اخبار داغ

طولانی‌ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ در شامگاه جمعه رخ می‌دهد

طولانی ترین ماه گرفتگی قرن آغاز شد/ چگونه نماز آیات بخوانیم

طولانی ترین ماه گرفتگی قرن آغاز شد/ چگونه نماز آیات بخوانیم
همزمان با وقوع خسوف؛ ماه‌گرفتگی که در ساعت 21:44:47 جمعه 5 مردادماه آغاز خواهد شد نحوه خواندن نماز آیات تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طولانی ترین ماه گرفتگی قرن که بیش از ۶ ساعت طول می کشد، از ساعت ۲۱:۴۴ دقیقه آغاز شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

طولانی ترین ماه گرفتگی قرن آغاز شد

, طولانی ترین ماه گرفتگی قرن آغاز شد, طولانی ترین ماه گرفتگی قرن آغاز شد, طولانی ترین ماه گرفتگی قرن آغاز شد,

کل این خسوف ۶ ساعت و ۱۳ دقیقه و ۴۸ ثانیه طول خواهد کشید.

,

در این رویداد نجومی ماه در اولین مرحله گرفت وارد نیم سایه زمین می شود که نشان از آغاز گرفت است. بعد از آن ماه به تدریج بیشتر داخل نیم سایه زمین فرو می رود تا اینکه بالاخره لبه ماه وارد تمام سایه زمین شود؛ این مرحله آغاز گرفت جزئی نام دارد.

,

ماه با حرکت در سایه زمین بیشتر وارد تمام سایه زمین می شود تا اینکه لبه مقابل ماه هم وارد تمام سایه زمین خواهد شد که بعد از آن کل ماه در تمام سایه زمین قرار گرفته و ماه گرفتگی کلی آغاز می شود. سپس، ماه به حرکت خود در تمام سایه زمین ادامه می دهد تا به اوج برسد.

,

رویت این گرفت در صورت مساعد بودن هوا از هر جای کشور امکان پذیر است.

,

این ماه گرفتگی تا سحرگاه شنبه ساعت ۳:۵۹ دقیقه ادامه دارد. کل این خسوف ۶ ساعت و ۱۳ دقیقه و ۴۸ ثانیه زمان می برد.

,

 همزمان با وقوع خسوف؛ ماه‌گرفتگی که در ساعت 21:44:47 جمعه 5 مردادماه، آغاز خواهد شد نحوه خواندن نماز آیات تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

,  همزمان با وقوع خسوف؛ ماه‌گرفتگی که در ساعت 21:44:47 جمعه 5 مردادماه، آغاز خواهد شد نحوه خواندن نماز آیات تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:,

نماز آیات دو رکعت است که هر رکعت آن پنج رکوع و دو سجده دارد و اسباب شرعى وجوب آن عبارت است از: کسوف خورشید و خسوف ماه، اگر چه مقدار کمى از آنها گرفته شود؛ زلزله و هر حادثه غیر عادى که باعث ترس بیشتر مردم شود، مانند بادهاى سیاه یا سرخ و یا زرد که غیرعادى باشند؛ تاریکى شدید، فرو رفتن زمین و ریختن کوه، صیحه آسمانى و آتشى که گاهى در آسمان ظاهر مى‏شود، در غیر از کسوف و خسوف و زلزله، باید آن حادثه موجب ترس و وحشت بیشتر مردم شود و حادثه‏اى که ترس‌آور نباشد و یا موجب ترس و وحشت افراد نادرى شود، اعتبار ندارد.

,

* روش‌های مختلف خواندن نماز آیات

, * روش‌های مختلف خواندن نماز آیات,

نماز آیات را به چند صورت مى‏‌توان، به جا آورد:

, نماز آیات را به چند صورت مى‏‌توان، به جا آورد:,

صورت اول: بعد از نیت و تکبیرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همین طور ادامه دهد تا یک رکعت پنج رکوعى که قبل از هر رکوعى حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده کند و بعد براى رکعت دوم قیام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.

,

صورت دوم: بعد از نیت و تکبیرة الاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسم‌الله به عنوان یک آیه خلاف احتیاط است)، از سوره‏اى را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آیه دیگرى از آن سوره را بخواند و به رکوع رود و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگرى از همان سوره را قرائت کند و همین طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره‏اى که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود، سپس رکوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، براى رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیه‏‌اى از یک سوره را بخواند و به رکوع برود و همین طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد براى هر رکوعى به یک آیه از سوره‏اى اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.

,

صورت سوم: یکى از رکعت‌ها را به یکى از دو صورت و رکعت دیگر را به نحو دیگر بجا آورد.

,

صورت چهارم: سوره‏اى را که آیه‌‏اى از آن را در قیام پیش از رکوع اول خوانده، در قیام پیش از رکوع دوم یا سوم یا چهارم تکمیل کند، که در این صورت واجب است، بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره حمد را در قیام بعدى اعاده کرده و یک سوره یا آیه‌‏اى از آن را اگر پیش از رکوع سوم یا چهارم است، قرائت کند و در این صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.

,

در نماز آیات نباید سوره سجده‌دار را ‌قرائت کرد.

,

 

,

انتهای پیام/ن

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه