صندوق گنج رونق تولید در جنوب شرق؛
۶.۵ درصد از ذخایر معدنی کشور سهم سیستان و بلوچستان است/ معادن؛ گنج پنهان و آینده روشن در اشتغال و اقتصاد
معادن و ذخایر گنجی نهان در سیستان و بلوچستان هستند که فعالشدن این ظرفیت تحولی عظیم در اشتغالزایی و اقتصاد کشور و استان ایجاد کرده است. [
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان وبلوچستان یکی از استانهای مستعد در زمینه سرمایه گذاری به ویژه در بخش معدن است، وجود بیش از ۴۰۰ معدن در این خطه پهناور همچون گنج نهانی است که فعالشدن این ظرفیت از یک سو سرمایه گذاران را به سمت خود میخواند، از سوی دیگرتحولی عظیم در اشتغالزایی و اقتصاد کشور و استان ایجاد کرده است.
از جمله ظرفیتها و ذخائر معدنی کشف شده در این بخش از کشور به تفکیک مواد معدنی و بر اساس گواهیهای کشف شده شامل مس، آنتیموان، تیتانیوم، سنگ آهن و آهن پلاسری، سرب، روی، طلا، منگنز، کرومیت، قلع، تنگستن و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید، فلدسپات، کائولن، سیلیس و سنگهای ساختمانی به ویژه گرانیت بستری مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد کرده است.
این منطقه در کنار معادن فراوانش از حضور معدن آنتیموان، تیتانیوم، مس و حتی معدن طلا که اقتصادیترین معادن کشور به شمار میآیند هم بی بهره نمانده است.
۶.۵ درصد از ذخایر کشور سهم سیستان و بلوچستان در بخش معدن است که بر این اساس روند فعالیتهای معدنی و رشد مناسب شاخصها، یکی از محورهای توسعه استان به شمار می رود.
بیشترین ذخایر معدنی کشور را سیستان و بلوچستان دارد
عبدالرشیدآسوده، رئیس خانه معدن سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه یکی از بخش های محور توسعه معادن است، گفت: سیستان و بلوچستان ظرفیتهای بسیار بالایی در بخش معدن دارد که توجه ویژه دولت و بخش خصوصی را می طلبد.
وی افزود: از جمله ظرفیت ها و ذخائر معدنی کشف شده به تفکیک مواد معدنی و کانی های فلزی شامل مس، آنتیموان، تیتانیوم، سنگ آهن و آهن پلاسری، سرب، روی، طلا، منگنز، کرومیت، قلع، تنگستن و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید، فلدسپات، کائولن، سیلیس و سنگهای ساختمانی به ویژه گرانیت است.
رئیس خانه معدن استان تصریح کرد: معدن آنتیموان در سفید آبه، معدن مس چهل کوره درنصرت آباد، معدن گرانیت بوگ و معدن سنگ ریگ ملک درمیرجاوه، معادن آهک سیمان زابل و خاش و معدن منگنز آسان دوک درشهرستان نیکشهر از مهمترین معادن در این خطه پهناور به شمار می روند.
وی ادامه داد: طی ۱۰ سال اخیر جهش خوبی در بخش اکتشاف انجام شد و شرکت دولتی امیدرو، شرکت تجزیه و تولید و سازمان زمین شناسی وارد اکتشاف مواد معدنی شدند و کم و بیش به اهمیت سنگ های نیمه قیمتی در استان توجه شد، که در این زمینه فعالیت هایی در حال انجام است، اما همه اینها بستگی به اکتشاف شرکت های دولتی و خصوصی دارد که بتوانند پتانسیل های معدنی را کشف کنند.
,
,
,
,
,
,
,
, بیشترین ذخایر معدنی کشور را سیستان و بلوچستان دارد, بیشترین ذخایر معدنی کشور را سیستان و بلوچستان دارد,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
۸۵ درصد ذخایر کشور از کانی زدایی منیزیت از سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی تامین می شود
وی با بیان اینکه منیزیت به عنوان یک کانی غیرفلزی و برند در استان مطرح می شود، اذعان کرد: ۸۵ درصد ذخایر کشور از کانی زدایی منیزیت در استان های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی استخراج می شود و کمربند کانی سازی از بزمان شروع و تا بیرجند ادامه پیدا می کند.
وی افزود: در حال حاضر پنج معدن فعال اکتشافات منیزیت را استخراج می کنند و بخشی از آن برای فرآوری نهایی به شرکت تهیه و تولید مواد به شهرستان سربیشه و بخشی به یزد و اصفهان برای بافت و تولید مشتغات منیزیتی ارسال می شود.
وی با اشاره به اینکه منیزیت یک کانی با ارزش و مهم در کشور محسوب می شود، تشریح کرد: این کانی در گذشته از کشورهای دیگر وارد می شد اما در حال حاضر با توجه به استخراج معادن در سیستان و بلوچستان که کشف و راه اندازی شده است کشور را بی نیاز از واردات کرده و در ساخت آجرهای نسوزی در بخش صنعتی و کوره های ذوب بخشی از آن را منیزیت به عنوان زیرگداز استفاده می شود.
رئیس خانه معدن استان ادامه داد: وجود هر معدنی در استان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را به دنبال دارد و نیروهای کارگری، نیمه تخصصی و تخصصی که در معدن کار می کنند و بخشی از این اشتغال را نیروهای بومی تامین می کنند کارگرهای ساده و آموزش دیده به عنوان کارگران ماهر و بخشی از نیروهای فنی مهندسین معدن و زمین شناسی که در استان هستند در این معادن مشغول به کار هستند و تاکید بر اینست که اگر نیروی تخصصی در استان نبود از سایر استان ها به کارگیری شوند چراکه نیروی بومی و محلی هر چه به معدن نزدیکتر باشد برای کارفرما هزینه های جانبی و استخراج پایین تر است.
لزوم ایجاد صنایع فرآوری محصولات معدنی در سیستان و بلوچستان
وی با اشاره به صادرات مواد معدنی از استان گفت: سنگ آهن، کرومیت، منگنز بیشترین نیاز در کشور است و کارخانجات غیرآلیاژ؛ سیلکومگنز، تروکروم، سلیکومنگنز باید برای آنها ارزش افزوده ایجاد شود و همچنین برای منیزیت کوره های پخت در استان باید فعال کرد تا هزینه حمل ارسال به بیرجند، اصفهان، یزد و کرمان معدن دار یا کارخانه دار متقبل نشوند.
,
, ۸۵ درصد ذخایر کشور از کانی زدایی منیزیت از سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی تامین می شود, ۸۵ درصد ذخایر کشور از کانی زدایی منیزیت از سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی تامین می شود,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, لزوم ایجاد صنایع فرآوری محصولات معدنی در سیستان و بلوچستان, لزوم ایجاد صنایع فرآوری محصولات معدنی در سیستان و بلوچستان,
,
,
,
, ,
,
آسوده با اشاره به دغدغه های معدن دارهای استان بیان کرد: هزینه تمام شده مواد معدنی و فرسودگی ماشین آلات معدنی از بزرگترین مشکلات معدن دارها است؛ ناوگان ماشین آلات استخراج معادن استان قدیمی و فرسوده هستند علاوه بر مصرف سوخت بالا استهلاک زیادی دارند و هزینه تمام شده استخراج موادمعدنی در مقایسه با میانگین کشوری بسیار بیشتر است.
وی با مطرح کردن طرح حمایتی دولت برای واردات ماشین آلات، گفت: از طریق منطقه آزاد چابهار و مجوز دولت؛ معدنکارها به صورت ورود موقت ماشین آلات معدنی را از کشورهای دیگر وارد و یا واردات مشروط انجام دهند که مستلزم پرداخت هزینه های گمرکی و حقوق گمرکی نباشند اما در قبالش با تعهد اینکه ماشین معدنی فقط در معادن استان به کارگیری شوند تا هزینه تولید پایین آید.
