اخبار داغ

در گفتگو با مسئولین شهر بافت پیگیری شد؛

ساختمان های مسکونی شهر بافت چقدر در مقابل زلزله مقاومند؟/ زلزله های اخیر هشدار و فرصتی برای مردم و مسئولین

ساختمان های مسکونی شهر بافت چقدر در مقابل زلزله مقاومند؟/ زلزله های اخیر هشدار و فرصتی برای مردم و مسئولین
زلزله های اخیر در شهر بافت موجب نگرانی مردم این شهر شده که آیا این پس لرزه ها همانند زلزله بم زلزله مهیب تری را به دنبال خواهد داشت یا خیر؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اقطاع، شهرستان بافت روی یکی از ۱۸ گسل استان کرمان قرار گرفته است گسلی که ظاهرا این روزها فعالیت خود را آغاز کرده و از ایتدای بهمن موجب زلزله های متعددی از جمله بالای ۴ ریشتر در این شهرستان و روستاهای اطراف شده است،  این زلزله ها تاکنون خسارات جانی به دنبال نداشته اما موجب نگرانی مردم این شهر شده که آیا این پس لرزه ها همانند زلزله بم زلزله مهیب تری را به دنبال خواهد داشت یا خیر؟ و اینکه چقدر به خانه های که در آن زندگی می کنیم اعتماد است؟ با توجه به وجود ساختمانها قدیمی بسیار در این شهر، میزان استحکام ساختماها و راهکارهایی مقاوم سازی را در گفتگو با مسئولین شهرستان بافت دنبال کردیم:

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اقطاع,

 

,

دوستی، رئیس بنیاد مسکن شهرستان بافت،  در گفتگو با “اقطاع“، در خصوص میزان استحکام  ساختمانهای شهرستان بافت اظهار داشت: طبق استانداردها خانه مقاوم یعنی حداقل شناژ دار باشد،  در خصوص  منازل شهری که در حیطه وظایف ما نیست اما منازل روستایی شهرستان بافت حدود ۷۰ درصد استحکام لازم در مقابل زلزله را ندارند.

, اقطاع,

وی ادامه داد برای مقاوم کردن خانه های روستایی تسهیلات بازسازی و بهسازی در نظر گرفته شده است که توصیه می شود این اقدام حتما تحت نظر بنیاد مسکن و دهیاری انجام گیرد.

,

همچنین علیرضایی رئیس نظام مهندسی شهرستان بافت ، در گفتگو با”اقطاع“، در خصوص میزان استحکام ساختمانهای شهر بافت در مقابل زلزله اظهار داشت: ساختمانهایی که از سال ۸۳ و بعد از زلزله بم ساخته شده کاملا بر اساس مهندسی زلزله انجام گرفته و ما جز شهرستهای هستیم که با توجه تحصیل کردگان اکنون ۴۰ مهندس دارای پرونده  نظام مهندسی هستیم.

, اقطاع,

وی ادامه داد: مسلما اگز زلزله ای با شدت بیش از  زلزله دهای فعلی رخ دهد ساختمانهای قدیمی که تعدادشان در شهر بافت کم نیست ،ممکن است آسیبهای جدی ببینند.

,

علیرضایی در خصوص تعداد و میزان مقاومت ساختمانهایاحداثی قبل از سال ۱۳۸۳  بیان داشت: من آمار دقیق ندارم، باید از متولیان ان یعنی شهرداری و فرمانداری بپرسید، اما حداقل ۴۰ درصد ساختمانهای شهر بافت  قدیمی  هستنند و استحکلام لازم در مقابل زلزله را ندارند. اما ساختمانهایی که پروانه ساختمان از طریق نظام مهندسی گرفته باشند  تمامی استحکام در مقابل زلزله رادارند

,

وی خاطر نشان کرد: درجه میزان تخریب زلزله  به کانون و عمق و فاصله از محل شهر  بستگی دارد، گاهی ممکن است خرابی یک زلزله ۵ ریشتر از زلزله ۶-۷ ریشتر بیشتر باشد.

,

رئیس نظام مهندسی شهر بافت  با اشاره به امکان مقاوم سازی برخی ساختمانهای قدیمی تصریح کرد: برخی ساختمانها که قدمتشان بیش از ۵۰ سال است، عمر مفیدشان تمام شده، اما ساختمانهایی که  در ۳۰-۲۵-۲۰ سال اخیر ساخته شده رامی توان به اقدامات و هزینه کمی مقاوم و بهسازی کرد تا حداقل  هنگام زلزله منجر به مرگ و میر نشوند.

,

وی ادامه داد:  اکنون دولت برای ساختمانهایی که از اهمیت بیشتری برخورداند از جمله بیمارستانها و اتش نشانیها  همین اقدامات را انجام می دهد .

,

علیرضایی، در خصوص چگونگی تخصیص تسهیلات بازسازی و به سازی برای ساختمانهای شهر بافت با توجه به زلزله های اخیر گفت: برای شهر  بافت متاسفانه وام های بهسازی و بازسازی در نظر گرفته نشده . با توجه به اینکه طبق نقشه پهنه بندی خطر زلزله،  بافت جز شهرهایی با خطر زلزله متوسط قرار گرفته اما  زلزله های اخیر  فرصت مناسبی است که با گزارش آن توسط مسئولین از جمله فرمانداری،   شهر بافت در اصلاحیه بعدی نقشه جز شهرهای با خطر زلزله بالا قرار گیرد تا تسهیلات برای بازسازی و بهسازی به این شهر تعلق گیرد. برای اینکه مردم حداقل استحکام در مقابل زلزله رابر ای منازلشان تامین کنند.

,

وی با اشاره به غیر قابل پیش بینی بودن زلزله تاکید کرد: تجربه زلزله های مشابه به ما این درس می دهد که زلزله هرگز خبر نمی کند و حداقل با دانش امروز نمی توانیم مانع رخداد  این بلای طبیعی شویم و اکنون تنها گزینه پیش روی ما مقاوم سازی ساختمانهاست.

,

رئیس نظام مهندسی شهرستان بافت در بیان داشت:آنچه اکنون در شهر بافت  نگران آن هستم اینکه برخی روی ساختمانی که استحکام لازم را ندارد طبقه دوم می افزایند  که این معضل را دوچندان می کند ، از انجا که وظیفه نظام مهندسی مراقب از ساخت ساختمانهاست توصیه می شود از طریق نظام مهندسی اقدام کنند.

,

طی تلاشهایی موفق به گفتگوی تلفنی با شهردار جهت ارائه آمار دقیق از منازل مسکونی فرسوده شهر بافت نشدیم.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه