گفتگو با مداح و شاعر اهل بیت(ع) در شهرستان فردیس:
مداحی رسالت نوکری است/ شعر باید معرفت افزا باشد/ نوکری در خانه ی امام حسین(ع) افتخار است
حسین رضایی گفت: مداحی شغل نیست مداحی رسالت نوکری است، به نظر من مداحی یک تکلیف برای همه مردم است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به تقل از فردیسان، همزمان با ایام عزاداری سید و سالار شهیدام امام حسین (ع) گفتگویی خواندنی با یکی از مداحان به نام شهرستان فردیس ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید. حاج حسین رضایی یکی از مداحان به نام شهرستان فردیس است که مدت ۲۷ سال است که روضه خوان مجلس اباعبدا الله حسین(ع) است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, فردیسان,حاج حسین می گوید : مداحی را از سن ۱۴ سالگی و با خواندن دعای ندبه در مسجد الزهرا فردیس شروع کرده ام و پس از آن با خواندن دعای کمیل و زیارت عاشورا برای خانواده های شهدا به مداحی ادامه دادم و در دوران دبیرستان در مدرسه شهید ثمری صبح های پنج شنبه زیارت عاشورا می خواندم ، در دانشگاه نیز در رشته علوم حدیث ادامه تحصیل دادم و دراین مدت هم به صورت متفرقه در کلاس بزرگان حدیث و مداحی شرکت کردم.
او در تعریف مداحی می گوید: مداحی شغل نیست مداحی رسالت نوکری است، به نظر من مداحی یک تکلیف برای همه مردم است ،من در تمام کلاس هایم می گویم همه باید مداح باشند اگر کسی بخواهد شکرگزار نعمت ولایت باشد باید مداحی کند یکی با صدا،یکی با سخنرانی ویکی با بیان حتی یک فضیلت از معصومین برای خانواده خود مداح اهل بیت باشد.
حاج حسین دستی هم به قلم دارد و در مدح اهل بیت شعر می سراید و در روضه ها از سروده های خود نوحه می خواند تخلصش حیران است.
او می گوید: این تخلص را از دعای ندبه گرفته ام”انا متحیر الذی”من حیران و سرگشته ای هستم که در جستجوی اربابم هستم .
این مداح اهل بیت درباره ی محتوای اشعاری که باید یک مداح انتخاب کند می گوید:شعر باید معرفت افزا باشد،امام رضا (ع) در این باره می فرماید”معارف ما اهل بیت را بگویید مردم تبعیت می کنند” زیرا معارف با فطرت مردم سازگار است، معرفت باید براساس شریعت باشد،اما نباید فقط مردم را در گودال قتلگاه نگاه داشت زیرا اشک تنها سلاح است اگر شعر تنها مقتل و مرثیه باشد شور ایجاد می شود اما شعور ایجاد نخواهد شد معرفت و فلسفه قیامت عاشورا باید در اشعار یک مداح بیان شود.
حاجی درباره ی تغییر سبک مداحی از دیروز تا امروز می گوید: باید چارچوب ها و خطوط قرمز در مداحی رعایت شود متاسفانه آفتی در سبک مداحی ایجاد شده است که گاهی باعث شک و شبهه در غنا می شود ،هدف وسیله را توجیه نمی کند و این که عده ای تنها برای این که جوانان شور بگیرند و یا از این سبک استقبال می کنند نباید چارچوب ها را زیر پا بگذارند.
ما مداح اهل بیت(ع) هستیم پس باید کاری کنیم که اهل بیت خوششان بیاید، امام حسین(ع) کشتی نجات است و هر کس که در حال غرق شدن باشد نجات می دهد ولی ما وظیفه داریم تابا خوراک مناسب مردم را در این کشتی نگاه داریم.
از او درباره ی عیب و حسن مداحیش می پرسیم و او می گوید: بزرگترین عیب و حسن من یکی است، وقتی شروع به خواندن روضه میکنم تنها از اهل بیت می گویم و دیگر توجهی ندارم که کدام یک از مسئولین وارد شده است و این از نظر برخی افراد عیب است و از نظر برخی حسن،اما به نظرمن وظیفه ی یک مداح این است که مردم را متوجه سیدالشهدا کند و اگر حواس مردم را از اهل بیت به سمت یک مسئول برگرداند بزرگترین خیانت را در حق مردم کرده است زیرا فیض توسل به ائمه را از مردم گرفته است.
حاج حسین درباره وظیفه یک مداح در روشنگری مردم می گوید: مداح ها سه دسته اند مداحان مذهبی که تنها به مسائل دینی اکتفا می کنند، مداحان انقلابی که تنها مسائل روز را بیان می کنند و مداح های مذهبی-انقلابی که در کنار مسائل دینی به بیان مسائل روز هم می پردازند، یک مداح نباید تنها روضه بخواند بلکه باید مسائل روز را بیان کند امروز باید یزید،عمر سعد زمانه رابه مردم معرفی کرد، باید مسلم زمان را به مردم نشان داد.
او در پایان می گوید:
شنیدهام سخنی خوش که پیر کنعان گفت/فراق یار نه آن میکند که بتوان گفت
حدیث هول قیامت که گفت واعظ شهر/کنایتیست که از روزگار هجران گفت
این ها مصیبت ها تنها کنایه ای از مصیبتی است که اهل بیت(ع) کشیده اند و هر کس در خانه ی اهل بیت نیاید سخت ضرر کرده است، این خانواده اهل جود و کرم هستند واگر انسان می خواهد به جایی برسد هیچ راهی جز نوکری خانه ی اهل بیت(ع) ندارد.