رئیس خانه معدن استان ادامه داد: متولیان امر در سطح وزارتخانه دست به دست هم دهند سازوکاری تعریف کنند تا معدن کارهای استان از این مزیت کشورهای همجوار استفاده کنند و واردات ماشین آلات یکی از این راه هاست چراکه هزینه ماشین آلات استیجاری از بقیه شهرها بسیار بالاست و به دلایل شرایط بد آب و هوایی، دور مسافت، کمبود قطعات کمتر رغبتی نشان می دهند.
سیستان وبلوچستان در کمربند موادمعدنی
وی با بیان اینکه استان در کمربند موادمعدنی قرار دارد، اظهار کرد: یکی از محورهای اصلی توسعه و ترانزیت در استان استفاده از ظرفیت معادن و موادمعدنی و تنوع کانی ها است، باتوجه به کمبود آب در سیستان و بلوچستان و ناپایداری در حوزه کشاورزی با حمایت بخش دولتی و خصوصی در بخش معادن، اکتشافات و فرآوری می توان سومین استان در عرضه تولید طلا، مس و منیزیت و برند موادمعدنی در کشور مطرح شد.
آسوده با اشاره به اینکه مشوق های سرمایه گذاری در استان بسیار اندک است، گفت: موانع سرمایه گذاری در استان بسیار زیاد و متاسفانه رغبت و رقابتی وجود ندارد چراکه هزینه و رقم هایی که برای زمین در شهرک های صنعتی برای ایجاد کارخانه پیشنهاد می شود بسیار بالا است در حالی که در شهرهای دیگر زمین، آب و برق با هزینه بسیار کمی در اختیار سرمایه گذار قرار می گیرد.
از ویژگی های متالوژنی سیستان و بلوچستان کانی سازی طلا است
محمودرضا رحمتیان، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه سیستان و بلوچستان دارای معادن غنی طلا در مناطق مختلف است، بیان کرد: یکی از ویژگیهای متالوژنی استان کانی سازی طلا است که مطالعات اکتشافی در یک دهه اخیر منجر به شناسایی ذخایر طلا در استان شد مجموعه ذخایر طلای مکشوفه استان ۴۴ تن که سهم ذخایر استان تقریبا از ۱۳ درصد نسبت به مجموع ذخایر طلای کشور ۳۴۰ تن می باشد.
رحمتیان افزود: ذخایر طلای استان شامل کانسار طلای در گیابان آساگی بی بی مه، مادوفتی( خارستان) سرکهنو سیاه جنگل و چاه نعلی و کانسار مس و طلای جانجا می باشد از این ذخایر دو کانسار طلای درگیابان و آساگی دارای پروانه بهره برداری و هم اکنون در حال تجهیز هستند.
تفتان پتانسیل معدنی سنگ های تزیینی مرمریت را دارد
وی با اشاره به اینکه تفتان از شهرهای سیستان و بلوچستان که سال گذشته ذخایر معدنی طلا در آن کشف و شناسایی شد، اظهار کرد: مهمترین ذخایر شناسایی شده در شهرستان تفتان شامل کانسار طلای مادفتی، ذخایر منیزیت زیروکی و قلعه بید است وهمچنین محدوده مستعد طلای نارون و تخت وجود دارد که مطالعات اکتشافی در این محدودهها امید بخش بوده چراکه شهرستان تفتان پتانسیل خوبی جهت سنگ های تزیینی مرمریت دارد که در آینده نزدیک می تواند به قطب سنگ های تزیینی و نما تبدیل شود.
,
,
,
,
,
,
,
, سیستان وبلوچستان در کمربند موادمعدنی, سیستان وبلوچستان در کمربند موادمعدنی,
,
,
,
,
,
, از ویژگی های متالوژنی سیستان و بلوچستان کانی سازی طلا است, از ویژگی های متالوژنی سیستان و بلوچستان کانی سازی طلا است,
,
,
,
,
,
, تفتان پتانسیل معدنی سنگ های تزیینی مرمریت را دارد, تفتان پتانسیل معدنی سنگ های تزیینی مرمریت را دارد,
,
,
,
, ,
,
اشتغال یکی از راهبردهای بلندمدت در صنایع معدنی است
وی با اشاره به اشتغال که یکی از راهبردهای بلندمدت در صنایع معدنی است، تصریح کرد: شرکت توسعه معادن پارس تامین با هدف اشتغال زایی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته با انجام مطالعات اجتماعی همزمان با عملیات اکتشاف معدن پتانسیل های بالقوه موجود در بین ساکنین محلی را شناسایی کرده و برنامههای آموزشی برای این افراد جهت بکارگیری و اشتغال در کارخانه استحصال طلای تفتان که در سه کیلومتری شهرک صنعتی اسکل آباد در حال احداث می باشد و در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید در نظر گرفت.
رحمتیان گفت: با توجه به ظرفیت های معدن ما دوفتی این شرکت طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید را در برنامه خود داشته که تأمین زیرساختهای مورد نیاز در منطقه تنها مانع افزایش ظرفیت تولید این شرکت است که نیازمند حمایت دولت در زمینه تامین و ارتقاء زیرساخت های منطقه می باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بخش سرمایه گذاری اکتشافی و ثروت و هزینهای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در این بخش برای ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
اشتغالزایی حدود ۳۰۰ نفر در کارخانه فاز اول استحصال طلا
وی افزود: کارخانه فاز اول استحصال طلا با بودجهای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم خواهد شد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان اذعان کرد: مطالعات سرمایه گذاری فاز توسعه این کارخانه با ظرفیت خوراک پنج میلیون تن در سال در حال انجام است که برآورد حداقل سرمایه گذاری آن معادل با ۳۵۰ میلیون دلار بوده و پیشبینی میشود برای هزار نفر در بخش استخراج و کارخانه استحصال طلا اشتغال زایی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تربیت نیروهای متخصص در بخش معدن نقش بسزایی دارد، تصریح کرد: کمبود نیروی متخصص به ویژه در بخش ماشین آلات معدنی احساس می شود و هم اکنون دانشکده صنعت و معدن در شهرستان خاش و دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام به جذب دانشجو و تربیت نیروی انسانی متخصص می کند.
لزوم توسعه سرمایه گذاری در بخش معادن سیستان و بلوچستان
رحمتیان با اشاره به نقش سرمایه گذاران بومی در ایجاد اشتغال در استان افزود: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان از جمله مناطق کمتر توسعه یافته در کشور است باید با سرمایهگذاری هدفمند و سوء سرمایهها به سمت این گونه مناطق توزیع ثروت و سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشور را سرلوحه خود قرار داده و با ایجاد اشتغال در این مناطق و جذب سرمایه گذاران بومی از فرار سرمایه از این مناطق جلوگیری کنند تا باعث رشد و توسعه و رونق اقتصادی در منطقه شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با اشاره به ایجاد مشوق ها برای سرمایه گذاران خاطرنشان کرد: یکی از بحرانی ترین فاکتورهای بازدارنده سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته عدم وجود زیرساخت مناسب در این مناطق است، لذا سرمایه گذاری بخش دولتی در ارتقاء زیرساخت های این استان می تواند مشوقی برای جذب سرمایه گذاران و ایجاد اشتغال در این استان باشد؛ طرح های دیگری نظیر تسهیل اختصاص زمین و سایر مجوزهای ارگانهای ذیربط در این استان نیز می تواند سرمایه گذاران را ترغیب کند.
انتهای پیام/
,
, اشتغال یکی از راهبردهای بلندمدت در صنایع معدنی است, اشتغال یکی از راهبردهای بلندمدت در صنایع معدنی است,
,
,
,
,
,
,
,
, اشتغالزایی حدود ۳۰۰ نفر در کارخانه فاز اول استحصال طلا, اشتغالزایی حدود ۳۰۰ نفر در کارخانه فاز اول استحصال طلا,
,
,
,
,
,
,
,
, لزوم توسعه سرمایه گذاری در بخش معادن سیستان و بلوچستان , لزوم توسعه سرمایه گذاری در بخش معادن سیستان و بلوچستان ,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه