پرستاران بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد از تلخ وشیرین های کارشان می گویند/ پرداخت معوقات کارانه، مهمترین خواسته پرستاران خرم آبادی از مسئولین
پرستاری شغلی سخت،پرتنش اما شیرین است.زنان دراین شغل بیش از مردان موفق ترند و روحیه خیرخواهانه و صبوری بانوان این حرفه را مختص به زنان کرده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک یکی از مشاغلی که همه به سختی آن اذعان دارند،پرستاری است.روز پرستار را هم به دلیل همین سختی کار و ارزش و جایگاهی که حضرت زینب کبری(س) درجریان واقعه کربلا داشته،نامگذاری کرده اند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سفیرافلاک,پرستاری شغلی سخت،پرتنش اما شیرین است.زنان دراین شغل بیش از مردان موفق ترند و روحیه خیرخواهانه وصبوری بانوان این حرفه را مختص به زنان کرده است.هرچند حرفه پرستاری سال هاست به صورت آکادمیک در دانشگاه ها آموزش داده می شود وخیلی از مردان راغب به تحصیل دراین رشته هستند اما تجربه نشان داده زنان دراین حرفه همچنان پیشتازند.
,روز پرستار فرصتی است برای ارج نهادن به سفیدپوشانی که محبوب جامعه اند.اما این نکته را نباید فراموش کرد که اهمیت حرفه دشواری مانند پرستاری را فقط به یک روز منوط کرد.
,این نکته را "افسانه نوری" پرستار بخش c.c.uبیمارستان شهید رحیمی خرم آباد به ما یاد آور می کند:« متاسفانه خیلی ها هنوز از جایگاه یک پرستار درجامعه و در مجموعه یک بیمارستان اطلاع ندارند.بخش روابط عمومی بیمارستان ها باید در زمینه فرهنگ سازی جایگاه پرستار وپیراپزشک ونحوه رفتار بیماران وهمراهان آنان با کادر پزشکی اطلاع رسانی کنند.»
,, ,
وی ادامه می دهد:« من دربخش c.c.u بیمارستان کار می کنم. این بخش جزء بخش های حساس بیمارستان است که درآن ملاقات ممنوع است. روی تابلو اعلانات تابلو"سکوت" و"ملاقات ممنوع" نصب شده ولی هر روز از 7صبح یک نفر باید درگیر راضی کردن همراهان مریض باشد و آنان را راهنمایی کند.براساس قانون ملاقات همراه بیمار دربخش های حساس بیمارستان،ملاقات کننده باید در حد 5 الی 10دقیقه مریضش را ملاقات کند ولی متاسفانه خیلی از مردم هنوز این آداب را یاد نگرفته اند و با تجمع در بخش مراقبت از بیمار ایجاد مزاحمت می کنند.»
,این پرستار از سختی های حرفه اش می گوید:« یکی از سختی های شغل پرستاری درگردش بودن شیفت های کاری است. ما در سه نوبت باید شیفت بایستیم: شیفت صبح، شیفت عصر و شیفت شب .این برنامه تقریبا مرتب نیست و باعث خلل در روال عادی زندگی مان می شود؛ به خصوص وقتی شیفتمان شب باشد و بچه کوچک داشته باشیم.علاوه بر آن برای مهمانی رفتن و مهمانی دادن، مسافرت رفتن وخیلی دیگر از کارهای شخصی مان دچار مشکل می شویم.»
,نوری به دیگر مشکلات حرفه پرستاری اشاره می کند:«به خاطر اینکه دائم سرپا هستیم به مرور زمان درمعرض خطر دیسک کمر،میگرن و خیلی مشکلات جسمی و روحی قرارداریم.اما چاره ای نیست باید کارمان را به نحو احسن انجام و شیفتمان را به نفر بعدی تحویل بدهیم.»
,این پرستار از مدیر بیمارستان و رییس دانشگاه علوم پزشکی می خواهد برنامه های تسهیل کننده ای از جمله اقدامات رفاهی وتفریحی برای این قشر مهیا کنند تا فشار کاری پرستاران را تسکین دهد.
,"الهام باشیزر" پرستار "بخش قلب" بیمارستان است.او هشت سال سابقه کار پرستاری دارد.او می گوید:« درکشورهای خارجی پرستاران از جایگاه خاصی برخوردارند. بعد از پزشک، پرستار حرف اول را می زند ولی در جامعه ما کمتر به این موضوع توجه می شود. حتی پیش آمده که کار ما را با یک تزریقاتی ساده یکی دانسته اند. بارها ازمن پرسیده اند که شما درس هم خوانده اید؟دانشگاه رفته اید؟»
,این پرستارمعتقد است:« با این وجود، کسی که شغلش را دوست داشته باشد این حرف ها برایش مهم نیست. شاید من صد درصد به شغلم علاقه نداشته باشم ولی آن حسی که انسان درکمک کردن به دیگران درک می کند خیلی بیشتر ازعلاقه به حرفه وسختی آن می تواند به فرد آرامش دهد.»
,, ,
باشیزر حس خوب مفید بودن درکارش را به همه مشاغل ومنصب ها ترجیح می دهد ومی گوید:« بارها شده حتی همراهان بیمار به ما فحش هم داده اند ولی تحمل کرده ایم.چیزهای ناروایی گفته اند ولی ما جواب شان را نداده ایم.سعی کردم یک لحظه خودم را جای همراه بیمار یا بیمار تصور کنم که چقدر فشار روحی وجسمی متحمل می شود که مجبوراست به من یا همکارانم توهین کند. ولی برخی ها هم توقعات بی جایی ازپرستاران دارند وخارج از برنامه کاری وچارچوب آن از ما توقع دارند.»
,از او می پرسم: «زندگی شخصی یک پرستار با زندگی سایرافراد چه تفاوتی دارد؟» می گوید:«به نظر من زندگی شخصی یک پرستار خیلی تحت تاثیر کارش قرار می گیرد چون کار ما هم فعالیت فکری است وهم فعالیت جسمی.»
,این پرستار درادامه می گوید:«اگر متاهل باشی همسرت باید درکت کند یا اگر مجرد باشی اعضای خانواده درکت کنند.چون اگر نتوانی در خانه آرامش واستراحت داشته باشی نمی توانی برای فردا سرزنده باشی.»
,این پرستار از مسئولین هم خواسته ای دارد:«مسئولین به وعده هایی که به پرستاران می دهند عمل کنند. طرح تحول نظام سلامت برای بیماران مفید بود ولی کار ما را دوچندان کرده چون که بیمارهیچ اقدامی را بیرون از بیمارستان انجام نمی دهد وهمه مراحل درمان دربیمارستان صورت می گیرد. اگر با وجود این حجم زیاد کار، معوقات پرستاران پرداخت بشود و نظام پرداختی پرستاران عادلانه اجرا شود سختی کار جبران می شود.»
,این پرستار شیرین ترین لحظه کارش را زمانی می داند که بیمار سلامت از بیمارستان مرخص می شود.او می گوید:«تلخی کار ما زیاد است فوت بیمار برای ما هنوز عادی نشده وهربار که مریضی دربخش فوت می کند کل کادر پزشکی ناراحت است.اما موقعی که بیمار مرخص می شود وشادی درچهره خانواده اش موج می زند خستگی کار ما ازتن می رود.»
,انتهای پیام/ش
]
ارسال دیدگاه