اخبار داغ

هدف دیروز برجام رفع تحریم ها بود امروز جلوگیری از جنگ/ دولت سعی دارد اهداف مذاکرات را تغییر دهد

هدف دیروز برجام رفع تحریم ها بود امروز جلوگیری از جنگ/ دولت سعی دارد اهداف مذاکرات را تغییر دهد
چون برجام نتوانسته به اهداف اصلی خود برسد، تاکتیک امروز دولت و حامیان وی تغییر اهداف حقیقی برجام و مطرح کردن مسائل جدید در ارتباط با توافق هسته ای می باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از «تیتریک»،دولت سال آخر را در حالی آغاز می کند که به بسیاری از وعده های خود دست نیافته و امیدی نیز به بهبود شرایط وجود ندارد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تیتریک,

برجام به عنوان مهمترین عملکرد قابل اتکا برای دولت اعتدال نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند، ساختار تحریم ها کماکان وجود دارد و دارایی های ارزی هنوز وارد کشور نشده، بانکهای خارجی به دلیل نقش آفرینی کاذب قدرت ها به ویژه امریکا تمایلی به همکاری با اقتصاد ایران ندارند و زمزمه های اختلاف در مورد ادامه برجام به گوش می رسد و موج انتقاد و مطالبه از برجام دیگر به منتقدان دولت محدود نمی شود و جمعی از طرفداران و منسوبین جریان مذاکرات نیز شروع به انتقاد کرده اند.

,
 
,

اما تنها ویژگی فعلی برجام تاکید بر موفق بودن و فضا سازی رسانی ای گسترده در جهت دستاوردهای آن است، دولت طی یک جنگ روانی منسجم شکست های برجام را موفقیت جلوه می دهد و سعی دارد از فشار و توقعات ایجاد شده آن فرار کند.

,
 
,

اینکه سال گذشته مهمترین هدف برجام رفع تحریم ها عنوان می شد ولی امروز مهم ترین دستاورد آن بعد از یک سال از بین بردن سایه جنگ از سر کشور مطرح می شود نشان از یک روش و تاکتیک رسانه ای است و این تاکتیک به جهت این است که زمانی که اهداف محتمل و قطعی دست یافتنی نیست یک تاکتیک کاربردی این است که اهداف و توقعات را تغییر دهیم.

,
 
,

به این معنی وقتی برای برجام اهدافی چون رفع تحریم ها، گشایش اقتصادی، بازگشت دارایی های بلوکه شده و... قبل از توافق مطرح می شد و به قول آقای ترکان هزینه هر روز اجرا نکردن برجام صد میلیون دلار است و بعد از مدت یک سال از توافق و اجرایی شدن برجام هیچ کدام از آن اهداف، تاکید می کنم هیچ کدام از آنها هنوز تامین نشده، دولت و نظریه پردازان پیرامون آن در یک اقدام جالب و نوین اعلام کردند که برجام برای جلوگیری از جنگ بود و افزایش تحریم ها را جلوگیری کرد و احتمال فشار بر ایران را کاهش داد.

,
 
,

سلطانی فر معاون رئیس جمهور در اظهار نظری گفته بود که برجام مانع حمله نظامی فرانسه به ایران شده بود و فرد دیگری نیز ادعا کرده حمله به ایران تصویب شده بود و فقط بر سر زمان آن اختلاف وجود داشت .

,
 
,

ناصرهادیان از تحلیل گران نزدیک به دولت نیز گفت: انتظاراتی که از برجام وجود داشت برآورده نشد اما رفع تحریم ها همه هدف ما در مذاکرات نبود بلکه جلوگیری از وقوع جنگ و شکست بن بست مهم تر از رفع تحریم ها است.

,
 
,

جای سوال این جاست که چرا هیچ کدام از این تحلیل ها و نظریه ها سال گذشته و در هنگام توافق مطرح نمی شد و حتی زمانی که برجام در مجلس نیز بررسی گردید هم طرح نشد؟ چرا بعد از یک سال دوستان ادعا می کنند که جلوگیری از جنگ باعث امضای توافق شده است؟

,
 
,

کارشناسانی که امروز جنگ و ترس از وقوع جنگ را دلیلی بر برجام و هدف تحقق پیدا کردن آن معرفی می کنند اندکی به تاثیر بین المللی تحلیل خود توجه نمی کنند که زمانی که این پیام از طرف ایران به جهان داده شود که، مهمترین هدف برجام جلوگیری از جنگ بوده و عقب نشینی های ایران به این جهت صورت گرفته چه عواقبی هم برای ادامه برجام و هم برای دیگر مراودات بین المللی ما ایجاد خواهد کرد! کشوری که برای جلوگیری از جنگ ان هم با فرانسه تن به برجام دهد قطعاً در موارد مشابه هم می تواند این عقب نشینی را داشته باشد.

,
 
,

این تحلیل هایی که مصرف داخلی دارد می تواند ضربه جدی به اقتدار ایران بزند و دست مقامات امور خارجه را در مذاکرات مشابه خالی کند، که خسارت ان سهمگین تر از نقض برجام خواهد بود.

,
 
,

این مسائل که بررسی کامل آن بیش از چند کتاب زمان و مطلب لازم دارد به این دلیل مطرح می گردد که دولت در دست یابی به اهداف قطعی و حقیقی برجام ناکام مانده و احتمال تغییر در این وضعیت نیز عملاً تا انتخابات سال اینده وجود ندارد.

,
 
,

دولت با معضل فشار اجتماعی و از دست دادن بدنه اجتماعی خود درگیر است و مسایلی چون حقوق های نجومی، رکود اقتصادی، کاهش قیمت نفت، بیکاری، تعطیلی کارگاه های تولیدی، افزایش نقدینگی و... نیز مزید بر علت شده است تا دولت هر چه سریع تر برنامه ای برای تغییر این وضعیت پیاده کند تا بتواند سال بعد بهبود نسبی در نظر مردم ایجاد کند و در عرصه انتخابات پیروز باشد.

,

 

,

هادی امامی – کارشناس سیاسی تیتر1

,
 
,

انتهای پیام/م

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه