدراسیون‌ها بیاوریم؛ به توجه مالی ویژه نیاز داریم
  10. برنامه تامین مالی جهش تولید به زودی رونمایی می شود
  11. جزییات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اعلام شد
  12. آمار فروش سینماهای کشور در هفته اول نوروز ۱۴۰۴/ «دایناسور» صدرنشین گیشه نوروزی
  13. ساعی: انتظارات از تکواندوی زنان بالا رفته؛ کیانی و نعمت‌زاده را حفظ می‌کنیم
  14. سیاست‌های ارزی و مالیاتی و تأثیر آن بر قیمت کالاها در سال 1404/ مالیات ارزش افزوده از گمرک 9 درصد افزایش میابد
  15. دستاوردهای نظامی و ارتقا قدرت بازدارندگی ایران/سامانه های موشکی و پهپادی که در اوج تحریم ها رونمایی شد
  16. مجلس عصاره ملت است/ هیچ‌گاه نسبت به مسائل روز بی‌تفاوت نبوده ایم
  17. حامیان رژیم صهیونیستی باید پاسخگوی جنایات این رژیم تروریست باشند
  18. انصافاً راهپیمایی آبرومندانه، شرافتمندانه و عزتمندانه‌ای برگزار شد/ نامگذاری امسال جهت بستن روزنه نفوذ دشمن است
  19. ماجرای فلسطین قصه پرغصه‌ای برای جهان اسلام و جامعه بشری است
  20. گزارش دانا از راهپیمایی روز جهانی قدس در پایتخت؛ از تهران تا قدس، همصدا با مظلومان فلسطین

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با دانا؛

درگاه ملی مجوزها در سال ۱۴۰۱ تنها مرجع صدور مجوز است

درگاه ملی مجوزها در سال ۱۴۰۱ تنها مرجع صدور مجوز است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: درگاه ملی مجوزها از ابتدای سال ۱۴۰۱ به عنوان تنها مرجع صدور مجوز قلمداد می‌شود و باید تمام دستگاه‌های اجرایی بر اساس قانون، برای صدور مجوز به این درگاه متصل شوند.
[

جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو باخبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره آخرین وضعیت پیوستن دستگاه‌های دولتی به سامانه یکپارچه صدور مجوزهای کسب و کار و آثار آن در حمایت از کسب‌وکار در سال پیش رو اظهار کرد: این قانون در رفع موانع کارآفرینی و کسب‌وکار بوده و امکان طفره رفتن دستگاه‌ها از اجرای مصوبهٔ مجلس در خصوص استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور وجود ندارد.

وی تصریح کرد: این مصوبه یک قانون است و تمامی دستگاه‌ها ملزم هستند آن را اجرا کنند. اگر دستگاهی با این قانون همراهی نداشته باشد و آن را به اجرا نگذارد، این جرمی است که مدیر آن دستگاه مرتکب شده و قابل‌پیگیری است.

وی ادامه داد: مجلس مهلتی را برای دستگاه‌ها مشخص کرده است تا ذیل درگاه ملی مجوزهای کشور به صدور مجوزهای کسب‌وکار مبادرت کنند، اگر دستگاه‌ها در این فرصت مشخص شده اطلاعات لازم را در درگاه موردنظر بارگذاری نکنند، مرتکب تخلف شده اند.

این نمایندهٔ مجلس در پاسخ به این سال که اگر روند فعلی ادامه پیدا کند و دستگاه‌ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور مبادرت نکنند، چه سازوکارهایی برای سوق دادن آنها به این سمت در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: امکان ندارد که شرایط فعلی ادامه پیدا کند. قانون در این زمینه به‌صراحت وظیفهٔ دستگاه‌ها را مشخص کرده است و آنها ملزم هستند به تکلیف قانونی خود عمل کنند. در غیر این صورت مرتکب جرم شده اند و برخورد قانونی با آنها صورت خواهد گرفت.

به گفتهٔ حسینی کیا، اگر نتوانیم قانون موجود را در زمینهٔ الزام دستگاه‌ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور اجرایی کنیم، شاهد ادامهٔ شرایطی خواهیم بود که الان با آن مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه اجرای قانون موردنظر به نفع اقتصاد کشور است، تصریح کرد: اگر قانون الزام دستگاه‌ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور اجرا نشود، شروع کسب‌وکارها در کشور بیش‌ازپیش با مشکل مواجه می‌شود و کارها به‌درستی در عرصهٔ اقتصادی پیش نمی‌رود.

این نمایندهٔ مجلس اظهار کرد: نگاه مجلس به‌طورکلی این است که فضای کسب‌وکار در کشور تسهیل شود و کارها با سهولت بیشتری انجام شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص مزایای استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور نیز گفت: این اقدام باعث می‌شود که کارها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به قبل انجام شوند. همچنین موجب شفافیت در صدور مجوزها می‌شود و شروع کسب‌وکارها را تسهیل می‌کند. تمامی این موارد به نفع اقتصاد کشور است. درگاه ملی مجوزها از ابتدای سال ۱۴۰۱ به‌عنوان تنها مرجع صدور مجوز قلمداد می‌شود و باید دستگاه‌های اجرایی برای صدور مجوز به این درگاه متصل شوند و در نهایت این کار انجام خواهد شد و دستگاه‌ها مجبور می‌شوند به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور روی بیاورند. چون قانون در این زمینه صراحت دارد.

به گفتهٔ وی، دلیل اینکه دستگاه‌ها مشتاق هستند به صدور مجوزهای کسب‌وکار به‌صورت مجزا بپردازند و از پیوستن به درگاه ملی مجوزهای کشور امتناع می‌کنند تا حدی به کج‌سلیقگی مدیران برمی گردد. بخش دیگری از آن به این دلیل است که مدیران نمی‌خواهند اختیارات خود را از دست بدهند. درحالی‌که در کل دنیا تلاش می‌شود که صدور مجوزها شفاف باشد و به‌سادگی و با سهولت این کار صورت بگیرد. وی خاطرنشان کرد: ما هم در کشورمان در تلاش هستیم تا به تسهیل فضای کسب‌وکار بپردازیم. مصوبهٔ مجلس در خصوص الزام دستگاه‌ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور گام مهمی در این راستا است و مشکلات زیادی را از بین می‌برد.

به گزارش راه دانا؛ شواهد موجود نشان می‌دهد که تمایل زیادی در کشور به اشتغال آفرینی وجود دارد. این بدان معناست که اهمیت اشتغال آفرینی برای رونق اقتصادی کشور درک شده است. به طور مثال مقام معظم رهبری در شعار سال ۱۴۰۱ بحث تولید اشتغال‌آفرین را مطرح کرده‌اند. مجلس شورای اسلامی نیز مصوبه‌ای در خصوص الزام دستگاه‌ها به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور داشته و مهلتی را برای دستگاه‌ها مشخص کرده است تا ذیل این درگاه به صدور مجوزهای کسب‌وکار اقدام کنند. اما آنچه شاهد هستیم این است که دستگاه‌ها در مقابل اجرای این قانون مقاومت می‌کنند. به نظر می‌رسد، مدیران دستگاه‌ها حاضر نیستند به‌راحتی از اختیارات خود در این زمینه دست بردارند و امتیازاتی را که از این رهگذر کسب کرده‌اند، رها کنند. حال‌آنکه به‌زعم کارشناسان ادامهٔ این روند ضربهٔ شدیدی به اقتصاد کشور می‌زند و به نفع کشور و مردم نیست.

انتهای پیام/

 

, شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, راه دانا,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه