به بهانه فرا رسیدن سال نو؛
مسافران نوروزی از بوشهر چه سوغاتی ببرند؟+تصاویر

به بهانه فرا رسیدن فصل زیبای بهار و گرامیداشت مقدم سبز نوروز شما را با برخی از سوغاتی های خوراکی، صنایع دستی و همچنین غذاهای محلی استان بوشهر آشنا می سازیم تا هنگام سفر به این استان بدانید چه چیزهایی را بخرید و برای عزیزانتان به ارمغان ببرید.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گام نیوز ؛ بهارنوروز و تعطیلات نوروزی همیشه واژه سفر را برای ما ایرانیان تداعی می کند و آنچه با مسافرت عجین شده رسم زیبای سوغاتی آوردن است. سوغاتی دادن و سوغاتی گرفتن لذت فراوانی دارد. فرهنگ سوغاتی آوردن از سفر و هدیه دادن به دوستان و وابستگان،از دیرباز در میان ما یرانیان جای باز کرده و همه عادت کرده ایم پس از بازگشت از سفر برای اقوام و آشنایان هدایا و سوغاتی هایی را به ارمغان بیاوریم.این کار نشان از این دارد که هر مسافر در سفر به یاد عزیزان و آشنایان خویش بوده و جایشان را خالی دیده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گام نیوز ,سرزمین چهار فصل و زیبای ایران،همانگونه که از به لحاظ مناظر طبیعی، آب و هوا یی، جاذبه های گردشگری، آداب و رسوم و فرهنگ عمومی، متنوع و کم نظیرمی باشد؛ به لحاظ تامین نیاز مسافران به سوغات، نیز سرزمینی بی بدیل به شمار می آید، به گونه ای که کمتر نقطه ای از این سرزمین را می توان یافت که مسافرانش نتوانند ارمغانی ویژه از آن تهیه و برای عزیزانشان ببرند. استان بندری بوشهراز جمله مناطق کشور است که هر ساله با فرارسیدن بهار نوروز مسافران زیادی بدان وارد می شوند.بوشهر یکی از بنادر زیبای جنوب کشور است که علاوه بر اینکه جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی بسیاری دارد، سوغاتی های خوراکی و صنایع دستی متنوعی برای به ارمغان بردن مسافران نوروزی در آن وجود دارد.
,از همین رو می خواهیم به بهانه فرا رسیدن فصل زیبای بهار و گرامیداشت مقدم سبز نوروز شما را با برخی از سوغاتی های خوراکی، صنایع دستی و همچنین غذاهای محلی استان بوشهر آشنا سازیم تا هنگام سفر به این استان بدانید چه چیزهایی را بخرید و برای عزیزانتان به ارمغان ببرید.
,از جمله سوغاتی های خوراکی بوشهر می توان به خرما، ارده و شیره خرما، انواع ماهی و میگو، حلوای مسقطی، حلوا راشی، حلوای سنگک و ...اشاره کرد. همچنین از جمله صنایع دستی استان را می توان به گرگوربافى، حصیربافى، سفال و سرامیک، گبه و گلیم، عبای شتری، عروسک ها و کالاهایی تزئینی صدفی و غیره.. اشاره کرد که در ذیل به توضیح برخی از آنان می پردازیم.
, . ,سوغاتی های خوراکی:
, سوغاتی های خوراکی:, سوغاتی های خوراکی:,خرمای بوشهر: کشت خرما در شهر بوشهر به دوران هخامنشیان باز می گردد و امروزه یکی از مشاغل اصلی مردم بوشهر تولید خرما و فرآورده های حاصل از آن است. خرما و محصولات نخل را میتوان به عنوان مهمترین سوغات استان بوشهر یاد کرد.از خرمای بوشهر فرآورده های بسیاری بدست می آید مانند شیره ی خرما، پنیر نخل،لواشک خرما، شهد خرما، سرکه خرما، و...که هر کدام طعم منحصر بفردی دارند و همچنین صنایع دستی خرما از جمله حصیر و زنبیل و کلاه و . . . است شما می توانید این محصولات را به عنوان سوغات بوشهر با خود ببرید.
, خرمای بوشهر:,
ارده بوشهر: ارده یکی از فرآورده های خوشمزه کنجد است که بعنوان یک غذای پرانرژی در کنار شیره خرما، شیره ی انگور یا عسل لذیذتر و خوش طعم تر می شود. ارده از کنجد تهیه می شود و روغن آن منبع غنی ویتامبن، آنتی اکسیدان، چربی اشباع شده و … است. همچنین با توجه به خواص بسیاری که دارد بدن را در برابر هوای سرد مقاوم خواهد کرد. شما می توانید ارده و در کنار آن شیره ی خرمای مرغوب بوشهر را برای خود و یا بعنوان سوغات بوشهر تهیه کنید مطمئنا از آن استقبال خواهد شد.
, ارده بوشهر:, … , .,
ماهی و میگوی بوشهر: اگر به دنبال ماهی تازه و خوش طعم دریای جنوب هستید شهر بوشهر می تواند از ابن نظر نیاز شما را برطرف کند. در بوشهر بازار ماهی فروشان رونق بسیاری دارد و شما در آنجا انواع ماهی های مورد علاقه ی خود را پیدا خواهید کرد. ماهی های بوشهر همانند دیگر شهرهای جنوب کشور تنوع زیادی دارد از جمله ماهی هایی که در این شهر شهر صید می شوند ماهی سنگسر، هامون، ماهی مرکب، ماهی شیر و … هستند. در کنار ماهی، میگوی بوشهر هم طرفداران بسیاری دارد و می توانید میگو را بصورت تازه در بوشهر تهیه کنید. همچنین غذاهای محلی خوشمزه ای که با ماهی و میگو تهیه می شوند نظرتان را جلب خواهند کرد. حلوا مسقطی، شیره خرما، حلوا راشی، حلوای سنگک، خارک پخته و ... را میتوان به عنوان دیگر سوغاتیهای خوراکی بوشهر معرفی کرد.
, ماهی و میگوی بوشهر:, … , ., .,
سوغاتی های صنایع دستی:
, سوغاتی های صنایع دستی:, سوغاتی های صنایع دستی:,گبه و گلیم: مشهورترین سوغات و محصول صنایع دستى استان بوشهر گبه و گلیم صادراتى است که در مناطق وسیعى از شهرستانهاى استان رواج دارد . این دو محصول استان بوشهر دارای شهرت جهانی است. در حال حاضر شاخص ترین محصول صنایع دستى استان بوشهر گبه و گلیم صادراتى است که در مناطق وسیعى از شهرستانهاى استان رواج دارد. مهمترین مراکز گبه بافى در استان بوشهر عبارتند از:روستاهاى شول، کمالى، بهمنیارى، محمدصالحى، عباسى، فخرآورى، کلر و چهار روستایى از توابع شهرستان گناوه.
, گبه و گلیم:, ., :,
عبا بافی: پس از آن باید از عباى شترى بوشهر نام برد که در نوع خود منحصر به فرد میباشد و امروزه به مقدار بسیار محدودى تولید میگردد. عبابافی یکی از صنایع دستی و سنتی وابسته به پشم شتر یا گوسفند است که با سابقه بیش از ۵۰۰ سال در بعضی نواحی ایران از جمله استان بوشهر رواج دارد و عبای استان در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارای جایگاه ویژهای است.
, عبا بافی:, .,
گرگوربافى: گرگور یکی از وسایل صید ماهی است که با سیم فلزی گالوانیزه و به شکل یک نیمکره بافته میشود. بافت گرگور توسط مردان صورت میپذیرد و در سواحل طولانی استان مورد استفاده قرار میگیرد. ارتفاع گرگور به تناسب نوع شناور و محل صید، 1 تا 3 متر میباشد.استفاده از گرگور در صید سبب میشود ماهی به صورت زنده و بدون آسیب صید گردد.مراکز مهم تولید گرگور در استان بوشهر عبارتند از شهرستانهای دیلم، بوشهر، گناوه، دیر و کنگان.
, گرگوربافى:, ., ., .,
حصیربافى: حصیربافی در استان بوشهر بدلیل فراوانی برگ و الیاف درخت خرما و گیاهان خودرو در مناطق باتلاقی و شوره زار از دیرباز رایج بوده است و تقریباً اکثر روستائیان بویژه مردان در دوران فراغت از فعالیت های کشاورزی به آن اشتغال می ورزند. فراوانی مواد اولیه مورد نیاز و کاربرد گسترده محصولات حصیری موجب افزایش بازدهی اقتصادی این حرفه و عمومیت آن بوده است. مهم ترین محصول حصیری استان بوشهر که هم از نظر اقتصادی خود مصرفی دارای اهمیت ویژه ای بود و هم در گذشته در ممالک عربی بازار مناسبی داشت. نوعی فرش حصیری بنام (تک) است که معمولآً با 8 ساعت کار یک بافنده ماهر در ابعاد 200×200 سانتی متر بافته می گردید و بهترین وسیله برای پوشش سقف کپرهای روستائی بود.سایر محصولات حصیری که در روستاهای استان بوشهر تولید می شوند عبارتند از: تویزه یا جانانی ـ مخرف که نوعی زنبیل کوچک است ـ بادبزن ـ کلاه حصیری تلی که ظرف مناسبی برای نگهداری حبوبات و غلات است، زیر داغی ـ کپو ـ چاکان که سبد جمع آوری خرما و یا کپه ترازو است.مراکز مهم تولید حصیر در استان بوشهر عبارتند از:شهرستان گناوه ـ دشتی ـ دشتستان ـ کنگان.
, حصیربافى:, ., ., :, .,
سفالگری: به لیل اهمیت حیاتی آب در منطقه گرم و کم آب بوشهر، تهیه وسایلی که بتواند در خنک کردن و خنک نگاهداشتن آب ایجاد نماید از دیرباز مرسوم بوده و کارگاههای کوزه گری که عمدتاً در کنار تهیه وسایل خنک کننده آب به ساخت فرآورده های سفالین مورد نیاز از قبیل: کوزه آب، کوزه قلیان، سر قلیان، حب یا حبانه، کشک ساب، کاسه و بشقاب و غیره می پردازد. خاک مصنوعی مورد نیاز سفالگران نیز از معادن موجود در اطراف شهرهای آنان تأمین می گردد و شیوه تولید با چرخهای سفالگری سنتی می باشد که در شهرهای برازجان، کنگان، دیلم، اهرم و دشتی دایر بوده است ولی بتدریج از رونق و فعالیت کنار رفته اند. امروزه یک کارگاه سفال و سرامیک جدید از محل اعتبارات تبصره 3 در شهرستان برازجان احداث گردیده است که انتظار می رود با تولید کالاهای جدید و متنوع سفال و سرامیک و چینی بتواند به احیاء این هنر اصیل کمک نماید.مراکز مهم تولید سفال در استان بوشهر عبارتند از: شهرستان دشتستان و کنگان. سفال و سرامیک از دیگر صنایع دستى استان بوشهر هستند.
, سفالگری, :, :, . , ., .,
غذاهای محلی استان بوشهر:
, غذاهای محلی استان بوشهر:, غذاهای محلی استان بوشهر,قلیه ماهی: یکی از مهمترین غذاهای محلی استان بوشهر که مردم استان نیز علاقه بسیار زیادی به آن دارند، قلیه ماهی است که پختن این غذا نیز نیازمند تخصص خاصی است که زنان بوشهری این تخصص را از بزرگترهای خود میآموزند.
, قلیه ماهی:, .,
قیمه بوشهری: قیمه بوشهری با قیمههای شهرهای دیگر تفاوت زیادی دارد. هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه. قیمه بوشهری را میکوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید. این خورشت معمولا با شکر پلو صرف میشود.
, قیمه بوشهری: , .,
قلیه میگو: قلیه میگو نیز از دیگر غذاهای مورد علاقه بوشهری ها است که دستور پختی شبیه قلیه ماهی دارد و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
, قلیه میگو: , .,
ماهی شکمپر: یکی از غذاهای مورد علاقه بوشهریها است که شکم ماهی را قبل از سرخ کردن با پیاز و سبزی جات معطر و کشمش پر کرده و آن را میبندند و سرخ میکنند.
, ماهی شکمپر:, .,ماهی تنوری: برای پختن این نوع غذا، از یک چوب سبز درخت نخل به عنوان سیخ استفاده میشود و چند ماهی به صورت کامل به این چوب وصل میشود و داخل تنور قرار می گیرد تا ماهیهای به صورت کامل مغزپخت شود.
, ماهی تنوری:, .,سمبوسه: خوراکی است که از خمیر پهنشده درست میشود به همین دلیل نوعی پای محسوب می شود که میانش را با سیبزمینی، گوشت و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. این خوراک خود تند است و با سس تند میل میشود.
, سمبوسه: , .,فلافل: نوعی غذای مورد علاقه جنوبیها است که ماده اصلی تهیه آن آرد نخود است و در برخی مناطق از سبزیهای معطر نیز در این غذا استفاده میشود.
, فلافل:, .,رنگینک: یکی از مهمترین غذاهایی که با استفاده از خرما تهیه میشود، رنگینک است که آرد و روغن سرخ شده بر روی خرما ریخته میشود و یک پیشغذا و یا دسر بسیار مقوی است.
, رنگینک:, .,
تهیه و تنظیم: فرهاد پروین
, تهیه و تنظیم: فرهاد پروین, تهیه و تنظیم: فرهاد پروین,انتهای پیام/
, انتهای پیام/, انتهای پیام/]
ارسال دیدگاه