انتهای پیام/رض
حاج حسین می گوید : مداحی را از سن ۱۴ سالگی و با خواندن دعای ندبه در مسجد الزهرا فردیس شروع کرده ام و پس از آن با خواندن دعای کمیل و زیارت عاشورا برای خانواده های شهدا به مداحی ادامه دادم و در دوران دبیرستان در مدرسه شهید ثمری صبح های پنج شنبه زیارت عاشورا می خواندم ، در دانشگاه نیز در رشته علوم حدیث ادامه تحصیل دادم و دراین مدت هم به صورت متفرقه در کلاس بزرگان حدیث و مداحی شرکت کردم.
, , , ,او در تعریف مداحی می گوید: مداحی شغل نیست مداحی رسالت نوکری است، به نظر من مداحی یک تکلیف برای همه مردم است ،من در تمام کلاس هایم می گویم همه باید مداح باشند اگر کسی بخواهد شکرگزار نعمت ولایت باشد باید مداحی کند یکی با صدا،یکی با سخنرانی ویکی با بیان حتی یک فضیلت از معصومین برای خانواده خود مداح اهل بیت باشد.
,حاج حسین دستی هم به قلم دارد و در مدح اهل بیت شعر می سراید و در روضه ها از سروده های خود نوحه می خواند تخلصش حیران است.
,او می گوید: این تخلص را از دعای ندبه گرفته ام”انا متحیر الذی”من حیران و سرگشته ای هستم که در جستجوی اربابم هستم .
,, ,
این مداح اهل بیت درباره ی محتوای اشعاری که باید یک مداح انتخاب کند می گوید:شعر باید معرفت افزا باشد،امام رضا (ع) در این باره می فرماید”معارف ما اهل بیت را بگویید مردم تبعیت می کنند” زیرا معارف با فطرت مردم سازگار است، معرفت باید براساس شریعت باشد،اما نباید فقط مردم را در گودال قتلگاه نگاه داشت زیرا اشک تنها سلاح است اگر شعر تنها مقتل و مرثیه باشد شور ایجاد می شود اما شعور ایجاد نخواهد شد معرفت و فلسفه قیامت عاشورا باید در اشعار یک مداح بیان شود.
,حاجی درباره ی تغییر سبک مداحی از دیروز تا امروز می گوید: باید چارچوب ها و خطوط قرمز در مداحی رعایت شود متاسفانه آفتی در سبک مداحی ایجاد شده است که گاهی باعث شک و شبهه در غنا می شود ،هدف وسیله را توجیه نمی کند و این که عده ای تنها برای این که جوانان شور بگیرند و یا از این سبک استقبال می کنند نباید چارچوب ها را زیر پا بگذارند.
,ما مداح اهل بیت(ع) هستیم پس باید کاری کنیم که اهل بیت خوششان بیاید، امام حسین(ع) کشتی نجات است و هر کس که در حال غرق شدن باشد نجات می دهد ولی ما وظیفه داریم تابا خوراک مناسب مردم را در این کشتی نگاه داریم.
, , , ,از او درباره ی عیب و حسن مداحیش می پرسیم و او می گوید: بزرگترین عیب و حسن من یکی است، وقتی شروع به خواندن روضه میکنم تنها از اهل بیت می گویم و دیگر توجهی ندارم که کدام یک از مسئولین وارد شده است و این از نظر برخی افراد عیب است و از نظر برخی حسن،اما به نظرمن وظیفه ی یک مداح این است که مردم را متوجه سیدالشهدا کند و اگر حواس مردم را از اهل بیت به سمت یک مسئول برگرداند بزرگترین خیانت را در حق مردم کرده است زیرا فیض توسل به ائمه را از مردم گرفته است.
,حاج حسین درباره وظیفه یک مداح در روشنگری مردم می گوید: مداح ها سه دسته اند مداحان مذهبی که تنها به مسائل دینی اکتفا می کنند، مداحان انقلابی که تنها مسائل روز را بیان می کنند و مداح های مذهبی-انقلابی که در کنار مسائل دینی به بیان مسائل روز هم می پردازند، یک مداح نباید تنها روضه بخواند بلکه باید مسائل روز را بیان کند امروز باید یزید،عمر سعد زمانه رابه مردم معرفی کرد، باید مسلم زمان را به مردم نشان داد.
,او در پایان می گوید:
, او در پایان می گوید:,شنیدهام سخنی خوش که پیر کنعان گفت/فراق یار نه آن میکند که بتوان گفت
,حدیث هول قیامت که گفت واعظ شهر/کنایتیست که از روزگار هجران گفت
,این ها مصیبت ها تنها کنایه ای از مصیبتی است که اهل بیت(ع) کشیده اند و هر کس در خانه ی اهل بیت نیاید سخت ضرر کرده است، این خانواده اهل جود و کرم هستند واگر انسان می خواهد به جایی برسد هیچ راهی جز نوکری خانه ی اهل بیت(ع) ندارد.
,انتهای پیام/رض
,]
ارسال دیدگاه