به مناسبت سی و هشتمین پیروزی انقلاب؛
آیت الله جنتی یار دیرین انقلاب را بیشتر بشناسیم
به مناسبت فرا رسیدن سی و هشتمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران نگاهی انداخته ایم به کارنامه ی درخشان برخی از این یاران انقلاب و در این یادداشت شخصیت آیت الله جنتی را مورد واکابی قرار داده ایم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز، احمد جنتی زاده ی ۳ اسفند ۱۳۰۵ در لادان واقع در خیابان کُهندژ، از بلوک ماربین، واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. در زادگاه او مدرسهای وجود نداشت، این چنین بود که ایشان به مکتبخانه رفت و خود نیز اندکی از دروس جدید را مطالعه کرد و بعدها در قم مقداری زبان انگلیسی فرا گرفت. دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند. پس از تکمیل مقدمات و طی کردن برخی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم آمد. با ورود به قم به تکمیل دروس دوره سطح پرداخت و در درس خارج سید حسین طباطبایی بروجردی و سید روحالله خمینی شرکت کرد و در این مدت در بحثهای اخلاق و تفسیر نیز حضور یافت. وی از نظر تحصیلات حوزوی دارای درجهٔ اجتهاد است .
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,,
عضو فقها و دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران است. جنتی از دوره اول شورای نگهبان در سال ۱۳۵۹ به عنوان عضو فقهای این نهاد منصوب شد و از سال ۱۳۷۱ دبیری شورا را برعهده داشتهاست. ا و در سال ۱۳۸۶ در انتخابات ریاست مجلس خبرگان از اکبر هاشمی رفسنجانی شکست خورد. وی از ۱۳۶۰ دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و از بدو تأسیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در سال ۱۳۷۲، رئیس این ستاد است.
,وی چهار پسر به نام علی، حسن، حسین و محمد دارد. حسین جنتی پس از اعلام جنگ مسلحانهٔ مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی ایران، به حمایت از سازمان مجاهدین برخاست و همراه با همسرش فاطمه سروری به زندگی مخفی روی آورد تا اینکه بالاخره در ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۱ در حملهٔ سپاه پاسداران کشته شد. علی جنتی نیز از همراهان محمد منتظری در مبارزات مسلحانه در پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بودهاست و پس از انقلاب در دورههای مختلف ریاست صدا و سیمای استان خوزستان، استانداری خوزستان، استانداری خراسان، ریاست دفتر هاشمی رفسنجانی، سفیر ایران در کویت، معاونت سیاسی وزیر کشور در دوره احمدینژاد به عهده داشتهاست و در دوره حسن روحانی وزیر فرهنگ و ارشاد شد. او که از حامیان هاشمی رفسنجانی است در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد سفیر ایران در کویت بود که در سال ۱۳۸۹ از این مقام برکنار شد. حسن جنتی دیگر پسر او در دیار پدری (لادان اصفهان) به نجاری مشغول است و محمد جنتی نیز کارمند سازمان تبلیغات اسلامی تهران است، وی پیش از این به شغل برقکاری مشغول بوده است.
,پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در سخنرانیها، اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی همواره به تبلیغ ضد حکومت پهلوی میپرداخت و دیگران را به پیروی از راه خمینی دعوت میکرد. در درون حوزه، در ملاقات با علما و مراجع، آنها را از آخرین اخبار حرکت انقلابی خمینی و مردم با خبر میساخت. او با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به برنامه ریزی هماهنگ برای برپایی راهپیماییها، نوشتن اعلامیهها و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت خمینی ـ همانند جامعه روحانیت مبارز ـ میپرداخت و ارتباط خود را با خمینی حفظ میکرد تا از آخرین فعالیتهای مبارزاتی در قم، نجف و دیگر شهرها اطلاع پیدا کند. وی همچنین به مدت چهارده سال به تدریس در مدرسه حقانی مشغول بود.
,او بارها در قم، رفسنجان و جزیره خارگ مورد تهدید و تعقیب رژیم شاه قرار گرفت و چند بار در قم بازداشت شد. او سه نوبت به زندان رفت و مجموعاً سه ماه زندانی شد و یک بار هم دستگیر و به مدت سه سال به اسدآباد همدان تبعید شد.
,به نقل از کتاب خاطرات محمد صادق خلخالی، احمد جنتی اوایل انقلاب حکمی مشابه حکم صادق خلخالی از سوی خمینی دریافت کرد، مبنی بر محاکمهٔ آنچه که وی «مجرمین طاغوتی» خواندهاست و جنتی نیز حکم مزبور را اجرا کرد: «حضرت آقای جنتی، در اهواز و تهران، چند نفر از طاغوتیان را محاکمه و به اعدام محکوم کرد».
,وی از طرفداران جدی محمود احمدینژاد بوده و از همفکران مصباح یزدی است. احمد جنتی در سال ۱۳۸۳ خواهان کناره گیری از امامت جمعه تهران شد و از علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی خواست که با این درخواست موافقت کند.
,مسؤولیتها
,- دبیری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
- ریاست سازمان تبلیغات اسلامی
- نماینده ولی فقیه (خمینی و خامنهای) در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان
- عضویت در تمامی دورههای شورای نگهبان قانون اساسی با حکم رهبران خمینی و خامنهای
- دبیری شورای نگهبان قانون اساسی با حکم خامنهای
- امامت جمعه موقت قم، کرمانشاه و تهران
- عضویت در شورای پشتیبانی جنگ
- مدیریت در دادگاههای انقلاب اسلامی
- نمایندگی مجلس خبرگان در دوره اول و دوم از استان خوزستان و در دوره سوم و چهارم از استان تهران و عضویت در هیئت تحقیق مجلس خبرگان
- عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام
- عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی
- عضویت در هیئت مؤسس جامعه الزهرا با حکم خمینی
- عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم خامنهای
- عضویت در شورای عالی تبلیغات خارجی با حکم خامنهای
- مسوؤلیت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
- عضویت در کمیسیون صدا و سیما به عنوان نائب رئیس
- نماینده ولی فقیه (خامنهای) در کمک رسانی به مردم بوسنی و هرزگووین.
احمد جنتی هم اکنون عضو فقها و دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران است و برخی دیگر از مسؤولیتهای مذکور را نیز هنوز بر عهده دارد.
,دبیری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، نمایندگی امام و رهبری در اتحادیۀ انجمنهای اسلامی دانش آموزان، عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی با حکم امام و رهبری، دبیری شورای نگهبان قانون اساسی، امامت جمعۀ موقت قم، کرمانشاه و تهران، عضویت در شورای پشتیبانی جنگ، مدیریت در دادگاههای انقلاب اسلامی، نمایندگی مجلس خبرگان در دورۀ اول و دوم از استان خوزستان و در دورۀ سوم از استان تهران، عضویت در هیأت تحقیق مجلس خبرگان، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم رهبری، عضویت در شورای عالی تبلیغات خارجی با حکم رهبری، مسوؤلیت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، عضویت در کمیسیون صدا و سیما به عنوان نائب رئیس از دیگر مسئولیتهای او در سالهای پس از انقلاب است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه