اخبار داغ

آسیب شناسی شاخص های فرهنگ عمومی؛

لزوم توجه به الگوی بومی اسلامی فرهنگ

لزوم توجه به الگوی بومی اسلامی فرهنگ
هر چند نهادها و شخصیت های مختلفی درباره مدل و شاخص های توسعه و از جمله الگو و شاخص های فرهنگی به تحقیق پرداخته اند اما تاکنون به الگوی بومی اسلامی مناسب نرسیده اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛  وجه بارز کشور و انقلاب شکوهمند ما فرهنگی است و در مورد فرهنگ شعارها، مطالبات و سخنان بی‌شمار و مهمی ارائه‌ شده و می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سپاس؛  ,

اغراق نکرده‌ایم اگر بگوییم فرهنگ در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب در صدر موضوعات موردتوجه مدیران و نخبگان جامعه بوده و همواره بر اهمیت، ضرورت، فرصت‌ها، مشکلات و عوارض فرهنگی توجه و تأکید شده است و در رأس همه این تأکیدات رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری قرار دارد.

,

در اصل تفاوت متمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلاب دوران معاصر هم از جهت روش تحقق و پیروزی و هم از جهت نتایج و ثمرات بی‌ارتباط با وجه فرهنگی آن نیست.

,

متأسفانه باید اذعان داشت که برخلاف همه این تأکیدات در برنامه‌ریزی‌های توسعه و کلان کشور همواره از این حوزه غفلت شده و به بیان مقام معظم رهبری فرهنگ مظلوم واقع‌شده است که علت اصلی آن نظام برنامه‌ریزی توسعه کشور بوده که از نظام‌های رایج توسعه اقتصادمحور غربی الگوبرداری شده است.

,

تأسف دیگر اینکه هرچند نهادها و شخصیت‌های مختلفی درباره مدل و شاخص‌های توسعه و ازجمله الگو و شاخص‌های فرهنگی به تحقیق پرداخته‌اند اما تاکنون به الگوی بومی اسلامی مناسب نرسیده‌اند.

,

مدیریت بر حوزه فرهنگ و به‌ویژه حوزه فرهنگ عمومی مدیریت بر دانش، گرایش و رفتار آحاد جامعه، خانواده‌ها و سازمان‌ها و نهادها است که نیازمند مدلی دقیق است تا بر اساس آن بتوان وضعیت موجود را شناخت و وضعیت مطلوب را تعیین و هدف گزاری کرد.

,

مدلی که شناخت کافی از وضعیت فرهنگی خانواده‌ها به‌عنوان کوچک‌ترین حلقه اجتماعی و سازنده اصلی کانون‌های فرهنگی در جامعه را در نظر داشته باشد.

,

آنچه مهم می‌نماید این است که این نسخه شفا باید مدل ایرانی اسلامی را برای زندگی افراد ارائه دهد، زیرا تاریخ فرهنگی کشوری مانند ایران نشان داده است که همواره مدلی از فرهنگ پایدارتر بوده است که باریشه اسلامی و آمیخته بافرهنگ ایرانی باشد.

,

روحیه مذهبی مردم ایران همواره نشان داده است که مردم از فرهنگ بارز و بدونشان غرب بیزارند و هرگز تن به فرهنگ برهنه غرب نمی‌دهند اما باید به یاد داشت که همین فرهنگ غربی گاهی با بزک کردن خود به‌صورت و شمایلی نیمه ایرانی سعی در فریب نسلی را داشته ادعای پیشرفت در اولین سال‌های بلوغ فکری خود رادارند.

,

مع‌الوصف آنچه در مورد فرهنگ عمومی رایج در میان مردم ایران دارد این است که نسخه‌ای در قاموس فرهنگی ایرانیان جای دارد که بتواند آسایش روانی آن‌ها را تضمین کند و آینده فکری فرزندان ایران‌زمین را تضمین کند.

,

وحید ابراهیمی

,

/ انتهای پیام

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه