مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
«دگزامتازون» بیماری آنفولانزا را درمان نمیکند/ عوارض «دگزامتازون» پرمصرف ترین داروی کشور
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد: تجویز آمپول «دگزامتازون» بیماری آنفولانزا را درمان نمیکند و این آمپول تنها سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند و عوارض فراوانی دارد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدجعفر صادقی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگار «نبض شهر»، اظهار داشت: با شروع فصل سرما، شاهد شیوع برخی بیماری های واگیر مانند آنفلولانزا و سرماخوردگی هستیم که این امر توجه و مراقب بیشتر مردم را جهت جلوگیری از این نوع بیماری ها را میطلبد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نبض شهر,صادقی در خصوص راههای انتقال بیماری آنفولانزا بیان کرد: ویروس آنفلوانزا بهسادگی از طریق ترشحات بزاقی فرد بیمار در محیط پخش میشوند و میتواند بهواسطه روبوسی، صحبت کردن و حتی دست دادن از فردی به فرد دیگر انتقال یابد.
,مدیر پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه تجویز آمپول «دگزامتازون» بیماری آنفولانزا را درمان نمیکند، افزود: این آمپول از خانواده داروهای کرتونی محسوب است و عوارض جانبی زیادی دارد که درواقع سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند تا علائم بالینی آنفلوانزا کاهش یابد.
,وی با تأکید به اینکه داروی بیماری آنفولانزا داروهای ضدویروسی است نه «دگزامتازون»، اظهار داشت: تجویز «دگزامتازون» نه جهت پیشگیری و نه جهت درمان توصیه نمیشود و در برخی موارد تنها در صورتیکه بیمار دارای علائم شدید بیماری است باید این دارو تجویز شود.
,صادقی یادآور شد: آمپول «دگزامتازون» میتواند در مواردی که فرد دارای تنگی نفس شدید یا در اصطلاح رایج دچار خروسک شده تجویز شود اما متأسفانه شاهد آنیم که برخی پزشکان بهصورت رایج هر بیماری که به آنها مراجعه میکند، یک آمپول دگزامتازون و یک پنیسیلین تجویز میکنند که کار بسیار اشتباهی است زیرا درصورتیکه فرد مبتلا به آنفلوانزا باشد این داروها هیچ تأثیری در روند بهبود فرد ندارند.
,مدیر پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص عوارض جانبی این آمپول، بیان داشت: «دگزامتازون» جزء داروهای کرتونی است که باعث پوکی استخوان و مانع جذب کلسیم میشوند و با ورود به بدن باعث ضعیف شدند سیستم ایمنی فرد میشوند و فرد در ابتدای تزریق این دارو احساس بهبود نسبی میکند اما پس از مدتی این علائم بهصورت تشدید شده بازمیگردد.
,وی در پایان افزود: به تاخیر انداختن ترمیم زخم ها، ابتلاء به دیابت، اثر بر تعادل مایعات و الکترولیت های بدن که منجر به احتباس نمک و آب در بدن می شود، اثر بر توزیع چربی ها در بدن و به دنبال آن تجمع چربی ها در نواحی خاص بدن نظیر پشت گردن، افزایش فشار خون، قند خون و افزایش موهای زائد در نواحی مختلف بدن نظیر صورت به ویژه در خانم ها از دیگر عوارض نامطلوب ناشی از مصرف نابجا و بی رویه این آمپول است.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه